ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΤΕΣΑΒΑΝΤΑΖ ΤΗΣ ΑΕΚ

Καλημέρα και… καλό μήνα, τον οποίο ξέχασα να πω χθες…

Απόψε διεξάγεται το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής σεζόν της Σούπερ Λιγκ. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ και έχω την αίσθηση ότι τρίτη σερί γκέλα, δεν πρόκειται να αντέξει ο… οργανισμός των ερυθρόλευκων. Ήδη τα πρώτα όργανα άρχισαν να «βαράνε» και για τον Μπέντο και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως αν σήμερα χάσει και από την ΑΕΚ, θα έχει την τύχη του προκατόχου του…

Η αλήθεια είναι ότι η αλλαγή προπονητή, δεν άλλαξε και δεν βοήθησε σε κάτι τον Ολυμπιακό. Συνεχίζει να αποδίδει από μέτριο έως και κακό ποδόσφαιρο, ενώ αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα στην επίτευξη του γκολ. Τελικά φαίνεται ότι κακώς την… πληρώνουν μονίμως οι τεχνικοί σε ορισμένες ομάδες.

Η ΑΕΚ από την άλλη μεριά, βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, αλλά σήμερα έχει τέσσερα σημαντικά ντεσαβαντάζ…

Πρώτον, την καυτή έδρα του Ολυμπιακού, η οποία ειδικά απόψε αναμένεται – και θα είναι – ακόμα πιο… «καυτερή». Δεύτερον, το γεγονός ότι έχει προβλήματα απουσιών, με σημαντικότερα αυτά του Βάργκας κα του Αλμέιδα. Τρίτον την παράδοση. Οι πειραιώτες έχουν πέντε σερί νίκες με συντελεστή τερμάτων 17-1! Τέταρτον, την «δίψα» που έχουν οι γηπεδούχοι για επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Ο Μαρινάκης «γκάζωσε» τον Μπέντο και  αυτός με την σειρά του, έβαλε τα δικά του γκάζια στους ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι υποχρεωμένοι πλέον, να δείξουν εμπράκτως την…. μεταμέλεια τους για τα πρόσφατα ανεπιτυχή αποτελέσματα, γκαζώνοντας στο γήπεδο.

Εν κατακλείδι λοιπόν, πιστεύω ότι είτε εύκολα, είτε  δύσκολα, είτε με το καλό, είτε με το κακό, ο Ολυμπιακός θα νικήσει απόψε και θα ηρεμήσουν – προσωρινά – τα φουρτουνιασμένα νερά του λιμανιού. Το μόνο που εύχομαι προσωπικά, είναι να λήξει το ματς χωρίς… παρατράγουδα, αλλά δεν το βλέπω. Είναι 100% βέβαιο, ότι ο ηττημένος θα τα βάλει με την διαιτησία… (το παιχνίδι το προσφέρει με μηδενική γκανιότα ο STOIXIMAN.GR 1.71- 3.80 – 6.40)

Πάμε τώρα να ρίξουμε μία ματιά στο υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα…

Στη Γαλλία διεξάγεται το μεγάλο και κλασικό γειτονικό ντέρμπι ανάμεσα στη Λυών και τη Σεντ Ετιέν. Η πείρα αλλά και η προϊστορία λένε ότι σε τέτοιου είδους παιχνίδια δεν υπάρχουν 1.60 στους άσσους και πεντάρια στα διπλά. Η Σεντ Ετιέν στο φινάλε, παραμένει αήττητη για έξι σερί παιχνίδια και έχει πολύ καλή αμυντική γραμμή.

Στη Β Ισπανίας υπάρχουν τρεις αναμετρήσεις στις οποίες είναι πιθανό να εμφανιστούν τόσο οι άσσοι όσο και τα under. Η Χιρόνα υποδέχεται τη νεοφώτιστη Ρέους η οποία συμπλήρωσε επτά under σε ισάριθμα παιχνίδια!

Η πρωτοπόρος Λεβάντε που έχει μόνο νίκες στην έδρα της, έχει έξι under σε επτά παιχνίδια. Υποδέχεται τη Βαγιαδολίδ που έρχεται από τέσσερις σερί ήττες. Οι φιλοξενούμενοι έχουν τρία under σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς, χωρίς να έχουν σημειώσει ούτε ένα τέρμα.

Η Βαγιεκάνο έχει τρία under σε τρία παιχνίδια στην έδρα της και σήμερα θα κληθεί να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στη μέτρια Κάντιθ που αποδυναμώνεται όταν φεύγει από το γήπεδό της. Οι φιλοξενούμενοι έχουν πέντε under σε επτά παιχνίδια και μια δυσμενή παράδοση στο «Βαγιέκας».

Για τη μίνι έκπληξη ας προσέξουμε τη Χετάφε. Δεν είναι τόσο κακή όσο δείχνει η βαθμολογική της θέση, ενώ σήμερα θα κάνει ντεμπούτο και ο νέος της προπονητής ο Χοσέ Μπορδαλάς, ο οποίος είναι έμπειρος και ξέρει πολύ καλά την κατηγορία…

Στο Καμπιονάτο δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με το Μπολόνια – Τζένοα, αλλά οι πολλές απουσίες των φιλοξενούμενων με… τσιγκλάνε να ρισκάρω στον άσσο. Για την ακρίβεια, ο προπονητής της Τζένοα κοντεύει να ξεμείνει από λύσεις στην επίθεση, καθώς είναι τιμωρημένοι ο Πάντεφ και ο Εντενίλσον και τραυματίες ο Παβολέτι με τον Οκάμπος. Επιπροσθέτως, επειδή η Τζένοα δεν σκοράρει ποτέ στο πρώτο ημίχρονο έως τώρα, σκέφτομαι το Χ ημίχρονο – άσσο τελικό…

Μίλαν και γενικότερα ομάδες από το… Μιλάνο τις αποφεύγουμε εδώ μέσα. Επειδή όμως η Σασσουόλο έχει και αυτή πολλές απουσίες (Μπεράρντι, Γκατσόλα, Σένσι, Καναβάρο) αλλά και λόγω του ότι θα υπάρχει έκδηλη κούραση από το ματς με τη Γκενκ για το Europa League, ίσως αυτή τη φορά κάνω μια εξαίρεση και ποντάρω στον άσσο της Μίλαν. Όχι με πολύ… φανατισμό πάντως.

Στην Ελβετία η Γκρασχόπερς είναι η μοναδική ομάδα σε ολόκληρη την Ευρώπη που έχει το απόλυτο των επιτυχιών εντός και το απόλυτο των αποτυχιών εκτός! Σήμερα παίζει με τη Λουκέρνη η οποία εδώ και ένα μήνα «ξεφούσκωσε» απότομα. Οι γηπεδούχοι έχουν και την παράδοση με το μέρος τους, οπότε ο άσσος έχει λογική. Επειδή πάντως η Λουκέρνη φέρνει μόνο over έως τώρα (συμπλήρωσε 9 στα 9) ας έχουμε υπόψη μας και το ενδεχόμενο των πολλών τερμάτων…

Στην Β Γερμανίας τώρα, το σημερινό παιχνίδι είναι κομβικής σημασίας για την ομάδα της Καϊζερσλάουτερν η οποία ενώ ξεκίνησε ως φαβορί για την άνοδο, επτά αγωνιστικές μετά από την έναρξη του πρωταθλήματος βρίσκεται στην προτελευταία θέση! Σήμερα φιλοξενεί την μοναδική ομάδα που είναι… κάτω από αυτήν. Υποδέχεται την ουραγό Μπίλεφελντ που δεν έχει πετύχει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα. Είναι… μαθηματικά βέβαιο πως αν υπάρξει νέα γκέλα για τη «Λάουτερν» θα σημειωθούν άμεσες εξελίξεις σε προπονητικό – και όχι μόνο – επίπεδο.

Στην Φινλανδία η Ίντερ Τούρκου που δίνει μάχη για την παραμονή της, παίζει εκτός έδρας με την ουσιαστικά αδιάφορη Κουόπιο, η οποία το τελευταίο διάστημα κάνει τη μία γκέλα πίσω από την άλλη. Η Ίντερ Τούρκου έχει σχετικά καλή παράδοση εκεί μέσα, καθώς από το 2008 που βρέθηκαν στην ίδια κατηγορία έχει υποστεί μόλις τρεις ήττες σε 11 παιχνίδια. Η ομάδα βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η φετινή έκπληξη του πρωταθλήματος όμως είναι η Ιλβ η οποία μετά από ένα ντεμαράζ διαρκείας, έφτασε στο σημείο να διεκδικήσει στα ίσα τον τίτλο! Έρχεται από πέντε νίκες και μία ισοπαλία ενώ έχει και έξι διπλά στο ενεργητικό της. Σήμερα φιλοξενείται από τη Λάχτι η οποία έχει ξεμείνει οριστικά από οποιονδήποτε στόχο. Δεν μπορώ να γνωρίζω τις διαθέσεις των γηπεδούχων, αλλά από τη στιγμή που το διπλό βρίσκεται τόσο ψηλά, σκέφτομαι να ρισκάρω να ποντάρω στην ομάδα που έχει περισσότερο ανάγκη τους βαθμούς.

Το ίδιο ισχύει και στη Β Νορβηγίας με τη Κονγκσβίγκερ. Η ομάδα χρειάζεται βαθμούς για να παραμείνει εντός play off ανόδου και σήμερα φιλοξενείται από την ουραγό και υποβιβασμένη Ράουφος η οποία συμπλήρωσε πέντε διαδοχικές ήττες.

Στην πρώτη Σουηδίας διεξάγεται το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης και τη Νόρκεπινγκ και θεωρώ αδιανόητο να δίνουν 1.70 στον άσσο και σχεδόν τεσσάρι στο διπλό. Δεν αμφισβητώ την καλή αγωνιστική κατάσταση της ΑΪΚ, αλλά από την άλλη μεριά, νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και την ποιοτικότατη ομάδα της Νόρκεπινγκ η οποία για μία ακόμη χρονιά διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλητή. Οι φιλοξενούμενοι έχουν υποστεί μόνο μία ήττα στα 18 τελευταία παιχνίδια τους και έχουν τις καλύτερες εκτός έδρας επιδόσεις στην κατηγορία. Τόσο απίθανο είναι δηλαδή να τα καταφέρουν να πάρουν έστω ένα βαθμό μέσα στη Στοκχόλμη;

Στη Β Σουηδίας η Χάλμσταντ συνεχίζει να δίνει τις δικές της μάχες για την άνοδο. Απομένουν μόλις πέντε αγωνιστικές και σήμερα φιλοξενείται από τη Σιριάνσκα που κινδυνεύει με υποβιβασμό. Οι φιλοξενούμενοι είναι ανώτεροι και μπορούν να βγουν νικητές από αυτή τη μεγάλη μάχη.

Στο Μεξικό τέλος, η Πούμας εκμεταλλεύεται περίφημα έως τώρα την ισχυρή της έδρα, που βρίσκεται σε υψόμετρο που πλησιάζει τα 2.500 μέτρα. Η Τσιάπας η οποία βρίσκεται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, λογικά δεν θα έχει εύκολο έργο στο «Ουνιβερσιτάριο».

Υ.Γ. Το σημερινό πρόγραμμα το θεωρώ επίφοβο και γι΄αυτό δεν αναφέρθηκα σε πολλά παιχνίδια. Επιφυλάσσομαι όμως για το live όπου παρεμπιπτόντως χθες το βράδυ έγιναν… απίθανα πράγματα. Επειδή τα γραπτά μένουν, μπορείτε να τα δείτε κλικάροντας στα “tweets του Φώντα”. Ελπίζω το ίδιο να συμβεί και σήμερα. Όταν προκύψει κάτι καλό, θα το αναφέρω άμεσα στο twitter (@fontastsounis).

SPORTINGBET.GR

Εξασφάλισε 5% bonus στην Sportingbet.gr σε κάθε κερδισμένο στοίχημα που θα περιλαμβάνει μία τουλάχιστον αγορά πριν τον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ» PROMO CODE

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Πάσχα ήρθε... νωρίτερα στη FONBET!
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE: LEG250
  • 150 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ