ΦΙΝΑΛΕ ΚΑΙ… ΠΡΟΦΙΝΑΛΕ

Καλημέρα. Ξεκινώντας από τα δικά μας, δυστυχώς η τελευταία αγωνιστική των play off της Super League δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Για άλλη μια φορά έχουμε να κάνουμε με τρία ντέρμπι και σίγουρα αυτό που δεσπόζει είναι των αιωνίων μεταξύ του ΠΑΟ και του Ολυμπιακού. Προσωπικά πάντως δεν έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ με τα τρία αυτά παιχνίδια από τη στιγμή που δεν κρίνεται τίποτα.

Η αλήθεια όμως είναι ότι στην κατάσταση που βρίσκονται ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός το 2.50 του διπλού αποτελεί μια μικρή… πρόκληση.

Στη Super League 2 ο Ιωνικός και ο Λεβαδειακός θα επικρατήσουν εύκολα του Διαγόρα και των Χανίων αντίστοιχα, ενώ η Ξάνθη θα δυσκολευτεί λίγο… περισσότερο από τον Εργοτέλη, αλλά στο τέλος θα κερδίσει και αυτή.

Φεύγουμε από τα δικά μας και πάμε να δούμε τι παίζεται στην υπόλοιπη Ευρώπη ξεκινώντας από την Πρέμιερ.

Η Τότεναμ και η Έβερτον παλεύουν μαζί με την Άρσεναλ για την 7η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και σήμερα παίζουν στις έδρες τους με αδιάφορους και υποδεέστερους αντιπάλους. Στους άσσους της Τότεναμ και της Έβερτον θα προσθέσω το διπλό της Λίβερπουλ για να ανεβάσω την απόδοση.

Η ομάδα μπορεί να απέχει αυτή τη στιγμή από την τετράδα του Champions League αλλά έχει ματς λιγότερο, οπότε τα πάντα μπορούν να συμβούν. Σίγουρα πάντως μια ομάδα σαν τη Λίβερπουλ θα προσπαθήσει έως το φινάλε για την επίτευξη του στόχου της. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι η Λίβερπουλ έρχεται από σπουδαίο διπλό επί της Γιουνάιτεντ με σκορ 2-4!

Στην τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Σκωτίας, η Κιλμάρνοκ θα σωθεί μόνο αν κερδίσει την υποβιβασμένη Χάμιλτον και την ίδια ώρα η Ρος Κάουντι χάσει στο εκτός έδρας ματς με τη Μάδεργουελ. Σίγουρα αξίζει τον κόπο να δοκιμάσει κανείς στο διπλό της Κιλμάρνοκ, αν και το πρέπον θα ήταν να αφήσουμε τα παιχνίδια αυτά για το live διότι αν η Ρος Κάουντι κερδίζει, τότε αυτομάτως και η Κιλμάρνοκ θα απογοητευτεί και θα χάσει το ενδιαφέρον της για τη νίκη.

Από την προτελευταία αγωνιστική της Β Γερμανίας θα κρατήσω μόνο τον άσσο της Μπραουνσβάιγκ και το διπλό του Αμβούργου. Η Μπραουνσβάιγκ βρίσκεται στη γραμμή του υποβιβασμού και σήμερα υποδέχεται την υποβιβασμένη Κίκερς. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη ουσιαστικά θα ισοδυναμεί με υποβιβασμό, καθώς την τελευταία αγωνιστική παίζει στο Αμβούργο…

Το οποίο Αμβούργο με το που ανέλαβε προπονητής ο Χρούμπες έριξε πέντε γκολ στη Νυρεμβέργη. Θέλει δύο στα δύο στο φινάλε, ελπίζοντας να κλέψει την 3η θέση από την Γκρόιτερ Φιρτ. Οι δύο ομάδες έχουν τρεις βαθμούς διαφορά και το Αμβούργο υπερτερεί στην ισοβαθμία…

Στη Γ Γερμανίας λογικά οι δύο χαμηλοί σε απόδοση άσσοι της Διναμό Δρέσδης και της Μόναχο 1860 θα περάσουν. Η Διναμό θέλει νίκη για να σφραγίσει την άνοδο και υποδέχεται την αδιάφορη και ντεφορμέ Τουργκούτσου.

Η φορμαρισμένη Μόναχο 1860 που και αυτή διεκδικεί άνοδο, φιλοξενεί την β ομάδα της Μπάγερν η οποία βρίσκεται κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Στην Ιταλία έχουν μαζευτεί αρκετά φαβορί της τάξεως του 1.50 με 1.60 τα οποία αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να πληρώσουν. Η Μίλαν που έριξε επτά (!) γκολ στην Τορίνο την περασμένη εβδομάδα, φιλοξενεί την Κάλιαρι. Η Νάπολι χρειάζεται νίκη που θα της χαρίσει έξοδο στο Champions League απέναντι στην βαθμολογικά αδιάφορη Φιορεντίνα. Η ομάδα είναι πολύ φορμαρισμένη και διαθέτει εξαιρετική επιθετική γραμμή.

Η Σασσουόλο διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη και είναι αναγκασμένη να πάει για το διπλό στην έδρα της υποβιβασμένης Πάρμα που έχει από τις χειρότερες έδρες στην κατηγορία (2-5-11).

Η Μπενεβέντο τέλος, μόνο με νίκη θα εξακολουθήσει να ελπίζει σε σωτηρία έως το φινάλε. Φιλοξενεί την ουραγό και υποβιβασμένη Κροτόνε που έχει υποστεί τις περισσότερες (27) ήττες στην κατηγορία.

Σκέφτομαι λοιπόν να παίξω ιταλική τετράδα η οποία αποδίδει 5.20 στη [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”].

Στην Ισπανία πραγματοποιείται η προτελευταία αγωνιστική και λίγο πολύ όλοι γνωρίζετε τι συμβαίνει στην κορυφή. Η Ατλέτικο πλέον νιώθει καυτή την ανάσα της Ρεάλ και αυτό σημαίνει ότι δεν έχει το δικαίωμα να ατονήσει στην αποψινή αναμέτρηση με την αδιάφορη Οσασούνα. Η δε Ρεάλ παίζει με την Μπιλμπάο που… ζει και αναπνέει για κάτι τέτοια παιχνίδια. Οι Βάσκοι σε γενικές γραμμές δεν χαρίζονται στους μεγάλους και θα πρότεινα… ψυχραιμία.

Στην μάχη της παραμονής τώρα, η Ελτσε που βρίσκεται τρεις πόντους κάτω από τη γραμμή θα πάει για το διπλό στην έδρα της αδιάφορης Κάντιθ. Δεν… ψήνομαι όμως για pregame ποντάρισμα. Μάλλον θα το αφήσω για το live για να δω που θα το πάει η Κάντιθ.

Η Αλαβές έχει πιο εύκολο έργο απέναντι στην αδιάφορη και γεμάτη απουσίες Γρανάδα. Αν κερδίσει απόψε σώζεται οριστικά…

Η Χετάφε τέλος, αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να επικρατήσει της Λεβάντε και να παραμείνει με αυτόν τον τρόπο στην κατηγορία.

Στη Β Ισπανίας η Μαγιόρκα που είναι ένα από τα πολύ μεγάλα φαβορί για την άνοδο, υποδέχεται στην ισχυρή έδρα της την Αλκορκόν που αποδυναμώνεται εκτός. Η παράδοση είναι με το μέρος της και λογικά θα την διευρύνει.

Αν θυμάστε πριν από λίγο ποντάραμε σε μια ιταλική τετράδα. Τώρα ήρθε η σειρά για γαλλική τετράδα. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Η Λιλ χρειάζεται μία νίκη και μια ισοπαλία έως το φινάλε για να φτάσει στο όνειρο της κατάκτησης του τίτλου. Σήμερα την έχει τη νίκη κόντρα στην αδιάφορη Σεντ Ετιέν, αφού εκτός από το κίνητρο βοηθά και η πολύ καλή παράδοση.

Η Μαρσέιγ ισοβαθμεί με τη Λανς στους 56 και οι δύο ομάδες διεκδικούν έξοδο στην Ευρώπη. Απόψε υποδέχονται την αδιάφορη Ανζέ που το τελευταίο διάστημα δείχνει να τα έχει παρατήσει.

Η Λοριάν και η Ναντ τέλος, βρίσκονται ακριβώς στη γραμμή του υποβιβασμού. Η Λοριάν παίζει εντός με τη Μετς που έχει ξεμείνει από στόχους και η Ναντ εκτός με την ουραγό Ντιζόν η οποία έχει υποβιβαστεί εδώ και μήνες…

Η τετράδα αυτή αποδίδει 4,50 στην [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”].

Στην Ολλανδία πραγματοποιείται η τελευταία αγωνιστική και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε δύο μέτωπα. Το πρώτο έχει να κάνει με την 8η θέση που οδηγεί στα play off και το δεύτερο στο μάχη για την παραμονή. Την 8η θέση διεκδικούν η Σπάρτα Ροτ. και η Χέρακλες οι οποίες έχουν δύσκολο εκτός έδρας έργο με Χέρενφεν και Άλκμααρ αντίστοιχα. Επειδή όμως η Σπάρτα υπερτερεί στην ισοβαθμία, αν σήμερα φέρει μια ισοπαλία με την Χέρενφεν, τότε θα πρέπει η Χέρακλες να πάρει διπλό μέσα στην Άλκμααρ. Το βλέπω δύσκολο γιατί οι γηπεδούχοι έχουν μια από τις καλύτερες ομάδες στην κατηγορία. Θεωρώ λοιπόν ότι η Σπάρτα θα το πάει… λάου λάου το παιχνίδι με αποτέλεσμα να είναι αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο εμφάνισης μιας ισοπαλίας.

Στην μάχη παραμονής τώρα, εμπλέκονται η Βίλεμ και η Έμεν που έχουν ένα πόντο διαφορά. Η Βίλεμ υποδέχεται την αδιάφορη Φορτούνα και αν κερδίσει… καθαρίζει. Η Έμμεν παίζει εκτός με την υποβιβασμένη Φένλο η οποία έχει τη χειρότερη έδρα στο πρωτάθλημα.

Η αλήθεια είναι ότι περίμενα πιο χαμηλές τις δύο αυτές αποδόσεις, οπότε δέχομαι με… χαρά κυρίως το διπλό της Έμεν στο 1.61 στο [eafl id=”18306″ name=”pamestoixima.gr” text=”Pamestoixima.gr”].

Στην Τσεχία η Σπάρτα Πράγας κινδυνεύει να χάσει το Champions League από τη Γιάμπλονετς και επειδή το… παιχνίδι σκλήρυνε, θεωρώ ότι απόψε θα παίξει παθιασμένα για το διπλό στην έδρα της ανεβασμένης μεν, αδιάφορης δε Μπόλεσλαβ. (1.67 στο [eafl id=”18306″ name=”pamestoixima.gr” text=”Pamestoixima.gr”])

Από τη Β Πορτογαλίας θα κρατήσω δύο σημεία από ομάδες που διεκδικούν άνοδο. Η μία είναι η Βισέλα που φιλοξενείται από την αδιάφορη Πεναφιέλ. Σημειώστε ότι η Βισέλα διαθέτει την καλύτερη εκτός έδρας επίθεση.

Η δεύτερη είναι η Ακαντέμικα που υποδέχεται την βαθμολογικά αδιάφορη Μπενφίκα Β. Οι γηπεδούχοι ελπίζουν μόνο με νίκη και ουσιαστικά παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για φέτος.

Στη Δανία έχει παιχτεί πολύ η δυάδα Μίντιλαντ – Άαλμποργκ και επειδή παίζουν με αδιάφορους και υποδεέστερους αντιπάλους που φιγουράρουν στο τέλος του βαθμολογικού πίνακα των Play off λογικά θα επικρατήσουν.

Από τη Β Αυστρίας θα στηρίξουμε τις δύο από τις τρεις ομάδες που τους δόθηκε άδεια από την Ομοσπονδία να αγωνιστούν στην πρώτη κατηγορία. Πρόκειται για την Αούστρια Κλάγκενφουρτ και τη Βάκερ Ίσνμπουργκ. Είναι εξαιρετικά φορμαρισμένες και έχουν παιχτεί πολύ.

Στην Πολωνία τέλος, υπάρχουν τρεις ομάδες που ισοβαθμούν στους 42 βαθμούς. Μια από αυτές θα αγωνιστεί στα προκριματικά της νεοσύστατης Κόνφερενς  Λιγκ. Πρόκειται για τις Πιάστ, Λέχια Γκντανσκ, και Σλασκ. Τη Λέχια και τη Σλασκ θα τις αφήσουμε για το live διότι δυστυχώς δεν εξαρτάται από τα δικά τους… πόδια η 4η θέση, διότι η Πιαστ αφενός έχει εύκολο εντός έδρας έργο με την αδύναμη Βίσλα και αφετέρου υπερτερεί με 4 γκολ διαφορά και στις δύο ισοβαθμίες. Αν δηλαδή κερδίσει θα έχει πετύχει τον στόχο της. Επειδή όμως τίποτα δεν είναι… σίγουρο σε αυτή τη ζωή, και σε αυτό το πρωτάθλημα θα ρίξουμε κλεφτές ματιές στο Live μήπως και προκύψει τίποτα… απρόσμενο.

Φίλες και φίλοι καταλαβαίνετε και μόνοι σας ότι τις τελευταίες αγωνιστικές οι επιλογές γίνονται ισχυρότερες λόγω κινήτρων, αλλά όπως είναι φυσικό οι αποδόσεις δεν είναι μεγάλες. Υπάρχουν πολλές ομάδες που παίζουν τους κόπους μια ολόκληρης χρονιάς και εγώ σας παρέθεσα τις περισσότερες από αυτές. Από εκεί και πέρα η μπάλα περνάει στο… δικό σας γήπεδο για το ποιες τελικά θα επιλέξετε.

Εύχομαι καλή τύχη και… κερδοφόρες επιλογές.

Τα λέμε στο live στο [eafl id=”12392″ name=”bookenemylive.com” text=”bookenemylive.com”].

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ NOVIBET!
  • PROMO CODE «PREMIUM500»
  • PREMIUM ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ 500 ΔΩΡΑ*
  • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ