ΠΟΝΤΑΡΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ

Καλημέρα. Από τα ματς των προκριματικών του Μουντιάλ που διεξάγονται απόψε, ξεχωρίζει μακράν η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ιταλία και την Ισπανία. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Τορίνο και πιο συγκεκριμένα στο γήπεδό της Γιουβέντους. Οι μπουκ δίνουν προβάδισμα στους Ισπανούς, αγνοώντας προφανώς την τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση… Ήταν στις 27 Ιουνίου στην φάση των «16» του Euro όπου οι Ιταλοί επικράτησαν σχετικά εύκολα με σκορ 2-0. Αγνοούν επίσης το ότι η εθνική Ιταλίας συμπλήρωσε 51 ματς αήττητη για προκριματικά Μουντιάλ και Euro μέσα στο σπίτι της.

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» μπορεί να μην έχει τα τεράστια ονόματα του παρελθόντος στο ρόστερ της, διαθέτει όμως πολλούς και καλούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι δουλευταράδες. Ο Βεντούρα είναι ικανός προπονητής και οι Ισπανοί δεν θα περάσουν εύκολο απόγευμα στο Τορίνο. Από τη στιγμή πάντως που οι δύο τεράστιες αυτές ομάδες συμμετέχουν σε έναν πολύ εύκολο όμιλο, πιστεύω ότι το ενδεχόμενο ισοπαλίας είναι κάτι που δεν θα πρέπει να το αγνοήσουμε.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποια φαβορί τα οποία όμως μόνο ικανοποιητικά δεν πληρώνουν. Αναφέρομαι στο διπλό του 1.30 της Σερβίας, στο διπλό του 1.35 της Κροατίας (το ματς με το Κόσοβο θα διεξαχθεί στην Αλβανία), ο άσσος του 1.40 της Ιρλανδίας και ο άσσος του 1.50 της Ισλανδίας. Όλες αυτές οι ομάδες είναι ανώτερες των αποψινών τους αντιπάλων, αλλά προσωπικά τουλάχιστο δεν είμαι διατεθειμένος να δοκιμάσω την τύχη μου και την… τσέπη μου σε αυτές τις μάλλον απαράδεκτες αποδόσεις.

Άλλη μια ισοπαλία σκέφτομαι… Αφορά στην αναμέτρηση της Τουρκίας με την Ουκρανία. Και οι δύο αυτές ομάδες ξεκίνησαν με Χ τις υποχρεώσεις τους στα προκριματικά και ίσως σήμερα βάλουν έναν ακόμα βαθμό στο σακούλι. Τον φαβοριτισμό των Τούρκων δεν τον υιοθετώ, διότι ο Φατίχ Τερίμ έχει προβεί όχι απλά σε ριζική, αλλά σε καθολική ανανέωση. Έχει πετάξει έξω από την ομάδα ΟΛΑ τα παλιά μεγάλα ονόματα και πλέον στηρίζεται κυρίως σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Οι πιτσιρικάδες έχουν ταλέντο και ενθουσιασμό, αλλά δεν έχουν την ίδια πείρα. Οι Ουκρανοί ποδοσφαιριστές αντιθέτως, έχουν περισσότερες παραστάσεις και μπορούν να βρουν τον τρόπο να φύγουν αλώβητοι από το Ικόνιο.

Αργεντινή στο 1.80 δεν παίζω. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μέσι είναι τραυματίας, και όπως αποδείχθηκε και με την Μπαρτσελόνα, ομάδα χωρίς Μέσι ισούται με… ρυζόγαλο χωρίς κανέλα. Το Περού είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα και πιθανολογώ ότι η Αργεντινή δεν θα έχει τόσο εύκολο έργο σήμερα στη Λίμα.

Σήμερα όμως διεξάγονται και προκριματικά για το Euro 2017 των ομάδων under 19. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα συγκεκριμένα παιχνίδια διεξάγονται σε ουδέτερες έδρες. Από αυτά που ξέρω και έχω δει έως τώρα, τα σημερινά φαβορί είναι: Η Σλοβακία, η οποία παίζει στην Πολωνία με την Ιρλανδία. Η Τουρκία που παίζει με τους Λετονούς στην Ουκρανία. Η Γαλλία η οποία κοντράρεται με τη Σλοβενία στην Τσεχία. Η Ολλανδία και η Τσεχία τέλος, παίζουν στις χώρες τους με τις υποδεέστερες Ρουμανία και Εσθονία αντίστοιχα.

Τα προκριματικά όμως δεν σταματάνε εδώ… Μετά από τις ομάδες under 19 έχουμε και τις εθνικές under 21. Η διαφορά εδώ είναι ότι τα προκριματικά τελειώνουν και τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει.

Στον έκτο όμιλο για παράδειγμα, οι Σουηδοί θέλουν μόνο νίκη για την πρόκριση και παίζουν στην Εσθονία με μια ομάδα που έχει ήδη αποκλειστεί. Το ίδιο ισχύει και στον ένατο όμιλο όπου οι Άγγλοι χρειάζονται τους βαθμούς απέναντι στο αδιάφορο Καζακστάν.

Στο γήπεδο της Άλκμααρ τέλος, θα βρεθούν αντιμέτωπες η Ολλανδία με την Τουρκία οι οποίες συμμετέχουν στον 8ο όμιλο. Η έκβαση της συγκεκριμένης αναμέτρησης θα κρίνει κατά πολύ το ποίος θα τερματίσει στην δεύτερη θέση. Αν και το Ολλανδικό ποδόσφαιρο έχει κάνει βήματα προς τα πίσω, θα στηρίξω τους Ολλανδούς, ενώ θα δώσω τύχη και στο over το οποίο πληρώνει το ίδιο.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας  είναι σχεδόν ανύπαρκτο.

Στην Βραζιλία διεξάγεται το ντέρμπι παραμονής ανάμεσα στην Ιντερνασιονάλ και την Κοριτίμπα. Η ιστορική Ιντερνασιονάλ, η οποία έχει βρεθεί κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού, οφείλει να τα δώσει όλα για τη νίκη σε ένα ματς από αυτά που συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε και ως εξάποντα! Έστω και… ασθμαίνοντας πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει. Επειδή όμως η απόδοση του άσσου δεν με καλύπτει, σκέφτομαι να ρισκάρω στο Χ ημίχρονο – άσσο τελικό. Ούτως ή άλλως η Κοριτίμπα είναι μια ομάδα που αν παρατηρήσετε δεν δέχεται εύκολα γκολ στα πρώτα ημίχρονα των αναμετρήσεών της. Για του λόγου το αληθές, στα τελευταία 8 παιχνίδια της, δέχθηκε μόλις ένα γκολ και αυτό από την Κορίνθιανς. Για τους φίλους των παραδόσεων να αναφέρουμε ότι η Ιντερνασιονάλ συμπλήρωσε 10 διαδοχικά παιχνίδια χωρίς ήττα (7-3-0) στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Καλή τύχη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ NOVIBET!
  • PROMO CODE «PREMIUM500»
  • PREMIUM ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ 500 ΔΩΡΑ*
  • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ