Η ώρα της αλήθειας…

Φίλες και φίλοι καλημέρα. Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, το  bookenemy.com μπήκε σε μία φάση σταδιακής ανανέωσης, η οποία θα μετατραπεί σε ριζική μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι βασικές στήλες βέβαια θα παραμείνουν, αλλά θα προστεθούν και νέες.

Η σημαντικότερη αλλαγή που θα προκύψει είναι ότι λίαν συντόμως θα γράφω καθημερινά και από εδώ, για παιχνίδια του live bet. Θα υπάρξουν και νέοι συνεργάτες, καθώς και στήλες με πληροφορίες. Γενικότερα προσπαθούμε και επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε μία ιστοσελίδα που να μπορεί να προσφέρει καθημερινά, πλήρη κάλυψη και ενημέρωση στον παίκτη του στοιχήματος.

Το μόνο που ζητάμε είναι λίγο χρόνο, προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας…

Ας περάσουμε όμως τώρα, στο σημερινό πρόγραμμα…

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν ο μόνος πρόεδρος των σχεδόν 100 ομάδων που συμμετέχουν αυτή την περίοδο σε ευρωπαϊκά κύπελλα, ο οποίος μετά από την λήξη του αγώνα κατέβηκε αποδυτήρια και ξηγήθηκε αντρίκια και μαγκιόρικα.

Αν δεν γυρίσετε με την πρόκριση ανά χείρας, τους είπε ο πρόεδρος, καλύτερα να μείνετε εκεί. Με λίγα λόγια τους επισήμανε να ξηγηθούν όπως οι τούρκοι ελικοπτεράδες και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο…

Έτσι είμαστε εμείς οι τσίφτηδες και οι καραμπουζουκλήδες οι έλληνες που φοράμε παντελόνια. Όχι σαν τις κότες και τις… κοκότες τους ευρωπαίους που κάποιοι από αυτούς θα… τολμήσουν να αποκλειστούν και θα έχουν τα μούτρα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ντροπή τους!

Such a shame!!!

Το ξέρω βέβαια ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε καλομάθει όλα αυτά τα χρόνια να μην συμμετέχει σε κανέναν… ποταπό προκριματικό καλοκαιριάτικα και να μπαίνει στο ταμείο άμεσα και ωραία η εικοσάρα του Champions League, αλλά δυστυχώς τα πράγματα άλλαξαν… Το ελληνικό ποδόσφαιρο γύρισε αρκετά χρόνια πίσω και η έλλειψη συγκομιδής βαθμών οδήγησαν σε αυτό το… ιλαρό αποτέλεσμα, να συμμετέχει ακόμα και ο πρωταθλητής στα προκριματικά για να μπει στους ομίλους.

Αυτού του είδους τα «ξεσπάσματα» των προέδρων είναι συνηθισμένα στην χώρα μας. Στα σοβαρά πρωταθλήματα βέβαια, δεν υπήρχε περίπτωση να κατέβει πρόεδρος μεγάλης ομάδας στα αποδυτήρια προκειμένου να κράξει τους παίκτες του, επειδή έφεραν Χ.

Και στον Ολυμπιακό δεν αγωνίζονται τίποτα αμούστακα παιδαρέλια που τα… κάνουν πάνω τους όταν τους βάζουν τις φωνές. Το πολύ πολύ αν τα… πάρουν, μπορούν κάλλιστα να στρογγυλοκαθίσουν πάνω στο παχυλό συμβόλαιο τους και αντί για μπάλα να παίζουν «τσιγκολελέτα» την υπόλοιπη σεζόν.

Πώς είπατε; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα;

Θα μπορούσα να θέσω εκατοντάδες παραδείγματα αλλά δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος να θίξω ομάδες,  πρόσωπα και οικογένειες…

Το μόνο βέβαιο είναι ότι με αυτού του είδους τις συμπεριφορές απέναντι σε φτασμένους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, τα αποτελέσματα ενίοτε δεν είναι αυτά που περιμένεις…

Οι μαγκιές, οι τσαμπουκάδες και οι απειλές είναι μια χαρά για εσωτερική κατανάλωση. Αυτοί οι… παλιοξένοι δεν πολυμασάνε από τέτοια.

Και στο φινάλε, δεν κατάλαβα δηλαδή… Με τι παίζει ο Ολυμπιακός; Με τίποτα ερασιτέχνες από τα Φερόες που το πρωί κάνουν καριέρα και το βράδυ… καμαριέρα; Με δημόσιους υπάλληλους, που την μέρα του ματς ζητούν άδεια από την υπηρεσία προκειμένου να προλάβουν να φτάσουν εγκαίρως στο γήπεδο;

Αυτά φίλες και φίλοι είναι ελληνικά φαινόμενα τα οποία δυστυχώς δεν καταφέραμε να τα αποβάλουμε και να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως αποδείχτηκε και στο πρώτο παιχνίδι, οι παίκτες της Χάποελ έχουν και αυτοί δύο χέρια και δύο πόδια… Ξέρουν και αυτοί μπαλίτσα και έχουν και αυτοί φιλοδοξίες. Το ξέρω βέβαια ότι είναι… κακό πράγμα να θέτουν υπό αμφισβήτηση την ανωτερότητα μίας ελληνικής ομάδας, αλλά να που συνέβη και αυτό. Τι να κάνουμε;

Επί του προκειμένου τώρα, προσωπικά πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είτε εύκολα, είτε δύσκολα θα προκριθεί. Όχι επειδή οι παίκτες του φοβήθηκαν την… οργή του Μαρινάκη, αλλά επειδή υπερέχουν ποιοτικά και εμπειρικά από τους αντιπάλους τους. Πρόκειται για καλούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι επαγγελματίες. Θα τα δώσουν όλα για να βοηθήσουν την ομάδα τους και πιστεύω ότι στο τέλος θα πετύχουν τον στόχο τους.

Ο ΟΣΦΠ εδώ και πολλά χρόνια έχει αποβάλει πλήρως το παλαιό κόμπλεξ των εκτός έδρας ευρωπαϊκών αναμετρήσεων και έχει καταφέρει να νικήσει πολύ μεγάλες ομάδες. Θέλω να πιστεύω ότι στο διάστημα αυτής της εβδομάδας, θα πρόλαβε ο Βίκτορ να διορθώσει κάποιες χτυπητές αδυναμίες, διότι η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο παιχνίδι η ομάδα δεν βλεπόταν.

Από στοιχηματικής απόψεως, η πρώτη μου επιλογή θα είναι το Χ του ημιχρόνου. Από εκεί και πέρα βλέποντας και παίζοντας στο live… (2.05 το Χ ημιχρόνου στην INTERWETTEN.GR)

Ο ΠΑΟΚ – σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό – έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο ματς και θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα και το διπλό μέσα στο Άμστερνταμ αν δεν έδειχνε μεγαλύτερο… σέβας απέναντι στον Άγιαξ. Την ολλανδική ομάδα την ξεχώριζες μόνο από τις… φανέλες. Αλλιώς, το πολύ πολύ να νόμιζες ότι πρόκειται για καμιά… Ντε Γκράαφτσαπ.

Πέρσι ο Άγιαξ είχε αποκλειστεί στα προκριματικά από την Ραπίντ Βιέννης και φέτος κινδυνεύει από έναν ακόμα αποκλεισμό. Το 1-1 είναι ένα σκορ που δίνει πλεονέκτημα στην ελληνική ομάδα, εάν και εφόσον όμως, το διαχειριστεί σωστά. Δεν πρέπει δηλαδή, από την στιγμή που η «λευκή ισοπαλία» βολεύει, να το πάνε το παιχνίδι στο… λάου λάου επί 90 λεπτά και να περιμένουν εκείνη την… χρυσή στιγμή οπού ο ρέφερι θα αγκαλιάσει με τα χείλη του για τελευταία φορά την αγαπημένη του σφυρίχτρα. (Ποιητική αδεία.)

Για μένα θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να μπει πολύ δυνατά στον αγώνα από την αρχή και να δείξει από νωρίς τις προθέσεις του. Να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μην αφήσει τον έμπειρο Άγιαξ να «κάνει παιχνίδι» και να γίνει απειλητικός. Μόνο έτσι έρχονται οι προκρίσεις και οι επιτυχίες.

Η ελληνική ομάδα έχει δύο σημαντικά αβαντάζ απόψε. Πρώτον το καυτό κοινό της και δεύτερο το εξίσου καυτό… θερμόμετρο. Οι ολλανδοί δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους… απάνθρωπες θερμοκρασίες και από ένα σημείο και μετά μπορεί να δουν και τίποτα… οράματα από την ζέστη.

Στοιχηματικώς είμαι στα 2-3 γκολ. Για την ακρίβεια βλέπω ή 1-1 και παράταση, ή 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ. Μπορεί να παίξω αυτά τα δύο καλοπληρωμένα σκοράκια και αν χρειαστεί καλύπτω στο live…

Καλή επιτυχία λοιπόν και στις δύο ομάδες μας. Είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουν να προκριθούν τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΠΑΟΚ…

Πάμε τώρα να ρίξουμε μία ματιά και σε κάποια άλλα αποψινά παιχνίδια του Champions League…

Η Άστρα με την Κοπεγχάγη αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στον πρώτο αγώνα και τώρα πλέον οι Ρουμάνοι θα πρέπει να ψάξουν για γκολ μέσα στη Δανία. Το 1.30 του άσσου είναι πολύ χαμηλό για να κοντράρεις την πρωταθλήτρια Ρουμανίας. Από τη στιγμή που η Κοπεγχάγη είναι μια φύσει επιθετική ομάδα, θα προτιμήσω το over του οποίου η απόδοση αποτελεί μια… ευχάριστη έκπληξη! (1.95 στον STOIXIMAN.GR)

Λογικά αρκετά γκολ μπορούν να σημειωθούν και στην αναμέτρηση της Γιουνγκ Μποις με τη Σαχτάρ. Οι Ελβετοί καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 και αυτό σημαίνει ότι θέλοντας ή μη θα αναγκαστούν να επιτεθούν. Η Σαχτάρ είναι μια ομάδα που έχει πολύ καλούς παίκτες από τη μέση και μπροστά και θα αποτελέσει έκπληξη αν δεν τα καταφέρουν να βρουν έστω μια φορά το δρόμο προς τα δίκτυα.

Στο Στεάουα – Σπάρτα Πράγας βλέπω πολύ Χ τόσο στο ημίχρονο όσο και στο φινάλε. Οι Τσέχοι έχουν καλύτερο υλικό, αλλά η δυνατή έδρα της Στεάουα έρχεται να ισορροπήσει τις καταστάσεις. Το πρώτο ματς έληξε ισόπαλο 1-1 και ίσως οι δύο αντίπαλοι χρειαστούν πάνω από 90 λεπτά για να λύσουν τις διαφορές τους. Και όταν λέω πάνω από 90 λεπτά δεν εννοώ τις όποιες καθυστερήσεις.

Οι μπουκ θεωρώ ότι αδικούν την Τρέντσιν με τις αποδόσεις που έδωσαν στον αγώνα με τη Λέγκια. Οι Σλοβάκοι μπορεί να ηττήθηκαν στο πρώτο παιχνίδι, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στον τερματοφύλακα της Λέγκια, τον γνωστό μας Μάραρτζ ο οποίος έχει περάσει από τον Παναθηναϊκό αλλά και από αρκετές ακόμα ελληνικές ομάδες. Η Τρέντσιν ήταν καλύτερη, έχασε πληθώρα ευκαιριών και αδικείται από το αποτέλεσμα. Οι Πολωνοί, από τη στιγμή που έχουν το αβαντάζ αυτού του τέρματος, δεν έχουν λόγο να παίξουν επιθετικά και να κυνηγήσουν με πάθος τη νίκη.

Το… παραλίγο πάθημα της Σέλτικ με τη Λίνκολν από το Γιβραλτάρ φαίνεται ότι της έγινε μάθημα και πλέον η ομάδα αντιμετώπισε με μεγαλύτερη σοβαρότητα την αναμέτρηση με την Αστάνα από το Καζακστάν. Το 1-1 του πρώτου αγώνα ανοίγει τον δρόμο για την πρόκριση για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, αλλά πιστεύω ότι δεν θα περιοριστεί σε μια ισοπαλία. Η έμπειρη Σέλτικ θα κυνηγήσει από νωρίς το γκολ προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα στη συνέχεια. Για την Αστάνα ενδέχεται να απουσιάσει για μία ακόμη φορά ο Νουσερμπάγιεφ, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ της.

Απόψε διεξάγεται και ένα ματς για το Europa League. Η Σλόβαν Λίμπερετς υποδέχεται την Αυστριακή Αντίρα και πιθανολογώ ότι μπορεί να διπλασιάσει τις νίκες της. Στο πρώτο παιχνίδι επικράτησε με σκορ 1-2 και πλέον είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση. Η Αντμίρα δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και από τη στιγμή που είναι αναγκασμένη να ψάξει για τουλάχιστο δύο γκολ, λογικά θα αφήσει και κενά στην άμυνά της.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας δεν κατάφερα να αντλήσω κάποια συγκεκριμένα σημεία. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω πάντως ότι στο Περού η Ίντι Γκας Αγιακούκο παραμένει η ομάδα με τα περισσότερα (19) under στην κατηγορία. Μακριά από την έδρα της έχει 11 στα 13 under, ενώ αν κοιτάξουμε τα πιο πρόσφατα συμπλήρωσε 9 στα 10.

Στην Βραζιλία η Παραναένσε διατηρώντας την καλύτερη εντός έδρας άμυνα, συμπλήρωσε 7 under σε 8 παιχνίδια στο γήπεδό της. Σήμερα υποδέχεται την πρωτοπόρο Κορίνθιανς η οποία έχει την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία με μόλις 12 γκολ στο παθητικό της. Οι φιλοξενούμενοι έχουν 6 στα 8 under μακριά από την έδρα τους…

Καλή τύχη και θα τα πούμε και κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέσω του twitter (@fontastsounis).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ