ΚΑΠΟΤΕ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

Αγαπητοί φίλες και φίλοι γεια σας. Το μεγάλο ματς της αγωνιστικής γίνεται αύριο στη Λεωφόρο, όπου ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την ΑΕΚ. Πριν από δύο δεκαετίες που έπαιζα και εγώ ποδόσφαιρο, από το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα κρινόταν πολλές φορές και ο τίτλος διότι ήταν η περίοδος που ο Ολυμπιακός περνούσε τα γνωστά «πέτρινα χρόνια». Ο καιρός όμως πέρασε, τα πράγματα ήρθαν τούμπα και πολλές φορές το αποτέλεσμα του αθηναϊκού ντέρμπι είχε μόνο χαρακτήρα γοήτρου.

Για τον Παναθηναϊκό το γόητρο παραμένει, αφού έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα δεν έχει καμία πιθανότητα να διεκδικήσει τον τίτλο. Για την φετινή ΑΕΚ όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά διότι μετά από τη δεκαετία του 90 είναι η πρώτη φορά που δείχνει να έχει πολλές πιθανότητες για να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όσοι παρακολουθούμε ποδόσφαιρο δεν μπορούμε παρά να δώσουμε συγχαρητήρια στους παίκτες του ΠΑΟ που συνεχίζουν και δίνουν ότι καλύτερο διαθέτουν παρά τις αντιξοότητες και την αβεβαιότητα που επικρατεί στην ομάδα. Έως πότε όμως θα υπομένουν και θα επιμένουν αυτοί οι παίκτες; Ήδη έχει μπει «πωλητήριο» και σε άλλους ποδοσφαιριστές και από ότι μαθαίνω είναι έτοιμοι να προωθηθούν άγνωστοι παίκτες από την ομάδα των νέων.

Στην ΑΕΚ από την άλλη μεριά επικρατεί υγεία σε όλα τα επίπεδα και αυτό είναι κάτι που πιστώνεται και στον προπονητή της. Αγνοώντας το γεγονός ότι ο ΠΑΟ δεν έχει χάσει ακόμα μέσα στη Λεωφόρο, θα ρισκάρω στη νίκη της ΑΕΚ που θα επιδιώξει να τελειώσει τον πρώτο γύρο με μια διαφορά 4-5 πόντων από τον δεύτερο. Μπορεί να τα καταφέρει διότι έχει πολύ εύκολο πρόγραμμα στη συνέχεια. Εδώ και ενάμισι μήνα άλλωστε παίζει με όλη την αφρόκρεμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα εύκολα παιχνίδια.

Παρατήρησα όμως πως και οι δύο ομάδες φέρνουν συνέχεια under. Ο ΠΑΟ έχει 9 στα 10 under και η ΑΕΚ 8 στα 10 under. Εκτός έδρας η Ένωση έχει 5 στα 5 under. Αν λοιπόν δεν θέλετε να ρισκάρετε σε τελικό νικητή όπως εγώ, τότε από ότι φαίνεται και από ότι έχουμε δει έως τώρα, το πιθανότερο είναι στο πρώτο ημίχρονο να μην σημειωθεί γκολ. Αν δούμε άλλωστε τα φετινά αποτελέσματά τους, θα καταλάβουμε ότι πολύ σπάνια βάζουν γκολ μέσα στα πρώτα 45 λεπτά ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ.

Την Δευτέρα διεξάγεται το ντέρμπι πρωτοπόρων ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο και εμένα τουλάχιστο δεν μου φτάνει το 1.30 του άσσου. Ο Ατρόμητος είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει ακόμα ήττα και διατηρεί την καλύτερη άμυνα αφού έχει δεχθεί μόνο τρία γκολ. Ο ΠΑΟΚ δεν σκοράρει πάντα εύκολα και δεν νομίζω ότι θα έχει εύκολο έργο απέναντι στην ομάδα του Περιστερίου, η οποία πέρσι είχε κερδίσει στην Τούμπα. Επίσης ο Ατρόμητος οδεύει σε ένα πανελλήνιο και μάλλον και παγκόσμιο ρεκόρ αφού πάει να τελειώσει τον πρώτο γύρο χωρίς να έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ σε πρώτο ημίχρονο αναμετρήσεών του. Προσωπικά που έχω παίξει και μπάλα ειλικρινά, δεν θυμάμαι κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Όπως πριν έτσι και εδώ λοιπόν το λογικότερο στοίχημα όλων είναι το under αλλά και το 0-0 του ημιχρόνου.

Η τέταρτη ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο (Ολυμπιακός) κερδίζει κάθε χρονιά τον Λεβαδειακό πετυχαίνονται συνεχώς από 3 έως 5 γκολ τα τελευταία χρόνια! Η ομάδα της Βοιωτίας τα πηγαίνει αρκετά καλά μέχρι στιγμής, λόγω της σφριγηλής της άμυνας. Στο «Καραϊσκάκης» όμως οι… κανόνες αλλάζουν και ο Ολυμπιακός αναμένεται να φτάσει σε μια εύκολη νίκη άνω των δύο τερμάτων. Σημαντικές απουσίες για τους Βοιωτούς ο Μπραντάο και ο Νιασέ οι οποίοι είναι οι μόνοι που σκοράρουν.

Ο ΠΑΣ είναι καλύτερος από τον Παναιτωλικό και μέσα στην καλή έδρα του πιστεύω ότι θα κερδίσει. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση και έχουν κακή παράδοση στα Γιάννενα, αφού από το 2005 και μετά όχι μόνο δεν έχουν κερδίσει, αλλά δεν έχουν βάλει ούτε ένα γκολ!

Το Ξάνθη – Πανιώνιος είναι από τα παιχνίδια που μόνο στην ισοπαλία μπορούν να οδηγήσουν, αφού οι δύο ομάδες είναι περίπου ίδιες. Παίζουν μάλιστα και το ίδιο ποδόσφαιρο, αφού αυτό που κοιτάνε πρώτα είναι να μην δεχτούν γκολ. Το ξέρετε ότι η Ξάνθη δεν έχει ακόμα νίκη στην έδρα της; Τέσσερις ισοπαλίες και μια ήττα έχει σε πέντε παιχνίδια. Ο δε Πανιώνιος έχει μόνο μία ήττα μακριά από τη Νέα Σμύρνη. Και από ότι είδα μόλις τώρα, η Ξάνθη έχει 5 στα 5 under εντός και ο Πανιώνιος 5 στα 5 under εκτός. Αρχικά το 0-0 του ημιχρόνου και στο φινάλε το Χ τελικό είναι λογικά.

Ο Πλατανιάς δεν γίνεται να είναι φαβορί στο αυριανό παιχνίδι με τον Αστέρα διότι οι Αρκάδες έχουν καλύτερη ομάδα. Επειδή όμως οι Κρητικοί έχουν νέο προπονητή έναν τεχνικό (Εμάνουελ Ρόκα) που ξέρει καλά το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν πρόκειται να τους κοντράρω. Συνήθως όταν γίνονται αλλαγές σε αυτό το επίπεδο, οι ομάδες δεν χάνουν τις πρώτες 2-3 αγωνιστικές.

Σήμερα γίνονται δύο ακόμα παιχνίδια. Το Λαμία – Κέρκυρα και το Λάρισα – Απόλλωνας. Η Λαμία έχει δείξει καλύτερα στοιχεία έως τώρα, αλλά αυτές δεν είναι ομάδες που μπορείς να τις εμπιστευτείς για να ποντάρεις τα χρήματά σου. Πάντως για μία ακόμα φορά πιστεύω ότι δύσκολα θα ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, αφού ούτε η μία ούτε η άλλη συνηθίζουν να βάζουν γκολ σε πρώτο 45λεπτο. Σας θυμίζω ότι η Κέρκυρα έχει 8 στα 10 under και η Λαμία 5 στα 5 στην έδρα της.

Όσο για το Λάρισα – Απόλλων, εδώ βρίσκουμε δύο ομάδες που το τελευταίο διάστημα άρχισαν να παίρνουν θετικά αποτελέσματα. Η διακοπή λοιπόν δεν τους έκανε καλό διότι ήρθε ακριβώς τη στιγμή που είχαν βρει το ρυθμό τους. Δυστυχώς λοιπόν δεν μπορώ να έχω άποψη για το σε τι κατάσταση θα βρεθούν μετά από δύο εβδομάδες. Επειδή πάντως τον Απόλλωνα τον είδα από κοντά στο 4-3 με τα Γιάννενα, δεν μπορώ να μην παραδεχθώ τον Βούλιτς, αφού από τη στιγμή που ήρθε ο Κροάτης κατάφερε να βελτιώσει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αισθητά την ομάδα. Ίσως τα καταφέρει να μην χάσει ούτε απόψε στη Θεσσαλική πρωτεύουσα.

Καλή τύχη.

«ΠΑΙΚΤΗΣ»

(Επειδή ο «παίκτης» έχει παίξει μπάλα στο παρελθόν σε ελληνικές ομάδες, επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ NOVIBET!
  • PROMO CODE «PREMIUM500»
  • PREMIUM ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ 500 ΔΩΡΑ*
  • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ