Υπάρχουν… δώρα στη Γιουροβίζιον

Καλησπέρα φίλοι μου. Μέρα Γιουροβίζιον σήμερα στην Ουκρανία και μετά από μια μικρή διακοπή θα δούμε πάλι στον τελικό τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο. Εχω ακούσει όλα τα τραγούδια, έχω παρακολουθήσει τους ημιτελικούς και το σημαντικότερο είναι ότι συνομίλησα για πολύ ώρα με τον φίλο και συνάδελφο Σάββα Σπανούδη, ο οποίος βρίσκεται από την Τρίτη εκεί και πραγματικά δεν χάνει πρόβα για πρόβα. Η αλήθεια είναι πως ανοίγοντας τον Stoiximan είδα πολλές ευκαιρίες, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια και θα σας τις παραθέσω.

Αρχικά πανίσχυρη επιλογή το Ισραήλ να βγει στην 20η θέση ή ψηλότερα. Εχθές βρισκόταν στο 1.65 και σήμερα στο 1.55. Προσωπικά αν είχε περισσότερες δημόσιες σχέσεις θα το έβαζα και δεκάδα.

Η Ελλάδα δεν είναι κάτι συνταρακτικό, αλλά έχει ένα πολύ καλό τιμ, η Ντέμη είναι κουκλάρα και φωνάρα, αλλά θεωρώ πως σε σύγκριση με τον ημιτελικό θα πρέπει να διορθώσουμε λίγο τα φωνητικά στο ρεφρέν. Πάντως θεωρώ πρόκληση την επιλογή να βγούμε στη 13η θέση η καλύτερα που προσφέρεται στο 2.50.

Το Αζερμπαϊτζάν τα τελευταία χρόνια δεν περνάει απαρατήρητο. Το ίδιο περιμένει να συμβεί και σήμερα. Συμπαθητικό τραγούδι, με καλά σκηνικά και το βλέπω μέσα στη δωδεκάδα που παίζεται στο 1.87.

Για μένα είναι σχεδόν σίγουρο, παρότι δεν λέω εύκολα μεγάλα λόγια, το να βρεθεί η Κύπρος πάνω από την κακή Γερμανία στο 1.55. Ωραίος ο Χοβίγκ, με πρωτότυπο σκηνικό στο Γκράβιτι και φαίνεται πως οι Κύπριοι φέτος το έχουν δουλέψει αρκετά. Είναι ξεκάθαρο πως η χώρα βγήκε από το μνημόνιο…

Η Ιταλία με τον γορίλα στη σκηνή δίνει μάχη για την πρωτιά με την Πορτογαλία. Οι περισσότεροι βλέπουν Ιταλία. Εγώ βρήκε σε τιμή ευκαιρίας το να πάρουν οι Ιταλοί από τους κριτές πάνω από 7,5 δωδεκάρια στο 1.65. Είναι δώρο. Και πέρσι οι κριτές έδειξαν ξεκάθαρα την πρόθεσή τους να στηρίξουν ατμοσφαιρικά κομμάτια. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και φέτος.

Η Γαλλία όπως μου μετέφερε ο Σάββας έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις και συζητιέται αρκετά στην Ουκρανία. Αρέσει συνολικά σε πολύ κόσμο και είναι μια χώρα που τα τελευταία χρόνια φτάνει σε υψηλές θέσεις πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Το να βρεθεί στη δεκάδα προσφέρεται στο 2.30 και προσωπικά το έχω ποντάρει.

Θα κλείσω με ένα σκεπτικό που αφορά τη Σουηδία. Θεωρητικά το τραγούδι είναι για μέσα στην εξάδα. Επειδή, όμως, μιλάμε για σκανδιναβική χώρα και με τη Φινλανδία να έχει τεθεί νοκ άουτ θεωρώ πως το μεγαλύτερο μπολ της Γιουροβίζιον θα τη στηρίξει. Εξάλλου σε σχέση με τη Νορβηγία και τη Δανία είναι πολύ καλύτερο τραγούδι. Με αυτή τη λογική θα ρισκάρω στο 2.65 του να βρεθεί στην τετράδα. Επαναλαμβάνω οι επιλογές όλες βρίσκονται στον Stoiximan.

 

Θα τερματίσει στους πρώτους 4: Σουηδία (2.65)

Θα τερματίσει στους πρώτους 10: Γαλλία (2.30)

Over 7,5 δωδεκάρια από τους κριτές: Ιταλία (1.65)

12η θέση ή καλύτερα: Αζερμπαϊτζάν (1.87)

Κύπρος Vs Γερμανία: Κύπρος (1.55)

20η θέση ή ψηλότερα: Ισραήλ (1.55)

13η θέση ή καλύτερα: Ελλάδα (2.50)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ NOVIBET!
  • PROMO CODE «PREMIUM500»
  • PREMIUM ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ 500 ΔΩΡΑ*
  • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ