ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ;

Καλημέρα. Απόψε διεξάγεται το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, αλλά αν κρίνουμε από τις επιδόσεις των ομάδων και τις αποδόσεις των μπουκ, τότε ντέρμπι είναι μόνο στα χαρτιά… Ο άσσος κατρακύλησε στο 1.40 και ειλικρινά δεν θυμάμαι ποτέ στο παρελθόν να προσφέρεται σε τόσο χαμηλές τιμές η νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΟ. Προσωπικά για να είμαι ειλικρινής δεν πρόκειται να παίξω τίποτα, καθώς σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται οι δύο ομάδες, στα ντέρμπι παραμονεύουν παγίδες και εκπλήξεις. Αξίζει να σημειώσουμε πάντως, ότι ο ΠΑΟΚ που έχει το απόλυτο των επιτυχιών στην Τούμπα για πρώτη φορά φέτος θα παίξει μπροστά σε γεμάτες εξέδρες καθώς έληξε η τιμωρία του.

Ο Λεβαδειακός όσο αμυντικά και αν παίξει, κάποια στιγμή θα δεχθεί γκολ από τον δυνατότερο και φορμαρισμένο Ατρόμητο. Σημειώστε ότι εδώ και μια πενταετία δεν έχει καν σκοράρει μέσα στο Περιστέρι. Το πολύ πολύ, για να ανεβάσουμε την απόδοση να προβούμε στην εκτίμηση ότι το γκολ θα σημειωθεί στο δεύτερο ημίχρονο…

Παρατήρησα ότι το σημείο που έχει παιχτεί περισσότερο είναι ο άσσος του ΠΑΣ, παρά το γεγονός ότι με την Λαμία έχουν μόλις ένα βαθμό διαφορά στη βαθμολογία.  Η νεοφώτιστη ομάδα της Φθιώτιδας πραγματοποιεί αξιοπρεπή πορεία έως τώρα, αλλά τα Γιάννενα μέσα στην Ήπειρο δεν χάνουν από κανέναν φέτος… Πιστεύω και εγώ ότι θα κερδίσουν, αλλά όπως με τον ΠΑΟΚ έτσι και εδώ δεν ποντάρω λόγω χαμηλής απόδοσης. Επειδή ούτως ή άλλως τα γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα μπαίνουν με το σταγονόμετρο, ίσως τελικά αξίζει και οι τρεις αυτοί άσσοι είτε να παιχτούν σε συνδυασμό με το under, είτε να συνδυαστούν με το Χ ημίχρονο…

Στην Αυστρία η Σάλτσμπουργκ έφερε 1-1 στο ντέρμπι με την Αούστρια στη Βιέννη, αλλά ένα δίκαιο σκορ θα ήταν της τάξεως του 1-4 καθώς οι φιλοξενούμενοι έχασαν… άπειρες ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλα γκολ. Ισοφαρίστηκαν μάλιστα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων! Απέναντι στην προτελευταία Βακ Πέλετς δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Το διπλό θα συνδυαστεί με το over, καθώς η Σάλτσμπουργκ διαθέτει την παραγωγικότερη επίθεση στην κατηγορία.

Στην Β Γερμανίας… εντοπίστηκε δυσαναλογία αποδόσεων στις αναμετρήσεις Σεν Πάουλι – Ντούισμπουργκ και Σαντχάουζεν – Μπίλεφελντ. Φαβορί η Σεν Πάουλι που παραμένει χωρίς νίκη για επτά αγωνιστικές; Που την προηγούμενη αγωνιστική έφαγε πέντε γκολ από τη Μπίλεφελντ και την προ προηγούμενη τέσσερα από τη Γκρόιτερ Φιρτ; Που μέσα στο γήπεδό της έχει μόνο μια νίκη σε επτά παιχνίδια; Η Ντούισμπουργκ είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας και έχει ήδη τέσσερα διπλά στο ενεργητικό της.

Η Σαντχάουζεν έρχεται από τέσσερις ήττες σε πέντε αγωνιστικές και υποδέχεται τη φορμαρισμένη Μπίλεφελντ η οποία την προηγούμενη αγωνιστική συνέτριψε με 5-0 τη Σεν Πάουλι. Έχει και αυτή τέσσερα διπλά έως τώρα και τόσο πέρσι όσο και πρόπερσι πέρασε νικηφόρα από εκεί μέσα. Το ξέρω βέβαια ότι οι Βεστφαλοί δεν αποτελούν ότι πιο… αξιόπιστο κυκλοφορεί στη Γερμανία, αλλά αν κρίνουμε βάσει φόρμας οι αποδόσεις είναι λανθασμένες…

Και στην τρίτη κατηγορία όμως δεν δικαιολογείται ο φαβοριτισμός της Σβικάου που έρχεται από τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία με συντελεστή τερμάτων 2-11. Η Χάλεσκερ είναι επικίνδυνη και κακώς την υποτιμούν οι μπουκ…

Η Χάνσα παραμένει η πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας καθώς έρχεται από πέντε νίκες σε έξι παιχνίδια. Διατηρεί τη δεύτερη καλύτερη άμυνα μετά από τη Βέχεν και σήμερα υποδέχεται τον σύλλογο που έχει δεχθεί τα περισσότερα (31) γκολ στην κατηγορία. Θεωρώ ότι συνδυαστικά ο άσσος με το over έχουν λογική και πιθανότητες εμφάνισης εδώ.

Στην Ελβετία στον αγώνα της Γιουνγκ Μπόις με τη Γκρασχόπερς αναμένεται… χορός τερμάτων, καθώς οι δύο αντίπαλοι συμπλήρωσαν 7 στα 8 over εντός και εκτός αντίστοιχα. Πρόσεξα όμως και κάτι άλλο: Στον πρώτο γύρο η Γιουνγκ Μπόις είχε κερδίσει με σκορ 0-4. Οι τέσσερις από τις πέντε τελευταίες νίκες της συνοδεύτηκαν από τεσσάρες! Εδώ και πέντε χρόνια δηλαδή, σχεδόν κάθε φορά που οι γηπεδούχοι κερδίζουν, ρίχνουν και από τέσσερα γκολ!

Στο Ζυρίχη – Λουκέρνη η λογική δείχνει άσσο, αλλά υπάρχει μια… παράξενη προϊστορία που με προβλημάτισε έντονα και που θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας… Η Λουκέρνη λοιπόν, μετρά έξι σερί διπλά μέσα στη Ζυρίχη! Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι από τους γηπεδούχους θα απουσιάσει ο πρώτος τους σκόρερ ο Φρέι λόγω τιμωρίας, τότε θα το σκεφτούμε ακόμα σοβαρότερα αν τελικά αξίζει να παιχτεί στο 1.45 αυτός ο άσσος…

Στην Ιταλία – για πολλοστή φορά φέτος – όλα τα φαβορί προσφέρονται σε χαμηλότατες αποδόσεις. Επειδή όλα όμως είναι θέμα… γούστων, προσωπικά πιστεύω ότι ομάδες όπως η Ουντινέζε και η Ρόμα λογικά θα επικρατήσουν των υποδεέστερων αντιπάλων τους. Πού θα εστίαζα εγώ για πιθανή έκπληξη; Στο Σασσουόλο – Κροτόνε. Οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν έχουν πετύχει ακόμα νίκη στην έδρα τους, αλλά έχουν βάλει μόλις ένα γκολ σε επτά παιχνίδια!

Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως και δεν θεωρώ ότι μια τέτοια ομάδα αξίζει να χαίρει της εμπιστοσύνης των παικτών. Από την Κροτόνε έφυγε ο Νικόλα και ίσως οι παίκτες αναθαρρήσουν με την έλευση του νέου τεχνικού (δείτε αλλαγές προπονητών).

Στη Β Ιταλίας διεξάγεται το μεγάλο ντέρμπι πρωτοπόρων ανάμεσα στη Μπάρι και την Παλέρμο. Αν οι Σικελοί δεν χάσουν ούτε απόψε μακριά από το γήπεδό τους (δεν έχουν υποστεί ακόμα εκτός έδρας ήττα) θα την βγάλουν αήττητοι όλη τη σεζόν! Γιατί το λέω αυτό; Διότι αφενός η Μπάρι διαθέτει μακράν την καλύτερη έδρα με 8 νίκες σε 9 αγωνιστικές και αφετέρου ο τεχνικός της Παλέρμο τη βγάζει με… ντεπόν και ασπιρίνες λόγω των πολλών και σημαντικών απουσιών που έχει να αντιμετωπίσει. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν δύο βασικοί χαφ τιμωρημένοι, άλλοι δύο βασικοί χαφ τραυματίες και δύο επιθετικοί που επίσης δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν. Από τη μέση και μπροστά δηλαδή κυριαρχεί χάος…

Στην Ισπανία η Ατλέτικο επιτέλους… έστρωσε και απόψε θα πάει για μια ακόμα «επαγγελματική» νίκη μέσα στη Σεβίλλη απέναντι στη Μπέτις από την οποία έχει πολλά χρόνια να χάσει. Επειδή οι Μαδριλένοι εδώ και χρόνια ανεβάζουν…γκάζια στο δεύτερο ημίχρονο, θα ρισκάρω στο Χ ημίχρονο – διπλό τελικό (4.40 στην [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”]). Η Μπέτις βρίσκεται στα χειρότερά της, αφού εδώ και οκτώ αγωνιστικές κατάφερε να επικρατήσει μόνο της προτελευταίας Αλαβές.

Για τη Σεντ Ετιέν στη Γαλλία τα έχουμε ξαναπεί δεκάδες φορές… Η ομάδα φέτος πελαγοδρομεί τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και έχει ξεχάσει τι θα πει νίκη εδώ και μήνες. Παρουσιάζεται λοιπόν μια πολύ καλή ευκαιρία στη Μαρσέιγ να συνεχίσει το πολύ καλό σερί που έφτασε τα 11 σερί παιχνίδια χωρίς ήττα. Οι Μασσαλοί έχουν και την παράδοση με το μέρος τους, αφού μέσα στο Βελοντρόμ έχασαν για τελευταία φορά το μακρινό 1979. Μαζί με τον άσσο βλέπω και over λόγω της κακής αμυντικής λειτουργίας των φιλοξενούμενων.

Στην Ολλανδία πραγματοποιείται το τεράστιο κλασικό ντέρμπι ανάμεσα στον Άγιαξ και την Αϊντχόφεν. Σε τέτοια παιχνίδια οι αποδόσεις θα έπρεπε να είναι διαφορετικές. Δίνουν τεσσάρια και πεντάρια σε μια ομάδα που έφτασε τις 10 σερί νίκες; Που από την αρχή της σεζόν έχει 13 νίκες σε 14 αγωνιστικές με συντελεστή τερμάτων 41-14; Το ξέρω βέβαια ότι η έδρα είθισται να παίζει καθοριστικό ρόλο στα ντέρμπι, αλλά από την άλλη μεριά η Αϊντχόφεν δεν έχει χάσει τα τελευταία τρία χρόνια στο Άμστερνταμ.

Στη Ρωσία έχει παιχτεί το διπλό της Κράσνονταρ. Το κρίνω λογικό για πολλούς λόγους… Καταρχάς η ομάδα έρχεται από τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδια. Συνολικά έχει έξι νίκες σε 10 ματς μακριά από το γήπεδό της. Η Άμκαρ από την άλλη μεριά, εδώ και δύο μήνες περίπου κατάφερε να κερδίσει μόνο την κακή φέτος Ντιναμό Μόσχας με 2-1. Εν τω μεταξύ από το 2011 που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία δεν κατάφερε να κερδίσει την Κράσνονταρ αφού σε σύνολο έξι αναμετρήσεων έχουν εμφανιστεί τέσσερα διπλά και δύο ισοπαλίες.

Ομάδα πρότυπο στην Τουρκία είναι η Μπασακσεχίρ που στα τελειώματα του πρώτου γύρου έχει προσπεράσει στη βαθμολογία και τις τρεις μεγάλες ομάδες της Πόλης! Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος αποδίδει εξαιρετικά κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο και έχει καταφέρει να κερδίσει πολύ καλύτερες ομάδες από τη φετινή Σίβασπορ που είναι και ντεφορμέ. Και εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πολύ θετική παράδοση για τους φιλοξενούμενους, καθώς συμπλήρωσαν έξι νίκες στις οκτώ τελευταίες επισκέψεις τους εκεί μέσα.

Στη Δανία εκτός από το κλασικό πλέον over της Νόρτζελαντ που συμπλήρωσε 17 σε 18 αγωνιστικές (!) κρατάμε και τον άσσο της ανεβασμένης Οντένσε κόντρα στην Σίλκενμποργκ που μακριά από το γήπεδό της πελαγοδρομεί. Οι φιλοξενούμενοι έχουν οκτώ ήττες και μία ισοπαλία σε εννέα παιχνίδια με συντελεστή τερμάτων 5-21!

Κάτι άλλο προς το παρόν δεν… διαφαίνεται στον ορίζοντα. Γενικότερα θα έλεγα πάντως ότι η σημερινή μέρα δεν φαντάζει ιδιαίτερα καλή για πονταρίσματα και ανοίγματα…

Καλή τύχη…

ΠΑΟΚ – ΠΑΟ στην Τούμπα που επιστρέφει, μαζί με 240+ στοιχήματα από το [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”] (μηδενική γκανιότα*:1.50 – 4.22 – 10.00)

Στο αποψινό ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό (19:30), ο Δικέφαλος του Βορρά θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του για πρώτη φορά φέτος, μετά από 4 μήνες.

Η Τούμπα επιστρέφει

Η ατμόσφαιρα στην Τούμπα αναμένεται καυτή, με τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του να θέλουν να εκμεταλλευτούν την ώθηση του κόσμου και να φτάσουν στην νίκη απέναντι στους πράσινους, διατηρώντας την ομάδα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Η ψυχολογία κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα για τον ΠΑΟΚ, έπειτα και από το διπλό και την πειστική εμφάνιση στην Ξάνθη την προηγούμενη αγωνιστική.

Ο Λουτσέσκου θα περιμένει τους Πρίγιοβιτς και Κάμπος μέχρι την τελευταία στιγμή, την ίδια στιγμή που ο Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος ήταν ένας εκ των σκόρερ του αγώνα με την Ξάνθη, θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και να συνεχίσει να σκοράρει και απέναντι στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, το  [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”] προσφέρει σε τιμές φαβορί το ενδεχόμενο να σκοράρει ο Σλοβάκος επιθετικός και να νικήσει ο ΠΑΟΚ.

Αντέχει ακόμα, αλλά για πόσο ακόμα ο ΠΑΟ.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, καθώς πέρα από τα οικονομικά προβλήματα, η εμφάνιση και η ήττα από τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο επιβάρυνε το κλίμα για τον προπονητή και τους παίκτες του τριφυλλιού.

Ο Ουζουνίδης γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως μια καλή εμφάνιση, συνοδευόμενη από βαθμό/ους στην κατάμεστη Τούμπα, μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα και να φέρει συσπείρωση στο στρατόπεδο των πρασίνων. Στα καλά νέα, ο Λούκας Βιγιαφάνες έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, δίνοντας πολύτιμες λύσεις στον Λαρισαίο τεχνικό. Μάλιστα, το ενδεχόμενο να σκοράρει ο  Αργεντινός μεσοεπιθετικός προσφέρεται σε αρκετά υψηλή απόδοση από το [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”].

Θα καταφέρουν οι πράσινοι να αντέξουν την πίεση και να επιστρέψουν στην Αθήνα με ένα θετικό αποτέλεσμα ή θα πάρει ο ΠΑΟΚ την 8η φετινή του νίκη, σε ένα καθοριστικό για την συνέχεια του πρωταθλήματος ντέρμπι; Οι απαντήσεις απόψε, στο χορτάρι της Τούμπας στις 19.30.

*αφορά στην επιλογή ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ πριν την έναρξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Πάσχα ήρθε... νωρίτερα στη FONBET!
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE: LEG250
  • 150 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ