Συντήρηση οι μεγάλοι

Ένα γεμάτο μπασκετικό κουπόνι κρατάμε στα χέρια μας και σήμερα έχω έντονη τη διάθεση κόντρας στα δικά μας λημέρια. Με τους μεγάλους να έχουν ξεκινήσει για τα καλά τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις θεωρώ δεδομένο πως στα ματς που είναι του χεριού τους θα κάνουν συντήρηση. Ως εκ τούτου θα ξεκινήσω σήμερα από τον άσο της Δόξας Λευκάδας κόντρα στον Ολυμπιακό. Υπάρχει ξεσηκωμός στη Λευκάδα και στο γήπεδο δεν θα πέφτει καρφίτσα. Οι νεοφώτιστοι στο σπίτι τους θα αποτελέσουν σκληρό καρύδι σε αρκετές περιπτώσεις. Μην ξεχνάμε πως σε αυτό κέρδισαν τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα. Εξαιρετικοί οι Ρόμπινσον, Ουέλς, Σκοτ και Ταπούτος. Ο Ολυμπιακός έρχεται από δύο πολύ μεγάλα ματς με Παναθηναϊκός και Εφές, ενώ ακολουθεί ακόμα ένα με τη Μιλάνο. Δεν υπάρχει λόγος να κερδίσει με περισσότερους από 26 πόντους που απαιτούνται. Περιμένω ροτέισον από τον Σφαιρόπουλο στο τέλος και ρισκάρω στον άσο στο χάντικαπ.

Δεύτερη κόντρα σε ένα παρόμοιο ματς με το πρώτο. Αναφέρομαι στο Κύμη – ΑΕΚ. Νεοφώτιστη και εδώ η γηπεδούχος, με δίψα για επιβίωση και μεγάλο ενθουσιασμό. Ξέρει ότι για να παραμείνει στην κατηγορία επιβάλλεται να υπερασπιστεί την έδρα της. Φυσικά δεν περιμένει να κερδίσει ομάδες επιπέδου ΑΕΚ, αλλά είναι ένα γερό τεστ. Πολύ ανταγωνιστική η πρώτη πεντάδα με Τσούπκοβιτς, Πάλμπλαντ, Μόργκαν, Ελ Αμίν και Σταμάτη. Η ΑΕΚ πλέον θα πρέπει να διαχειριστεί καλύτερα τις δυνάμεις της, αφού ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ με μια εύκολη νίκη κόντρα στη Σζολνόκι, αλλά ακολουθεί ταξίδι στο Βέλγιο για το σαφέστατα πιο δύσκολο ματς με τη μαχητική Σαρλερουά. Παράλληλα δεν ξεχνώ και την εξαιρετική εμφάνιση της Κύμης κόντρα στον Κόροιβο και τη νίκη με 93-70. Υπό αυτές τις συνθήκες οι 14,5 πόντοι φαντάζουν πολλοί και ο άσος έχει το προβάδισμα.

Για το τέλος θα κρατήσω τη νίκη του Λαυρίου κόντρα στα Τρίκαλα καθαρά λόγω έδρας. Οι δύο ομάδες δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Ποντάρουν κατά κύριο λόγο στην εκτελεστική δεινότητα των ξένων τους. Εχω την αίσθηση ότι οι γηπεδούχοι με τη μεγαλύτερη ενέργεια που βγάζουν μπροστά στον κόσμο τους έχοντας ήδη κερδίσει σε αυτή την Κύμη με 75-69 και έχοντας σε πολύ καλή φόρμα τους Γιανγκ, Τζόνσον, Χάμιλτον και Μπολντς θα φτάσουν στο ροζ φύλλο. Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αναχαιτίσουν λίγο τον αγριεμένο Μακ Μίλαν. Οριακά αποδεκτή η νίκη του Λαυρίου στο 1.45. Ομολογώ πως την περίμενα τουλάχιστον στο 1.60.

 

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (26,5) – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ            1 (1.90)
ΚΥΜΗ (14,5) – ΑΕΚ  1 (1.70)
ΛΑΥΡΙΟ – ΤΡΙΚΑΛΑ  Νίκη Λαυρίου (1.45)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ