ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ!

Καλημέρα. Σήμερα ρίχνονται στη μάχη του Champions League οι δύο δικέφαλοι που έχουν να αντιμετωπίσουν δύσκολους και έμπειρους αντιπάλους. Αυτά τα δύο παιχνίδια τα ανέλυσα στη χθεσινή KING BET και επειδή δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως από χθες, αναδημοσιεύω τα σχετικά αποσπάσματα.

“…Ξέρετε τι μου αρέσει περισσότερο από τον φετινό ΠΑΟΚ; Η τεράστια αυτοπεποίθηση των παικτών του, η οποία φάνηκε και στα δύο παιχνίδια με τη Βασιλεία. Προσωπικά θεωρώ ότι η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση παίζουν πρωτεύοντα και κυρίαρχο ρόλο όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής μας. Όταν είσαι δειλός και φοβισμένος δεν μπορείς να πας μπροστά. Αντιθέτως όταν επιδεικνύεις σθένος και αποφασιστικότητα, σου ανοίγουν όλες οι πόρτες. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, απέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, πως φέτος δεν φοβάται κανέναν και τίποτα και ότι είναι αποφασισμένος να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Την πρωταθλήτρια Ελβετίας την έκανε μία… χαψιά και τώρα θα βρεθεί στο διάβα του, η Σπαρτάκ Μόσχας. Η άλλοτε κραταιά ομάδα που κάποτε σάρωνε τους τίτλους στην Ρωσία, τα τελευταία χρόνια δεν είχε τις ίδιες επιτυχίες. Κατέκτησε τον τίτλο το 2017 μετά από 16 χρόνια, ενώ πέρσι τερμάτισε τρίτη πίσω από τη Λοκομοτίβ και την ΤΣΣΚΑ.

Τα «σκήπτρα» τα έχασε λόγω της αναποτελεσματικής της, αμυντικής λειτουργίας, καθώς η επίθεση της ήταν η παραγωγικότερη του πρωταθλήματος. Όταν όμως το πρωτάθλημα μπήκε στην τελική του ευθεία, άρχισε να δέχεται πολλά και ανόητα γκολ που της στοίχισαν τον τίτλο. Ίσως ορισμένοι να θυμάστε – λόγω στοιχήματος – τις δύο οδυνηρές ήττες που υπέστη τις τελευταίες αγωνιστικές από την Αχμάτ εντός και την Ουράλ εκτός, με σκορ 1-3 και 2-1 αντίστοιχα… Ουσιαστικά σε αυτά τα δύο παιχνίδια, κρίθηκε ολόκληρη η σεζόν!

Αυτό που σίγουρα θα θυμάστε πάντως, είναι η βαριά ως και εξευτελιστική ήττα με σκορ 7-0 που υπέστη τον περασμένο Δεκέμβριο από τη Λίβερπουλ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ! Εκείνη τη βραδιά ο Μανέ, ο Σαλάχ, ο Κουτίνιο και ο Φιρμίνο είχαν τρελά κέφια και κυριολεκτικά ισοπέδωσαν την άμοιρη Σπαρτάκ που υπέστη την πιο μεγάλη και βαριά ήττα της ευρωπαϊκής της ιστορίας!

Προπονητής της είναι ο ιταλός Μάσιμο Καρέρα που τον γνωρίζουμε όχι τόσο από την καριέρα του ως τεχνικός, αλλά από τη θητεία του ως ποδοσφαιριστής σε μεγάλους ιταλικούς συλλόγους. Φέτος η Σπαρτάκ δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτει ένα αξιόλογο και αξιόμαχο ρόστερ. Έχει αρκετούς ρώσους διεθνείς παίκτες που τους είδαμε προσφάτως στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου, ενώ από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, αυτοί που σίγουρα ξεχωρίζουν, είναι ο ολλανδός Κουίνσι Προμς που είναι δεινός σκόρερ και περιζήτητος στην ευρωπαϊκή αγορά, (τον ήθελε και η Λίβερπουλ) καθώς και ο βραζιλιάνος  Λουίς Αντριάνο που σκοράρει και αυτός με ευκολία.

Θα επαναλάβω όμως αυτό που ανέφερα και πριν… Το πρόβλημα της ρωσικής ομάδας δεν είναι μπροστά, αλλά πίσω… Ενώ στην επίθεση δηλαδή, διαθέτει σημαντικές μονάδες που βοηθούν στην επίτευξη των στόχων της, στην άμυνα δεν υπάρχουν ισάξιοι ποδοσφαιριστές. Εκεί κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να χτυπήσει ο ΠΑΟΚ. Γκολ δεν γίνεται να μην φας από τους ρώσους. Το ζήτημα είναι να πετύχεις περισσότερα τέρματα από αυτά που θα δεχθείς εσύ. Και ο ΠΑΟΚ όπως απέδειξε και στα δύο ματς με την Βασιλεία, έχει πολλές και αποτελεσματικές λύσεις μπροστά.

Θα επαναλάβω ότι ο φετινός «δικέφαλος» είναι ποιοτικός, ουσιαστικός και αποφασιστικός. Το ρόστερ του είναι ίσως το καλύτερο των τελευταίων ετών και ο Λουτσέσκου αποδεικνύεται ιδιαίτερα έξυπνος και χαρισματικός προπονητής. Σίγουρα ο τραυματισμός του Βιερίνια, αποτελεί πλήγμα για την ελληνική ομάδα, αλλά ακόμα και χωρίς αυτόν, ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα καταφέρει. Η αλήθεια βέβαια είναι πως δεν υπάρχει ισάξιος αντικαταστάτης του, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για απουσίες της τελευταίας στιγμής…

Βάζοντας λοιπόν τα πράγματα και τα δεδομένα στο… ζύγι, θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε θέση να περάσει στην επόμενη φάση όπου θα βρει μπροστά του το τελευταίο εμπόδιο πριν από τους πολυπόθητους και χρυσοφόρους ομίλους. Παρεμπιπτόντως να πούμε ότι αν προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία εκ των Μπενφίκα, Φενέρ, Ντιναμό Κιέβου και Σλάβια Πράγας. Μπροστά σε κάποιες από αυτές τις ομάδες δηλαδή, οι ρώσοι φαντάζουν βατοί και προσπελάσιμοι…

Στοιχηματικά οι επιλογές είναι τρεις… Κατά σειρά προτίμησης κατά τα δικά μου… γούστα είναι οι εξής: Γκολ – γκολ, περισσότερα τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο και άσσος! Δεν θα απέκλεια μάλιστα, μία επανάληψη του σκορ του αγώνα της Τούμπας με τη Βασιλεία. Το 2-1 δηλαδή, πιστεύω ότι συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες επαλήθευσης…

Η ΑΕΚ κατά τη γνώμη μου έχει ακόμα πιο βατό έργο και ειλικρινά απορώ με τους μπουκ που δίνουν ως… γκραν φαβορί τη Σέλτικ στον αγώνα της Τετάρτης. Είναι οι κέλτες τόσο δυνατοί για να δικαιολογούνται οι τιμές του 1.70; Κατά τη γνώμη μου όχι… Μην κοιτάτε που σαρώνουν τους τίτλους στη Σκωτία. Με τη αιώνια αντίπαλο Ρέιντζερς τα τελευταία χρόνια στο καναβάτσο λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων, δεν υπάρχει άλλη ομάδα που θα μπορούσε να κοντράρει τη Σέλτικ. Με αντιπάλους κάτι Χάμιλτον, Μάδεργουελ και Κιλμάρνοκ, θα χτύπαγε και ο… Πλατανιάς πρωτάθλημα εκεί.

Συγκριτικά με πέρσι δεν υπάρχουν σπουδαίες και σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της και οι παίκτες που ξεχωρίζουν είναι ο μέσος Σκοτ Σινκλέρ (άσχετο, αλλά ψάξτε να βρείτε φωτό από την κούκλα σύζυγο του), ο συνονόματος και συνεπώνυμος με τον παλιό αμερικανό μπασκετμπολίστα, Τζέιμς Φόρεστ, καθώς και ο πιτσιρικάς ο γάλλος Μούσα Ντεμπελέ ο οποίος είναι διεθνής με την ομάδα νέων της χώρας του. Ο τελευταίος είναι ότι καλύτερο και ποιοτικότερο διαθέτει η ομάδα της Σέλτικ στο οπλοστάσιο της. Για καλή τύχη της «Ένωσης» όμως, ο γάλλος δεν θα αγωνιστεί σε κανένα από τα δύο παιχνίδια, καθώς δεν  κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα.

Αυτή η απουσία ενδέχεται να παίξει σημαντικό και καθοριστικό ρόλο, αφού ο Ντεμπελέ είναι ένα τεράστιο ταλέντο με ευχέρεια στο σκοράρισμα. Από τη στιγμή που δεν θα αγωνιστεί, αν ο Ουζουνίδης μπορέσει να μπλοκάρει τον Σινκλέρ, πιστεύω ότι θα φύγει αλώβητος από τη Σκωτία. Έχω εκφράσει πολλάκις φορές στο παρελθόν την εκτίμηση που τρέφω προς το πρόσωπο του έλληνα τεχνικού και πιστεύω ότι δεν θα με διαψεύσει. Σίγουρα το «Σέλτικ Παρκ» αποτελεί μία καυτή και δύσκολη έδρα για οποιαδήποτε ομάδα την επισκέπτεται, αλλά οι παίκτες της ΑΕΚ διαθέτουν την απαιτούμενη κατάρτιση και πείρα για να τα καταφέρουν να αποσπάσουν ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ βρίσκεται στο γκρουπ των δυνατών και αν περάσει το εμπόδιο της Σέλτικ θα πέσει πάνω σε κάποιον σχετικά εύκολο αντίπαλο. Θα είναι κρίμα να αποκλειστεί σε αυτή τη φάση λοιπόν…”

Οι δύο από τις τρεις επιλογές μου θα είναι οι ίδιες με την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ. Θα προτιμήσω δηλαδή το γκολ – γκολ και τα περισσότερα τέρματα του δευτέρου ημιχρόνου. (2.10 το goal-goal στην [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”])

Το τρίτο ματς της βραδιάς του Champions League δυστυχώς δεν έχει κανένα στοιχηματικό ενδιαφέρον καθώς ο άσσος της Σάλτσμπουργκ προσφέρεται στο πενιχρό 1.07. Η πρωταθλήτρια Αυστρίας υποδέχεται την Σκεντίγια από την ΠΓΔΜ που δεν έχει εμπειρία στον θεσμό. Για να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω έκπληξη, αλλά το 1.07 δεν είναι καν συζητήσιμο. Επειδή οι φιλοξενούμενοι πάντως θα το παλέψουν όσο αντέξουν θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να ρισκάρουμε στα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου όπου η Αυστριακοί θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο την απόδοσή τους σε περίπτωση που δεν έχουν σημειώσει κάποιο τέρμα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει αγώνες κυπέλλων με τους οποίους εγώ ως γνωστό δεν ασχολούμαι.

Ούτε και με τη Γ Γερμανίας όμως θα μπω στη διαδικασία να ασχοληθώ καθώς όπως έχουμε ξαναπεί, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αναξιόπιστο πρωτάθλημα όπου οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό είναι σχεδόν ίδιες αν συγκρίνουμε το ρόστερ τους.

Η σημερινή μέρα λοιπόν αποδεικνύεται χαλαρή στοιχηματικά και το μόνο που έχω να πω για επίλογο είναι καλή τύχη στις δύο ελληνικές ομάδες. Θα την χρειαστούν.

[eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”]

Ο [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”] προσφέρει σε μηδενική γκανιότα* τους αγώνες και των δύο ελληνικών ομάδων για τα προκριματικά του Champions League. (ΠΑΟΚ – Σπαρτάκ και Σέλτικ – ΑΕΚ)

*αφορά στην επιλογή ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ πριν την έναρξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ NOVIBET!
  • PROMO CODE «PREMIUM500»
  • PREMIUM ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ 500 ΔΩΡΑ*
  • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ