ΥΠΑΡΧΕΙ “ΑΦΕΝΤΙΚΟ” ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Καλημέρα. Πριν ξεκινήσουμε οφείλουμε να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στον ΑΠΟΕΛ για τις εξαιρετικές χθεσινές τους εμφανίσεις που τους οδήγησαν στους «16» του Europa League. Στις 14.00 ώρα Ελλάδας διεξάγεται η κλήρωση και ελπίζω οι δύο ελληνικές ομάδες να πέσουν πάνω σε βατούς αντιπάλους.

Πάμε τώρα να δούμε τι έχει σήμερα το κουπόνι. Ξεκινάμε από την Β Γαλλίας όπου την προηγούμενη αγωνιστική εμφανίστηκαν για μία ακόμη φορά πολλές ισοπαλίες. Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι το μοναδικό σε ολόκληρη την Ευρώπη στο οποίο δεν υπάρχει ούτε μία ομάδα που να έχει λιγότερες από έξι ισοπαλίες από την αρχή της σεζόν. Έχω την αίσθηση ότι και σήμερα θα παρουσιαστεί το ίδιο φαινόμενο, καθώς τα περισσότερα ματς είναι αμφίρροπα και δεν υπάρχει ορατό φαβορί. Ξεχωρίζω το Αζαξιό – Σοσό, το Λαβάλ – Μπουργκ και το Χάβρη – Οσέρ. Για το τελευταίο ζευγάρι υπάρχουν και δύο παιχνίδια προηγούμενων ετών τα οποία αξίζει να θυμηθούμε. Ρίξτε μια ματιά στη στήλη του «Δεν Ξεχνώ» για να ενημερωθείτε σχετικά.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και δύο γηπεδούχοι που δείχνουν να έχουν προβάδισμα. Αναφέρομαι στην Αμιάν και το Στρασβούργο. Η Αμιάν βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα  και αυτή τη στιγμή διατηρεί την παραγωγικότερη επίθεση στην κατηγορία. Σκοράρει ανελλιπώς εδώ και οκτώ αγωνιστικές και σήμερα υποδέχεται μια ομάδα που έχει σημειώσει τα λιγότερα (8) εκτός έδρας γκολ στο πρωτάθλημα. Πρόκειται για την Ορλεάν που έχει τις χειρότερες εκτός έδρας επιδόσεις (1-2-9) στην κατηγορία.

Το Στρασβούργο έχει βάλει μπρος… τις μηχανές και πλέον συγκαταλέγεται στα μεγάλα φαβορί για την άνοδο. Σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και σήμερα φιλοξενεί στην ισχυρή έδρα του την ντεφορμέ Κλερμόν που έρχεται από τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία σε πέντε παιχνίδια. Με τη φόρα που έχει πάρει το Στρασβούργο, το βρίσκω δύσκολο να χάνει βαθμούς απόψε. (1.92 η υψηλότερη απόδοση του άσσου στην GOALBET)

Από πλευράς φιλοξενουμένων, θα μπορούσαμε να δούμε το διπλό της Τρουά. Η ομάδα του Γκαρσιά έχει χάσει αρκετούς βαθμούς το τελευταίο διάστημα και με τον έντονο ανταγωνισμό που υπάρχει φέτος για την άνοδο, θα πρέπει οπωσδήποτε να αρχίσει να συλλέγει βαθμούς και μακριά από το γήπεδό της. Σήμερα πάντως αγωνίζεται στην χειρότερη έδρα της κατηγορίας, που δεν είναι άλλη από αυτή, της ουραγού Τουρ. Οι γηπεδούχοι έχουν μόλις δύο νίκες και επτά ήττες σε 13 αγωνιστικές, ενώ διατηρούν και τη χειρότερη άμυνα με 41 γκολ στο παθητικό τους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Τρουά μετρά τρία σερί διπλά εκεί μέσα. Παρατηρούμε πως οι μπουκ δίνουν προβάδισμα στην Τουρ και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί βάσει της φετινής πορείας των ομάδων…

Στην πρώτη κατηγορία θεωρώ ότι χρειάζεται λίγη προσοχή ο αγώνας της Νις με την Μονπελιέ για δύο λόγους. Πρώτον από τη Νις θα απουσιάσουν ο Μπαλοτέλι και ο Πλεά που έχουν πετύχει τα μισά γκολ της ομάδας. Δεύτερον, από τη στιγμή που ο Γκασέ ανέλαβε τη Μονπελιέ, η ομάδα ανέκαμψε άμεσα αγωνιστικά και σημείωσε τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια. Μόνο από την πρωτοπόρο Μονακό έχασε σε αυτό το διάστημα και από αυτήν με το… ζόρι (1-2).

Από την τρίτη κατηγορία, προκύπτει βάσει φόρμας, ο άσσος της Σατορού. Η γηπεδούχος ομάδα έρχεται από τρεις σερί νίκες με συντελεστή τερμάτων 8-1 και θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Αβράνς, που συμπλήρωσε πέντε διαδοχικές ήττες, με συντελεστή 1-9. Στον πρώτο γύρο η Σατορού, είχε επικρατήσει με 0-1. (1.90 ο άσσος στην INTERWETTEN.GR)

Στο Βέλγιο η Κλαμπ Μπριζ υποδέχεται τη Ζούλτε Βάρεγκεμ και από τη στιγμή που παίζει ο πρώτος με τον τρίτο δεν είναι… φυσιολογικές οι τόσο χαμηλές τιμές στον άσσο. θα προτιμήσω την λύση των πολλών τερμάτων διότι αυτές οι δύο ομάδες έχουν τις παραγωγικότερες εντός και εκτός επιθέσεις αντίστοιχα, μετά από την Άντερλεχτ. Στα μεταξύ τους παιχνίδια, συνήθως σημειώνονται αρκετά τέρματα.

Στη Β Ισπανίας η Ρέους υποδέχεται την Οβιέδο και έχω επιλέξει το under μαζί με το Χ του ημιχρόνου. Η γηπεδούχος ομάδα βλέπετε, κάνει… πρωταθλητισμό στα under, καθώς συμπλήρωσε 22 στα 26 με 11 στα 13 στην έδρα της! Διατηρεί τη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία, αλλά ταυτόχρονα έχει και την καλύτερη άμυνα μετά από την πρωτοπόρο Λεβάντε.  Η Οβιέδο δεν σκοράρει εύκολα μακριά από το γήπεδό της και έτσι αναμένω ένα κλειστό πρώτο ημίχρονο χωρίς γκολ..

Στην Τσάμπιονσιπ δεν αποκλείω τη μίνι έκπληξη στο Μπέρτον – Μπλάκμπερν διότι οι φιλοξενούμενοι θα έχουν νέο προπονητή τον Μόουμπρεϊ. Ούτως ή άλλως η Μπέρτον έχει μια από τις χειρότερες έδρες στο πρωτάθλημα καθώς ήδη μετρά επτά ήττες.

Στην Πρέμιερ Σκωτίας η Ρέιντζερς έχει χάσει πολλούς βαθμούς το τελευταίο διάστημα και απόψε της παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες καθώς θα κοντραριστεί με την ουραγό Ινβερνές που μετρά μόλις τρεις νίκες σε 25 αγωνιστικές! Τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο γύρο, η Ρέιντζερς είχε επικρατήσει με 1-0…

Στην Γ Γερμανίας η Όσναμπρικ μετά από πολύ καιρό υπέστη δύο σερί ήττες και υποχώρησε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Σήμερα επιστρέφει στην ισχυρή έδρα της, όπου θα φιλοξενήσει τη μέτρια Βέρντερ Β, η οποία αποδυναμώνεται αισθητά όταν απομακρύνεται από τη Βρέμη. Για την ακρίβεια, μετρά οκτώ ήττες σε δώδεκα παιχνίδια με συντελεστή τερμάτων 8-23. Θα δώσω προβάδισμα λοιπόν, στους ανώτερους και εμπειρότερους γηπεδούχους. (2.00 η υψηλότερη απόδοση στον STOIXIMAN.GR)

Στη Β Ολλανδίας δεν αποκλείω την έκπληξη στο Έμεν – Φορτούνα. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από την αρχή της σεζόν και στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια τους σημείωσαν συνολικά 12 τέρματα. Η Έμεν πραγματοποιεί μέτρια πορεία και την τελευταία δεκαετία η Φορτούνα υπέστη μόνο δύο ήττες εκεί μέσα.

Στα υπόλοιπα ματς της 27ης αγωνιστικής, μόνο over 2.5 και 3.5 θα μπορούσαμε να επιλέξουμε…

Στην Πορτογαλία διεξάγεται το γειτονικό ντέρμπι ανάμεσα στη Γκιμαράες και τη Μορεϊρένσε. Το… αφεντικό της περιοχής είναι η Γκιμαράες (φωτό) που είχε επικρατήσει και στον πρώτο γύρο με σκορ 0-1. Μετρά τρεις σερί νίκες με συντελεστή τερμάτων 7-2, ενώ η Μορεϊρένσε συμπλήρωσε οκτώ ήττες σε έντεκα εκτός έδρας παιχνίδια. Φέτος η Γκιμαράες, έχει ως στόχο της έξοδο στην Ευρώπη και αν θέλει να τα καταφέρει, τέτοιου είδους παιχνίδια θα πρέπει οπωσδήποτε να τα κερδίζει μέσα στο γήπεδό της.

Στην Τουρκία βρίσκω λανθασμένο το σετ των αποδόσεων στο Ρίζεσπορ – Καϊσέρισπορ διότι οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε εκπληκτική αγωνιστική κατάσταση. Σας θυμίζω ότι προέρχονται από τρεις σερί νίκες απέναντι σε ομάδες όπως είναι η Φενέρ, η Γαλατά και η Μπούρσασπορ! Πριν από ένα μήνα μάλιστα, είχαν ρίξει τέσσερα γκολ στη Φενέρ! Η Ρίζεσπορ βρίσκεται κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού και θεωρώ ότι οι μπουκ την έχουν υπερτιμήσει…

Στην Ουρουγουάη και τη Χιλή τέλος, δεν βλέπω εκπλήξεις στις αναμετρήσεις Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ – Γιουβεντούδ και Ο’ Χίγκινς – Κομπρεσάλ αντίστοιχα. Οι δύο γηπεδούχοι έχουν μεγάλες φιλοδοξίες φέτος και οι αποψινοί τους αντίπαλοι είναι ομάδες μετρίων δυνατοτήτων και χωρίς προοπτική.

Καλή τύχη και με οτιδήποτε νεότερο τα λέμε στο twitter (fontastsounis). 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ