ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ… ΕΥΡΩΠΑΪΕΣ

Καλημέρα. Αυτή τη φορά πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεχτικοί διότι μεσοβδόμαδα ακολουθούν οι αγώνες – ρεβάνς του τρίτου προκριματικού γύρου των δύο ευρωπαϊκών κυπέλλων. Η πλειοψηφία των ομάδων που συμμετέχουν σε αυτά ενδέχεται να παραμελήσουν τις εγχώριες υποχρεώσεις τους. Και δεν μιλάμε για λίγους συλλόγους. Πρόκειται για σχεδόν 100 από αυτούς που θα βρούμε στο κουπόνι μας! Προσωπικά πάντα πριν από αγώνες του Champions League και του Europa League αποφεύγω τα πονταρίσματα στις ομάδες που δίνουν κρίσιμους αγώνες. Έτσι λοιπόν οι σημερινές μου επιλογές θα είναι συγκριτικά μειωμένες από ότι συνήθως…

Θα ξεκινήσω λοιπόν με Ιαπωνία. Διεξάγεται η 19η αγωνιστική και έχω επιλέξει έναν άσσο και ένα διπλό. Από πλευράς γηπεδούχων πιστεύω ότι το Τόκυο δεν θα δυσκολευτεί να κερδίσει την ουραγό Νιιγκάτα που εδώ και δύο μήνες χάνει συνεχώς από οποιονδήποτε αντίπαλο. Διαθέτει μακράν τη χειρότερη άμυνα και η έκβαση της αναμέτρησης εξαρτάται από τους γηπεδούχους.

Από πλευράς φιλοξενούμενων, η Κασίβα είναι ανώτερη της Σεντάι και μένει να το αποδείξει και στον αγωνιστικό χώρο. Η Κασίβα διαθέτει την δεύτερη καλύτερη εκτός έδρας άμυνα και η Σεντάι την δεύτερη χειρότερη εντός έδρας άμυνα. Οι γηπεδούχοι είναι πολύ ευάλωτοι στο γήπεδό τους και αυτό αποδεικνύεται από τις έξι ήττες σε εννέα αγωνιστικές. Οι φιλοξενούμενοι αντιθέτως, τα πάνω καλύτερα εκτός από ότι εντός έδρας, αφού συμπλήρωσαν έξι νίκες σε εννέα παιχνίδια. (1.95 το διπλό στην NETBET.GR)

Για το πρωτάθλημα των ΗΠΑ, βρίσκω αρκετά επικίνδυνο και εύθραυστο το 1.70 του άσσου της Τορόντο. Δεν ξεχνώ βέβαια ότι η καναδέζικη ομάδα προπορεύεται στην Ανατολή, αλλά δεν αγνοώ και το γεγονός ότι η φορμαρισμένη Νέα Υόρκη Σίτι βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πίσω της… Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, το over φαντάζει ως κάτι παραπάνω από εφικτό, καθώς οι δύο αυτές ομάδες σκοράρουν με απίστευτη ευκολία. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα, συμπλήρωσαν 16 over σε 21 παιχνίδια. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επίδοση σε Ανατολή και Δύση.

Όπως λέγαμε και χθες, το πρωτάθλημα Χιλής επέστρεψε… Από τα ματς που διεξάγονται απόψε, το μεγάλο φαβορί είναι η Κόλο Κόλο η οποία ενισχύθηκε μεταγραφικά. Η απόδοση του άσσου όμως δεν αξίζει για ποντάρισμα. Για κάτι πολύ υψηλότερο, έχω κυκλώσει το διπλό της Ο’ Χίγκινς. Είναι και αυτή ιδιαίτερα ενισχυμένη και πρόκειται για μια παραδοσιακά μεγάλη ομάδα της χώρας. Η Τεμούκο φαντάζει υποδεέστερη και ίσως αξίζει ένα μικρό ρίσκο στο διπλό. (2.75 στον STOIXIMAN.GR)

Στην Βραζιλία εντόπισα ένα… σωρό παιχνίδια στα οποία θεωρώ αδικαιολόγητα τα σετ των αποδόσεων. Έχουμε και λέμε: Το Γκρέμιο – Σάντος αποτελεί ένα τεράστιο ντέρμπι στο οποίο δεν υπάρχει φαβορί. Η Σάντος διατηρεί το αήττητο εδώ και πολύ καιρό και δεν έχει δεχθεί ούτε ένα τέρμα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της.

Μπαϊα και 1.45 είναι δύο… έννοιες που δεν συνάδουν. Οι γηπεδούχοι έχουν πολύ μέτρια ομάδα και η Σπορτ Ρεσίφε παραμένει στα υψηλά κλιμάκια του βαθμολογικού πίνακα.

Η Πόντε Πρέτα δεν με πείθει για να την ποντάρω στο 1.80. Η Φλουμινένσε άλλωστε, είναι μια ομάδα που φέτος αποδίδει καλύτερα μακριά από το γήπεδό της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι έχει τη δεύτερη παραγωγικότερη εκτός έδρας επίθεση στην κατηγορία.

Ακόμα και το 1.30 της Κρουζέιρο φοβάμαι απόψε! Πρόκειται για μια «άνοστη» ομάδα που ότι θετικό έχει κάνει φέτος οφείλεται αποκλειστικά στην άμυνά της. Επιθετικά είναι μέτρια και η Βιτόρια Μπαϊα δεν θα πέσει χωρίς να αγωνιστεί. Όπως ενδεχομένως να είδατε και στις αλλαγές προπονητών, οι φιλοξενούμενοι έχουν νέο τεχνικό τον εμπειρότατο Βάγκνερ Μαντσίνι.

Όσο για το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Κορίνθιανς και τη Φλαμένγκο, εδώ πιστεύω ότι πολύ δύσκολα θα δούμε να σημειώνονται πάνω από δύο τέρματα. Οι γηπεδούχοι που βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση παραμένοντας αήττητοι για 31 συνεχόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, στηρίζονται στην απίστευτη άμυνά τους που είναι η καλύτερη της κατηγορίας. Και η Φλαμένγκο όμως είναι πολύ καλή αμυντικά καθώς έχει δεχθεί μόνο 13 τέρματα. Επειδή η Κορίνθιανς συνηθίζει να ανεβάζει ρυθμό στα δεύτερα ημίχρονα των αναμετρήσεών της, βρίσκω θελκτικό και το στοίχημα του Χ του ημιχρόνου. (2.00 στην SPORTINGBET.GR)

Όπως ήδη θα καταλάβατε, σήμερα δεν ξεκινήσαμε από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Τον λόγο πάντως τον ανέφερα στην αρχή…

Στην Ελβετία, η Ζυρίχη κάθισε μόλις ένα χρόνο στην Β κατηγορία και επέστρεψε άμεσα εκεί που ανήκει πραγματικά… Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο και ιστορικό σύλλογο που οι φιλοδοξίες του δεν περιορίζονται απλώς στην παραμονή. Θα προσπαθήσει για έξοδο στην Ευρώπη και δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από το γεγονός ότι πρόκειται για μια… νεοφώτιστη ομάδα. Είναι εύρωστη οικονομικά και έχει πολύ καλό ρόστερ. Η Τουν αντιθέτως, για μία ακόμη χρονιά βγήκε ζημιωμένη στο μεταγραφικό παζάρι και θα στηριχτεί κυρίως σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Η Ζυρίχη κέρδισε στην πρεμιέρα στο τοπικό ντέρμπι της Γκρασχόπερς και η ψυχολογία των παικτών της είναι ανεβασμένη. Η Τουν αντιθέτως, ηττήθηκε μέσα στην έδρα της από τη Σιόν με σκορ 0-1 και λογικά δεν θα περάσει… ευχάριστο απόγευμα σήμερα.

Στη Γ Γερμανίας οι Κίκερς ξεκίνησαν φέτος τη σεζόν έχοντας ως στόχο την επιστροφή τους στην δεύτερη κατηγορία. Μπορεί να έφυγαν αρκετοί βασικοί ποδοσφαιριστές, αλλά αυτοί που αποκτήθηκαν γνωρίζουν καλύτερα τα… κατατόπια της Γ κατηγορίας. Η Βέρντερ Β αντιθέτως, στο μόνο που μπορεί να ευελπιστεί είναι μια ήρεμη σεζόν χωρίς… κινδύνους και προβλήματα. Πέρσι σώθηκε στο τέλος και φέτος δεν ενισχύθηκε, καθώς αποχώρησαν αρκετοί παίκτες. Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι δεδομένη και πιστεύω ότι θα φανεί και στον αγωνιστικό χώρο. (1.75 ο άσσος στην VISTABET.GR)

Στη Δανία η Μίντιλαντ (φωτό) είναι σαφώς ανώτερη από τη Ράντερς και έχει και την παράδοση με το μέρος της καθώς έχει πολλά χρόνια να γνωρίσει εντός έδρας ήττα. Για την ακρίβεια, διατηρούν ένα αήττητο σερί 12 παιχνιδιών με οκτώ ήττες και τέσσερις ισοπαλίες. Το μόνο που με προβληματίζει είναι η ρεβάνς της Πέμπτης με την Πολωνική Άρκα για το Europa League…

Στη Β Σουηδίας θεωρώ ότι ο αγώνας της Έστερ με την Ατβίνταμπεργκ κρύβει παγίδες. Οι φιλοξενούμενοι βλέπετε, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία, μακριά από το γήπεδό τους έχουν τέσσερις νίκες σε οκτώ παιχνίδια! Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση μετά από την πρωτοπόρο Μπρομαποϊκάρνα που έχει πέντε διπλά στο ενεργητικό της. Η Έστερ κάνει συχνά γκέλες στην έδρα της και από το 1.50 του άσσου θα προτιμούσα το over μιας και οι δύο αντίπαλοι αρέσκονται σε αυτά φέτος…

Αν ψάχνετε για εκπλήξεις, ρίξτε μια ματιά στον αγώνα της Σάντνες με τη Σταρτ για το πρωτάθλημα Νορβηγίας. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν έχοντας από 30 πόντους και δεν δικαιολογείται αυτός ο φαβοριτισμός των γηπεδούχων. Η Σταρτ είναι πολύ έμπειρη και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγωνιζόταν στη μεγάλη κατηγορία…

Η νεοφώτιστη Έλβερουμ έχει ξεχάσει τι θα πει νίκη εδώ και μήνες… Η άλλη νεοφώτιστη αντιθέτως, η Φλόρο, βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα καθώς έρχεται από τέσσερις σερί νίκες με συντελεστή τερμάτων 13-4. Αν και το παιχνίδι φαντάζει ντέρμπι, το μομέντουμ δείχνει φιλοξενούμενους…

Στην Ισλανδία η Στιάρναν η οποία ξαναβρήκε τη φόρμα της, φιλοξενείται από την προτελευταία Βεστμανάεϊαρ που την… ψάχνει ακόμα. Οι γηπεδούχοι έχουν τη χειρότερη άμυνα, οι φιλοξενούμενοι την καλύτερη επίθεση και εγώ είμαι ανάμεσα στο διπλό και το over. Δεν αποκλείω συνδυασμό προκειμένου να μείνουν… ικανοποιημένα και τα δύο…

Καλή τύχη… 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ↩

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

20 δώρα* κάθε μέρα για έναν μήνα!
  • ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*
  • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ