ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ…

Καλημέρα. Είναι η πρώτη φορά φέτος που θα ασχοληθώ ελάχιστα με τα βρετανικά πρωταθλήματα σε σαββατιάτικη μέρα. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον διότι δεν μου αρέσει καθόλου το πρόγραμμα και δεύτερον, επειδή διεξάγονται συγκριτικά λιγότερα ματς, λόγω της διεξαγωγής της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου. Οι επιλογές μου λοιπόν θα είναι πολύ λίγες και περνάμε αμέσως να δούμε ποιες είναι αυτές.

Στην Τσάμπιονσιπ η Άστον Βίλα παραμένει η ομάδα με τα περισσότερα under στο πρωτάθλημα καθώς την προηγούμενη Τρίτη έφτασε τα 25 σε 36 παιχνίδια! Σήμερα υποδέχεται τη Σέφιλντ Γουέν. που μακριά από το γήπεδό της έχει 12 στα 18 under. Αναμένεται για μια ακόμη φορά λοιπόν ένα κλειστό παιχνίδι, χωρίς πολλά τέρματα…

Η Μπρέντφορντ αντιθέτως, είναι μια ομάδα που πετυχαίνει και δέχεται πολύ εύκολα το τέρμα. Ειδικά το τελευταίο διάστημα το έχει… παρακάνει καθώς συμπλήρωσε 10 over στα 11 πιο πρόσφατα παιχνίδια της! Σήμερα φιλοξενεί τη Χάντερσφιλντ που δεν συνηθίζει να κλείνεται μακριά από το γήπεδό της και αυτό αποδεικνύεται από τα οκτώ διπλά που έχει στο γήπεδό της.

Πολλά γκολ βλέπω και στο Νιούκαστλ – Φούλαμ, λόγω των έως τώρα επιδόσεων των δύο ομάδων. Η πρωτοπόρος Νιούκαστλ διατηρεί την καλύτερη και η Φούλαμ την τρίτη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Από τη στιγμή λοιπόν που σκοράρουν σχεδόν ανελλιπώς, δεν έχω λόγο να μην προτιμήσω τη λύση των πολλών τερμάτων.

Στο Γουλβς – Ρόδεραμ τέλος, θα συνδυάσω τον άσσο με το over. Η Ρόδεραμ είναι υποβιβασμένη και μακριά από την έδρα της έχει το αρνητικό ρεκόρ των 17 ηττών και της μιας ισοπαλίας σε 18 παιχνίδια! Διατηρεί με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο, τη χειρότερη άμυνα και παρουσιάζεται μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στη Γουλβς να προσθέσει τρεις πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό της και στην προσπάθεια που καταβάλει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Σκέτο άσσο όμως δεν παίζω λόγω χαμηλής απόδοσης. Συνδυαστικά με το διπλό όμως, θα μπορούσε να παιχτεί.  

Στην Λιγκ 1 η Μπράντφορντ εξακολουθεί να διεκδικεί την άνοδο και το τελευταίο διάστημα έχει ανέβει αγωνιστικά. Πρόκειται για την ομάδα που έχει τις λιγότερες (5) ήττες στην κατηγορία. Σήμερα φιλοξενείται από την ουραγό Κόβεντρι που πραγματοποιεί μια από τις χειρότερες σεζόν στη σύγχρονη ιστορία της. Όσες ήττες έχει η Μπράντφορντ, τόσες νίκες (5) έχει η Κόβεντρι! Οι φιλοξενούμενοι σκοράρουν για εννέα σερί παιχνίδια και πιστεύω ότι το ίδιο θα πράξουν και σήμερα…

Αν κοιτάξουμε τα αποτελέσματα της Γουίμπλεντον και της Νορθάμπτον θα διαπιστώσουμε ότι η πλειοψηφία αυτών λήγει στα 2-3 γκολ. Λόγω στατιστικής λοιπόν, θα κρατήσω αυτό το ειδικό στοίχημα.

Στη Λιγκ 2 παρουσιάζεται μια καλή ευκαιρία σήμερα στην Κρου να κερδίσει την ουραγό Νιούπορτ και να κάνει ένα μεγάλο άλμα για την παραμονή της στην κατηγορία. Η Κρου προέρχεται από απίστευτο διπλό μέσα στο Πόρτσμουθ και η Νιούπορτ από εξίσου… απίστευτη εντός έδρας ήττα με σκορ 0-4 από τη ντεφορμέ και προτελευταία Λέιτον Όριεντ. Η ψυχολογία των παικτών των δύο ομάδων είναι εκ διαμέτρου αντίθετη και αυτό είναι κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο.

Το Γουίκομ – Μπλάκπουλ είναι ντέρμπι αλλά σκέφτομαι να ρισκάρω στο διπλό. Η Γουίκομ δεν βρίσκεται σε ιδιαίτερα καλή αγωνιστική κατάσταση, ενώ η Μπλάκπουλ διανύει περίοδο φόρμας. Την περασμένη Τρίτη νίκησε μέσα στο Πλίμουθ με σκορ 0-3 και αυτή η μεγάλη επιτυχία ήρθε να πιστοποιήσει την αγωνιστική της άνοδο. Ο Μπόιερ κάνει πολύ καλή δουλειά και από το… πουθενά αρχίζουν σιγά σιγά να ελπίζουν σε είσοδο στα play off ανόδου. (2.90 το διπλό στον STOIXIMAN.GR)

Στις αναμετρήσεις Έξετερ – Άκρινγκτον και Λούτον – Στίβενειτζ έχω επιλέξει το γκολ – γκολ, διότι και οι τέσσερις αυτές ομάδες πετυχαίνουν και δέχονται το τέρμα εύκολα.

Στη Νάσιοναλ Λιγκ τέλος, το πρόγραμμα δυστυχώς δεν προσφέρεται για στοιχηματισμό. Οι πέντε πρωτοπόροι που παίζουν καλό ποδόσφαιρο και που θα μπορούσαν να προτιμηθούν, δυστυχώς έχουν βγει… off. Η Λίνκολν δίνει αγώνα με την Άρσεναλ για τα προημιτελικά του κυπέλλου, ενώ οι άλλες τέσσερις παίζουν μεταξύ τους (Ντάγκεναμ – Φόρεστ Γκριν και Τρανμίρ – Ντόβερ). Η μόνη που απέμεινε από τις σχετικά αξιόπιστες ομάδες της κατηγορίας, είναι η Όλντερσοτ η οποία συμπλήρωσε 11 σερί ματς χωρίς ήττα. Φιλοξενείται από τη μέτρια Γκίσελι που παλεύει να διατηρηθεί στην κατηγορία. (2.20 το διπλό στην SPORTINGBET.GR)

Στην Πρέμιερ Σκωτίας η Χαρτς μετά από τις κολλητές ήττες που έκανε, κινδυνεύει πλέον να μείνει ακόμα και εκτός play off στις έξι αγωνιστικές που απομένουν! Η επιστροφή στις επιτυχίες κρίνεται επιτακτική απέναντι σε μια Χάμιλτον που παραμένει η μοναδική ομάδα σε όλες τις κατηγορίες στη Σκωτία που δεν έχει κερδίσει ακόμα μακριά από την έδρα της…

Στην Τσάμπιονσιπ η Φόλκερ εξακολουθεί να κυνηγά την πρωτοπόρο Χιμπέρνιαν και αυτή τη στιγμή είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα καθώς συμπλήρωσε επτά σερί παιχνίδια χωρίς ήττα. Όλο αυτό το διάστημα σημείωνε από δύο γκολ και πάνω και γι΄αυτό εξάλλου, διατηρεί την παραγωγικότερη επίθεση στην Τσάμπιονσιπ. Σήμερα φιλοξενείται από την προτελευταία Έιρ η οποία έχει υποστεί τις περισσότερες (7) εντός έδρας ήττες στην κατηγορία. (2.05 το διπλό στην VISTABET.GR)

Από την Λιγκ 1 θα κρατήσω μόνο δύο πιθανά over. Η Έρντρι συμπλήρωσε εννέα σερί over και σήμερα φιλοξενείται από την Άλμπιον Ρόβερς που δέχεται συνεχώς γκολ για έξι σερί παιχνίδια. Μετά από τη Λίβινγκστον και την Έρντρι, οι ομάδες με τα περισσότερα over στην κατηγορία είναι οι Αλόα και η Στενχάουσμιουρ που έχουν από 19 και 18 over αντίστοιχα…

Στη Λιγκ 2 δεν θα απέκλεια την έκπληξη στο Μπέργουικ – Κάουντενμπιθ. Η Μπέργουικ είναι η μοναδική ομάδα από τις δέκα που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, που έχει ξεμείνει οριστικά από στόχους, καθώς απέχει ακριβώς 12 βαθμούς, τόσο από τα play off όσο και από τον υποβιβασμό. Η Κάουντενμπιθ θα κατέβει με νέο προπονητή στον πάγκο της και θα τα δώσει όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα διότι βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Πάμε τώρα να ρίξουμε μια ματιά σε κάποια άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στην Γερμανία θα μπορούσαμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο των πολλών γκολ στις αναμετρήσεις Ντάρμσταντ – Μάιντζ και Φράιμπουργκ – Χόφενχαϊμ. Η Ντάρμσταντ έχει τη χειρότερη άμυνα και η Μάιντζ συμπλήρωσε 8 over σε 11 παιχνίδια μακριά από το γήπεδό της. Πρέπει να σημειώσουμε ότι σε αυτό το παιχνίδι γνωρίζει πτώση η απόδοση του διπλού..

Η Φράιμπουργκ τώρα, παραμένει η ομάδα με τα περισσότερα over στο πρωτάθλημα, καθώς συμπλήρωσε 18 στα 23. Έρχεται από οκτώ σερί over και σήμερα υποδέχεται μια ομάδα που διατηρεί την τρίτη καλύτερη επίθεση μετά από Μπάγερν και Ντόρτμουντ…

Τα πολλά γκολ επέλεξα και στην Αυστρία στον αγώνα της Σεντ Πόλτεν με τη Ριντ. Οι δύο αυτές ομάδες διατηρούν τις χειρότερες άμυνες στο πρωτάθλημα, καθώς έχουν δεχθεί από 43 τέρματα! Η δε Σεντ Πόλτεν έχει και τα περισσότερα εντός έδρας over στην κατηγορία, αφού πλέον μετρά 10 στα 12.

Η Αούστρια εξακολουθεί να παλεύει για έξοδο στην Ευρώπη και το τελευταίο διάστημα σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία. Σήμερα παίζει με την Βακ Πέλετς που διατηρεί τη δεύτερη χειρότερη εκτός έδρας άμυνα και οκτώ ήττες σε 12 παιχνίδια. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ακόμα δύο φορές φέτος και οι βιεννέζοι μετρούν ισάριθμες νίκες με μεγάλα σκορ της τάξεως του 3-0 και του 4-1. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν θα μπορούσαμε για μια ακόμη φορά να συνδυάσουμε το φαβορί με το over. (2.38 στην GOALBET)

Με την Β Ιταλίας δεν έχω πολλά… αλισβερίσια και δεν μετάνιωσα ποτέ για αυτήν την επιλογή μου… Σήμερα όμως οφείλω να ομολογήσω ότι βρίσκω τουλάχιστον αδιανόητο το σετ των αποδόσεων στον αγώνα της Σαλερνιτάνα με την Μπρέσια (1.50-3.40-5.20). Οι δύο ομάδες έχουν μόλις δύο βαθμούς διαφορά ενώ μετρούν από 7 νίκες σε 29 αγωνιστικές. Η Σαλερνιτάνα εδώ και επτά παιχνίδια, κατάφερε να κερδίσει μόνο την Βιτσέντζα που βρίσκεται κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Μέσα στο γήπεδό της μετρά μόλις πέντε νίκες σε 14 αγωνιστικές. Η πορεία της Μπρέσια μπορεί να μην είναι η… ενδεδειγμένη για το όνομα που έχει η ομάδα, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι αδικείται κατάφορα από τις σημερινές αποδόσεις…

Στην Ισπανία υπάρχουν… μπόλικα φαβορί, τα οποία όμως συνοδεύονται από χαμηλές αποδόσεις. Δεν προτίθεμαι να αγοράσω και θα το… ξανασκεφτώ για τη Μάλαγα, μόνο και μόνο επειδή άλλαξε προπονητή και ανέλαβε ο ικανός και έμπειρος Μίτσελ, ο οποίος μας είναι γνωστός και από το πέρασμά του και από την ομάδα του Ολυμπιακού…

Στην Ολλανδία, τόσο στο Χέρακλες – Ουτρέχτη όσο και στο Εξέλσιορ – Χέρενφεν, θα μπορούσαν να σημειωθούν αρκετά γκολ αν κρίνουμε από τις έως τώρα επιδόσεις των τεσσάρων αυτών ομάδων. Στο Εξέλσιορ – Χέρενφεν εξετάζεται και το διπλό, μιας και οι φιλοξενούμενοι πραγματοποιούν σαφώς καλύτερη πορεία φέτος. Αξίζει να σημειώσουμε πάντως, ότι η μεν Εξέλσιορ διατηρεί τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα και η δε Χέρενφεν την τρίτη παραγωγικότερη εκτός έδρας επίθεση μετά από Αϊντχόφεν και Φέγενορντ…

Στη Β Πορτογαλίας η Ολανένσε μετά από τις τρεις σερί ήττες,  απέχει πλέον 18 βαθμούς από τη γραμμή του υποβιβασμού. Ο υποβιβασμός της είναι βέβαιος, καθώς πλέον ούτε και οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί της δεν μπορούν να περιμένουν κάτι καλό στη συνέχεια. Η ομάδα μετρά μόλις τέσσερις νίκες σε 30 αγωνιστικές, ενώ διατηρεί και… μακράν τη χειρότερη άμυνα. Μέσα στο γήπεδό της έχει εννέα ήττες και μόλις δύο νίκες σε 15 παιχνίδια και σήμερα υποδέχεται την Κόβα Πιεντάντε, η οποία ψάχνει για βαθμούς προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό. Πιστεύω ότι μπορεί απόψε να τους βρει…

Στην Τουρκία διαπίστωσα ότι σήμερα ποντάρονται όλοι οι άσσοι του 1.50! Αν έπρεπε να επιλέξω μια ομάδα από όλες, θα κράταγα τη Γαλατά διότι από τότε που την ανέλαβε ο Τούντορ έχει βελτιωθεί αγωνιστικά. Οι γηπεδούχοι παλεύουν για έξοδο στο Champions League και πλέον δεν έχουν κανένα περιθώριο απώλειας βαθμών. Ο Ποντόλσκι επιστρέφει και δεν αποκλείω να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα της μέτριας και ουσιαστικά αδιάφορης Γκεντσ/λιγκί.

Στην Ρωσία η Ρουμπίν Καζάν, εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσει της μέτριας Γκάζοβικ που δεν έχει σημειώσει ακόμα νίκη μακριά από την έδρα της. Για την ακρίβεια έχει έξι ήττες και δύο ισοπαλίες σε οκτώ παιχνίδια με συντελεστή τερμάτων 4-13. (1.90 ο άσσος στην INTERWETTEN.GR)

Περνάμε τώρα να δούμε και κάποια βραδινά παιχνίδια της Νοτίου Αμερικής.

Στην Ουρουγουάη η Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία. Ακριβώς το… ανάποδο δηλαδή από την ουραγό Πλάζα Κολονία που έχει τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία. Βάσει φόρμας και ρόστερ θα κρατήσω τον άσσο…

Τόσο η Σουντ Αμέρικα όσο και η Ντανούμπιο δεν έχουν σημειώσει νίκη έως τώρα, αλλά αυτή που άλλαξε… πρώτη προπονητή είναι η φιλοξενούμενη ομάδα, που προσέλαβε τον ικανό πρώην τεχνικό της Μοντεβιδέο Γουόντερερς, τον Μασάδο. Αυτή η αλλαγή ίσως επιφέρει άμεσα θετικά αποτελέσματα. Από το 2014 πάντως που οι δύο ομάδες βρέθηκαν στην ίδια κατηγορία, η Ντανούμπιο έχει τρία διπλά σε τέσσερα ματς εκεί μέσα.

Το πρωτάθλημα της Αργεντινής – επιτέλους – ξαναρχίζει και η Μπόκα Τζούνιορς είναι το φαβορί απέναντι στην ιδιαίτερα αποδυναμωμένη Μπάνφιλντ από την οποία αποχώρησαν ο Πέρες, ο Ερβίτι και ο Σίλβα! Οι τρεις καλύτεροι ποδοσφαιριστές του συλλόγου δηλαδή… Η Μπόκα έχει καλή παράδοση εκεί μέσα και λογικά θα την διατηρήσει…

Στην Κολομβία η Ντεπόρτες Τολίμα μπορεί να φύγει αλώβητη από την έδρα της Κορτουλούα καθώς υπερέχει αγωνιστικά.

Προσοχή θεωρώ ότι χρειάζεται η Ατλέτικο Νασιονάλ διότι την ερχόμενη Τρίτη δίνει κρίσιμο παιχνίδι στο Εκουαδόρ απέναντι στην Μπαρτσελόνα για το Κόπα Λιμπερταδόρες. Δίνει έμφαση στον θεσμό και απόψε θα κατέβει με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της…

Στο Μεξικό τέλος, η μεγάλη Κλαμπ Αμέρικα έχει μείνει πολύ πίσω και πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στην προτελευταία Νεκάξα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Κλαμπ Αμέρικα δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ μέσα στην έδρα της.

Την ισχυρότερη έδρα στο Μεξικό όμως, εξακολουθεί να την έχει η Πατσούκα που συμπλήρωσε 25 σερί παιχνίδια χωρίς ήττα! Σήμερα υποδέχεται την Μονάρκας, την οποία την κερδίζει κάθε χρόνο την τελευταία τετραετία.

Το Άτλας – Πούμας τέλος, είναι ένα αρκετά αμφίρροπο ντέρμπι στο οποίο δεν χωρούν προγνωστικά. Αν πάντως σας… αρέσουν οι παραδόσεις, σας ενημερώνω ότι οι δύο ομάδες συμπλήρωσαν έξι συνεχόμενα Χ στα μεταξύ τους παιχνίδια στην έδρα της Άτλας!

Καλή τύχη και για οτιδήποτε νεότερο τα λέμε στο twitter (@fontastsounis).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ