ΧΘΕΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕ Ο ΑΠΟΕΛ…

Καλημέρα. Χθες ο Ολυμπιακός επέστρεψε δίκαια στους ομίλους και την… ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς κέρδισε για δεύτερη φορά την πρωταθλήτρια Κροατίας. Οι ερυθρόλευκοι δεν ζορίστηκαν σχεδόν καθόλου και απέδειξαν πως είχαν αρκετά μεγάλη διαφορά δυναμικότητας από την Ριέκα. Αυτό που μου προξένησε θετική εντύπωση είναι το γεγονός ότι ίσως για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, είδαμε τον ΟΣΦΠ να παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο τέτοια εποχή. Αυτό είναι κάτι που αποδεικνύει και φανερώνει καλή εκγύμναση και ορθή προετοιμασία. Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλο το επιτελείο της ομάδας. Εύχομαι μία καλή και ανάλογη πορεία και στους ομίλους. Μπορεί να την έχει, αρκεί να του φερθεί… γλυκά η κληρωτίδα, όπως συνέβη άλλωστε και στους δύο πρώτους γύρους…

Ας περάσουμε τώρα να δούμε τώρα, τα πέντε αποψινά παιχνίδια του Champions League. Καταρχάς όλα τα φαβορί προσφέρονται σε χαμηλές αποδόσεις. Είναι όμως τόσο… φαβορί ώστε να μπορούν να δικαιολογηθούν αυτές οι τιμές; Η Κοπεγχάγη έχει ξεκινήσει πολύ άσχημα φέτος, καθώς δεν μπορεί να κερδίσει ομάδες που άλλες χρονιές τις διέσυρε φιλοδωρώντας τες με πολλά γκολ. Ακόμα και τη Σοντερίσκε που νίκησε την προηγούμενη Παρασκευή στο πρωτάθλημα, το έκανε με τα χίλια ζόρια, καθώς γύρισε το παιχνίδι με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.

Ο ΑΠΟΕΛ είναι μια πολύ σοβαρή και σταθερή ομάδα που δέχεται πολύ δύσκολα το γκολ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι στα πέντε ματς που έχει δώσει έως τώρα στην Ευρώπη, έχει δεχθεί μόλις ένα τέρμα. Να τον κοντράρω στο 1.50; Δεν νομίζω ότι αξίζει… Κάτι μου λέει άλλωστε, ότι χθες χαρήκαμε για τον Ολυμπιακό και ότι απόψε θα πανηγυρίσουμε για τον ΑΠΟΕΛ…

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι καλύτερη και εμπειρότερή της Γιούνγκ Μπόις, αλλά από την στιγμή που κέρδισε τον πρώτο αγώνα, της αρκεί ακόμα και η ισοπαλία για να περάσει στους ομίλους του Champions League. Το ίδιο ισχύει και για τη Λίβερπουλ που προκρίνεται ακόμα και με ήττα με 1-0. (1-2 το πρώτο ματς)

Προσωπικά θα προτιμούσα στις αναμετρήσεις της Κοπεγχάγης με την Καραμπάνγκ και της Σλάβια Πράγας με τον ΑΠΟΕΛ να ρισκάρω στην εκτίμηση – πρόβλεψη ότι θα σημειωθούν περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Πρόκειται για ένα στοίχημα σ,ο οποίο έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν και που το προτιμούν αρκετοί παίκτες στο εξωτερικό. Είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι κάποια στιγμή η ομάδα που δεν θα ευνοείται από το αποτέλεσμα, θα παίξει πιο ανοιχτά και πιο επιθετικά. Αυτό συνήθως μεταφράζεται σε φάσεις και ίσως και γκολ.

Στο Λίβερπουλ – Χοφενχάιμ θα συνδυάσω τον άσσο με το over διότι θεωρώ ότι η αγγλική ομάδα υπερέχει της άπειρης γερμανικής. Αν δεν υπήρχε και ο αγώνας του πρωταθλήματος την Κυριακή με την Άρσεναλ, θα ήμουν ακόμα πιο… ζεστός για τον παραπάνω συνδυασμό.

Αυτή που πληρώνει λίγο καλύτερα πάντως, είναι η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας που στο πρώτο ματς έμεινε στο 0-0 με την Στεάουα Βουκουρεστίου. Οι Πορτογάλοι όμως στάθηκαν άτυχοι και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει τουλάχιστον ένα τέρμα. Στο πρωτάθλημα συνέτριψαν την Γκιμαράες με σκορ 0-5 και έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς από την αρχή της σεζόν έχουν μόνο νίκες με τρία στα τρία και συντελεστή 8-0! Οι Ρουμάνοι έπαιξαν φουλ… άμυνα στη Λισσαβώνα, αλλά τώρα είναι αναγκασμένοι να βγουν από το… καβούκι τους. Οι παίκτες της Σπόρτινγκ είναι ποιοτικότεροι και εμπειρότεροι και μπορούν άνετα να προηγηθούν σε κάποια αντεπίθεση.

Εν κατακλείδι λοιπόν, θα ρισκάρω στα περισσότερα γκολ στου δευτέρου ημιχρόνου στους αγώνες Κοπεγχάγη – Καραμπάνγκ και Σλάβια Πράγας – ΑΠΟΕΛ, στον συνδυασμό του άσσου με το over στο Λίβερπουλ – Χοφενχάιμ και στο διπλό της Σπόρτινγκ στο Βουκουρέστι.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας για μια ακόμη φορά δεν συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στη Β Δανίας η πρωτοπόρος Βέιλε είναι ανώτερη της Μπράμπραντ και λογικά θα φτάσει στη νίκη. Σκέφτομαι να συνδυάσω τον άσσο με το over μιας και οι γηπεδούχοι έχουν 4 στα 4 έως τώρα…

Στην Β Πορτογαλίας η Νασιονάλ Μαδέιρα ξεκίνησε το πρωτάθλημα έχοντας ως αποκλειστικό στόχο την επάνοδό της στην μεγάλη κατηγορία. Αν θέλει όντως να τα καταφέρει, δεν νοείται να κάνει γκέλες μέσα στο γήπεδό της, απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους όπως είναι η Φαμαλικάο.

Στην Βραζιλία την προηγούμενη αγωνιστική η Σαπεκοένσε έκανε την έκπληξη παίρνοντας διπλό μέσα στην Παλμέιρας. Θα καταφέρει να πετύχει δεύτερη κολλητή νίκη απέναντι στην πρωτοπόρο Κορίνθιανς που είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος; Προσωπικά το βλέπω δύσκολο… Η Κορίνθιανς μπορεί να έχασε την προηγούμενη αγωνιστική από τη Βιτόρια Μπαϊα αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή διατηρούσε ένα αήττητο 35 αναμετρήσεων σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε.

Στο πρωτάθλημα δεν έχει υποστεί ακόμα ήττα μακριά από την έδρα της, καθώς μετά από εννέα αγωνιστικές μετρά 7 νίκες και δύο ισοπαλίες με συντελεστή τερμάτων 13-2! Η Σαπεκοένσε αντιθέτως, κινδυνεύει με υποβιβασμό και μέσα στο γήπεδό της έχει κάνει πολλές γκέλες. Η παράδοση από το 2014 που η Σαπεκοένσε ανέβηκε κατηγορία δείχνει μόνο διπλά για την Κορίνθιανς. Εκτός από την πιθανή νίκη των φιλοξενούμενων πάντως, μπορούμε να ελέγξουμε και το under, μιας και η Κορίνθιανς συμπλήρωσε 8 στα 9 μακριά από το γήπεδό της. Η δε Σαπεκοένσε έχει 7 στα 10 under εντός έδρας…

Στο Μεξικό και τις ΗΠΑ όπου διεξάγεται εμβόλιμη αγωνιστική, μαζεύτηκαν… ένα σωρό φαβορί χαμηλών αποδόσεων. Προσωπικά πάντως δεν… ελκύομαι από τέτοιου είδους σημεία. Δεν θα απέκλεια μάλιστα την έκπληξη σε κάποιες από αυτές τις αναμετρήσεις. Η Γουαδαλαχάρα για παράδειγμα, έχει καλή παράδοση με τη Σάντος Λαγκούνα και δεν νομίζω ότι αυτή η αναμέτρηση θα είναι τόσο εύκολη για τους γηπεδούχους όσο νομίζουν οι μπουκ. Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν άσχημα στο πρωτάθλημα καθώς δεν έχουν νίκη μετά από πέντε αγωνιστικές. Λογικά θα διεξαχθεί ένα αμφίρροπο ματς που ίσως δεν βγάλει νικητή…

Στις ΗΠΑ συμβαίνει το εξής παράδοξο: Η ομάδα που έχει τη χειρότερη έδρα είναι το Λος Άντζελες, καθώς μετρά μόλις μία νίκη σε 12 παιχνίδια. Η ίδια ομάδα όμως, είναι αυτή που έχει και τις περισσότερες (5) εκτός έδρας νίκες σε Ανατολή και Δύση! Αξίζει να επισημάνουμε ότι πρόκειται και για το σύλλογο που έχει σκοράρει τα περισσότερα (22) εκτός έδρας τέρματα. Μέσο όρο ακριβώς δύο ανά αναμέτρηση δηλαδή. Θα μου επιτρέψετε τέτοιες… αλλοπρόσαλλες ομάδες να μην τις κοντράρω σε αποδόσεις που δεν υπερβαίνουν το 1.70.

Μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες σε Ανατολή και Δύση είναι το Σιάτλ που συμπλήρωσε επτά παιχνίδια χωρίς ήττα. Μετά από αυτό το ντεμαράζ διαρκείας κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση του ομίλου της Δύσης. Σήμερα φιλοξενείται από το Βανκούβερ και θεωρώ ότι οι αποδόσεις το αδικούν. Οι γηπεδούχοι έχουν καλή ομάδα, αλλά στην παρούσα φάση το Σιάτλ δείχνει ανώτερο. Να σημειώσουμε επίσης ότι τόσο πέρσι όσο και πρόπερσι, πέρασε νικηφόρα από εκεί μέσα…

Καλή τύχη και με οτιδήποτε νεότερο τα ξαναλέμε στο live...

STOIXIMAN.GR

Ο STOIXIMAN.GR προσφέρει σε μηδενική γκανιότα* το ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΧΟΦΕΝΧΑΙΜ και το ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ – ΑΠΟΕΛ.

*αφορά στην επιλογή ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ πριν την έναρξη.

SPORTINGBET.GR

Η SPORTINGBET.GR προσφέρει επιστροφή στοιχήματος στον αγώνα ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ – ΑΠΟΕΛ αν ο Αλωνευτής σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σούπερ 4x προσφορά* από την Betsson
  • ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
  • ΤΕΣΣΕΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΔΩΡΑ*
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ