Τελικός που ξυπνάει μνήμες

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος είναι γεγονός και ξυπνάει σπουδαίες μνήμες του παρελθόντος. Συγκρούονται δύο ιστορικές ομάδες με κοινό παρανομαστή τον τεράστιο Νίκο Γκάλη. Ο Αρης έχει σύμμαχο την έδρα, αφού το ματς θα γίνει στο σπίτι του, κάτι το οποίο εξ’ αρχής είχε ζητήσει και ο Παναθηναϊκός. Τα εισιτήρια θα είναι μοιρασμένα και φυσικά θα υπάρξουν μεγάλες νεκρές ζώνες.

Ο Παναθηναϊκός είναι ο πολυνίκης του θεσμού με 18 κατακτήσεις και πέντε διαδοχικές. Παράλληλα έχει φτάσει τις 10 στα 12 τελευταία χρόνια. Ο Αρης έχει οχτώ τρόπαια με πιο πρόσφατο, όμως, το 2004. Πάντως υπάρχει τεράστιος ενθουσιασμός στους γηπεδούχους, που μεσοβδόμαδα έδειξαν κόντρα στον Ολυμπιακό πως θα προσεγγίσουν την αναμέτρηση. Μπορεί να ηττήθηκαν με 69-55, αλλά το ζητούμενο ήταν να κρατήσουν τον αντίπαλό τους όσο χαμηλότερα γίνεται και σε αυτόν τον τομέα τα πήγαν θαυμάσια. Υπάρχει ένα θέμα στον τομέα των ριμπάουντ, αφού στους ψηλούς ο Παναθηναϊκός έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο, ενώ το ρόστερ των «πρασίνων» εννοείται πως έχει μεγαλύτερο βάθος. Αυτό δίνει το δικαίωμα στον Πασκουάλ να κάνει καλύτερο ροτέισον και να δίνει στους παίκτες του μεγαλύτερη ενέργεια.

Ο Πρίφτης στάθηκε στη μεγαλύτερη εμπειρία του Παναθηναϊκού τονίζοντας πως για τους αντιπάλους είναι ο πρώτος τελικός της σεζόν, ενώ για τους περισσότερους της ομάδας του ο πρώτος τελικός της καριέρας τους.

Από την άλλη ο Πασκουάλ τόνισε πως ο Αρης είναι μια πολύ καλή ομάδα και οι παίκτες του πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι για τη μεγάλη πρόκληση που έχουν μπροστά τους.

Η παράδοση είναι συντριπτικά υπέρ του Παναθηναϊκού με 38 νίκες στα 42 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια. Φέτος ο Κυπελλούχος Ελλάδος επικράτησε του Αρη με 71-59. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τελευταία φορά στον τελικό της σεζόν 13/14 και το τελικό 90-53 μιλάει από μόνο του για τους «πράσινους».

Λογικά νικητής θα βγει και πάλι ο Παναθηναϊκός, αλλά το χάντικαπ των 9 πόντων είναι οριακό και με οδηγεί στην πλευρά του Αρη. Θεωρώ πως οι άμυνες θα έχουν τον πρώτο λόγο, άρα θα δούμε χαμηλό σκορ και δύσκολα υπό αυτές τις συνθήκες θα ανοίξει η διαφορά.

Οσον αφορά κάποια ειδικά στοιχήματα παικτών σκέφτομαι των over των πόντων του τρομερού Ρίβερς, που τα κολλάει από παντού, αλλά και του Σίγκλετον που δεν νιώθει και σκοράρει τόσο από κοντινή, όσο και μακρινή απόσταση. Από πλευράς Αρη δεν μπορώ παρά να επιλέξω τον Κάμινγκς για over στους πόντους, αφού είναι ο πιο σταθερός παίκτης, κινείται σε διψήφιο αριθμό και παίρνει τις περισσότερες προσπάθειες.

 

ΑΡΗΣ (9,5) – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   1 (1.85)

ΟVER ΠΟΝΤΟΙ ΠΑΙΚΤΩΝ

ΡΙΒΕΡΣ

ΣΙΓΚΛΕΤΟΝ

ΚΑΜΙΝΓΚΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Πάσχα ήρθε... νωρίτερα στη FONBET!
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE: LEG250
  • 150 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ