ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΘΕΙ…

Καλημέρα. Στα δύο από τα πέντε ζευγάρια που αγωνίζονται σήμερα στο Champions League η υπόθεση – πρόκριση έχει κριθεί κατά 99.9%. Αναφέρομαι στο Λέγκια – Ντάνταλκ και στο Χάποελ – Σέλτικ. Ούτε η Ντάνταλκ, αλλά ούτε και η Χάποελ μπορούν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 0-2 και 5-2 των πρώτων αναμετρήσεων.

Δεν έχουν να χάσουν τίποτα βέβαια με το να προσπαθήσουν. Θα χρειαστεί εκ των πραγμάτων να ρισκάρουν και να παίξουν φουλ επίθεση κόντρα σε ισχυρότερους αντιπάλους. Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις είθισται να επιλέγεται το over και δεν έχω ιδιαίτερες αντιρρήσεις για το συγκεκριμένο στοίχημα.

Θα μου επιτρέψετε όμως να διαφωνήσω με τους μπουκ οι οποίοι επέλεξαν να δώσουν πρώτο σημείο τον άσσο της Χάποελ. Όπως αποδείχθηκε – περίτρανα – και στον πρώτο αγώνα, η Σέλτικ είναι πολύ καλύτερη και εμπειρότερη σαν ομάδα. Βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, σκοράρει συνεχώς σε Σκωτία και Ευρώπη (14 γκολ στα 3 πιο πρόσφατα) και δεν νομίζω ότι θα πάει στην έδρα της αντιπάλου της μόνο και μόνο για να κρατήσει το μηδέν πίσω. Αν λοιπόν αξίζει κάτι από αυτήν την αναμέτρηση θεωρώ ότι είναι το διπλό της Σέλτικ.

Και στο Μονακό – Βιγιαρεάλ βέβαια, δύσκολα θα αποκλειστεί το φαβορί. Οι Γάλλοι κέρδισαν μέσα στην Ισπανία με 2-1 και έκαναν το μεγάλο άλμα για την πρόκριση. Και στην προκειμένη περίπτωση θα ήταν εύλογο το ποντάρισμα στο over, μιας και η Βιγιαρεάλ θα χρειαστεί να πετύχει τουλάχιστο δύο γκολ για να ελπίζει στη μεγάλη ανατροπή. Το θέμα όμως εδώ είναι οτι τόσο η μία όσο και η άλλη έχουν σημαντικότατες απουσίες. Η Μονακό… ξέμεινε μόνο με τον Ζερμέν στην επίθεση, καθώς οι Φαλκάο, Καρίγιο και Λοβ είναι εκτός. Η δε Βιγιαρεάλ δεν θα έχει για μια ακόμη φορά στην διάθεσή της τον περσινό πρώτο της σκόρερ, τον Μπακαμπού (17 γκολ πέρσι), καθώς και τους Τσέρισεφ, Σολδάδο, και Σανσόνε που θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά στον επιθετικό τομέα. Δύσκολα μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για αυτό το παιχνίδι. Οι Μονεγάσκοι προκρίνονται ακόμα και με ήττα με 1-0. Δεν νομίζω ότι θα το ρισκάρουν να «τρέξουν» το παιχνίδι. Οι Ισπανοί αντιθέτως, θέλοντας ή μη θα πρέπει να επιτεθούν. Για να είμαι ειλικρινής τείνω προς τη λύση των 2-3 γκολ. Για να είμαι ακόμα πιο… ειλικρινής όμως, δεν πρόκειται να ποντάρω τίποτα απολύτως. Στο πρώτο ματς είχα θεωρήσει στοιχηματική ευκαιρία το διπλό της Μονακό και το είχα προτείνει. Αυτή τη φορά θα πάω πάσο.

Η Λουντογκόρετς κέρδισε στο πρώτο ματς με σκορ 2-0 και ήδη οι υπεύθυνοί της ετοιμάζονται για την κλήρωση των ομίλων… Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Είναι σε θέση η Βικτόρια Πλζεν να ανατρέψει αυτό το 2-0; Χωρίς την… βοήθεια της παράτασης το βλέπω δύσκολο. Οι πρωταθλητές Τσεχίας μπορούν να ελπίζουν μόνο στην ισοφάριση του σκορ του πρώτου αγώνα. Αν κρίνουμε και συγκρίνουμε βάσει του ρόστερ και της εμπειρίας των δύο ομάδων, η Βικτόρια είναι το φαβορί. Στο πρώτο παιχνίδι όμως έπαιξε πολύ κακό ποδόσφαιρο και ηττήθηκε δίκαια. Απόψε πιστεύω ότι οι παίκτες της θα επιδείξουν μεγαλύτερη συνέπεια και αγωνιστικό πάθος διότι η αλήθεια είναι ότι μέσα στο γήπεδό τους συνήθως μεταμορφώνονται προς το καλύτερο. Θα τους εμπιστευτώ μιας και δεν έχω τα… τεράστια περιθώρια επιλογών. Σκέφτομαι μάλιστα να ρισκάρω στο Χ ημίχρονο – άσσο τελικό προκειμένου να αυξήσω σημαντικά το ενδεχόμενο του κέρδους.

Το μεγάλο παιχνίδι της ημέρας όμως διεξάγεται στο Ολίμπικο. Η Ρόμα υποδέχεται την Πόρτο στη ρεβάνς του 1-1 και όποια από τις δύο αποκλειστεί και μείνει εκτός ομίλων θα έχει υποστεί μια πολύ μεγάλη πρώιμη ήττα πριν καλά καλά ξεκινήσει η σεζόν. Η φετινή Πόρτο δεν μου… γεμίζει και τόσο το μάτι. Η Ρόμα αντιθέτως, έχει πολύ καλό σύνολο, έκανε καλές μεταγραφές και θεωρώ ότι είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές. Αυτή τη στιγμή φαντάζει ως η μοναδική ομάδα η οποία μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο από τη Γιουβέντους στο Καμπιονάτο. (συμφωνούν και οι μπουκ με τις αποδόσεις τους σε αυτό). Από την άλλη μεριά όμως, δεν νομίζω ότι από το πρωί σπεύδουν όλοι στα πρακτορεία προκειμένου να προλάβουν το… κελεπούρι του 1.60 του άσσου. (1.90 στον STOIXIMAN.GR και με μηδενική γκανιότα το παιχνίδι).

Αν έπρεπε να επιλέξω κάτι, μάλλον θα πήγαινα στο Χ του ημιχρόνου, διότι ούτε η μία, ούτε η άλλη έχουν λόγο να βιαστούν να σκοράρουν στο πρώτο 45λεπτο. Ο τεχνικός της Πόρτο θα πρέπει να επιδείξει τεράστια υπομονή αν θέλει να περάσει η ομάδα του στην επόμενη φάση. Η Ρόμα είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, η οποία αν βρει ανοιχτούς διαδρόμους θα κάνει πάρτι… Δεν νομίζω ότι η Πόρτο θα της δώσει αυτό το δικαίωμα. Οι φιλοξενούμενοι θα δώσουν έμφαση στην άμυνα και θα προσπαθήσουν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα με αντεπιθέσεις. Προσωπικά τουλάχιστον, αυτές τις εντολές θα έδινα αν ήμουν προπονητής της πορτογαλικής ομάδας.

Καλή τύχη και με οτιδήποτε νεότερο τα λέμε στο twitter (@fontastsounis)

Υ.Γ.1: Σήμερα διεξάγονται αρκετοί αγώνες για το Λιγκ Καπ Αγγλίας και Γαλλίας. Ποια είναι η γνώμη μου; Δεν έχω κοιτάξει καν το πρόγραμμα. Θα σας συμβούλευα το ίδιο να κάνετε και εσείς…

Υ.Γ.2: Στη Β Βραζιλίας η Λοντρίνα συμπλήρωσε 16 under σε 20 παιχνίδια και 9 στα 10 στην έδρα της! Σήμερα φιλοξενεί την Γκοϊας η οποία μακριά από το γήπεδό της έχει σημειώσει μόλις 7 γκολ σε 10 παιχνίδια.

Υ.Γ.3: Με το Κόπα Σουνταμερικάνα δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα ασχοληθώ απόψε. Ουδείς πάντως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Ατλέτικο Τζούνιορ από την Κολομβία είναι ποιοτικότερη και εμπειρότερη από την μέτρια Μπλούμινγκ από τη Βολιβία.

ΒΕΤ8.GR

ΜΟΝΑΚΟ –ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (2.55 – 3.17 – 2.85 )

και  557 στοιχήματα για να επιλέξετε. Μόνο στην ΒΕΤ8.GR.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ