ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ… ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ

Καλημέρα. Η 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα ολοκληρώνεται με το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Πανιώνιο και την ΑΕΚ. Οι «κυανέρυθροι» πραγματοποιούν την καλύτερη σεζόν των τελευταίων (πολλών) ετών και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με τέσσερις μόλις ήττες σε 22 αγωνιστικές. Όπλο της ομάδας της νέας Σμύρνης παραμένει η εξαιρετική αμυντική γραμμή. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι εδώ και έξι παιχνίδια δέχθηκε μόλις ένα τέρμα. Ο Πανιώνιος παρά το γεγονός ότι κατέβηκε με πολλές και σημαντικές ελλείψεις στο Φάληρο, κατάφερε να πάρει ένα εκπληκτικό διπλό. Από την άλλη μεριά όμως και η ΑΕΚ από τη στιγμή που την ανέλαβε ο Χιμένεθ παρουσιάζει ένα τελείως διαφορετικό αγωνιστικό προφίλ. Ο Ισπανός δεν έχει υποστεί ακόμα ήττα, ενώ βελτίωσε σημαντικά την άμυνα που ήταν αρκετά ευάλωτη πριν από την έλευσή του. Στα 5 από τα 6 τελευταία παιχνίδια της η ΑΕΚ δεν δέχθηκε τέρμα.

Ουσιαστικά λοιπόν δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις και εκτιμήσεις για ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι. Στηριζόμενος στις καλές άμυνες και των δύο και στην πρόσφατη παράδοση, θα επιλέξω το under και το Χ του ημιχρόνου. Δεν θα απέκλεια μάλιστα να έχουμε μια επανάληψη του 0-0 του πρώτου αγώνα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η έκβαση της αναμέτρησης θα κριθεί στις λεπτομέρειες…

Οφείλω να ενημερώσω πάντως ότι από χθες το βράδυ και μετά από την ήττα του Ολυμπιακού στην Τούμπα, άρχισαν να κυκλοφορούν οι… κλασικές ελληνικές φήμες ότι η ΑΕΚ θα δώσει το παιχνίδι στον Πανιώνιο για να πλησιάσει ακόμα πιο πολύ τους ερυθρόλευκους στη βαθμολογία! Αυτό θα μπορούσε να έχει και μια βάση, αν και εφόσον η ΑΕΚ ήταν τελείως αδιάφορη βαθμολογικά. Αυτό όμως δεν ισχύει, καθώς η ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει την είσοδό της στα play off και την επόμενη αγωνιστική έχει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Οι φήμες αυτές λοιπόν είναι ανυπόστατες και καλό θα ήταν να… κλείσουμε τα αυτιά μας.

Στην Πρέμιερ διεξάγεται το Λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα στην Γουεστ Χαμ και την Τσέλσι και από τον μικρό σε απόδοση άσσο θα προτιμήσω το over, διότι η Γουεστ Χαμ προσεγγίζει επιθετικά όλα τα παιχνίδια της. Η Τσέλσι σκοράρει σε κάθε αγωνιστική και οι δύο ομάδες έχουν παράδοση στα over στα μεταξύ τους παιχνίδια. Στον πρώτο γύρο η Τσέλσι είχε κερδίσει με 2-1, ενώ στο Λιγκ Καπ η Γουεστ Χαμ είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ. Πάλι 2-1 είχε έρθει το περσινό τους παιχνίδι με νικήτρια της Γουεστ Χαμ…

Στην Β Ιταλίας η πρωτοπόρος Φροζινόνε υποδέχεται την Τσιταντέλα και μπορεί να προσθέσει τρεις πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό της. Οι γηπεδούχοι έχουν δεχθεί μόλις ένα τέρμα στα έξι τελευταία παιχνίδια τους και όλες οι νίκες τους ήταν της τάξης του 1-0. Η Τσιταντέλα δεν είναι το ίδιο καλή όταν απομακρύνεται από το γήπεδό της, καθώς ήδη συμπλήρωσε 7 ήττες σε 13 παιχνίδια. Εκτός έδρας φέρνει πολλά under καθώς έφτασε τα 9 στα 13. Προτίθεμαι λοιπόν να συνδυάσω τον άσσο με το under καθώς έχω την αίσθηση ότι το αγαπημένο σκορ της Φροζινόνε μπορεί να επιβεβαιωθεί για πέμπτο σερί ματς!

Στην Ισπανία η Σεβίλλη εξακολουθεί να διεκδικεί τον τίτλο με αρκετά μεγάλες πιθανότητες και αξιώσεις. Έχει μια σταθερά καλή πορεία καθόλη τη διάρκεια της σεζόν και έχει αφοσιωθεί στο μεγαλεπήβολο στόχο της. Βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και είναι σε θέση να απειλήσει την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ! Μακριά από το γήπεδό της τα καταφέρνει περίφημα (7-3-3) και σήμερα θα φιλοξενηθεί από την Αλαβές που έχει μόλις τρεις νίκες σε 12 παιχνίδια στην έδρα της. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι η Αλαβές διατηρεί τη χειρότερη εντός έδρας επίθεση με μόλις 11 γκολ στο ενεργητικό της.

Στη Β Ολλανδίας τέλος, η λογική και η στατιστική μας οδηγεί στο over 3.5 γκολ στην αναμέτρηση της Γιονγκ Ουτρέχτη και τη Φένλο. Οι φιλοξενούμενοι που προπορεύονται στη βαθμολογία, το τελευταίο διάστημα πετυχαίνουν γκολ με το… τσουβάλι. Για την ακρίβεια έχουν καταφέρει να σημειώσουν 20 τέρματα στα έξι τελευταία παιχνίδια τους! Μέσο όρο δηλαδή 3.5 ανά αναμέτρηση! Η Γιονγκ Ουτρέχτη από την άλλη μεριά,  διατηρεί την τρίτη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία. Μετά από όλα αυτά λοιπόν, θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να κυνηγήσουμε τα πολλά γκολ από το χαμηλό σε απόδοση διπλό.

Καλή τύχη.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ↩

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

20 δώρα* κάθε μέρα για έναν μήνα!
  • ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*
  • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ