ΤΟ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΑΛΣ

Καλημέρα. Σήμερα στις 17.30 ώρα Ελλάδας διεξάγεται η προτελευταία αγωνιστική του αυστριακού πρωταθλήματος και οι εκκρεμότητες που έχουν απομείνει είναι δύο. Ποια θα τερματίσει τελευταία και θα υποβιβαστεί και ποια θα βγει τρίτη κερδίζοντας ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Για την τρίτη θέση παλεύουν η Στουρμ Γκρατς και η Άλταχ που έχουν από 57 και 53 βαθμούς αντίστοιχα. Η Στουρμ δηλαδή ουσιαστικά βρίσκεται μια ανάσα από το Europa League και δεν θα χρειαστεί να περιμένει την τελευταία αγωνιστική αν σήμερα κερδίσει την βαθμολογικά αδιάφορη Αντμίρα.

Η Άλταχ από την άλλη μεριά, φιλοξενεί την ουραγό Ριντ που παλεύει για τη σωτηρία της. Οι πιθανότητες για έξοδο στην Ευρώπη είναι σχεδόν ανύπαρκτες, διότι αφενός θα πρέπει η Στουρμ Γκρατς να μην πετύχει νίκη ούτε σήμερα, αλλά ούτε και με τη Βακ Πέλετς και αφετέρου θα πρέπει η ίδια, όχι μόνο να κερδίσει σήμερα τη Ριντ, αλλά και την τελευταία αγωνιστική μέσα στην έδρα της πρωταθλήτριας Σάλτσμπουργκ… Η ομάδα πλήρωσε το ντεφορμάρισμα των τελευταίων αγωνιστικών, καθώς παραμένει χωρίς νίκη για πάνω από ενάμισι μήνα.

Η Ριντ που παίζει με την Άλταχ, πρέπει οπωσδήποτε να κάνει το 2Χ2 για να διατηρήσει τις ελπίδες της για την παραμονή. Έχει 32 βαθμούς και από πάνω της βρίσκονται η Σεντ Πόλτεν και η Βακ Πέλετς που έχουν από 36 και 38 αντίστοιχα. Το θετικό για τη Ριντ είναι ότι η Σεντ Πόλτεν με τη Βακ Πέλετς σήμερα παίζουν μεταξύ τους, οπότε σίγουρα μια από τις δύο ή και οι δύο θα χάσουν βαθμούς. Την τελευταία αγωνιστική έχει φαινομενικά εύκολο παιχνίδι καθώς φιλοξενεί την αδιάφορη Μάτερσμπουργκ που… εξαφανίζεται όταν απομακρύνεται από την έδρα της. Η Σεντ Πόλτεν αντιθέτως, δίνει δύσκολο εκτός έδρας ματς με τη Ραπίντ Βιέννης.

Δυσκολίες αντιμετωπίζει και η Βακ Πέλετς που φιλοξενεί τη Στουρμ Γκρατς. Έτσι όπως βλέπω τον βαθμολογικό πίνακα, ο υποβιβασμός της Ριντ φαντάζει… εξασφαλισμένος. Τώρα όμως που ξαναείδαμε το πρόγραμμα, αν η ομάδα του Τσάμπι καταφέρει να πάρει το διπλό μέσα στην έδρα της Άλταχ, τότε θα αποκτήσει βάσιμες και υπαρκτές ελπίδες για την παραμονή. Από τη στιγμή που η Άλταχ αφενός είναι η πιο ντεφορμέ ομάδα της κατηγορίας και αφετέρου ουσιαστικά έχει χάσει το τρένο της Ευρώπης, ίσως αξίζει να κυνηγήσουμε την έκπληξη και την μεγάλη απόδοση στην αποψινή αναμέτρηση.

Η Στουρμ Γκρατς πιθανότατα θα κερδίσει την αδιάφορη Αντμίρα, αλλά εδώ η απόδοση δεν… βοηθά για ποντάρισμα.

Στο Σεντ Πόλτεν – Βακ Πέλετς θα βολέψει μια χαρά το Χ σε περίπτωση που μαθευτεί ότι την ίδια ώρα η Ριντ χάνει από την Άλταχ. Τα άλλα δύο αποψινά παιχνίδια (Αούστρια – Σάλτσμπουργκ και Μάτερσμπουργκ – Ραπίντ), είναι αδιάφορα βαθμολογικά και το μόνο που θα μπορούσα να σκεφτώ είναι το over διότι οι ομάδες θα αγωνιστούν χωρίς σκοπιμότητα. Ελπίζω να είναι πρόθυμες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους θεατές που θα βρεθούν στις εξέδρες των γηπέδων.

Από εκεί και πέρα σήμερα διεξάγονται αρκετοί αγώνες μπαράζ και play off σε ολόκληρη την Ευρώπη. Προσωπικά με τέτοιου είδους παιχνίδια δεν συνηθίζω να ασχολούμαι διότι επικρατεί έντονος φανατισμός και οι μάχες είναι μεγάλες. Ειδικά στο Μάαστριχτ – Ρόντα θα πέσουν… κορμιά, διότι οι δύο αυτές ομάδες έχουν παλιά και παραδοσιακή έχθρα. Εδρεύουν στην Λιμβουργία και ποτέ δεν τα βρήκαν μεταξύ τους. Ένα over… καρτών θα ήταν ότι έπρεπε εδώ.

Η μεγάλη και ιστορική Βόλφσμπουργκ δίνει τον πρώτο αγώνα με την Μπραουνσβάιγκ και μόνο μία από τις δύο ομάδες θα αγωνίζεται του χρόνου στην πρώτη κατηγορία. Από τη στιγμή που υπάρχει και ρεβάνς θα εμπιστευτώ την εμπειρότερη γηπεδούχο ομάδα που δεν έχει την πολυτέλεια να μείνει ικανοποιημένη ακόμα και με το Χ…

Στην Γαλλία η Τρουά φιλοξενεί τη Λοριάν και είναι παράδοξο να βρίσκουμε σε γαλλικό παιχνίδι σε υψηλές τιμές το under. (1.80 στην INTERWETTEN.GR). Σας θυμίζω ότι η Τρουά τελείωσε το πρωτάθλημα της Β Γαλλίας ούσα η ομάδα που είχε την καλύτερη εντός έδρας άμυνα στην κατηγορία. Το ματς είναι ντέρμπι και το αποτέλεσμά του θα κριθεί στις λεπτομέρειες…

Στην Β Σουηδίας το πρωτάθλημα συνεχίζεται με την αναμέτρηση της Έργκριτε με τη Βάρναμο. Η Έργκριτε είναι ομάδα έδρας και συνήθως τέτοιου είδους παιχνίδια τα καθαρίζει…

Απόψε στις 17.00 ώρα Ελλάδας διεξάγεται στη Γενεύη ο τελικός του κυπέλλου Ελβετίας στον οποίο θα βρεθούν αντιμέτωπες η Βασιλεία με τη Σιόν. Η Βασιλεία η οποία είναι μακράν η καλύτερη ελβετική ομάδα, την τελευταία δεκαετία μετρά τρεις σερί χαμένους τελικούς στα τελευταία χρόνια! Ένας από αυτούς ήταν πρόπερσι, όπου υπέστη βαριά ήττα (3-0) από τη σημερινή της αντίπαλο. Όλοι στις τάξεις της ομάδας του Φίσερ δηλώνουν έτοιμοι για τη ρεβάνς και πιστεύω ότι όντως θα τα καταφέρουν. Σας θυμίζω ότι στο ελβετικό πρωτάθλημα η Βασιλεία έχει καταφέρει να συλλέξει 31 βαθμούς περισσότερους από τη Σιόν…

Στο Κόπα Λιμπερταδόρες τέλος, σήμερα είναι η βραδιά των μικρών αποδόσεων. Η Έμελεκ και η Ατλέτικο Νασιονάλ είναι φαβορί, έχουν κίνητρο και λογικά θα επικρατήσουν των υποδεέστερων αντιπάλων τους.

Στο Ρίβερ Πλειτ – Μεντεγίν όμως, φοβάμαι αρκετά την έκπληξη… Η Ρίβερ Πλειτ έχει ήδη τερματίσει και μαθηματικά πρώτη στον τρίτο όμιλο και η ομάδα της Κολομβίας χρειάζεται μόνο νίκη για να εξαντλήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση. Σίγουρα υπάρχει διαφορά δυναμικότητας και εμπειρίας μεταξύ των δύο αντιπάλων, αλλά από την άλλη μεριά είναι βέβαιο ότι ο Γκαγιάρδο θα προβεί σε ροτέισαν διότι θέλει να ξεκουράσει τους βασικούς του ποδοσφαιριστές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι στο πρωτάθλημα Αργεντινής η Ρίβερ Πλειτ είναι μια από τις βασικές διεκδικήτριες του τίτλου…

Καλή τύχη.

STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΓΚΑΝΙΟΤΑ ΤΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ (1.53 – 2.88) ΣΤΟΝ STOIXIMAN.GR

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σούπερ 4x προσφορά* από την Betsson
  • ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
  • ΤΕΣΣΕΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΔΩΡΑ*
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ