ΟΙ ΗΠΑ ΤΩΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ…

Καλημέρα. Ξεκινώντας από τα δύο σημερινά ματς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Under 21, ομολογώ ότι δεν βλέπω εκπλήξεις. Τόσο οι Ιταλοί όσο και οι γερμανοί απέδειξαν στην πρεμιέρα πως έχουν πολύ καλές ομάδες και λογικά, δύσκολα θα απειληθούν από τους Τσέχους και τους Δανούς αντίστοιχα. Σας θυμίζω ότι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα διεξάγεται στην Πολωνία και ότι ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου.

Προχωράμε στο υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας. Με Φινλανδούς δεν έχω πολλά πολλά, αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός ότι η Λάχτι έφτασε τα 10 under σε 12 παιχνίδια, συμπληρώνοντας πέντε σερί ματς χωρίς να έχει δεχθεί ούτε ένα τέρμα…

Στη Β Φινλανδίας η Τούρκου παραμένει σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και σήμερα φιλοξενείται από την μέτρια Εκένας που μετρά τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της. Προβάδισμα στους φιλοξενούμενους λοιπόν…

Από τα τρία παιχνίδια της Λευκορωσίας που διεξάγονται απόψε, ποντάρεται περισσότερο ο άσσος της Ντιναμό Μπρεστ. Προσωπικά πάντως, προτιμώ να ρισκάρω στο διπλό της Βίτεμπσκ. Η ομάδα έρχεται από καλές εμφανίσεις και σήμερα φιλοξενείται από την ουραγό Ίσλοχ η οποία μετρά 10 ήττες σε 12 παιχνίδια. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν τη σεζόν με -7 βαθμούς και αν κρίνω από την έως τώρα πορεία τους, πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν τον υποβιβασμό.

Στην Αργεντινή η Άρσεναλ Σαραντί χρειάζεται νίκη απόψε διότι κινδυνεύει με υποβιβασμό. Φιλοξενείται από την Κίλμες η οποία την προηγούμενη αγωνιστική υποβιβάστηκε και μαθηματικά. Επικρατεί διάχυτη απογοήτευση στις τάξεις των γηπεδούχων και αυτό είναι κάτι που μπορούν να το εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι που καίγονται για βαθμούς. Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι η Κίλμες έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα μόλις δύο φορές στα 10 πιο πρόσφατα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα!

Στην δεύτερη κατηγορία το διπλό της Τσακαρίτα κυκλοφορεί σε αξιοπρεπέστατες αποδόσεις. Η ομάδα είναι φορμαρισμένη καθώς έρχεται από τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία και ουσιαστικά είναι η μόνη που απειλεί την δεύτερη Γκιγιέρμο Μπράουν. Οι φιλοξενούμενοι διεκδικούν την άνοδο και μπορούν να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Ριβαντάβια.

Για τους φίλους των under, να υπενθυμίσω ότι η Κλαμπ Αλμάγκρο έχει τα περισσότερα στην κατηγορία, καθώς συμπλήρωσε 30 σε 36 αγωνιστικές! Στην αποψινή της αναμέτρηση με την Εστουντιάντες βρίσκω λογικό τόσο το under όσο και το Χ του ημιχρόνου…

Στον Ισημερινό η μεγάλη Έμελεκ έχει μείνει πίσω και θα πάει σήμερα για το διπλό στην μέτρια έδρα της Μακαρά. Η Έμελεκ δεν έχει υποστεί ακόμα ήττα στο πρωτάθλημα, ενώ οι γηπεδούχοι έχουν τη χειρότερη εντός έδρας επίθεση στην κατηγορία, με οκτώ γκολ στο ενεργητικό τους.

Περνάμε στη Βραζιλία… Την Σάντος την ανάλαβε ο Κούλπι που πήρε τη θέση του υπηρεσιακού Ελάνο. Η ομάδα είχε ξεκινήσει τη φετινή σεζόν έχοντας ως προπονητή τον Ντορίβαλ Ζούνιορ. Το περασμένο Σάββατο όμως δεν τα πήγε καλά, καθώς παραχώρησε ισοπαλία (0-0) στην συγκριτικά αδύναμη Πόντε Πρέτα. Παρεμπιπτόντως αυτό ήταν το 7ο διαδοχικό under και no – goal μαζί της ομάδας της Σάντος! Αυτή τη φορά φιλοξενείται από τη Βιτόρια Μπαϊα η οποία λογικά θα παλέψει για την παραμονή της στην κατηγορία. Η ομάδα τα τελευταία χρόνια ανεβοκατεβαίνει από την πρώτη στην δεύτερη κατηγορία και κάτι μου λέει ότι αυτό το… δρομολόγιο θα συνεχιστεί, διότι έχει αποδυναμωθεί συγκριτικά με την περσινή σεζόν που τερμάτισε μια θέση πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Η Σάντος η οποία πέρσι έχασε τον τίτλο στο φινάλε, είναι σαφώς καλύτερη και εμπειρότερη ομάδα και πιστεύω ότι θα ρεφάρει τους εντός έδρας χαμένους βαθμούς της προηγούμενης αγωνιστικής. Λαμβάνοντας υπόψη όμως την έντονη τάση που έχει προς τα under, είμαι διατεθειμένος να ρισκάρω στον συνδυασμό της νίκης της με τα λίγα τέρματα. Ένα σκορ της τάξεως του 0-1 δηλαδή, θα αποτελούσε μια λογική επιλογή…

Η πρωταθλήτρια Παλμέιρας υποδέχεται στην ισχυρή έδρα της την ντεφορμέ Γκοϊανιένσε η οποία μακριά από το γήπεδό της μετρά τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, έχοντας σκοράρει μόλις μια φορά. Οι γηπεδούχοι από την άλλη μεριά, έχουν δεχθεί μόνο ένα τέρμα έως τώρα μέσα στο γήπεδό τους. Τα τελευταία χρόνια, όποτε η Παλμέιρας κερδίζει, το κάνει είτε με 1-0, είτε με 2-0…

Απόψε τέλος, διεξάγονται και τέσσερα ματς για το πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Δεν ξέρω τι με… έπιασε αλλά φοβάμαι ότι μπορεί να σπάσουν και τα τέσσερα πρώτα σημεία! Καταρχάς διέκρινα δυσαναλογία αποδόσεων και εξηγώ αμέσως το γιατί: Η Ουάσινγκτον και η Μινεσότα είναι οι ουραγοί σε Ανατολή και Δύση αντίστοιχα. Έχουν από τέσσερις νίκες σε 15 αγωνιστικές η καθεμία. Η Ουάσινγκτον διατηρεί τη χειρότερη επίθεση των 22 συνολικά ομάδων και η Μινεσότα την δεύτερη χειρότερη άμυνα με ένα γκολ διαφορά από τη Σολτ Λέικ (34 έναντι 35). Πως γίνεται λοιπόν αυτές τις δύο ομάδες, να μου τις προβάλλουν ως τα μεγάλα φαβορί των αποψινών αναμετρήσεων; Η Ατλάντα που παίζει με την Ουάσινγκτον έχει την παραγωγικότερη επίθεση (31 γκολ) σε Ανατολή και Δύση. Έχει πετύχει δηλαδή τα τριπλάσια συν ένα γκολ από την σημερινή της αντίπαλο! Το δε Πόρτλαντ (φωτό) βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου της Δύσης διατηρώντας τη δεύτερη παραγωγικότερη επίθεση μετά από το Χιούστον.

Το Κολοράντο κατέχει την προτελευταία θέση στη Δύση και σήμερα παίζει με το Λος Άντζελες το οποίο έχει τα περισσότερα (4) διπλά, σε Ανατολή και Δύση! Πρόκειται για μία ομάδα που αποδίδει πολύ καλύτερα όταν απομακρύνεται από την έδρα της και που σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία. Μέσα στο Κολοράντο έχει θετική παράδοση (τέσσερα διπλά στα επτά πιο πρόσφατα) και δεν νομίζω ότι θα… εκπλαγεί κανείς αν διατηρήσει το αήττητό της στο πρωτάθλημα για 8ο  σερί παιχνίδι.

«Τραβηγμένο» από τα… μαλλιά είναι και το 1.60 του άσσου του Σιάτλ. Η ομάδα πραγματοποιεί μέτρια πορεία και το Ορλάντο έχει ανέβει αγωνιστικά το τελευταίο διάστημα. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην τέταρτη θέση του ομίλου της Ανατολής και είναι ικανοί να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από μια μέτρια έδρα.

Καλή τύχη…

STOIXIMAN.GR

CONFEDERATIONS CUP: ΡΩΣΙΑ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (18.00)

Με μηδενική γκανιότα στον STOIXIMAN.GR το μεγάλο αυτό ματς (4.30 – 3.55 – 2.04)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εσύ πήρες το δώρο* σου;
  • ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΤΟ ΔΩΡΟ* ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ