Με φόρα ο ΠΑΟΚ

Τρίτη αγωνιστική στην Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται σήμερα τη Μιλάνο και μέσα από την σκληρή του άμυνα να έχει τον πρώτο λόγο. Πονηρό το χάντικαπ των 8,5 πόντων γι’ αυτό και δεν θα με απασχολήσει στοιχηματικά. Αντιθέτω θα ξεκινήσω τις επιλογές μου από τη νίκη της Ούνικς κόντρα στην Νταρουσάφακα. Ξεκάθαρη επιλογή έδρας και εμπειρίας της ρωσικής ομάδας. Τέτοια ματς η Ούνικς τα έχει φάει με το κουτάλι. Είναι παλιά καραβάνα στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Η ήττα στο τέλος με 89-86 από την Μπάμπεργκ έχει πεισμώσει τους πάντες. Διαθέτει παίκτες με εμπειρία όπως ο Λάνγκφορντ, ο Πονγκαρσόφ, ο Παρακούσκι, ο Κλαρκ και ο Κόλομ. Η Νταρουσάφακα έχει ρίξει πολύ χρήμα στο μεταγραφικό παζάρι, είναι σίγουρα σε μεγάλο βαθμό ενισχυμένο, αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει για να φύγει με το διπλό από μία τόσο σκληρή έδρα. Το μικρό βάρος της φανέλας φάνηκε περίτρανα και την περασμένη αγωνιστική όπου ηττήθηκε εντός από τη Μιλάνο με 81-80. Εύκολα ή δύσκολα θα λυγίσει.

Στη μάχη της Εφές με την ΤΣΣΚΑ σκέφτομαι να ρισκάρω στον άσο με χάντικαπ 8,5 πόντων. Οι Τούρκοι γιγαντώνονται στο σπίτι τους και θέλουν να αφήσουν πίσω την βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Διαθέτουν καλό σύνολο με μπροστάρηδες τους Μπράουν, Τόμας, Γκρέιντζερ, Οσμάν και Ντάνστον. Στο πρωτάθλημα κέρδισαν εύκολα εκτός της Κουλούμπου με 94-77. Η ΤΣΣΚΑ ακόμα δεν έχει ρολάρει και κόντρα στον Παναθηναϊκό χρειάστηκε μπόλικη τύχη και αρκετή βοήθεια από τη διαιτησία για να φτάσει στο νικηφόρο 81-77. Το δίδυμο Ντε Κολό – Τεόντοσιτς είναι ξεκάθαρα το καλύτερο δίδυμο γκαρντ στην Ευρώπη, αλλά αν ένας από τους δύο δεν τραβήξει υπάρχει θέμα. Η ομάδα του Ιτούδη έχει πάρει τον αέρα της Εφές έχοντας 11 νίκες σε 13 αγώνες, αλλά εκτός έδρας μόνο δύο ήττας με διψήφια διαφορά. Κερδίζουν λογικά οι Ρώσοι, αλλά όχι εύκολα.

Φεύγω από την Ευρωλίγκα και κλείνω με Τσάμπιονς Λιγκ και τη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ούσακ. Εγώ ήμουν αυτός που κόντραρα του Θεσσαλονικείς κόντρα στη Ρόζα και με δικαίωσαν. Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι αγώνα με τον αγώνα παρουσιάζονται ολοένα και καλύτεροι. Υπήρξαν αρκετές αλλαγές και σίγουρα χρειάζονται χρόνο. Ερχονται με φόρα από το σπουδαίο διπλό επί του Αρη στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και σίγουρα η ψυχολογία τους είναι στο ζενίθ. Στο γήπεδο αναμένεται να γίνει χαμός και σίγουρα η απαιτούμενη ώθηση που χρειάζονται οι παίκτες θα έλθει κόντρα σε μία μεσαία ομάδα της Τουρκίας, που μακριά από το σπίτι της έχει παραδοσιακά σοβαρό πρόβλημα. Περιμένω από τους Μπράιαντ και Σάιμπερτ να κινηθούν και πάλι σε διψήφια επίπεδα από πλευράς παραγωγικότητας παίρνοντας την ομάδα από το… χεράκι και οδηγώντας την στη νίκη.

 

ΟΥΝΙΚΣ – ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ         Νίκη Ούνικς (1.80)

ΕΦΕΣ (8,5) – ΤΣΣΚΑ          1 (1.70)

ΠΑΟΚ – ΟΥΣΑΚ  Νίκη ΠΑΟΚ (1.57)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ