Τελικός για γερά νεύρα

Μετά από έναν μεγάλο αγωνιστικό… Γολγοθά φτάσαμε στο φινάλε του πρώτου μπασκετικού Τσάμπιονς Λιγκ, όπου στον μεγάλο τελικό θα δούμε την Μπάνβιτ με τη γηπεδούχο Τενερίφη, ενώ για την τρίτη θέση θα παλέψουν η Μονακό με τη Βενέτσια.

Η Μπάνβιτ απέδειξε πόσο σκληρή ομάδα διαθέτει στον ημιτελικό με τη Μονακό, όπου μπήκε πολύ άσχημα, βρέθηκε να χάνει με διψήφια διαφορά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο αντέδρασε και με μπροστάρη τον Θέοντορ με 21 πόντους και 11 ασίστ έφερε τα πάνω-κάτω. Τι επιμέρους 46-29 στο δεύτερο μέρος μιλάει από μόνο του και η νίκη με 83-74 ήρθε με το σπαθί της. Η Τενερίφη από την άλλη δυσκολεύτηκε μόνο στην πρώτη περίοδο από τη Βενέτσια, όπου βρέθηκε πίσω με 21-16. Στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο ανέβασε ταχύτητα, έχτισε μια διαφορά 15 πόντων και τη διαχειρίστηκε μέχρι τέλους φτάνοντας στο 67-58. Καταπληκτική η άμυνά της σε όλη την διοργάνωση. Εξαιρετικός ο Aμπρομάιτις με 19 πόντους. Διψήφιο και για τον Μπόγρη με 10 και 4 ριμπάουντ. Η αρχική μου σκέψη οφείλω να ομολογήσω πως ήταν το under, γιατί σε έναν τελικό ανάμεσα σε δύο ισορροπημένες αμυντικά ομάδες δύσκολα θα ξεφύγει το σκορ. Επειδή, όμως, φοβάμαι μην έχουμε βολές στο τέλος και ανέβει το σκορ θα ρισκάρω στον άσο των Τούρκων καθαρά λόγω του χάντικαπ των 6,5 πόντων. Φαβορί μεν η Τενερίφη έχοντας σύμμαχο την έδρα, αλλά θα φτύσει αίμα για να κατακτήσει το τρόπαιο.

Στη μάχη της τιμητικής τρίτης θέσης η Μονακό είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά θέλει μεγάλη προσοχή το χάντικαπ των 8,5 πόντων. Η ήττα στον ημιτελικό από την Μπάνβιτ και ο τρόπος με τον οποίο αυτή ήρθε πόνεσε πάρα πολύ τους Γάλλους και τους καταρράκωσε ψυχολογικά. Συν  τοις άλλοις κουράστηκαν σαφέστατα περισσότερο, αφού πήγαν σε ένα ματς λεπτομέρειας και ειδικών συνθηκών. Η Βενέτσια από την άλλη ήξερε ότι δύσκολο θα απέκλειε την ανώτερη φέτος Τενερίφη και μάλιστα μέσα στο σπίτι της. Από την τρίτη περίοδο και μετά δεν έδειξε ότι μπορεί να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης και έτσι δεν σαφέστατα δεν σπατάλησε τόσες πολλές δυνάμεις όσο η σημερινή της αντίπαλός. Οι Ιταλοί έχουν μερικούς έμπειρους παίκτες όπως ο Χάινς, ο Πέριτς, ο Ρες, ο Μακ Γκι και φυσικά ο πολύ καλός για ακόμα μία σεζόν Μπράμος, Αν μη τι άλλο μπορούν να παλέψουν μέχρι τέλους την αναμέτρηση και να λυγίσουν υπερασπιζόμενοι το χάντικαπ.

 

ΜΠΑΝΒΙΤ (6,5) – ΤΕΝΕΡΙΦΗ         1 (1.80)

ΜΟΝΑΚΟ – ΒΕΝΕΤΣΙΑ (8,5)          2 (1.85)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ