ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΝΟΜΠΑΡΟΥΜΕ

Καλημέρα. Σήμερα για μια ακόμη φορά έχουμε αγώνες κυπέλλων και το μόνο βέβαιο είναι ότι ειδικά στη χώρα μας η ιστορία διδάσκει ότι όλες ανεξαιρέτως οι ομάδες ενδιαφέρονται για τον συγκεκριμένο θεσμό και καμία δεν τον σνομπάρει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι σήμερα δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις συνθέσεις των μεγαλύτερων συλλόγων, διότι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις έχουν αρχίσει και πληθαίνουν. Παρόλα αυτά όσοι και όποιοι παίξουν θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό οπότε ουσιαστικά δεν μπορώ να πω ότι βλέπω εκπλήξεις. Από την άλλη μεριά όμως δεν θα έπαιζα κιόλας αποδόσεις της τάξεως του 1.20 και του 1.30. Ίσως αξίζει λίγο περισσότερο ο άσσος του Άρη διότι θεωρώ ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα επιδιώξει να… ρεφάρει τις τελευταίες ήττες του πρωταθλήματος μέσα από το κύπελλο.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια κυπέλλων στην Ευρώπη δεν με απασχολούν, οπότε θα περάσομε κατευθείαν σε κάποια ματς πρωταθλημάτων.

Ξεκινώντας από την Κύπρο, βρίσκω λανθασμένο τον φαβοριτισμό του Ολυμπιακού Λευκωσίας διότι αυτή την περίοδο είναι η πιο ντεφορμέ ομάδα της κατηγορίας. Πιο συγκεκριμένα έρχεται από πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες με αρνητικό συντελεστή τερμάτων 2-18! Το Παραλίμνι αντιθέτως, είναι ιδιαίτερα ανεβασμένο αγωνιστικά καθώς έρχεται από τρεις νίκες με ισχυρούς αντιπάλους όπως είναι η ΑΕΛ, η ΑΕΚ και ο ΑΠΟΕΛ. Να προσθέσω τέλος, ότι το Παραλίμνι έχει καλή πρόσφατη παράδοση στη Λευκωσία καθώς δεν ηττήθηκε στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις του εκεί.

Στην Τουρκία η Γαλατά λογικά θα επιστρέψει στις νίκες διότι φιλοξενεί την ουραγό Ντενίζλισπορ. Λόγω χαμηλής απόδοσης όμως, ο άσσος θα συνδυαστεί με τα 2-3 γκολ που τα επιβεβαιώνουν συχνά – πυκνά οι φιλοξενούμενοι. Εδώ η πρόσφατη παράδοση ανεξαρτήτως έδρας  είναι 12-4-1 υπέρ της Γαλατά.

Η εξαιρετική φετινή πορεία της Γκαζιάντεπ συνεχίζεται, αφού η συγκεκριμένη ομάδα είναι εκείνη που έχει υποστεί τις λιγότερες (2) ήττες από την αρχή της σεζόν. Σήμερα φιλοξενείται από τη ντεφορμέ Ρίζεσπορ και βρίσκω αρκετά… ενδιαφέρουσες τις τιμές του διπλού. (η μεγαλύτερη τιμή που κυκλοφορεί είναι το 2.50 στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”])

Στην Ιταλία η αγωνιστική κατηφόρα της Ουντινέζε συνεχίζεται, αφού η ομάδα έρχεται από τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία με τη Μπολόνια. Εντός έδρας έχει υποστεί ήδη 5 ήττες σε 8 ματς  και έτσι η Αταλάντα η οποία χάνει σπανίως, έχει μια αρκετά καλή ευκαιρία να αναρριχηθεί και άλλο στη βαθμολογία. Θυμίζω ότι τόσο πέρσι όσο και πρόπερσι η Αταλάντα επικράτησε και στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Στο Βέλγιο τον τελευταίο καιρό είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη και η Έουπεν που την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε την Άντερλεχτ. Σήμερα παίζει με την Μπέερσχοτ η οποία έρχεται από πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες και η απόδοση του άσσου γνωρίζει σημαντική πτώση. Εγώ βέβαια για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, τέτοια παιχνίδια μεταξύ μικρομεσαίων δεν τα… πολυσυμπαθώ, οπότε μάλλον θα το αφήσω για το live. Όφειλα όμως να σας ενημερώσω για την πτώση του άσσου της Έουπεν…

Η Άντβερπ έχει φτιάξει καλή ομάδα και την προηγούμενη αγωνιστική πήρε… παλικαρίσιο διπλό από τη Γάνδη. Η Σερκλ Μπριζ δεν λέει να στρώσει με τίποτα αφού έρχεται από 8 ήττες και μια ισοπαλία, οπότε ο άσσος φαντάζει μονόδρομος εδώ. Να προσθέσω ότι στις τελευταίες 10 αναμετρήσεις τους, η Σερκλ Μπριζ επικράτησε μόλις μία φορά.

Στην Τσεχία αυτή τη στιγμή η ουραγός Οπάβα δεν δείχνει ικανή να απειλήσει τη μεγάλη Σπάρτα Πράγας, καθώς οι γηπεδούχοι από την αρχή της σεζόν έχουν καταφέρει να κερδίσουν μόνο την Τέπλιτσε. Η Σπάρτα διατηρεί και μια εξαιρετική παράδοση, καθώς η πρόσφατη είναι 12-0-0 υπέρ της!

Στην Αγγλική Τσάμπιονσιπ όπως αναμενόταν, ποντάρεται ο άσσος της Νόργουιτς η οποία προπορεύεται έχοντας τις περισσότερες (15) νίκες στην κατηγορία. Η Μπρίστολ Σίτι θα το… παλέψει το ματς, αλλά στο τέλος θα υποκύψει. Στατιστικά πάντως να πούμε ότι και οι δύο αυτές ομάδες αρέσκονται στα 2-3 γκολ. Οι γηπεδούχοι έχουν 7 στα 9 εσχάτως και οι φιλοξενούμενοι 5 στα 6…

Και ο άσσος της Μπρέντφορντ ποντάρεται πολύ καθώς η ομάδα παραμένει αήττητη για 15 σερί αγωνιστικές! Εδώ όμως δεν θα με δείτε και τόσο… θερμό διότι η Λούτον είναι ένας…. αλλοπρόσαλλος σύλλογος ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Αν δείτε τα φετινά της αποτελέσματα θα διαπιστώσετε ότι κερδίζει τους πρωτοπόρους (Μόρνμουθ, Νόργουιτς) και χάνει από τους μέτριους.

Θα κλείσουμε με Β Βραζιλίας και με δύο ομάδες που χρειάζονται οπωσδήποτε τη νίκη για να διατηρηθούν στην κατηγορία. Πρόκειται για τη Ναούτικο και τη Βιτόρια που βρίσκονται στη γραμμή του υποβιβασμού έχοντας από 39 πόντους. Απομένουν μόλις τρεις αγωνιστικές για το φινάλε και τα… αστεία τελείωσαν οριστικά εκεί.

Η Ναούτικο υποδέχεται την ουραγό Οέστε που την προηγούμενη αγωνιστική υποβιβάστηκε και μαθηματικά. Αυτός προφανώς είναι και ο λόγος που υποχωρεί παντού η απόδοση του άσσου.

Το έργο της Βιτόρια φαντάζει αρκετά πιο δύσκολο καθώς η ομάδα παίζει εκτός έδρας με την ανώτερη Γκουαρανί η οποία όμως είναι αδιάφορη βαθμολογικά. Επιπροσθέτως είναι και ντεφορμέ καθώς έρχεται από τρεις ήττες και μια ισοπαλία με συντελεστή τερμάτων 1-8. Η δε παράδοση είναι υπέρ της Βιτόρια αφού έχει υποστεί μόνο μία ήττα στις επτά τελευταίες επισκέψεις της εκεί.

Εύχομαι καλή τύχη και εμείς θα τα ξαναπούμε στο [eafl id=”12392″ name=”bookenemylive.com” text=”bookenemylive.com”].

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ↩

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

20 δώρα* κάθε μέρα για έναν μήνα!
  • ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*
  • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ