Ευκαιρίες στην πρεμιέρα

Η μεγάλη πρεμιέρα έφτασε στην basket league και οι 14 ομάδες ρίχνονται στο χορό έτοιμες για υπερβάσεις. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμένεται να κονταροχτυπηθούν και πάλι για τον τίτλο. Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να μπει σφήνα, αλλά πρακτικά θα παλέψει για την Τρίτη θέση με τον Αρη κατά κύριο λόγο και εν συνεχεία με τον ΠΑΟΚ. Αρκετές είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για την είσοδο στα πλέι οφ, ενώ οι νεοφώτιστοι Προμηθέας, Δόξα Λευκάδας και Κύμη αρχικά θα παλέψουν για την παραμονή και την γρήγορη προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα.

Πάμε όμως να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε στη σημερινή πρώτη αγωνιστική. Ξεκινάω με τη μάχη της Λευκάδας με τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι θα έχουν πολύ κόσμο στο πλευρό τους, ένα μαχητικό σύνολο και μεγάλο ενθουσιασμό στο πρώτο τους παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία. «Ψημένος» προπονητής ο Χάρης Μαρκόπουλος. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ του Σούλη Μαρκόπουλου έχασε τον ηγέτη Βασιλειάδη, αλλά απέκτησε δυνατούς Αμερικανούς, οι οποίοι επιθετικά είναι δυνατοί, αλλά έχουν θέματα στο αμυντικό κομμάτι. Αυτό φάνηκε περίτρανα στα περισσότερα φιλικά, αλλά και στην ήττα του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 88-69. Είναι μεν το φαβορί οι Θεσσαλονικείς, αλλά σε πρεμιέρα με μια άγνωστη ομάδα και χωρίς να έχουν ρολάρει θα ρισκάρω στον άσο στο χάντικαπ των 11,5 πόντων.

Περνάω στην άλλη μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης, τον Αρη. Η ομάδα του Πρίφτη πέρσι κατέκτησε με το σπαθί της την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου, άλλαξε τους Αμερικανούς της, αλλά ψώνισε από το πάνω ράφι για τα δεδομένα της και παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Εξαιρετική εμφάνιση στον προημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στην Κύμη και άνετη νίκη με 98-62. Περιμένω πολύ πιο επιθετικό φέτος τον Αρη. Για τα Τρίκαλα τα έχω γράψει πολλάκις τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ομάδα που τρέχει ασταμάτητα, ανοίγει το γήπεδο, έχει άγνοια κινδύνου, αλλά ασχολείται αποκλειστικά με το επιθετικό κομμάτι αμελώντας την άμυνα. Πέρσι είχε την τρίτη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία και εκτός έδρας επέτρεπε πάνω από 85 πόντους. Περιμένω από τον Αρη να κινηθεί πάνω από τους 83 πόντους και θα ποντάρω στο over.

Θα κλείσω την τριάδα μου με το δυνατό under του Κόροιβου με τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι ξέρουν ότι για να παραμείνουν μέχρι ενός σημείου στο ματς θα πρέπει να παίξουν σκληρή άμυνα. Ο Ντίνος Καλαμπάκος μετά από 17 χρόνια σε μικρότερες κατηγορίες βρίσκεται μπροστά σε μια σπουδαία πρόκληση, αλλά έχει απουσίες και πέφτει κατευθείαν στα βαθιά. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε πολλές αλλαγές και έχει ως όπλο την ομοιογένεια. Θα βοηθήσουν οι Γκριν και Μπιρτς. Τρομερός αμυντικά στα φιλικά προετοιμασίας, καθώς και στο 99-48 επί του Κολοσσού στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Δεν βρίσκω πως θα δεχτεί σήμερα περισσότερους από 63 πόντους. Ως εκ τούτου το under 152,5 αποτελεί πρόκληση.

ΑΡΗΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ        Over 150,5 (185)
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (11,5) – ΠΑΟΚ       1 (1.90)
ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   Under 152,5 (1.85)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ» PROMO CODE

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Πάσχα ήρθε... νωρίτερα στη FONBET!
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE: LEG250
  • 150 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ