ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ… ΕΥΡΩΠΑΙΕΣ!

Καλημέρα. Σήμερα θα ξεκινήσουμε… ανάποδα αναζητώντας πιθανές εκπλήξεις και λάθη των μπουκ στις αποδόσεις τους…

Ξεκινώντας από τα δικά μας, η ΑΕΚ ότι και να γίνει στη συνέχεια θα τερματίσει 3η στη βαθμολογία. Στο μυαλό της υπάρχουν και τα ημιτελικά του κυπέλλου με τον Άρη και ο αποψινός αγώνας με τον ΟΦΗ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας. Η ομάδα της Κρήτης ψάχνει για βαθμούς προκειμένου να τερματίσει στην πρώτη εξάδα και να συμμετάσχει στα play off…

Ο Ατρόμητος είναι η πιο ντεφορμέ ομάδα του πρωταθλήματος, καθώς έρχεται από πέντε σερί ήττες με συντελεστή τερμάτων 0-7! Δεν θα τον εμπιστευτώ λοιπόν σε τιμές φαβορί, ειδικά από τη στιγμή που οι πιθανότητες για είσοδο στην εξάδα είναι… περίπου ανύπαρκτες. Η Ξάνθη αντιθέτως, το… παλεύει ακόμα και προσωπικά ουδόλως θα εκπλαγώ αν φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Περιστέρι. Νομίζω ότι πρέπει οπωσδήποτε να επισημάνουμε, ότι τις τελευταίες 10 αγωνιστικές κατά τη διάρκεια πρώτων ημιχρόνων, ο Ατρόμητος με την Ξάνθη κατάφεραν συνολικά να σημειώσουν μόλις ένα τέρμα! Ειδικά ο Ατρόμητος έχει «σιγήσει» καθώς δεν σημειώνει γκολ στα τελευταία εννέα παιχνίδια του σε όλες τις διοργανώσεις!

Γενικότερα πάντως, θεωρώ ότι θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τις ομάδες που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στα δύο ευρωπαϊκά κύπελλα…

Η Άρσεναλ είναι μια από αυτές, καθώς την προσεχή Πέμπτη δίνει τον αγώνα – ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για το Europa League. Η Έβερτον είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να εκμεταλλευτεί τα… διπλά παιχνίδια των γηπεδούχων αυτό το διάστημα.

Η Λεβερκούζεν έχει τη ρεβάνς με την Πόρτο, οπότε… θέλουν δεν θέλουν οι παίκτες της, σίγουρα θα σκέφτονται και αυτό το παιχνίδι. Δεν ποντάρω λοιπόν στον άσσο του 1.40.

Αγωνιστικές υποχρεώσεις όμως στο Europa League έχει και η Βόλφσμπουργκ (φωτο) η οποία απόψε φιλοξενεί τη Μάιντζ. Οι φιλοξενούμενοι παρά το ότι βρίσκονται στην 15η θέση της βαθμολογίας, διαθέτουν την 4η παραγωγικότερη εκτός έδρας επίθεση με 19 γκολ σε 11 ματς. Η δε Βόλφσμπουργκ μετρά μόλις τρεις νίκες σε 11 παιχνίδια στο γήπεδό της…

Στη Β Γερμανίας το Ανόβερο είναι μια από τις πιο αλλοπρόσαλλες ομάδες, καθώς μέσα στην έδρα του έχει μόνο μία νίκη, αλλά μακριά από αυτή συμπλήρωσε πέντε διπλά! Πάνω – κάτω τα ίδια κάνει και η πρωτοπόρος Μπίλεφελντ που έχει διπλάσιες νίκες εκτός από ότι εντός έδρας (Οκτώ έναντι τεσσάρων). Αυτά είναι στοιχεία που πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας πριν αποφασίσουμε να ποντάρουμε στο 1.70 του άσσου…

Η Ντάρμσταντ είναι μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος καθώς συμπλήρωσε επτά σερί ματς χωρίς ήττα. Η Νυρεμβέργη από την άλλη μεριά δέχεται εύκολα το τέρμα και μέσα στην έδρα της έχει μόνο τρεις νίκες σε 11 αγωνιστικές. Εδώ θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η Ντάρμσταντ είναι η «βασίλισσα» των ισοπαλιών στην κατηγορία, καθώς ακριβώς τα μισά της παιχνίδια έχουν λήξει χωρίς νικητή (11 στα 22).

Εκεί όμως που η… επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια, είναι στην αναμέτρηση της Χάλεσκερ με την Ουντερχάκινγκ για το πρωτάθλημα της Γ Γερμανίας.

Οι μπουκ δίνουν σαφές προβάδισμα σε μια ομάδα που έρχεται από έξι ήττες και μια ισοπαλία και που σε αυτό το διάστημα έχει δεχθεί 3, 4, 5, ακόμα και 6 γκολ! Και κόντρα σε ποια; Στην Ουντερχάκινγκ που έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε 11 ματς μακριά από την έδρα της και που διαθέτει την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία. Μακριά από το γήπεδό της έχει δεχθεί μόνο εννέα γκολ. Όσα… έφαγε η Χάλεσκερ από Μπάγερν Β και Τσέμνιτσερ τις δύο τελευταίες αγωνιστικές…

Μια ακόμα ομάδα που έχει ευρωπαϊκό παιχνίδι μπροστά της είναι και η Σάλτσμπουργκ η οποία απόψε δίνει το ντέρμπι με την Αούστρια στη Βιέννη. Όπως λέγαμε και την περασμένη Πέμπτη, η ομάδα αποδυναμώθηκε… πλήρως από τη μέση και μπροστά και από εδώ και στο εξής δεν θα είναι το ίδιο αποτελεσματική. Το 1.45 του διπλού δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα όπως έχει αυτή διαμορφωθεί…

Τη Λάτσιο τη σέβομαι και την υπολογίζω φέτος, αλλά δεν πρόκειται να την ποντάρω στο 1.60 σε εκτός έδρας παιχνίδι. Οι λόγοι είναι δύο: Πρώτον η Τζένοα για πρώτη φορά φέτος διανύει περίοδο φόρμας και δεύτερον οι γηπεδούχοι διατηρούν καλή παράδοση αφού την τελευταία δεκαετία έχουν υποστεί μόνο μία ήττα μέσα στην έδρα τους από την ομάδα της Ρώμης. Ανεξαρτήτως έδρας συμπλήρωσαν 10 νίκες στα τελευταία 17 μεταξύ τους παιχνίδια.

Μιας και αναφερθήκαμε σε προϊστορίες, να θυμηθούμε ότι η Πεσκάρα πήρε τέσσερα διπλά στις τελευταίες επτά επισκέψεις της στην έδρα της Κροτόνε. Φέτος έχει ήδη πέντε διπλά σε 11 αγωνιστικές. Η Κροτόνε είναι μια καλή ομάδα μεν, αλλά όχι για 1.60 σε αυτό το ματς δε…

Στην Ισπανία η Ατλέτικο υποδέχεται τη φορμαρισμένη Βιγιαρεάλ που έχει πέντε διπλά σε 12 παιχνίδια. Οι φιλοξενούμενοι σκοράρουν ανελλιπώς εδώ και πολύ καιρό και η Ατλέτικο είναι ακόμα… «ζαλισμένη» από το μεθύσι της νίκης της, επί της Λίβερπουλ στο Champions League. Εγώ κάτι τέτοια τα… φοβάμαι και το 1.60 έχει ήδη απορριφθεί.

Στην Ολλανδία η Τβέντε βρίσκεται σε ανοδική πορεία και θυμίζω ότι την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε με 2-0 την 2η Άλκμααρ. Η Ουτρέχτη δεν είναι καλή ομάδα, αλλά το 1.40 που συνοδεύει τον άσσο της θεωρώ ότι ξεφεύγει από τα… νορμάλ επίπεδα.

Στο Βέλγιο η Κλαμπ Μπριζ έχει μπροστά της τον αγώνα – ρεβάνς με τη Μάντσεστερ στο Europa League. Σήμερα υποδέχεται την εξαιρετική φέτος Σαρλερουά, η οποία έχει υποστεί μόνο δύο ήττες σε 13 παιχνίδια μακριά από την έδρα της. Πάει λοιπόν και αυτό το 1.40…

Στην Τουρκία αν το δούμε βάσει φόρμας, τότε ο φαβοριτισμός της Μαλάτιασπορ δεν έχει καμία λογική, καθώς η ομάδα έρχεται από πέντε ήττες και μια ισοπαλία. Η Αντάλιασπορ αντιθέτως, διεύρυνε σε επτά ματς το αήττητό της σε όλες τις διοργανώσεις. Και η φόρμα όμως να μην ήταν στη μέση, δεν θα πόνταρα στον άσσο μιας ομάδας που μετρά μόνο τρεις νίκες φέτος στην έδρα της.

Το Γκεντσ/λιγκί – Ανκαραγκούτσου αποτελεί τοπικό ντέρμπι της Άγκυρας και σε αυτά τα ματς δεν υπάρχουν φαβορί του 1.60. Ούτως ή άλλως οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στα καλύτερά τους, καθώς έρχονται από δύο σερί νίκες με Φενέρ εντός και Μαλάτιασπορ εκτός…

Όπως λοιπόν αναφέραμε και στην αρχή, ειδικά σήμερα υπάρχουν αρκετά παιχνίδια τα οποία είναι επίφοβα για τον μέσο παίκτη του στοιχήματος. Πάμε τώρα να δούμε και κάποιες – λίγες –  ομάδες τις οποίες θα μπορούσαμε θεωρητικά να εμπιστευτούμε.

Στην Αυστρία η εξαιρετική το τελευταίο διάστημα Ραπίντ φιλοξενείται από τη μέτρια Χάρτμπεργκ. Θυμίζω ότι η ομάδα της Βιέννης συμπλήρωσε επτά νίκες σε εννέα παιχνίδια μακριά από την έδρα της. Το πιθανό διπλό μπορεί άνετα να συνδυαστεί με το over διότι η Χάρτμπεργκ έχει 15 στα 19 και 7 στα 9 στην έδρα της! (2.05 στην [eafl id=”9029″ name=”InterWetten” text=”INTERWETTEN.GR”])

Στη Β Ιταλίας η Λιβόρνο οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον υποβιβασμό ο οποίος πλέον φαντάζει αναπόφευκτος. Μακριά από την έδρα της δεν έχει ακόμα νίκη και λογικά θα υποστεί μια ακόμα ήττα απέναντι στην ισχυρή έδρα της φιλόδοξης Σαλερνιτάνα. (Υψηλό το 1.85 του [eafl id=”18306″ name=”Opap” text=”Pamestoixima.gr”])

Στο Πορντενόνε – Κιέβο δεν αποκλείω μια συμβιβαστική ισοπαλία ανάμεσα σε δύο αντιπάλους που βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία. Η Πορντενόνε δεν χάνει εύκολα στην έδρα της (8-3-1) και η Κιέβο έχει επτά ισοπαλίες σε 12 παιχνίδια μακριά από τη Βερόνα!

Πιθανή ισοπαλία βλέπω στη Β Ισπανίας στο Βαγιεκάνο – Ουέσκα. Η Βαγιεκάνο βλέπετε, συμπλήρωσε 15 Χ, σε 27 παιχνίδια! Είναι δύσκολος αντίπαλος και ίσως το ματς λήξει ισόπαλο όπως και πέρσι.

Στον Ολλανδία υπάρχει μια ισχυρότατη παράδοση για την Αϊντχόφεν η οποία από το 1997 και μετά δεν έχει χάσει ούτε μία φορά στις 23 επισκέψεις της στην έδρα της Φίτεσε! Επειδή όμως φέτος δεν είναι το ίδιο δυνατή όσο παλαιότερα, δεν θα ποντάρω από τώρα. Θα το αφήσω το παιχνίδι για το live όταν θα έχουν ανεβεί οι αποδόσεις…

Στη Ρουμανία διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας και η Γκαζ Μετάν θα χρειαστεί νίκη απέναντι στην αδιάφορη Ντιναμό Βουκουρεστίου προκειμένου να παραμείνει εντός εξάδας Play off. Ο άσσος αυτός άνοιξε σε αποδόσεις του 2.00 αλλά αυτή τη στιγμή έχει υποχωρήσει στο 1.60…

Στο Μεξικό η Πούμας πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, παραμένοντας η μοναδική αήττητη ομάδα στην κατηγορία. Με τη φόρα που έχει πάρει, πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσει και της Μονάρκας με την οποία διατηρεί καλή παράδοση. (Υψηλό το 1.95 από τον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”])

Για το τέλος αφήσαμε το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό… Οι «ερυθρόλευκοι» θα τερματίσουν πρώτοι ακόμα και με την ισοπαλία. Οι θεσσαλονικείς χρειάζονται μόνο και μόνο νίκη για την πρωτιά. Εννοείται πως σε τέτοιου είδους παιχνίδια οι όποιες προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες και μπορούν να σε εκθέσουν… ανεπανόρθωτα.

Εγώ όμως θα δώσω προβάδισμα στον ΠΑΟΚ για δύο λόγους:

Πρώτον επειδή μέσα από την καυτή Τούμπα δεν περνά κανείς και δεύτερον διότι ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τον αγώνα – ρεβάνς με την Άρσεναλ που διεξάγεται την προσεχή Πέμπτη. Για τους ξένους ποδοσφαιριστές της οποιαδήποτε ελληνικής ομάδας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τα ευρωπαϊκά παιχνίδια με τους μεγάλους συλλόγους, διότι ξέρουν πολύ καλά ότι μέσω αυτών των αγώνων μπορούν να… εκτιμηθούν περισσότερο και να πάρουν μεταγραφή σε καλύτερα πρωταθλήματα. Δεν εννοώ βέβαια ότι θα αδιαφορήσουν στο αποψινό ντέρμπι, αλλά όπως και να έχει θα είναι λίγο πιο προσεκτικοί προκειμένου να είναι έτοιμοι για το ματς της ερχόμενης Πέμπτης. Σίγουρα πάντως το πρώτο που ευχόμαστε όλοι μας είναι αφενός να διεξαχθεί ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και αφετέρου αυτό το παιχνίδι να… τελειώσει.

Καλή τύχη και θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το live μέσα από το [eafl id=”12392″ name=”bookenemylive.com” text=”bookenemylive.com”].

ΝOVIBET.GR:  ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (2.26-3.50 – 3.65)

Σε μηδενική γκανιότα προσφέρει η [eafl id=”21638″ name=”NOVIBET.GR” text=”NOVIBET.GR”] το σημερινό ντέρμπι.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ↩

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

20 δώρα* κάθε μέρα για έναν μήνα!
  • ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*
  • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ