ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΗ FOOTBALL LEAGUE

Καλημέρα. Ο χθεσινός τελικός θα μείνει στην ιστορία για τα δύο πρώτα γκολ της Ρεάλ. Για το πρώτο που το «έπνιξε» σαν κουνέλι ο Γερμανός τερματοφύλακας της Λίβερπουλ και για το δεύτερο του Μπέιλ, που ήταν ένα από τα ωραιότερα που έχουμε δει ποτέ, στην ιστορία του θεσμού! Από κει και πέρα, θεωρώ ότι η Ρεάλ κατέκτησε δίκαια για μία ακόμη φορά το κύπελλο, αλλά η αλήθεια είναι πως αν δεν είχε προκύψει τόσο νωρίς ο τραυματισμός του Σαλάχ, τώρα ίσως μιλούσαμε για ένα διαφορετικό αποτέλεσμα… Τελικό πάντως, δεν τη… γλιτώσαμε ούτε και τώρα από τους…. φαταούλες μαδριλένους. Μετά από το Europa League και τη Γιουρολίγκα στο μπάσκετ, κατέληξε στην ισπανική πρωτεύουσα, ένα ακόμα τρόπαιο. Και τι τρόπαιο ε; Το πιο βαρύτιμο! Δεν έχουμε λοιπόν, παρά να τους «βγάλουμε το καπέλο».

Σήμερα στις 17.00 διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική της football league και η μοναδική εκκρεμότητα έχει να κάνει με ποια εκ των Αναγέννηση Καρδίτσας, Αιγινιακού και Σπάρτης θα ακολουθήσει τις υπόλοιπες πέντε στην Γ κατηγορία. Οι τρεις αυτές ομάδες έχουν από 37 βαθμούς και η τύχη τα έφερε να κοντράρονται με τους τρεις πρωτοπόρους! Ο Αιγινιακός και η Καρδίτσα όμως έχουν το αβαντάζ διότι παίζουν στις έδρες τους με την Παναχαϊκή και τον Άρη αντίστοιχα.

Η Σπάρτη αντιθέτως, έχει πολύ πιο δύσκολο έργο καθώς καλείται να αγωνιστεί στην πιο δύσκολη έδρα της κατηγορίας, του πρωτοπόρου ΟΦΗ. Η Σπάρτη είναι διαλυμένη σε όλους τους τομείς, και δεν νομίζω ότι έχει τύχη να αποσπάσει έστω και έναν βαθμό μέσα στο Ηράκλειο. Αυτό σημαίνει επομένως ότι τόσο ο Αιγινιακός όσο και η Καρδίτσα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πετύχουν τον στόχο της παραμονής αν σήμερα αποσπάσουν έστω ένα βαθμό από τις αντιπάλους τους. Αν λοιπόν πρέπει οπωσδήποτε να ποντάρουμε κάπου, τότε θεωρώ ότι αξίζει να ρισκάρουμε σε κάποια από αυτές τις ισοπαλίες, Προσωπικά επιλέγω την Αναγέννηση Καρδίτσας διότι έχει ισχυρότερη έδρα. (1.95 το Χ στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”])

Στην Γαλλία διεξάγεται ο αγώνας – ρεβάνς ανάμεσα στην Τουλούζ και την Αζαξιό. Στο πρώτο παιχνίδι επικράτησε εύκολα η Τουλούζ με σκορ 0-3 σε ένα ματς που διεξήχθη λόγω τιμωρίας της Αζαξιό στο Μονπελιέ και χωρίς θεατές. Εάν οι Κορσικανοί πιστεύουν ότι διατηρούν ακόμα ελπίδες, είναι αναγκασμένοι να παίξουν επίθεση και μόνο επίθεση από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή. Προσωπικά βέβαια δεν πιστεύω ότι μπορούν να καταφέρουν κάτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει και να προσπαθήσουν. Οι συνθήκες λοιπόν είναι… ώριμες για over στην προκειμένη περίπτωση.

Η τελευταία αγωνιστική στην Αυστρία δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως βαθμολογικό ενδιαφέρον, οπότε δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ασχοληθούμε. Συνήθως όμως σε ματς που είναι αδιάφορα βαθμολογικά που διεξάγονται την τελευταία αγωνιστική, είθισται οι ομάδες να παίζουν ελεύθερα και επιθετικά προκειμένου να ικανοποιήσουν τους θεατές και τηλεθεατές που αποφάσισαν να τις παρακολουθήσουν για μια τελευταία φορά. Οι φίλοι των over λοιπόν ξέρουν που θα στρέψουν την προσοχή τους…

Στην Ισπανία απομένουν δύο αγωνιστικές για το φινάλε και τα πράγματα πλέον έχουν ξεκαθαρίσει αρκετά. Η Βαγιεκάνο θέλει νίκη απέναντι στην αδιάφορη Λούγκο για να σφραγίσει την άνοδο. Η Κάντιθ χρειάζεται και αυτή νίκη απέναντι στην επίσης αδιάφορη Τενερίφη, προκειμένου να διατηρηθεί στην πρώτη εξάδα των Play off ανόδου. Νίκη θέλει και η Οσασούνα που κυνηγά την είσοδο στα play off. Υποδέχεται την υποβιβασμένη Χόγια Λόρκα που έχει τις χειρότερες εκτός έδρας επιδόσεις στην κατηγορία.

Το «τρίποντο» θα κυνηγήσει σίγουρα και η Νουμάνθια η οποία παίζει εκτός έδρας με την ουραγό Σεβίλλη Β. Μόνο με νίκη θα συνεχίσει να ελπίζει και αυτή για τα μπαράζ ανόδου.

Στο Σαραγόσα – Βαγιαδολίδ, ίσως τελικά ο ένας βαθμός αποδειχθεί βολικός και για τους δύο, διότι κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνουν μέσα στην πρώτη εξάδα.

Το Αλμερία – Αλκορκόν τέλος φαντάζει «εξάποντο» διότι οι δύο ομάδες κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Στην ουσία αυτή που καίγεται για τους βαθμούς είναι η Αλμερία, διότι η Αλκορκόν αφενός έχει 5 ομάδες από κάτω της στη βαθμολογία και αφετέρου την τελευταία αγωνιστική έχει εύκολο έργο καθώς αντιμετωπίζει μέσα στο γήπεδό της την αδιάφορη Ρέους.

Έτσι κάπως έχουν τα πράγματα μέχρι στιγμής στη Β Ισπανίας, αλλά εννοείται ότι τα παιχνίδια θα… επανεξεταστούν κατά τη διάρκεια του live. Ώρα έναρξης: 21.30.

Στη Νορβηγία η Οντ είναι ανώτερη της Κρίστιανσουντ και δικαιολογημένα προβάλλεται ως το φαβορί μέσα στην ισχυρή έδρα της. Τον φαβοριτισμό της Μπόντο Γκλιμτ όμως δεν μπορώ να τον κατανοήσω. Το ξέρετε ότι η Ρανχάιμ έχει σημειώσει τα τριπλάσια (!) γκολ από την Μπόντο Γκλιμτ στο πρωτάθλημα; Οι γηπεδούχοι διαθέτουν τη χειρότερη επίθεση με οκτώ τέρματα και οι φιλοξενούμενοι την παραγωγικότερη με 23. Τις τελευταίες αγωνιστικές η Ρανχάιμ έκοψε βαθμούς από ομάδες όπως είναι η Ρόζενμποργκ, η Μόλντε και η Βαλερέγκα. Γιατί να μην αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα και από έναν σύλλογο που μετρά μόλις δύο νίκες σε 11 παιχνίδια;

Από εδώ και κάτω το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνδυάσουμε τις νίκες ορισμένων φαβορί με τα πολλά γκολ.

Από το πρωτάθλημα της Β Νορβηγίας για παράδειγμα, έχω εντοπίσει την Αάλεσουντ και τη Σόγκνταλ. Η πρώτη που παραμένει η μοναδική αήττητη στο πρωτάθλημα, διαθέτει την καλύτερη επίθεση και υποδέχεται την Χαμ Καμ που δέχεται εύκολα το τέρμα. Η Σόγκνταλ η οποία παραμένει ένα από τα φαβορί για την άνοδο, παίζει με την ντεφορμέ Στρόμεν, που συμπλήρωσε 8 over σε 9 αγωνιστικές, δεχόμενοι πολλά και εύκολα γκολ.

Και στη Σουηδία όμως, ο άσσος της Μάλμε μπορεί να συνδυαστεί με το over, καθώς η Ντάλκουρντ δέχεται γκολ με το… τσουβάλι. Τη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία όμως την έχει η Σίριους που την προηγούμενη εβδομάδα δέχθηκε πέντε γκολ από την Έστερσουντ. Η Τζουργκάρντεν διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία να περάσει νικηφόρα από εκεί μέσα, σημειώνοντας την τρίτη της διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα.

Απόψε ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα Σλοβενίας και το ενδιαφέρον εστιάζεται στη μάχη για τον τίτλο που τον διεκδικούν η Ολίμπια και η Μάριμπορ που έχουν από 79 και 77 βαθμούς αντίστοιχα. Στην ισοβαθμία ευνοείται η Μάριμπορ, οπότε η Ολίμπια θα χρειαστεί νίκη. Το έργο της βέβαια μόνο εύκολο δεν είναι καθώς φιλοξενείται από την ισχυρή Ντομζάλε που διαθέτει την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία. Εδώ που έφτασαν όμως τα πράγματα δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, πλην της νίκης για τους φιλοξενούμενους καθώς θα είναι κρίμα να γκρεμίσουν την τελευταία στιγμή όλα όσα έκτιζαν καθόλη τη διάρκεια της φετινής περιόδου. Η Ολίμπια διαθέτει μακράν την καλύτερη άμυνα στο Σλοβενικό πρωτάθλημα και θέλω να πιστεύω ότι αν κρατήσει το μηδέν πίσω, κάποια στιγμή ένα γκολ θα το βρει για να πάρει την πολύτιμη νίκη που θα της χαρίσει τον τίτλο…

Στη Βραζιλία η Κρουζέιρο παραμένει η μοναδική ομάδα που μέχρι στιγμής φέρνει μόνο under. Διαθέτει την καλύτερη άμυνα, αλλά ταυτόχρονα και τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Κόντρα στη Σάντος μετρά πέντε σερί under και no – goal μαζί…

Η Σεαρά δεν έχει πετύχει ακόμα νίκη και σήμερα αντιμετωπίζει την ανώτερη Γκρέμιο που έχει υποστεί μόνο μία ήττα από την αρχή της σεζόν. Οι φιλοξενούμενοι θα πάνε για το διπλό και πιστεύω ότι μπορούν να το πάρουν.

Στην Χιλή διεξάγεται το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στην Άουνταξ και την Εσπανιόλα, και τόσο η φόρμα όσο και η παράδοση δίνουν προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Θυμίζω ότι η Εσπανιόλα συμπλήρωσε πέντε διπλά στις 7 τελευταίες επισκέψεις της εκεί και ότι η Άουνταξ έχει μόλις μια νίκη σε 14 παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Το επόμενο ραντεβού μας λοιπόν, θα είναι στο LIVE BET μέσα από το [eafl id=”12392″ name=”bookenemylive.com” text=”bookenemylive.com”]. Σήμερα τελειώνουν κάποια ακόμα πρωταθλήματα και θεωρώ ότι αξίζει να ασχοληθούμε κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ