ΤΑ “ΦΩΤΑ” ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ…

Καλημέρα. Ξεκινάμε την περιήγησή μας από τα βρετανικά πρωταθλήματα. Στη Λιγκ 1 η Μπάρνσλεϊ έχει σαφές προβάδισμα απέναντι στην μετριότατη Γουόλσολ. Η μεν Γουόλσολ συμπλήρωσε επτά ήττες σε δέκα παιχνίδια και η δε Μπάρνσλεϊ δεν χάνει εδώ και 18 αγωνιστικές! Το μεγάλο ατού των φιλοξενούμενων είναι η εξαιρετική αμυντική τους λειτουργία, που είναι μία από τις καλύτερες σε όλη τη Βρετανία! Η εστία του πορτιέρο της Μπάρνσλεϊ παραμένει απαραβίαστη για έξι διαδοχικά παιχνίδια και όλα δείχνουν ότι αυτό το σερί μπορεί να διευρυνθεί, μιας και η Γουόλσολ αποτελεί μία από τις μετριότερες ομάδες της ΛΙΓΚ 1. Να συμπληρώσουμε ότι οι γηπεδούχοι συμπλήρωσαν εννέα ήττες εντός και οι φιλοξενούμενοι εννέα νίκες εκτός έδρας…

Στο Πλίμουθ – Μπρίστολ Ρόβερς θεωρώ ότι βολεύει το Χ. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας από 45 και 44 πόντους αντίστοιχα. Απομένουν οκτώ αγωνιστικές για το φινάλε και αν αύριο φέρουν μία ισοπαλία, πιστεύω ότι θα μείνουν ικανοποιημένες και οι δύο πλευρές. Ο μοναδικός τους στόχος άλλωστε, είναι να μην μπουν σε τίποτα… μπελάδες τώρα που πλησιάζει το τέλος της σεζόν. Ούτως ή άλλως φέρνουν συχνά πυκνά ισοπαλίες, ενώ αν ψάξουμε τα μεταξύ τους παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας, θα δούμε ότι έληξαν χωρίς νικητή, τα πέντε από τα δέκα πιο πρόσφατα. Ακριβώς τα μισά δηλαδή…

Η Γουίμπλεντον και η Τζίλιγχαμ τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές έβαλαν και δέχθηκαν συνολικά μόλις δύο γκολ σε πρώτο ημίχρονο. Γενικότερα πρόκειται για δύο ομάδες που δεν σκοράρουν εύκολα και αυτό ισχύει κυρίως για τη Γουίμπλεντον που διαθέτει τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Οδεύω προς under και Χ ημίχρονο.

Στη Λιγκ 2 τα τρία μεγάλα αποψινά φαβορί είναι η Μπέρι, η Λίνκολν και η Μίλτον. Αναφορικά με τη Μπέρι τον τελευταίο καιρό η πορεία της θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως και… εκθαμβωτική, καθώς διατηρεί ένα αήττητο 13 αγωνιστικών, με εννέα νίκες και τέσσερις ισοπαλίες! Έχει ήδη οκτώ διπλά στο ενεργητικό της, ενώ πρόκειται και για τον σύλλογο που έχει πετύχει τα περισσότερα (71) γκολ στην κατηγορία. Αποτελεί αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι στις τελευταίες 21 αγωνιστικές, μόνο κόντρα στη Νότς Κάουντι δεν κατάφερε να σκοράρει, παρά το γεγονός ότι έχασε πληθώρα ευκαιριών. (1.80 το διπλό στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”])

Η Γκρίμσμπι αντιθέτως, δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά τελευταία, καθώς έρχεται από τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες. Λογικά λοιπόν, η έκβαση της μεταξύ τους αναμέτρησης, θα εξαρτηθεί κυρίως από την ευστοχία ή μη, των επιθετικών της Μπέρι. Ευελπιστώ να αποδειχθούν αποτελεσματικοί για μία ακόμη αγωνιστική…

Η Λίνκολν που προπορεύεται στο πρωτάθλημα, παραμένει αήττητη για 15 σερί παιχνίδια. Γενικότερα έχει υποστεί μόλις τέσσερις ήττες σε 38 αγωνιστικές και απόψε φιλοξενείται από την αδιάφορη Κρόουλι που την προηγούμενη εβδομάδα έφαγε 6 (!) γκολ από την Κρου.

Η Μίλτον που έχει εξαιρετική έδρα, λογικά δεν θα σκοντάψει απέναντι στην 3η από το τέλος Γέοβιλ που το τελευταίο διάστημα τα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ο άσσος θα μπορούσε να συνδυαστεί με το οver μιας και η Μίλτον διαθέτει μια από τις παραγωγικότερες επιθέσεις στη Λιγκ 2. (2.17 το προσφέρει ο [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”])

Λανθασμένο σετ αποδόσεων εντόπισα στο Κόλτσεστερ – Τρανμίρ. Η Τρανμίρ έρχεται από έξι νίκες και μία ισοπαλία, με συντελεστή τερμάτων 11-2. Η Κόλτσεστερ αντιθέτως, τις τελευταίες έξι αγωνιστικές, μπόρεσε να νικήσει μόνο τη Νιούπορτ. Η Τρανμίρ μετράει δύο σερί διπλά στην έδρα της Κόλτσεστερ και βάσει των παραπάνω, θεωρώ ότι αδικείται από τις αποδόσεις των μπουκ…

Επίσης φοβάμαι την Καρλάιλ διότι μετρά μόλις μια νίκη σε οκτώ παιχνίδια. Διαθέτει μια από τις χειρότερες έδρες στην κατηγορία και η Κέμπριτζ δεν χάνει για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια εκεί μέσα.

Ούτε και την Σουίντον εμπιστεύομαι σε χαμηλή απόδοση. Η ομάδα είναι ντεφορμέ και είναι η μοναδική με αρνητικό εντός έδρας συντελεστή τερμάτων από τους συλλόγους που βρίσκονται από την 18η θέση και πάνω. Μέσα στην έδρα της μετρά μόλις έξι νίκες σε 19 αγωνιστικές και η Μόρκαμ είναι ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα.

Από τη Νάσιοναλ Λιγκ σκέφτομαι να κρατήσω μόνο τα διπλά των Έμπσφλιτ και Σόλιχουλ. Η Έμπσφλιτ που κυνηγά είσοδο στα play off ανόδου, έχει υποστεί μόνο τέσσερις ήττες σε 18 παιχνίδια μακριά από την έδρα της. Φιλοξενείται από την προτελευταία Μέιντστοουν που έχει τη χειρότερη έδρα στην κατηγορία (2-4-12). Οι γηπεδούχοι ουσιαστικά είναι αδιάφοροι βαθμολογικά καθώς για να σωθούν θα πρέπει να καλύψουν μια διαφορά 15 πόντων σε οκτώ αγωνιστικές… (1.90 το διπλό στην [eafl id=”9029″ name=”InterWetten” text=”INTERWETTEN.GR”])

Εκτός από τη Μέιντστοουν στη Νάσιοναλ Λιγκ υπάρχει πληθώρα ομάδων που έχουν ξεμείνει από τώρα από στόχους, με αποτέλεσμα να είναι αδιάφορες βαθμολογικά. Αυτό συμβαίνει διότι έχουν αποσπαστεί στη βαθμολογία και αυτές που διεκδικούν άνοδο, αλλά και εκείνες που στο τέλος της σεζόν θα υποβιβαστούν. Μία από τις… αδιάφορες λοιπόν είναι η Χάλιφαξ, η οποία βρίσκεται κάπου στη μέση του πίνακα. Η Σόλιχουλ από την άλλη μεριά ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τη Λέιτον Οριεντ. Η μάχη για την άνοδο αναμένεται… αδυσώπητη και κάθε βαθμός από εδώ και στο εξής, θα μπορούσε να εκτιμηθεί σε… εργαστήριο χρυσοχοΐας! Προτίθεμαι λοιπόν να εμπιστευτώ την ανώτερη Σόλιχουλ η οποία «καίγεται» για τη νίκη…

Περνάμε Σκωτία…

Στην Τσάμπιονσιπ η ανεβασμένη Νταντί Γιουν. λογικά δεν θα σκοντάψει απέναντι στην ουραγό Αλόα που μετρά έξι ήττες σε επτά παιχνίδια.

Το πρόγραμμα της Λιγκ 1 προσφέρεται μόνο για τους… κυνηγούς εκπλήξεων. Η Νταμπάρτον για παράδειγμα παραμένει αήττητη για επτά αγωνιστικές. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη λοιπόν αν καταφέρει να φύγει αλώβητη από τη μέτρια έδρα της Ρέιθ Ρόβερς.

Η Ιστ Φάιφ (που έχει μόνο έξι νίκες σε 14 παιχνίδια στην έδρα της) διανύει περίοδο ντεφορμέρίσματος καθώς εδώ και εννέα αγωνιστικές κατάφερε να κερδίσει μόνο τη Στρανράερ. Ουσιαστικά πλέον είναι αδιάφορη βαθμολογικά και απόψε υποδέχεται μια Μπρέχιν που καίγεται για βαθμούς επειδή κινδυνεύει.

Πολλές αδιάφορες ομάδες όμως βρίσκουμε και στη Λιγκ 2 Σκωτίας. Δύο από αυτές είναι η Έλγκιν με τη Στέρλινγκ που απόψε προσφέρονται σε τιμές της τάξεως του 1.40! Και οι δύο φιλοξενούν ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους. Η Έλγκιν έχει μόνο έξι νίκες σε 14 ματς εντός, ενώ η Στέρλινγκ έχει υποστεί επτά εντός έδρας ήττες σε 14 παιχνίδια. Πρόκειται μάλιστα για την πιο ντεφορμέ ομάδα της κατηγορίας, καθώς έρχεται από πέντε ήττες στα έξι πιο πρόσφατα. Προσοχή λοιπόν…

Στη Β Ιρλανδία λογικά η Γκλέναβον που έχει υποστεί τις λιγότερες (3) εκτός έδρας ήττες δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην έδρα της ουραγού και ντεφορμέ Νιούρι Σίτι η οποία συμπλήρωσε 23 ήττες σε 32 αγωνιστικές!

Πάμε ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας… Ο φετινός στόχος της Μόναχο 1860, δεν ήταν άλλος από την επιστροφή της στη Β κατηγορία. Εννέα αγωνιστικές πριν από το φινάλε όμως, βρίσκονται εννέα πόντους πίσω από την 3η Βέχεν. Σήμερα υποδέχεται τη Μέπεν και η αλήθεια είναι πως αν δεν καταφέρει να κερδίσει, η άνοδος θα χαθεί οριστικά και αμετάκλητα. Επειδή οι βαυαροί έχουν παραδοσιακά ισχυρή έδρα, σκέφτομαι να τους προτιμήσω.

Στη Β Ισπανίας τόσο η Λούγκο όσο και η Αλμπαθέτε τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές δεν κατάφεραν να σημειώσουν γκολ σε πρώτο ημίχρονο. Η Αλμπαθέτε μάλιστα έρχεται από πέντε σερί 0-0 ημιχρόνων. Αυτό θα είναι και το στοίχημα που θα επιλέξω σε αυτό το ματς. (1.90 το προσφέρει το [eafl id=”18306″ name=”Opap” text=”Pamestoixima.gr”])

Στις ΗΠΑ οι εύλογοι άσσοι του Λος Άντζελες και της Νιου Γιορκ θα συνδυαστούν με το over διότι πρόκειται για δύο ιδιαίτερα επιθετικές ομάδες που σκοράρουν εύκολα. Ντάλας στο 1.40 δεν παίζω για δύο λόγους. Πρώτον, η ομάδα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα απουσιών βασικών παικτών και δεύτερον το Κολοράντο έχει υποστεί μόνο μία ήττα στις 5 τελευταίες επισκέψεις του εκεί.

Στο Περού η πρωτοπόρος Σπόρτινγκ Κριστάλ μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με συντελεστή τερμάτων 11-1. Απόψε φιλοξενείται από την Ακαντέμια Καντολάο που εντός έχει δύο ήττες σε δύο ματς, με συντελεστή 1-6.

Θα έχετε προφανώς διαπιστώσει ότι δεν έχω αναφερθεί καθόλου στα ματς των εθνικών ομάδων που διεξάγονται σήμερα. Η επιλογή μου είναι συνειδητή, καθώς πραγματικά δεν κατάφερα να εντοπίσω τίποτα αξιόλογο από πλευράς απόδοσης.

Αναφορικά με τους αγώνες U19 που πραγματοποιούνται σήμερα η τριάδα επιλογής μου αποτελείται από τις Αγγλία, Γαλλία, και Ρωσία.

 

Για οτιδήποτε νεότερο καθώς και για τα παιχνίδια στο Live θα τα πούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας στο [eafl id=”12392″ name=”bookenemylive.com” text=”bookenemylive.com”].

Καλή τύχη…

[eafl id=”18306″ name=”Opap” text=”Pamestoixima.gr”]: ΖΑΜΠΙΔΗΣ – ΓΚΟΜΕΖ

(επαγγελματικό μποξ έναρξη:20.30)

Το ανανεωμένο [eafl id=”18306″ name=”Opap” text=”Pamestoixima.gr”] προσφέρει σε ενισχυμένες αποδόσεις τη νίκη του Ζαμπίδη απέναντι στον Γκόμεζ.

Για περισσότερες πληροφορίες κλικάρετε ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ NOVIBET!
  • PROMO CODE «PREMIUM500»
  • PREMIUM ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ 500 ΔΩΡΑ*
  • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ