ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΤΙΔΑ…

Καλημέρα. Τελικά ο Κάτανετς και οι παίκτες του έκοψαν βαθμό την Κυριακή από τη Σκωτία και έτσι περνάει η εθνική Ελλάδας ως μια από τις οκτώ καλύτερες δεύτερες στα μπαράζ για τα τελικά του μουντιάλ. Μετά το Βέλγιο και την Κύπρο δηλαδή, χρωστάμε… γλυκά και λουλούδια και στη Σλοβενία. Απόψε θα σφραγίσουμε τη συμμετοχή μας στα μπαράζ, καθώς δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα να γκελάρουμε απέναντι στη χειρότερη ομάδα  των προκριματικών όλων των ομίλων! Στην ουσία και τα τρία παιχνίδια του ομίλου μας δεν έχουν κανένα αγωνιστικό και στοιχηματικό ενδιαφέρον και αν έπρεπε οπωσδήποτε να επιλέξω κάτι, θα πόνταρα στο over 3.5 στην αναμέτρηση του Βελγίου με την Κύπρο. Τους βέλγους τους είδα και πάλι προχθές με τη Βοσνία και… θυμήθηκα το πόσο δεινοί παραμένουν επιθετικά!

Απόψε όμως ολοκληρώνονται δύο ακόμα όμιλοι. Στο δεύτερο γκρουπ το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Ελβετία θα κρίνει το ποια από τις δύο ομάδες θα πάει κατευθείαν στα τελικά και ποια θα αναγκαστεί να περάσει από την ψυχοφθόρα διαδικασία των play off. Οι Ελβετοί έχουν την πολυτέλεια των δύο αποτελεσμάτων. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος αντιθέτως, χρειάζεται μόνο νίκη. Οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν μεγάλο και εμφανές προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά προσωπικά αρνούμαι να κοντράρω σε αυτές τις χαμηλές αποδόσεις μια ομάδα που μέχρι στιγμής μετρά εννέα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια! Πάντως από στατιστικής απόψεως αξίζει να αναφέρουμε ότι αν τελικά οι Ελβετοί μείνουν εκτός θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των προκριματικών οποιοδήποτε θεσμού που δεν θα προκριθεί μια ομάδα η οποία θα έχει 9 νίκες σε 10 παιχνίδια! (ο αγώνας προσφέρεται σε μηδενική γκανιότα* από τον STOIXIMAN.GR)

Στον πρώτο όμιλο η Γαλλία θα κερδίσει τη Λευκορωσία,  και θα τερματίσει πρώτη.

Το Ολλανδία – Σουηδία είναι ένα ουσιαστικά αδιάφορο παιχνίδι, καθώς οι Ολλανδοί καλούνται να καλύψουν μια διαφορά 12 τερμάτων! Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που η «Οράνιε» θα μείνει εκτός ενός μεγάλου ποδοσφαιρικού θεσμού. Ομολογώ ότι δεν θυμάμαι στο παρελθόν να έχει συμβεί κάτι παρόμοιο. Στοιχηματικώς επιλέγω το over 2.5 ή και 3.5 γκολ, ενώ στο Γαλλία – Λευκορωσία για τη… χαρά του παιχνιδιού και μόνο, επιλέγω το… του τελικού σκορ 2-0. (απόδοση 6.0 στην VISTABET.GR)

Ο μεγάλος χαμός όμως γίνεται στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής όπου και εκεί απόψε διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική. Η θρυλική Αργεντινή κινδυνεύει να μείνει εκτός Μουντιάλ και θα χρειαστεί οπωσδήποτε νίκη μέσα στον Ισημερινό που αποκλείστηκε και μαθηματικά. Για να θυμηθούμε τι συμβαίνει, υπάρχουν πέντε ομάδες που έχουν από 24 έως 26 βαθμούς. Πρόκειται για τις Κολομβία (26), Χιλή (26), Περού (25), Αργεντινή (25), Παραγουάη (24). Δύο από αυτές θα περάσουν κατευθείαν στα τελικά του Μουντιάλ και ακόμα μία θα δοκιμάσει την τύχη της τον επόμενο μήνα στον διπλό αγώνα μπαράζ με τον νικητή του ομίλου της Ωκεανίας.

Για την Αργεντινή τα είπαμε πριν. Η Παραγουάη υποδέχεται την ουραγό Βενεζουέλα που μετά από 17 παιχνίδια μετρά μόλις μία νίκη απέναντι στην προτελευταία Βολιβία. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από σπουδαίο διπλό στην Κολομβία και λογικά θα κερδίσουν αναμένοντας τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Το Περού με την Κολομβία παίζουν μεταξύ τους και στο συγκεκριμένο ματς αναμένεται να πέσει πολύ… ξύλο. Over στις κάρτες και τίποτα παραπάνω εδώ…

Το μεγάλο ερώτημα της βραδιάς όμως είναι το αν θα χαριστεί η Βραζιλία στη Χιλή για να κινδυνεύσει να μείνει εκτός Μουντιάλ η μισητή Αργεντινή; Προσωπικά δεν το πιστεύω παρά το ότι οι ίδιοι οι φίλαθλοι της Βραζιλίας ζητούν από τους παίκτες της ομάδας τους μέσω των social media της χώρας να κάτσουν σήμερα και να χάσουν μέσα στο Σάο Πάολο! Έχω την αίσθηση όμως ότι οι Βραζιλιάνοι διεθνείς θα τιμήσουν την τεράστια φανέλα που φορούν και θα κερδίσουν την υποδεέστερη αντίπαλό τους.

Εν κατακλείδι δεν βλέπω έκπληξη στο Παραγουάη – Βενεζουέλα και στο Ισημερινός – Αργεντινή, ενώ πιστεύω ότι και η Βραζιλία θα πράξει το καθήκον της και θα κερδίσει τη Χιλή…

Απόψε τελειώνουν και τα προκριματικά της ζώνης βορείου και κεντρικής Αμερικής. Το Μεξικό με την Κόστα Ρίκα έχουν ήδη προκριθεί και από εκεί και πέρα υπάρχουν οι ΗΠΑ (12), Παναμάς (10), Ονδούρα (10). Μια από τις τρεις θα πάει απευθείας στα τελικά και άλλη μία θα παίξει μπαράζ με μια ομάδα από την ασιατική ζώνη. Οι ΗΠΑ έχουν εύκολο έργο, καθώς παίζουν εκτός έδρας με το ουραγό Τρινιντάντ που συμπλήρωσε 8 ήττες σε 9 παιχνίδια.

Ο Παναμάς υποδέχεται την Κόστα Ρίκα η οποία θα κατέβει με κάποιες αλλαγές στη σύνθεσή της. Οι πιθανότητες της Ονδούρας είναι καθαρά θεωρητικές διότι αφενός έχει το πιο δύσκολο έργο (παίζει με το αήττητο Μεξικό) και αφετέρου υστερεί στις ισοβαθμίες. Από τις τρεις αυτές ομάδες λοιπόν, θα προτιμούσα τον Παναμά διότι το διπλό των ΗΠΑ το βρίσκουμε σε πολύ χαμηλές αποδόσεις.

Σήμερα όμως έχουμε μεγάλη αγωνιστική δραστηριότητα και στους πιτσιρικάδες που δίνουν αγώνες για τα προκριματικά του Euro 2019 που θα διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι στην Ιταλία. Οι αποδόσεις σχεδόν όλων των φαβορί έχουν καταποντιστεί και οι μόνες που βρήκα οι οποίες έχουν ένα… στοιχειωδώς  στοιχηματικό ενδιαφέρον, είναι τα διπλά της Αυστρίας και της Πορτογαλίας. Πρόκειται για δύο δυνατές ομάδες που αντιμετωπίζουν υποδεέστερους αντιπάλους (Βοσνία και Αρμενία αντίστοιχα).

Καλή τύχη.

*αφορά στην επιλογή ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ πριν την έναρξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ