Ο τελικός χωράει μόνο έναν

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλη την παρέα. Σήμερα άπαντες ζουν και αναπνέουν για το μεγάλο μπασκετικό ντέρμπι αιωνίων ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Η κλήρωση τα έφερε έτσι ώστε για ακόμα μία σεζόν  τα τελευταία χρόνια οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι να βρεθούν νωρίτερα από τον τελικό. Εκεί περιμένει ήδη ο Αρης, ο οποίος επικράτησε σε έναν συγκλονιστικό τελικό της ΑΕΚ με έναν πόντο στο φινάλε. Η συνολική παράδοση μπορεί να είναι υπέρ του Παναθηναϊκού, αλλά τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει πάρει την σκυτάλη έχοντας κερδίσει και τα πέντε τελευταία ματς. Μάλιστα οι τρεις από αυτές τις νίκες σημειώθηκαν φέτος με 88-63 στο πρωτάθλημα και 79-77, 77-69 στην Ευρωλίγκα. Το πιο πρόσφατο ήρθε πολύ πιο δύσκολα πριν από δέκα μέρες στο ΣΕΦ και πάλι. Χρειάστηκε να σφίξει πολύ την άμυνά του ο Ολυμπιακός στην τελευταία περίοδο και να βγουν μερικά μεγάλα σουτ από τον Παπαπέτρου. Το θέμα με την ομάδα του Πασκουάλ είναι ότι στο επιθετικό κομμάτι στηρίζει πολλά στις εμπνεύσεις τους Τζέιμς και στη δεινότητα του Ρίβερς. Αν δεν τραβήξει ο Καλάθης και βγει από το ματς ο Μπουρούσης τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα. Ο Σίγκλετον είναι μεν σταθερός, αλλά δεν μπορεί να παίξει στο ίδιο μοτίβο καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς. Από πλευράς Ολυμπιακού περιμένω και πάλι ο Παπανικολάου να έχει ιδιαίτερο ρόλο στην άμυνα, αφού χρησιμοποιεί αρκετά τον συγκεκριμένο παίκτη ο Σφαιρόπουλος για να υλοποιήσει τα τρικ του. Ο Σπανούλης μπορεί να είναι εξαιρετικός όταν η μπάλα καίει, αλλά κόντρα στον μεγάλο αντίπαλο δεν βγάζει πάντα μάτια με την απόδοσή του. Ο Πρίντεζης αποτελεί εγγύηση, ενώ σίγουρα καθοριστικό ρόλο θα παίξει ο τομέας των ριμπάουντ. Η έδρα είναι ικανή να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στον γηπεδούχο, αλλά μου φαίνεται κάπως τραβηγμένο να κερδίσει σε τόσο μικρό διάστημα για τέταρτη φορά ο Ολυμπιακός. Η’ τουλάχιστον ακόμα κι αν το κάνει θα το κάνει με την ελάχιστη διαφορά. Γενικότερα ο θεσμός του Κυπέλλου δείχνει να ταιριάζει περισσότερο στον Παναθηναϊκό, που τον έχει κατακτήσει τις 10 από τις 12 τελευταίες φορές. Τις άλλες δύο ο Ολυμπιακός ήταν ο τροπαιούχος το 2010 και το 2011.

Το σίγουρο είναι ότι αποδόσεις 1.50 στον Ολυμπιακό σε ένα τόσο οριακό και νοκ άουτ παιχνίδι κρίνονται απαγορευτικές. Προσωπικά θα κυνηγήσω αρκετά ειδικά στοιχήματα που έχουν λογική. Πριν όμως περάσω σε αυτά να ξεκαθαρίσω πως περιμένω κλειστό παιχνίδι, που δύσκολα ο νικητής θα ξεπεράσει τους 75 πόντους. Ως εκ τούτου έχει λογικά και το under 148,5.

Από κει και πέρα θα επιλέξω το under 10,5 στους πόντους του Τζεντίλε, που δεν είναι ακόμα ψημένος για ντέρμπι, ενώ αντιθέτως θα πάω στο over 12,5 του Τζέιμς που μπορεί να βρει πόντους και από το τρίποντο και με τις γνωστές ταχύτατους μπούκες.

Στο head to head του Παπαπέτρου με τον Παπανικολάου τάσσομαι υπέρ του δεύτερου που έρχεται με φόρα από το εξαιρετικό ματς που έκανε κόντρα στους πράσινους πριν από δέκα μέρες.

Τέλος λόγω της υψηλής έντασης που θα έχει το παιχνίδι θεωρώ πως και οι δύο προπονητές θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν το παιχνίδι στη ρακέτα δίνοντας αυτομάτως αξία στο 1.87 του under 17 τρίποντα συνολικά από τις δύο ομάδες.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

UNDER 148,5 (1.80)

ΤΖΕΝΤΙΛΕ UNDER 10,5 ΠΟΝΤΟΙ (1.85)

ΤΖΕΪΜΣ OVER 12,5 ΠΟΝΤΟΙ (1.87)

ΗΕΑD TO HEAD ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ              2 (1.87)

UNDER 17 ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ (1.87)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ