ΨΥΧΗ ΑΥΤΟΙ, ΚΑΡΔΙΑ… ΕΜΕΙΣ!

Καλημέρα. Από ότι φαίνεται, φέτος έχουν βαλθεί οι ελληνικές ομάδες να μας κάνουν… καρδιακούς. Θυμάστε τι έγινε στον προηγούμενο γύρο στα παιχνίδια του Αστέρα και του Ατρόμητου ε; Την προηγούμενη εβδομάδα ο ΠΑΟΚ ζήλεψε την… δόξα τους και έκανε και αυτός μια επική ανατροπή από αυτές που πραγματικά σπανίζουν σε επίπεδο Champions League. Προσωπικά τουλάχιστο αδυνατώ να θυμηθώ παρόμοιο περιστατικό ανατροπής δύο τερμάτων μέσα σε ένα ημίχρονο, από τη στιγμή που ο αντίπαλος μόνο ως ευκαταφρόνητος δεν μπορεί να θεωρηθεί. Όπως γράφω και στην KING BET «Τα καλά νέα λοιπόν, έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η ελληνική ομάδα σημείωσε τρία γκολ μέσα σε 15 λεπτά, εξασφαλίζοντας έτσι μία σημαντική νίκη. Τα κακά νέα από την άλλη μεριά όμως, είναι ότι δέχθηκε δύο γκολ μέσα στο σπίτι του και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε δεχθεί – τουλάχιστον – δύο ακόμα. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Πασχαλάκης έπιασε πέναλτι, καθώς και ότι οι ρώσοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο και για τρίτο γκολ.

Το συμπέρασμα λοιπόν που προκύπτει αβίαστα, είναι ότι μπροστά είμαστε σούπερ, αλλά πίσω… μπάζουμε. Δεν είμαστε και για τα… μπάζα, αλλά μπάζουμε. Τι θα κάνει για αυτό ο προπονητής του δικεφάλου; Θα μπορέσει να διορθώσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας, ή θα πάει να παίξει έτσι και μέσα στη Μόσχα; Στο ερώτημα αυτό θα λάβουμε οριστική και αμετάκλητη απάντηση την Τρίτη το βράδυ…

Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, μετά από την ψυχρολουσία του 0-2, θεωρώ ότι θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με αυτή τη νίκη. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το 3-2 αποτελεί ένα σκορ που ανατρέπεται εύκολα, αλλά προσωπικά εξακολουθώ να… αγκαλιάζω με εμπιστοσύνη τους παίκτες του ΠΑΟΚ, διότι μας έχουν αποδείξει πολλάκις πως διαθέτουν τις απαιτούμενες δυνατότητες για να βγάλουν εις πέρας το έργο τους. Έχουν ταλέντο, αυτοπεποίθηση και είναι διψασμένοι για διακρίσεις. Όπως λέγαμε και τις προάλλες, το φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ, είναι το ποιοτικότερο τουλάχιστον των τελευταίων 20 ετών. Οι φετινές φιλοδοξίες της ομάδας δεν σταματούν εδώ. Ο πρώτος στόχος είναι η είσοδος στους χρυσοφόρους ομίλους και μετά η πορεία κατάκτησης του τίτλου στην Ελλάδα. Ο δρόμος βέβαια δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και απαιτείται πολλή δουλειά και… λίτρα ιδρώτα.

Η Σπαρτάκ παραμένει μια ισχυρή και έμπειρη ομάδα και αναμένεται μάχη μέχρι εσχάτων την Τρίτη το βράδυ. Οι μπουκ δίνουν μεγάλο και σαφές προβάδισμα στην ομάδα της Μόσχας και αυτό είναι κάτι που ομολογώ πως δεν το περίμενα. Για την ακρίβεια, υπολόγιζα ότι οι τιμές του άσσου θα κυκλοφορούσαν σε αποδόσεις από 2.00 και πάνω. Το 1.70 είναι εξαιρετικά χαμηλό και αποδεικνύεται ότι οι στοιχηματικές εταιρείες υποτιμούν και δεν υπολογίζουν και τόσο την ελληνική ομάδα. Θεωρώ πως αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν αποτελεί ηχηρό όνομα στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Οχι ακόμα τουλάχιστον…

Είναι στο χέρι των παικτών της ελληνικής ομάδας να διαψεύσουν και να… εκθέσουν τους μπουκ, καθώς διαθέτουν τα φόντα να περάσουν αλώβητοι από τη Μόσχα. Αρκεί να γίνει αυτό που επισημάναμε στην αρχή. Να διορθώσει και να συμμαζέψει ο Ραζβάν Λουτσέσκου την άμυνα. Έξυπνος προπονητής είναι ο ρουμάνος, θεωρώ ότι μπορεί να τα καταφέρει. Στο στοίχημα η πρώτη επιλογή είναι η ίδια και με αυτή της προηγούμενης εβδομάδας. Το γκολ – γκολ δηλαδή. (1.80 η μεγαλύτερη τιμή στην [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”]).

Από κει και πέρα, έχει βάση και λογική και η προτίμηση των περισσοτέρων γκολ του δευτέρου ημιχρόνου. Το 3-2 είναι ένα σκορ που αφενός δεν οδηγεί τους γηπεδούχους στο να βιαστούν και αφετέρου δεν αναγκάζει τους φιλοξενούμενους να ρισκάρουν και να επιτεθούν. Εν αντιθέσει δηλαδή με το ματς της Τούμπας όπου το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε σε κανονικό… ροντέο, αυτή τη φορά έχω την αίσθηση ότι οι φάσεις που θα δημιουργηθούν στο πρώτο 45λεπτο θα μπορούν να μετρηθούν με το ένα χέρι. Και χωρίς να χρειαστούν καν και τα… πέντε δάχτυλα…»

Λεβέντικα και γενναία στάθηκε και αγωνίστηκε και η ΑΕΚ μέσα στη Γλασκώβη, καθώς παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με μια… τραβηγμένη έως και άδικη αποβολή, στο τέλος κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα που της χαρίζει το προβάδισμα για την πρόκριση. Για τη Σέλτικ τα γράφαμε και την προηγούμενη εβδομάδα όταν οι μπουκ την παρουσίαζαν ως το τεράστιο φαβορί, χαρίζοντάς της πολύ χαμηλές αποδόσεις. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι πρόκειται για έναν μεγάλο σύλλογο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε σε ποιο πρωτάθλημα αγωνίζεται. Στη Σκωτία με τη Ρέιντζερς νοκ άουτ τα τελευταία χρόνια και με αντιπάλους κάτι Κιλμάρνοκ και Χάμιλτον, θα χτύπαγε άνετα τίτλο ο ΠΑΣ!

Παρά την αποβολή και τις απουσίες της τελευταίας στιγμής, η ΑΕΚ έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και ειδικά στην άμυνα ο βαθμός που παίρνει είναι το 10. Η αμυντική λειτουργία ήταν υποδειγματική και αυτό είναι κάτι που το χρεώνεται  και ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ελπίζω και θέλω να πιστεύω πως θα δούμε μία ακόμα «παλικαρίσια» εμφάνιση και στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Όπως ο ΠΑΟΚ έτσι και η ΑΕΚ, διψά για επιτυχίες και διακρίσεις στο ευρωπαϊκό στερέωμα και αυτές θα έρθουν μόνο εάν η ομάδα μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τίποτα λιγότερο δεν θα μπορούσαν να αισθανθούν ικανοποιημένοι και δικαιωμένοι τόσο οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο, όσο και οι διοικήσεις, αλλά και οι οπαδοί των δύο αυτών ελληνικών ομάδων…

Όπως και με το ματς του ΠΑΟΚ, έτσι και εδώ, θα επιλέξω τα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου. Η ΑΕΚ δεν έχει λόγο να ρισκάρει αφήνοντας την άμυνά της εκτεθειμένη, ενώ λογικά και η Σέλτικ θα αρχίσει να πιέζει για την επίτευξη ενός τέρματος, από ένα σημείο και μετά…

Πάμε τώρα να ρίξουμε μια γρήγορη και σύντομη ματιά και στα υπόλοιπα ματς του Champions League.

Η Διναμό Κιέβου πήρε ισοπαλία μέσα στην Πράγα και πλέον έγινε το… αφεντικό του ζευγαριού. Η Σλάβια δεν είναι κακή, αλλά από τη στιγμή που οφείλει να ψάξει για γκολ, ενδέχεται να αφήσει κενά στην άμυνά της τα οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν οι εμπειρότεροι γηπεδούχοι. Θα δώσω λοιπόν προβάδισμα στη Διναμό αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν συμφωνώ καθόλου με τις αποδόσεις διότι θεωρώ ότι είναι πολύ χαμηλές. Σκέφτομαι λοιπόν ότι είναι προτιμότερο το παιχνίδι να το αφήσω για το live

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ καλείται να υπερασπιστεί το 0-2 που πήρε την περασμένη Τρίτη μέσα στο Καζακστάν και δεν νομίζω ότι οι Κροάτες θα κινδυνεύσουν με αποκλεισμό. Επειδή η Αστάνα είναι αναγκασμένη να ψάξει τουλάχιστο για δύο γκολ, θεωρώ ότι η προτιμότερη επιλογή σε αυτό το ματς είναι το over 2.5 γκολ.

Το Φενέρ – Μπενφίκα είναι το ντέρμπι της ημέρας και σίγουρα θα γίνει ένα πολύ δυνατό και σκληρό ματς. Οι Τούρκοι έχασαν στη Λισσαβώνα με 1-0  αλλά δεν πρόκειται να βιαστούν και να ανοιχτούν διότι η Μπενφίκα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της. Δεν περιμένω πολλές φάσεις το πρώτο ημίχρονο και για αυτό θα ρισκάρω στην επιλογή του Χ και πιο συγκεκριμένα του 0-0.

Αντιθέτως, στην αναμέτρηση της Σκεντίγια με τη Σάλτσμπουργκ επιλέγω το over, αφού το πρώτο ματς έληξε με σκορ 3-0. Η άπειρη ομάδα από την ΠΓΔΜ θα πρέπει να επιτεθεί από το πρώτο κιόλας λεπτό αν θέλει να κυνηγήσει το θαύμα.

Ο Άγιαξ έκανε τα εύκολα δύσκολα, καθώς ενώ προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο, στο φινάλε του ματς ισοφαρίστηκε με πέναλτι από τη Σταντάρ Λιέγης. Και πάλι όμως δεν πιστεύω ότι οι Ολλανδοί θα κινδυνεύσουν καθώς υπερέχουν ποιοτικά και εμπειρικά έναντι των Βέλγων. Ποντάρω στον άσσο σε συνδυασμό με το over λοιπόν.

Ερυθρό Αστέρα στο 1.75 δεν ποντάρω. Η Σπαρτάκ Τρνάβα πήρε ισοπαλία μέσα στο Βελιγράδι την περασμένη Τρίτη και έτσι οι Σλοβάκοι απέδειξαν πως δεν είναι διατεθειμένοι να πετάξουν λευκή πετσέτα. Δεν θα γίνουν πολλές φάσεις και γι΄αυτό κρατάω το Χ του ημιχρόνου.

Η Μάλμε δεν κατάφερε να κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι τη Βιντεότον καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1. Η ουγγρική ομάδα στον προηγούμενο γύρο πέταξε έξω την ισχυρή Λουντογκόρετς και προσωπικά ουδόλως θα εκπλαγώ αν «σκουπίσουν» και τη Μάλμε. Ούτως ή άλλως τις σουηδικές ομάδες ποτέ δεν τις εμπιστεύτηκα…

Η Μπάτε Μπορίσοφ τέλος, κέρδισε στο Μπακού την Καραμπάνγκ και θεωρώ ότι μπορεί να διπλασιάσει τις νίκες της διότι το υλικό της είναι καλό και έμπειρο. Οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει να επιτεθούν και αργά ή γρήγορα θα το πληρώσουν…

Υ.Γ. Ακόμα δεν ξεκίνησαν τα πρωταθλήματα και οι Άγγλοι άρχισαν τις εμβόλιμες αγωνιστικές. Απόψε λοιπόν διεξάγεται η τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Νάσιοναλ Λιγκ και κρίνοντας αποκλειστικά και μόνο από τα ρόστερ και την μεταγραφική ενδυνάμωση – αποδυνάμωση των ομάδων, θεωρώ ότι σήμερα έχουν το προβάδισμα η Τσέστερφιλντ που φιλοξενείται από τη Μπάροου, η Μπόρεχαμ που υποδέχεται τη Γκέιτσχεντ και η Σάλφορντ που παίζει με τη Χάλιφαξ.

Λόγω της αποδυνάμωσης της Σόλιχουλ έχει τύχη και ο άσσος της Φίλντε αν και σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια αναξιόπιστη ομάδα.

Καλή τύχη.

[eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”]

Ο [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”] προσφέρει σε μηδενική γκανιότα* και τους δύο αγώνες των ελληνικών ομάδων.

ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ – ΠΑΟΚ (1.84 – 3.80 – 5.10)

ΑΕΚ – ΣΕΛΤΙΚ (2.58 – 3.15 – 3.35)

*αφορά στην επιλογή ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ πριν την έναρξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ