Τσιμπημένα χάντικαπ για δύο

Καλημέρα σε όλη την παρέα. Κλασικό Σάββατο μπασκετικά σήμερα και στα δικά μας λημέρια θα ασχοληθώ με την αναμέτρηση του Αρη με τον Κόροιβο. Οι Θεσσαλονικείς έχουν βγάλει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και η κούραση είναι δεδομένη. Επαιξαν κατά σειρά με Στρασβούργο δύο φορές, με Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και με Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου. Σε αυτή την τετράδα αγώνων έχασαν τους τρεις, αλλά τουλάχιστον προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Κόντρα στον Κόροιβο είναι το αφεντικό, αλλά θεωρώ πως δύσκολα θα κυνηγήσουν διαφορές. Η ομάδα της Αμαλιάδας από την άλλη μετά το διπλό στη Λευκάδα κόντρα στη Δόξα ηττήθηκε εντός από τον Κολοσσό εύκολα. Αντεξε μόνο για ένα ημίχρονο. Εχει τρεις νίκες στα έξι τελευταία και είναι στην καλύτερη κατάσταση από τις ομάδες της ουράς. Με δεδομένη την κούραση του Αρη από το ταξίδι και το ματς στο Στρασβούργο θα επιλέξω το διπλό στο υπερβολικό χάντικαπ.

Δύο ομάδες που ακόμα δεν έχουν οριοθετήσει τους στόχους τους έτσι όπως έχει εξελιχθεί η σεζόν είναι το Λαύριο και ο Προμηθέας. Αμφότεροι βρίσκονται στο 7-11 και στο πίσω μέρος του μυαλού υπάρχουν τα πλέι οφ, αλλά μαθηματικά δεν έχουν καθαρίσει ακόμα και με την παραμονή παρότι πολύ δύσκολα θα απειληθούν. Η μεταξύ τους αναμέτρηση είναι κομβική όσον αφορά την οχτάδα και θεωρώ πως η έδρα θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Επίσης και το τάιμινγκ είναι με το μέρος του Λαυρίου, αφού έχει 4 νίκες στα 6 τελευταία, αλλά και το γεγονός ότι είναι πιο ψημένη ομάδα από τον νεοφώτιστο Προμηθέα που έχει 7 ήττες σε 9 εξόδους.

Στη Γαλλία η πρωτοπόρος Μονακό υποδέχεται τη Λε Μαν που παλεύει για να βρεθεί στα πλέι οφ. Οι γηπεδούχοι έχουν αποσπαστεί τρεις νίκες από τους διώκτες τους και μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση μέχρι τέλους. Η κόπωση, όμως, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα αφού έδωσαν τρία ματς στο Λίντερς Καπ το τριήμερο που πέρασε κατακτώντας το τρόπαιο με 95-91 επί της Βιλερμπάν στον τελικό. Η Λε Μαν γέμισε μπαταρίες και προετοιμάστηκε κατάλληλα για τη σημερινή αναμέτρηση. Τελευταίο της ματς το 72-57 πριν από 10 μέρες για τον προημιτελικό του Κυπέλλου επί της Τουλόν που της έδωσε εύκολα την πρόκριση. Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της κόντρα στην Μονακό μπορεί να πέτυχε μόνο μία νίκη, αλλά καμία από τις τρεις ήττες της δεν ήρθε με περισσότερους από πέντε πόντους. Τεράστιο φαντάζει στα μάτια μου το χάντικαπ των 17,5 πόντων τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.

 

ΑΡΗΣ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ (16,5)              2 (1.85)

ΛΑΥΡΙΟ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ                Νίκη Λαυρίου (1.65)

ΜΟΝΑΚΟ – ΛΕ ΜΑΝ (17,5)          2 (1.85)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ