Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ… ΑΛΛΙΩΣ

Καλημέρα. Πάντα τα ντέρμπι των δύο «αιωνίων» παρουσιάσουν έντονο και ξεχωριστό ενδιαφέρον, ανεξαρτήτως της αγωνιστικής κατάστασης, ή της θέσης που κατέχουν στον βαθμολογικό πίνακα… Η αλήθεια όμως είναι, ότι φέτος η μία ομάδα παίζει με αναγνωρισμένους επαγγελματίες και η άλλη είτε με… αμούστακα παιδιά, είτε με κάποιους μέτριους ξένους ποδοσφαιριστές. Οι «ερυθρόλευκοι» βέβαια μέχρι στιγμής δεν εντυπωσιάζουν με τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις τους, τη στιγμή που οι παίκτες του Παναθηναϊκού αποδίδουν πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο…

Απόψε λοιπόν, θα βρεθούν αντιμέτωπες η εμπειρία με τα νιάτα. Στην προκειμένη περίπτωση έχω την αίσθηση ότι θα ισχύσει το γνωστό… «Ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς». Εκτιμώ δηλαδή ιδιαίτερα κάποιους από τους πιτσιρικάδες του Δώνη, αλλά ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος και λογικά θα φτάσει στη νίκη…

Σήμερα το μεσημέρι όμως, διεξάγεται και άλλο αθηναϊκό ντέρμπι, αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο. Τον φαβοριτισμό της ΑΕΚ δεν τον συμμερίζομαι για τρεις λόγους… Πρώτον ο Ατρόμητος μαζί με τον ΠΑΟΚ παραμένουν οι μοναδικές ομάδες χωρίς ήττα στην κατηγορία. Δεύτερον ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία θεατών λόγω της τιμωρίας της ΑΕΚ. Τρίτον ο Ατρόμητος έχει υποστεί μόνο μία ήττα στις πέντε πιο πρόσφατες επισκέψεις του εκεί.

Λογικά θα διεξαχθεί ένα κλειστό και αμφίρροπο ματς που δεν αποκλείεται να λήξει χωρίς νικητή. Η πρώτη μου επιλογή θα είναι το Χ και πιο συγκεκριμένα το 0-0 του ημιχρόνου το οποίο πληρώνει 2.45 στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”].

Γενικότερα αυτό το Σαββατοκύριακο είχαμε πολλά ντέρμπι σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ένα από αυτά είναι και το κλασικό του Μάντσεστερ ανάμεσα στη Σίτι και τη Γιουνάιτεντ. Περιττό να σας πω ότι σε αυτά τα παιχνίδια οι αποδόσεις της τάξεως του 1.30 μόνο ως… αστείο θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Η Γιουνάιτεντ είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη αγωνιστικά, σκοράρει σε κάθε παιχνίδι της και έρχεται από σπουδαίο διπλό με ανατροπή μέσα στο Τορίνο επί της Γιουβέντους! Ο Μουρίνιο εδραίωσε ξανά τη θέση του και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί σε αυτό το τόσο μεγάλο ντέρμπι…

Η Άρσεναλ φέτος πραγματοποιεί πολύ καλή πορεία και αυτό είναι ξεκάθαρα έργο Έμερι. Έφτασε τα εννιά σερί παιχνίδια χωρίς ήττα και απόψε αντιμετωπίζει τη ντεφορμέ Γουλβς που έρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες. Εκτός από τον άσσο, κοιτάζουμε και τα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου καθώς αφενός η Γουλβς έχει πάψει να σκοράρει σε πρώτο ημίχρονο εδώ και μήνες και αφετέρου η Άρσεναλ ανεβάζει ρυθμό από την ανάπαυλα και μετά. Αναφέρω ενδεικτικά ότι τα 13 από τα 15 πιο πρόσφατα γκολ στο πρωτάθλημα, σημειώθηκαν στο δεύτερο 45λεπτο…

Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι οι μπουκ έχουν πάψει να λαμβάνουν υπόψη τους τη φόρμα των ομάδων όταν βγάζουν τις αποδόσεις.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς ο… άκρατος φαβοριτισμός της Μάτερσμπουργκ στην Αυστρία που έχει επτά ήττες σε 13 παιχνίδια και τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Υποδέχεται τη φορμαρισμένη Χάρτμπεργκ που συμπλήρωσε πέντε σερί νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, διατηρώντας μια από τις παραγωγικότερες επιθέσεις. Θυμίζω ότι πρόσφατα κέρδισε εύκολα τη Ραπίντ και τη Στουρμ Γκρατς με σκορ 3-0 και 2-0 αντίστοιχα. Προσωπικά θα ρισκάρω στο διπλό του 3.65 του [eafl id=”16015″ name=”PAMESTOIXIMA.GR” text=”PAMESTOIXIMA.GR”]  που είναι και από τις υψηλότερες αποδόσεις και ας… χάσω.

Όσοι… πιστεύετε στις παραδόσεις θα πρέπει να ξέρετε ότι από το 2009 που μετά από χρόνια η Ουνιόν και η Γκρόιτερ Φορτ ξαναβρέθηκαν στην ίδια κατηγορία, οι φιλοξενούμενοι πήραν έξι διπλά σε οκτώ επισκέψεις τους στο Βερολίνο! Το ξέρω βέβαια ότι η Ουνιόν είναι η μόνη χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, αλλά από την άλλη μεριά, τα οκτώ από τα 12 παιχνίδια της έληξαν στο Χ! Η Γκρόιτερ Φορτ συνήθως δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο διότι έχει «μέταλλο» ως ομάδα και το 1.65 του άσσου μόνο αποτρεπτικά μπορεί να λειτουργήσει…

Στην Ρωσία θα συνδυάσω τον άσσο της Κράσνονταρ με το over διότι οι γηπεδούχοι διαθέτουν την καλύτερη επίθεση και οι φιλοξενούμενοι τη χειρότερη άμυνα. Η Γιενισέι παραμένει ουραγός με εννέα ήττες και μία μόλις νίκη σε 13 αγωνιστικές. Θα αποτελέσει έκπληξη αν σπάσει αυτός ο άσσος. Ο συνδυασμός του άσσου με το over πληρώνει 2.30 στην [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”].

Στη Γαλλία μετά από αρκετή καθυστέρηση και ταλαιπωρία ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της Μπορντό σε αμερικανούς επενδυτές. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να λειτουργήσει ευεργετικά τόσο στην ψυχολογία όσο και στην αγωνιστικότητα των παικτών των γιρονδίνων. Υπό το βλέμμα του νέου προέδρου θα αντιμετωπίσει τη ντεφορμέ Καέν που δεν έχει δείξει τίποτα το ιδιαίτερο έως τώρα.

Στο Βέλγιο η Γκένκ που δεν έχει υποστεί ακόμα ήττα, έχει μέσο όρο 3.5 γκολ στα εκτός έδρας παιχνίδια της! Απόψε φιλοξενείται από την ουραγό Μουσκρόν και για μια ακόμη φορά θα συνδυάσω τη νίκη της με τα πολλά γκολ.

Στη Σουηδία, στις 16.00 ώρα Ελλάδας διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική. Η ΑΪΚ χρειάζεται ένα πόντο για την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου και λογικά θα τον πάρει στην έδρα της αδιάφορης Κάλμαρ. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε, ότι τα τρία από τα τέσσερα μεταξύ τους παιχνίδια τα τελευταία χρόνια έληξαν χωρίς νικητή.

Η Χάμαρμπι χρειάζεται νίκη για να βγει Ευρώπη και λογικά θα την πάρει απέναντι στην αδιάφορη Έστερσουντ που δεν διεκδικεί τίποτα απολύτως. Αν η Χάμαρμπι φέρει ακόμα και Χ, κατά 90% θα χάσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο διότι λογικά η φορμαρισμένη Μάλμε θα επικρατήσει της αδιάφορης και μετριότατης Έλφσμποργκ. Η Χάμαρμπι με τη Μάλμε βλέπετε, έχουν δύο βαθμούς διαφορά και σε ενδεχόμενο σισοβαθμίας υπερτερεί η Μάλμε…

Στη μάχη για τη σωτηρία εμπλέκονται η Μπρομαποϊκάρνα με τη Ντάλκουρντ που έχουν από 23 και 21 βαθμούς αντίστοιχα. Στην ισοβαθμία υπερτερεί η Ντάλκουρντ και αυτό σημαίνει ότι η «Μπρόμα» θα αισθάνεται ασφαλής μόνο αν κερδίσει την Τρέλεμποργκ. Το έργο των γηπεδούχων φαντάζει βατό διότι η αντίπαλός τους υποβιβάστηκε και μαθηματικά την προηγούμενη αγωνιστική. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι παίκτες της Ντάλκουρντ δεν θα επιδιώξουν να κάνουν το καθήκον τους και να πάρουν τη νίκη μέσα στην έδρα της αδιάφορης Σούντσβαλ προκειμένου να εξαντλήσουν τις λιγοστές πιθανότητες που διατηρούν για παραμονή στην κατηγορία. Εδώ – παραδόξως – το διπλό το βρίσκουμε σε ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις. (4.60 στην [eafl id=”9029″ name=”InterWetten” text=”INTERWETTEN.GR”])

Σήμερα στις 16.00 πραγματοποιείται όμως και η τελευταία αγωνιστική στη Β Νορβηγίας. Το εκτενές αφιέρωμα που έκανα στην KING BET της Παρασκευής το παρουσιάζω… αυτούσιο και εδώ.

«Τις δύο προβιβάσιμες θέσεις τις διεκδικούν τρεις σύλλογοι. Η Βίκινγκ, η Μιοντάλεν και η Ααλεσουντ που έχουν από 58, 57 και 56 βαθμούς αντίστοιχα. Η Μιοντάλεν και η Ααλεσουντ κοντράρονται με βαθμολογικά αδιάφορους αντιπάλους και λογικά εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσουν. Πιο συγκεκριμένα, η Μιοντάλεν φιλοξενείται από τη Φλόρο που την προηγούμενη αγωνιστική υποβιβάστηκε και μαθηματικά και η Ααλεσουντ παίζει εκτός με τη Στρόμεν, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα σώθηκε οριστικά.

Να αναφέρουμε ότι η Μιοντάλεν εδώ και 14 αγωνιστικές ηττήθηκε μόνο από την πρωτοπόρο Βίκινγκ και ότι η Φλόρο μετρά οκτώ ήττες μέσα στο γήπεδό της. Το έργο της Ααλεσουντ ίσως είναι πιο δύσκολο, επειδή η Στρόμεν έχει ανέβει πολύ αγωνιστικά το τελευταίο διάστημα. Από τη στιγμή όμως που σώθηκε και μαθηματικά, θεωρώ ότι ανοίγει ο δρόμος στους φιλοξενούμενους προκειμένου να αποκτήσουν τους τρεις πολύ κρίσιμους πόντους. Η Βίκινγκ υποδέχεται την Κονγκσβίγκερ που θα επιδιώξει να διατηρηθεί στην 6η θέση προκειμένου να συμμετάσχει στα play off για την άνοδο.

Ας δούμε όμως τώρα τι ακριβώς γίνεται και στον τομέα των play offΑπομένουν δύο θέσεις που τις διεκδικούν τέσσερις ομάδες. Πρόκειται για τις Ούλενσακερ (43) Κονγκσβίγκερ (42), Νεστ Σότρα (40) και Τρομσντάλεν (40). Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι δύο τελευταίες χρειάζονται νίκες και γκέλες των υπολοίπων. Η Νεστ Σότρα φιλοξενεί την Ασάνε που κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό και η Τρομσντάλεν παίζει εκτός με τη Γιερβ που επίσης κινδυνεύει! Η Ούλενσακερ κατά 99,9% θα μπει στην τετράδα των μπαράζ, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της, διότι υπερτερεί λόγω πολύ καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Κοντράρεται με την αδιάφορη Χαμ Καμ και δεν υπάρχει κανένας λόγος να… εμπλακούμε σε αυτήν την αναμέτρηση. Για την Κονγκσβίγκερ τα είπαμε και πριν. Έχει να δώσει ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας ματς, με την πρωτοπόρο Βίκινγκ… Η τελευταία, επειδή υστερεί σε όλες τις ισοβαθμίες, θα πρέπει να το «χτυπήσει» το παιχνίδι, αν δεν θέλει να χάσει την άνοδο τώρα στα τελειώματα. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, ισχύει το… «ο θάνατος σου η ζωή μου», αφού όποιος χάσει… χάνεται.

Για να δούμε όμως τι συμβαίνει και με τη μάχη της παραμονής… Η Φλόρο και η Λεβάνγκερ επιστρέφουν στη Γ κατηγορία. Απομένει η ομάδα που θα πρέπει να δοκιμάσει την τύχη της στα μπαράζ. Θα είναι μία εκ των Ασάνε (33), Νότοντεν (33), Γιερβ (35). Στην Ασάνε και τη Γιερβ αναφερθήκαμε και πριν. Έχουν δύο δύσκολα ματς με ομάδες που προσπαθούν να κερδίσουν ένα εισιτήριο για τα play off ανόδου. Η Νότοντεν έχει και αυτή… επίπονο έργο, καθώς παίζει εκτός με την αδιάφορη μεν, ισχυρότατη δε, Σόγκνταλ, η οποία αναμένει το ξεκίνημα των play off.

Όπως βλέπουμε λοιπόν φίλες και φίλοι, στην τελευταία αγωνιστική στη Β Νορβηγίας, υπάρχουν πολλές ομάδες που χρειάζονται βαθμούς. Δυστυχώς οι περισσότερες από αυτές παίζουν μεταξύ τους… Επειδή το ένα αποτέλεσμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με κάποιο άλλο, θεωρώ ότι θα… «δουλέψει» πολύ ραδιοφωνάκι. Αν πχ. η Κονγκσβίγκερ κερδίζει (λέμε τώρα) τη Βίκινγκ, τότε αυτομάτως η Τρομσντάλεν και η Νεστ Σότρα χάνουν και την τελευταία τους ελπίδα για τα play off. Αν η Ασάνε τρώει… δυο- τρία γκολ από τη Σόγκνταλ, τότε η Νότοντεν και η Γιερβ παραμένουν στην κατηγορία, χωρίς να χρειαστεί να κουνήσουν το… δαχτυλάκι τους! Θεωρώ δηλαδή, ότι η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β Νορβηγίας, προσφέρεται κυρίως για live bet και όχι για pre game πονταρίσματα.

Αν έπρεπε πάντως εκ των προτέρων να επιλέξω κάποια σημεία, θα έπαιρνα το ρίσκο του άσου της Βίκινγκ και των διπλών της Μιοντάλεν και της Ααλεσουντ, επειδή και καλύτερες είναι έναντι των αντιπάλων τους και καίγονται για τη νίκη. Τα υπόλοιπα στο… live  στο [eafl id=”12392″ name=”bookenemylive.com” text=”bookenemylive.com”] όπου θα… στηθώ από νωρίς!

Στην Α Νορβηγίας πραγματοποιείται η προτελευταία αγωνιστική και η Ρόζενμποργκ χρειάζεται έναν πόντο στην έδρα της Σταρτ για να κατακτήσει τον τίτλο. Η αντίπαλός της, βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού και δεν αποκλείεται η ισοπαλία να αποδειχτεί βολική και συμβιβαστική και για τις δύο. Αυτό το λέω διότι η Λίλεστρομ με τη Στρόμσγκοντσετ που βρίσκονται στην ίδια θέση με τη Σταρτ κινδυνεύοντας με υποβιβασμό, παίζουν μεταξύ τους…

Η Μπόντο Γκλιμτ την τελευταία αγωνιστική έχει το δυσκολότερο έργο, καθώς παίζει εκτός έδρας με τη Ρόζενμποργκ! Η ομάδα έχει 30 βαθμούς και η γραμμή του υποβιβασμού είναι στους 28. Βλέπουμε λοιπόν πως αν δεν κερδίσει σήμερα την αδιάφορη Βαλερένγκα, τότε είναι πολύ πιθανό να είναι αυτή που θα τερματίσει 14η και να μπλέξει με τα μπαράζ σωτηρίας. Δεν την εκτιμώ ιδιαίτερα ως ομάδα, αλλά εδώ που έφτασαν τα πράγματα και με το δύσκολο ματς που ακολουθεί, οφείλουν οι παίκτες της να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για μια πολύτιμη και σημαντική νίκη.

Στη Δανία βρίσκω από λανθασμένο έως και… παράλογο το σετ αποδόσεων το Οντένσε – Έσμπιεργκ. Οι φιλοξενούμενοι βλέπετε έχουν ήδη τέσσερα διπλά σε επτά παιχνίδια και την καλύτερη εκτός έδρας άμυνα στο πρωτάθλημα. Η Οντένσε μετρά μόλις δύο νίκες σε επτά παιχνίδια στην έδρα της και η παράδοση των τελευταίων ετών είναι υπέρ της Έσμπιεργκ. Το 1.55 του άσσου δεν έχει καμία βάση και λογική εδώ και θα το κοντράρω ευχαρίστως. (6.00 το διπλό στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”])

Στη Βραζιλία η πρωτοπόρος Παλμέιρας βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση του φετινού τίτλου. Αποτελεί την πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος από την αρχή της σεζόν. Διατηρεί τόσο την παραγωγικότερη επίθεση, όσο και την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία. Σήμερα βέβαια έχει ένα δύσκολο έργο απέναντι στην Ατλέτικο Μινέιρο, αλλά επειδή οι γηπεδούχοι έρχονται από τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία, δεν βλέπω άσσο.  Δεν είμαι όμως και τόσο θετικός με το διπλό για τρεις λόγους…

Πρώτον η αρνητική παράδοση της Παλμέιρας, δεύτερον η ισχυρή έδρα της Μινέιρο (10-3-3) και τρίτο οι πολλές ισοπαλίες που φέρνει η Παλμέιρας μακριά από την έδρα της (7 στα 16 Χ). Πέρσι και πρόπερσι έφεραν 1-1 και επειδή ο ένας βαθμός μπορεί να ικανοποιήσει και τις δύο, αποφάσισα εν τέλει να ρισκάρω στο… ξερό Χ.

Στην Αργεντινή τέλος, η φορμαρισμένη Ιντεπεντιέντε το τελευταίο διάστημα σκοράρει κατά… ριπάς. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση και απόψε θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια ομάδα που εκτός έδρας έχει πετύχει μόλις ένα γκολ. Αυτή είναι η Μπελγράνο που μετρά μόλις δύο νίκες σε 11 αγωνιστικές…

Καλή τύχη…

«Αιώνια μονομαχία» Νο. 2 με 330+ στοιχήματα από το [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”]

Ο [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”] προσφέρει πάνω από 330 στοιχήματα και σε μηδενική γκανιότα* το σημερινό ντέρμπι. (19.30)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (1.46 – 4.67 – 9.75)

*αφορά στην επιλογή ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ πριν την έναρξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ