ΟΙ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ ΣΤΗ Β ΓΑΛΛΙΑΣ

Καλημέρα. Όπως έχουμε ξαναπεί το πρωτάθλημα της Β Γαλλίας δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για αυτούς που αγαπούν να ποντάρουν στις ισοπαλίες. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο και αμφίρροπο πρωτάθλημα όπου σχεδόν τα πάντα κάθε φορά κρίνονται στις λεπτομέρειες. Γ΄αυτό και αν έχετε παρατηρήσει, ακόμα και οι νίκες των όποιων φαβορί, έρχονται με δυσκολία και συνήθως προς το τέλος των αναμετρήσεων. Παρακάτω θα δούμε πέντε αναμετρήσεις που θεωρώ ότι ανήκουν στην κατηγορία των «ιδιαίτερα αμφίρροπων» που λέγαμε πριν.

Η Αμιάν και η Νιόρ είναι δύο μέτριες ομάδες χαμηλού μπάτζετ που έχουν ως αποκλειστικό στόχο την παραμονή τους στην κατηγορία. Τις δύο πρώτες αγωνιστικές έπαιξαν πολύ κλειστά και κάτι παρόμοιο πιστεύω ότι θα πράξουν και απόψε. Ο ένας βαθμός είναι χρήσιμος και για τις δύο..

Η Σοσό είναι ανώτερη της Κλερμόν, από ότι ίσως να θυμάστε και από πέρσι, η Κλερμόν δεν χάνει εύκολα μέσα στην έδρα της. Η ομάδα της Κορίν Ντιάκρ (φωτο) που είναι η μοναδική γυναίκα τεχνικός στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου, θα πάει για το Χ και πιστεύω ότι μπορεί να το πάρει. Προσθέτω λοιπόν μια ακόμη πιθανή ισοπαλία από τις σημερινές αναμετρήσεις του γαλλικού πρωταθλήματος…

Με την αναμέτρηση της Γκάζελεκ με τη Χάβρη, προβάλλει μια ακόμη πιθανή ισοπαλία. Η Γκάζελεκ η οποία υποβιβάστηκε πέρσι, έχει πολύ καλό υλικό καθώς ενισχύθηκε μεταγραφικά. Θεωρείται δικαίως ένα από τα φαβορί για την άνοδο και πιστεύω ότι όντως θα είναι μέσα στο γκρουπ των ομάδων που θα την διεκδικήσουν.

Στο ίδιο γκρουπ όμως αναμένεται να βρεθεί και η Χάβρη, η οποία έχει πλούσιο πρόεδρο, ικανό προπονητή και καλούς παίκτες. Η πρώτη μου επιλογή θα είναι το Χ του ημιχρόνου και ακολούθως σκέφτομαι το Χ ως τελικό αποτέλεσμα.

Τα δύο συνεχόμενα 0-0 του Ερυθρού Αστέρα μόνο τυχαία δεν είναι. Η ομάδα συνεχίζει από πέρσι το ίδιο ποδοσφαιρικό μοτίβο. Οχυρώνεται στην άμυνα και παίζει με αντεπιθέσεις. Έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία και δέχεται με μεγάλη δυσκολία το γκολ. Η Μπρεστ είναι καλύτερη ομάδα, αλλά κάτω από αυτέ στις συνθήκες θα βρει δύσκολα το δρόμο προς τα δίχτυα εκεί μέσα. Ότι και πριν… Χ ημίχρονο και ενδεχομένως και Χ τελικό.

Μια από τα ίδια και για τη Λαβάλ… Η ομάδα που παραδοσιακά φέρνει τις περισσότερες ισοπαλίες στη Β Γαλλίας, έχει δύο στα δύο Χ στα πρώτα παιχνίδια της. Ο Ντενίς Ζανκό δεν αλλάζει ούτε με… σφαίρες την τακτική του και θα παρατάξει για μια ακόμη φορά την ομάδα με τέτοιο τρόπο ώστε να «κλέψει» την ισοπαλία μέσα στην έδρα της Τρουά. Με τα… χάλια που έχει η αντίπαλός του θεωρώ ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Πάμε τώρα να ρίξουμε μια ματιά και σε λίγα παιχνίδια από το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας. Το πρωτάθλημα της Β Γερμανίας ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και η Νυρεμβέργη – λογικά – θα είναι μια από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Σήμερα υποδέχεται την μέτρια Χαϊντενχάιμ και πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα μπορεί να επικρατήσει. Επειδή πάντως τόσο ο Σβαρτς όσο και ο Σμιντ αρέσκονται στο αμυντικό ποδόσφαιρο, έχω στο νου μου τόσο το under όσο και το Χ του ημιχρόνου. Μια… ευτυχής κατάληξη δηλαδή, θα μπορούσε να αποτελέσει το 1-0 με γκολ που θα σημειωθεί στο δεύτερο 45λεπτο…

Την περασμένη Παρασκευή είχαμε πρεμιέρα και στη Β Ολλανδίας. Εκεί υπάρχει η Φένλο και κάνα δυο ακόμα ομάδες που ξεχωρίζουν. Σήμερα η Φένλο παίζει με τη Μάαστριχτ και η συγκεκριμένη αναμέτρηση αποτελεί γειτονικό ντέρμπι της Λιμβουργίας. Η Μάαστριχτ δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα μεταγραφικά και θεωρώ πιθανό να διατηρηθεί η παράδοση των τελευταίων ετών που θέλει τη Φένλο να φεύγει με θετικά αποτελέσματα από εκεί μέσα.

Στην Ιρλανδία απόψε θα βρεθούν αντιμέτωπες οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας. Ο ΟΠΑΠ δίνει 1.90 στον άσσο της Γουέξφορντ, αλλά δεν νομίζω ότι δικαιούται τον τίτλο του φαβορί ένας σύλλογος που μέσα στην έδρα του έχει 8 ήττες σε 11 παιχνίδια. Έπειτα, υπάρχει και μια εξαιρετική παράδοση στην οποία οφείλουμε να δώσουμε βάση και προσοχή. Από το 2008 που οι δύο ομάδες ξαναβρέθηκαν στην ίδια κατηγορία, η Λόνγκφορντ έχει υποστεί μόνο μία ήττα στις 14 επισκέψεις της στο γήπεδο της Γουέξφορντ. Τα 9 από αυτά τα 14 παιχνίδια την βρήκαν νικήτρια. Ακόμα και στον πρώτο γύρο φέτος, πήγε και κέρδισε εκεί μέσα. Αυτή ήταν και η μοναδική φετινή νίκη της Λόνγκφορντ…

Στο Μεξικό απόψε στις 5 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, η Τιχουάνα υποδέχεται τη Λεόν και οι μπουκ δίνουν σε πολύ υψηλές αποδόσεις το under. Προφανώς είναι επηρεασμένοι από τις επιθετικές ικανότητες των γηπεδούχων οι οποίοι σκοράρουν εύκολα. Από την άλλη μεριά όμως, έχουμε να κάνουμε και με μια ομάδα που δεν βάζει γκολ με τίποτα. Οι φιλοξενούμενοι έχουν και κάποια σημαντικά προβλήματα απουσιών απόψε, οπότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Λουίς Φερνάντο Τένα θα παραταχθεί αμυντικά μήπως και «τσιμπήσει» την ισοπαλία. Σε αυτές τις αποδόσεις προτιμώ να ακολουθήσω το under…

Καλή τύχη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΔΩΡΕΑΝ* ΘΕΑΜΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ