ΥΠΕΡΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ…

Καλημέρα και καλό μήνα! Η Μπαρτσελόνα και η Λίβερπουλ είναι αυτή τη στιγμή δύο από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πλανήτη. Η διαφορά τους όμως έγκειται στο γεγονός ότι οι Καταλανοί εκτός από αγωνιστικά είναι ανεβασμένοι και ψυχολογικά μετά από την άνετη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η Λίβερπουλ αντιθέτως, εκτός… συγκλονιστικότατου απροόπτου θα χάσει και φέτος τον τίτλο. Έφτασε τόσο πολύ κοντά στην πηγή αλλά η Σίτι δεν την άφησε να πιει… νερό και να ξεδιψάσει μετά από πολλά χρόνια.

Το ποδόσφαιρο – κατά τη γνώμη μου – είναι 50% δυνατότητες, και από 25% ψυχολογία και τύχη. Από τη στιγμή που οι δυνατότητες – κυρίως λόγω έδρας – είναι υπέρ των γηπεδούχων, το μόνο που απομένει στη Λίβερπουλ είναι η τύχη για να ισορροπήσει κάπως τα πράγματα. Η τύχη όμως είναι ένας αστάθμητος παράγοντας που δεν μπορεί να προβλεφθεί και να εκτιμηθεί. Αν λοιπόν δεν υπάρξει κάτι απρόοπτο τότε κατά πάσα πιθανότητα η Μπαρτσελόνα θα φτάσει στην επικράτηση και θα πάρει προβάδισμα για τον τελικό. (Η υψηλότερη απόδοση είναι στο 1.96 στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”]).

Όλη η ομάδα και κυρίως ο Μέσι ο οποίος βρίσκεται σε… ξέφρενη κατάσταση, επιθυμούν διακαώς την κατάκτηση του φετινού τροπαίου. Ως εναλλακτικές επιλογές υπάρχουν το να ανοίξει πρώτος το σκορ ο Αργεντινός, καθώς και το over το οποίο θα μπορούσε να συνδυαστεί με τον άσσο των Καταλανών.

Παρατήρησα ότι από χθες έχει προτιμηθεί το διπλό της Μονακό στον αποψινό αγώνα με τη Ρεν. Αυτό θεωρώ ότι οφείλεται σε δύο παράγοντες: Πρώτον στο ότι οι γηπεδούχοι ενδεχομένως δεν θα έχουν προλάβει ακόμα να… ξεμεθύσουν από την κατάκτηση του κυπέλλου μετά από 48 χρόνια. Θυμίζω ότι επικράτησαν στη διαδικασία των πέναλτι της πρωταθλήτριας Παρί, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει με 2-0! Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει καθαρά με το κίνητρο, καθώς η Ρεν είναι παντελώς αδιάφορη βαθμολογικά, ενώ η Μονακό βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Προσωπικά και επειδή οι Μονεγάσκοι δεν είναι στα καλύτερά τους, σκέφτομαι να ποντάρω στο διπλό χωρίς να μετρά η ισοπαλία (draw no bet στις εταιρίες).

Απόψε διεξάγεται και ο τελικός του κυπέλλου Αυστρίας στο ουδέτερο Κλάγκενφουρτ. Θα αναμετρηθούν η πρωταθλήτρια Σάλτσμπουργκ με τη Ραπίντ Βιέννης. Η Σάλτσμπουργκ που φτάνει για 6η συνεχόμενη φορά σε τελικό κυπέλλου είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι σε μία αλλοπρόσαλλη Ραπίντ που δεν έχει καμία σχέση με την παλιά καλή ομάδα του παρελθόντος.

Τελικό κυπέλλου όμως έχουμε και στο Βέλγιο καθώς σήμερα στις 15.30 ώρα Ελλάδας θα αναμετρηθούν στις Βρυξέλλες η Γάνδη με τη Μαλίν. Η Γάνδη εδώ και καιρό έχει πάψει να ασχολείται με το πρωτάθλημα και δεν είναι τυχαίο ότι μετρά πέντε ήττες και μια ισοπαλία στα play off. Έχει αφοσιωθεί αποκλειστικά στο κύπελλο και επειδή εννοείται πως υπερέχει της Μαλίν που μόλις πριν από λίγες μέρες ανέβηκε κατηγορία, είναι το μεγάλο φαβορί για την επικράτηση και την κατάκτηση του κυπέλλου. Επειδή όμως η απόδοσή της δεν είναι η… πρέπουσα για έναν τελικό, σκέφτομαι είτε να το αφήσω για το live προκειμένου να ανέβει η τιμή της, είτε να ρισκάρω στον άσσο από ημίχρονο.

Το πρωτάθλημα της Β Ιταλίας είναι ίσως το δυσκολότερο για στοιχηματισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη και αυτό οφείλεται σε δύο συγκεκριμένους λόγους: Πρώτον η συντριπτική πλειονότητα των ομάδων δεν έχουν αγωνιστικές διαφορές μεταξύ τους και δεύτερον, υπάρχει αυτό το… αλλόκοτο σύστημα που στο τέλος της σεζόν θέλει μόλις έξι ομάδες να τερματίζουν σε θέσεις αδιάφορες βαθμολογικά.

Έτσι λοιπόν δεν είμαι διατεθειμένος να προβώ σε πονταρίσματα ρίσκου. Βάσει αυτών που έχουμε δει έως τώρα πάντως, δύο ομάδες που δείχνουν να έχουν προβάδισμα και που προσφέρονται σε σχετικά καλές αποδόσεις είναι η Παλέρμο και η Λέτσε. Η πρώτη υποδέχεται στην ισχυρή έδρα της, τη Σπέτσια που αποδυναμώνεται όταν απομακρύνεται από το γήπεδό της (έχει υποστεί ήδη εννέα ήττες). (1.80 ο άσσος στο ανανεωμένο [eafl id=”18306″ name=”Opap” text=”Pamestoixima.gr”]) Η Λέτσε η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία, φιλοξενείται από την ουραγό Πάντοβα η οποία μετρά μόλις τέσσερις νίκες σε 33 αγωνιστικές. Σημειώστε επίσης, ότι η Λέτσε έχει πετύχει τα υπερδιπλάσια γκολ έναντι της αντιπάλου της (63-30).

Στη Βραζιλία ακόμα είναι πολύ νωρίς για πονταρίσματα, αλλά η αλήθεια είναι πως βάσει ρόστερ και φανέλας η Κορίνθιανς και η Κρουζέιρο από πλευράς γηπεδούχων και η Παλμέιρας από πλευράς φιλοξενουμένων, διατηρούν εμφανές προβάδισμα απόψε καθώς κοντράρονται με υποδεέστερους αντιπάλους που στοχεύουν στην παραμονή τους στην κατηγορία…

Στο Κόπα Σουνταμερικάνα τέλος, η φορμαρισμένη Σολ Ντε Αμέρικα είναι σε θέση να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0. Η ομάδα της Παραγουάης είναι ανώτερη της άπειρης Μιρέρος Ντε Γκουαϊάνα από τη Βενεζουέλα και θεωρώ ότι η πρόκριση εξαρτάται κυρίως από τα πόδια των δικών της ποδοσφαιριστών.

Καλή τύχη και τη συνέχεια θα την πούμε μέσα από το [eafl id=”12392″ name=”bookenemylive.com” text=”bookenemylive.com”].

[eafl id=”9029″ name=”InterWetten” text=”INTERWETTEN.GR”]

Αμέτρητες επιλογές, ασφαλείς πληρωμές και πρόγραμμα επιβράβευσης για όλους τους παίκτες!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ NOVIBET!
  • PROMO CODE «PREMIUM500»
  • PREMIUM ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ 500 ΔΩΡΑ*
  • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ