ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ…

Καλημέρα. Στην Ελβετία η ομάδα της Βασιλείας έδειξε από πολύ νωρίς και τις φετινές της προθέσεις. Έχει με διαφορά το καλύτερο υλικό στο πρωτάθλημα και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για μια ακόμη κατάκτηση τίτλου. Σήμερα φιλοξενείται από τη Λουκέρνη η οποία ενδέχεται να εμφανιστεί κουρασμένη από το ματς της Πέμπτης με τη Σασσουόλο. Η παράδοση που δείχνει πέντε διπλά στα 7 πιο πρόσφατα, πιθανότατα θα συνεχιστεί.

Στην Αυστρία διεξάγεται το μεγάλο κλασικό ντέρμπι της Βιέννης ανάμεσα στην Αούστρια και τη Ραπίντ. Οι δύο ομάδες προέρχονται από ευρωπαϊκά παιχνίδια και έχουν παράδοση ισοπαλιών στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Θεωρώ ότι ο ένας βαθμός δεν θα «χάλαγε» καμία από τις δύο. Αν κοιτάξουμε την τελευταία δεκαετία, θα δούμε ότι τα οκτώ από τα 18 παιχνίδια τους έληξαν χωρίς νικητή.

Στην Ουγγαρία η μοναδική ομάδα που δεν έχει πετύχει ακόμα γκολ στο πρωτάθλημα είναι η ΜΤΚ. Δεν θα την έδινα λοιπόν φαβορί κόντρα σε έναν αντίπαλο από τον οποίο έχει χάσει τα πέντε από τα 8 τελευταία παιχνίδια τους.  

Πολύ καλή παράδοση έχει στη Σουηδία η Έλφσμποργκ με αντίπαλο τη Χάκεν, καθώς δεν έχει χάσει ποτέ από την συγκεκριμένη ομάδα μέσα στην έδρα της (δείτε προϊστορίες). Αυτή η παράδοση μπορεί να συνεχιστεί διότι η Έλφσμποργκ είναι ανώτερη και ανέκαθεν στηριζόταν στην πολύ δυνατή έδρα της.

Στη Β κατηγορία δίνουν σαφές προβάδισμα στη Σιριάνσκα. Στη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος δηλαδή η οποία μετρά μόλις δύο νίκες μετά από 17 παιχνίδια. Η αλλαγή προπονητή της Σιριάνσκα, δεν είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσει να αλλάξει τα δεδομένα, διότι είναι η τρίτη φετινή και αν κρίνω από τις προηγούμενες… προκοπή δεν είδε. 

Ενστάσεις έχω και για το 1.80 της Μίντιλαντ στη Δανία. Έχει καλή ομάδα, αλλά από την άλλη μεριά και η Μπρόντμπι είναι ιδιαίτερα δυνατή φέτος. Οι δύο ομάδες προέρχονται από ευρωπαϊκά παιχνίδια και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Μπρόντμπι κατάφερε να πετάξει έξω από το Europa League τη Χέρτα.

Το διπλό της Κοπεγχάγης είναι εύλογο αλλά δεν παίζεται σε αυτή την απόδοση και γι΄αυτό το λόγο θα προτιμήσω το over στο Νόρτζελαντ – Άαλμποργκ καθώς εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο ομάδες που πετυχαίνουν και δέχονται με χαρακτηριστική ευκολία το τέρμα.

Η «βασίλισσα» των over στη Β Νορβηγίας είναι η Κονγκσβίγκερ η οποία συμπλήρωσε 14 στα 18. Έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, αλλά ταυτόχρονα και μια από τις χειρότερες άμυνες. Σήμερα υποδέχεται τη Χοντ η οποία έχει τις χειρότερες εκτός έδρας επιδόσεις με 7 ήττες και μία ισοπαλία σε 8 παιχνίδια! Είμαι ανάμεσα στον άσσο και το over και επειδή δεν… μπορώ τα διλήμματα, ίσως τελικά συνδυάσω και τα δύο.

Στην Τσεχία η Σπάρτα Πράγας η οποία αποκλείστηκε στο Champions League από τη Στεάουα, σήμερα φιλοξενείται από την Τέπλιτσε και είναι το λογικό φαβορί της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι οι οποίοι πέρσι σώθηκαν την τελευταία στιγμή, δεν ενισχύθηκαν ιδιαίτερα και λογικά θα αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Σας θυμίζω ότι πέρσι είχαν σημειώσει μόλις τέσσερις νίκες σε 15 παιχνίδια στην έδρα τους…

Στη Ρουμανία, ξέρουμε ήδη τη μία ομάδα που φέτος θα υποβιβαστεί. Πρόκειται για την Πολι Τιμισοάρα, η οποία ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -14 βαθμούς. Η συγκεκριμένη ομάδα είχε υποβιβαστεί πέρσι, αλλά πήρε τη θέση της Ραπίντ μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας. Το ρόστερ της είναι επιπέδου β  κατηγορίας και όποια ομάδα κοντράρεται με αυτήν θα πρέπει να έχει ως αποκλειστικό στόχο την νίκη και μόνο την νίκη.

Στο Μεξικό δεν ξέρω τι θα συμβεί στο Πουέμπλα – Σάντος Λαγκούνα, αυτό που ξέρω όμως είναι, ότι εδώ και μια δεκαετία έχει εμφανιστεί μόνο ένας άσσος στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ισοπαλίες πάντως εμφανίζονται σε πολύ… τακτά χρονικά διαστήματα.

Στην Κολομβία η ανώτερη Πατριότας η οποία δεν έχει υποστεί ακόμα ήττα, μπορεί να διατηρήσει την καλή παράδοση που την θέλει να κερδίζει κάθε χρόνο την Ατλέτικο Ουίλα, από το 2011 και μετά όπου οι δύο ομάδες βρέθηκαν στην ίδια κατηγορία.

Για την Ατλέτικο Νασιονάλ οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι εδώ και καιρό δεν ασχολείται με το πρωτάθλημα καθώς κατεβαίνει με αναπληρωματική ενδεκάδα. Έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο προσεχές Λιμπερταδόρες και πλέον ρίχνει το βάρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα που ξεκινά σε λίγες μέρες…

Στην Παραγουάη τέλος, η Ρίβερ Πλέιτ ουσιαστικά έχει υποβιβαστεί, καθώς δεν προλαβαίνει να ξεφύγει από τον πάτο της ειδικής βαθμολογίας υποβιβασμού. Πρόκειται για μια κακή και ασύνδετη ομάδα και θεωρώ ότι παρουσιάζεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στη φιλοξενούμενη Καμπαλέρο να μαζέψει πολύτιμους πόντους στην προσπάθεια που καταβάλει να παραμείνει στην κατηγορία.

Καλή τύχη.

Υ.Γ. Επισκεφτείτε και τη σελίδα του Bookone1, ο οποίος χθες έκανε το 4 Χ 4 και τον βλεπω οτι είναι πολύ φορμαρισμένος… 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σούπερ 4x προσφορά* από την Betsson
  • ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
  • ΤΕΣΣΕΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΔΩΡΑ*
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ