ΝΙΚΟ, ΜΗΝ… ΤΕΜΠΕΛΙΑΖΕΙΣ!

Καλημέρα. Απόψε στις 21.30 η εθνική μας ομάδα γυναικών του μπάσκετ έχει ραντεβού με την ιστορία και είμαι αισιόδοξος ότι τα κορίτσια μας θα αποδειχθούν… εγγλέζες και θα είναι εκεί στην ώρα τους. Το ξέρω ότι οι γυναίκες είθισται να καθυστερούν στα ραντεβού τους, αλλά αυτή τη φορά θα υπάρξει μία μικρή εξαίρεση… Τα κορίτσια που απαρτίζουν την εθνική Ελλάδος, απέδειξαν τόσο με τις ρωσίδες, όσο και με τις τουρκάλες και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο, ότι φέτος είναι η χρονιά τους! Έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ και σε συνδυασμό με το απαράμιλλο πάθος τους, έφτασαν σε δύο πολύ μεγάλες επικρατήσεις που μας οδήγησαν στα ημιτελικά του θεσμού! Οι γαλλίδες βέβαια, φαινομενικά είναι ανώτερες και εμπειρότερες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, ότι πολλές φορές τα… φαινόμενα απατούν. Εμένα αυτή η πορεία και το μάτι που… γυαλίζει, κάτι μου θυμίζει από το παρελθόν… Την εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών το 1987 και την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, το 2004!

Ο εξαίρετος Νίκος Πορτοκάλογλου είχε γράψει ένα υπέροχο τραγούδι μετά από τον θρίαμβο της κατάκτησης του ευρωπαϊκού το 1987, το «Είμαστε πια πρωταθλητές». Νικόλα, κούρδισε καλά τις χορδές της κιθάρας σου και πιάσε δουλειά… Υπάρχουν κάποια κορίτσια που ετοιμάζονται να μας ξανακάνουν περήφανους…

Καλή επιτυχία στην εθνική μας ομάδα λοιπόν και περνάμε αμέσως στα ποδοσφαιρικά και στο πρόγραμμα της ημέρας…

Στις 22.00 ώρα Ελλάδας η Χετάφε υποδέχεται την Τενερίφη στον δεύτερο τελικό των μπαράζ ανόδου. Στο πρώτο ματς η Τενερίφη είχε κερδίσει με 1-0 και σε περίπτωση που η Χετάφε επικρατήσει με το ίδιο σκορ θα ακολουθήσει παράταση αλλά όχι και πέναλτι. Αν και στην παράταση διατηρηθεί το ίδιο αποτέλεσμα, η ομάδα που θα ανέβει κατηγορία θα είναι η Χετάφε διότι τερμάτισε πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Αυτές οι δύο ομάδες συνήθιζαν να φέρνουν πολλά under. Σας θυμίζω ότι η Χετάφε είχε 16 στα 21 στην έδρα της και η Τενερίφη 30 στα 42 συνολικά.

Όπως και στον αγώνα της 21/6 έτσι και σήμερα, πιστεύω ότι τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Η Χετάφε είναι πολύ δυνατή στο γήπεδό της και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι η πρώτη και τελευταία φετινή της ήττα σημειώθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου! Θα της δώσω προβάδισμα, λόγω αξιόλογου ρόστερ και εξαιρετικής έδρας. Τείνω περισσότερο προς το Χ ημίχρονο – άσσο τελικό διότι πιστεύω ότι η Τενερίφη μπορεί να αντέξει ένα ημίχρονο, καθώς έχει βελτιώσει αρκετά την αμυντική της λειτουργία. (4.60 το Χ ημίχρονο – άσσο τελικό στην VISTABET.GR)

Στην Ισλανδία, η Βαλούρ συνεχίζει την πολύ καλή της πορεία και σήμερα φιλοξενείται από την ντεφορμέ Φιολνίρ που έρχεται από τρεις ήττες και μια ισοπαλία. Η Βαλούρ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα της χώρας, καθώς έχει 20 πρωταθλήματα στη συλλογή της. Τα τελευταία χρόνια μπορεί να μην είναι το ίδιο αποτελεσματική, αλλά φέτος το έχει βάλει σκοπό να επιστρέψει στους τίτλους.

Στον αγώνα της Στιάρναν με την Ακράνες, θεωρώ ότι μπορούμε να προβούμε σε έναν συνδυασμό του άσσου με το over. Σας υπενθυμίζω ότι οι γηπεδούχοι μετρούν 8 στα 8 over και οι φιλοξενούμενοι 7 στα 8. Η Στιάρναν διαθέτει την καλύτερη επίθεση και η Ακράνες τη χειρότερη άμυνα…

Ανεβασμένη είναι το τελευταίο διάστημα η Γκόμελ στη Λευκορωσία. Σήμερα υποδέχεται τη μέτρια Μινσκ που μετρά μόλις δύο νίκες σε 13 αγωνιστικές, έχοντας τη δεύτερη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία. Για τους φιλοξενούμενους υπάρχουν και κάποια σημαντικά προβλήματα απουσιών τα οποία ενδέχεται να ωθήσουν προς τη νίκη την ομάδα της Γκόμελ…

Στη Βραζιλία μαζεύτηκαν πολλές απουσίες για τη Σάντος και αυτό είναι κάτι που καθιστά αμφίβολη την επικράτησή της στον αγώνα με την Σπορτ Ρεσίφε. Υπάρχουν σημαντικά προβλήματα σε όλες τις γραμμές, αλλά ειδικά στην άμυνα κοντεύει να ξεμείνει από παίκτες. Η Σπορτ Ρεσίφε παίρνει αρκετές ισοπαλίες τα τελευταία χρόνια εκεί μέσα και υπό τις παρούσες συνθήκες μπορεί να αντέξει τουλάχιστον ένα ημίχρονο. (2.25 στην SPORTINGBET.GR το Χ του ημιχρόνου)

Στην Β κατηγορία θεωρώ ότι θέλει προσοχή ο αγώνας της Γκοϊας με τη Βίλα Νόβα. Ο αγώνας αποτελεί τοπικό ντέρμπι της Γκοϊάνια και είθισται να επικρατεί μεγάλη ένταση στα μεταξύ τους παιχνίδια. Η Βίλα Νόβα τα πηγαίνει πολύ καλά μέχρι στιγμής και το ντέρμπι κρύβει παγίδες…

Η Οέστε παραμένει η μοναδική ομάδα στην κατηγορία που μέχρι στιγμής μετρά μόνο under. Συμπλήρωσε 9 στα 9 διατηρώντας την καλύτερη άμυνα αλλά ταυτόχρονα και τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι στον αποψινό αγώνα με την ανώτερη Σεαρά θα επιδιώξει για μία ακόμη φορά να πάρει έναν βαθμό μέσω της καλής της, αμυντικής λειτουργίας. Σας θυμίζω ότι η συγκεκριμένη ομάδα συμπλήρωσε τέσσερις ισοπαλίες σε πέντε παιχνίδια μακριά από το γήπεδό της. Δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ με τον άσσο του 1.52 και θα προτιμήσω το under που πληρώνει ακριβώς το ίδιο. Σας υπόψη και το Χ του ημιχρόνου διότι αναμένεται ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις.

Στην Ουρουγουάη δεν βλέπω έκπληξη στον αγώνα της Πενιαρόλ. Η μεγάλη αυτή ομάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα και μπορεί να κερδίσει από ημίχρονο την υποδεέστερη Πλάζα Κολονία που δεν έχει ακόμα νίκη στο ενεργητικό της.

Στην Παραγουάη διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική και τον τίτλο διεκδικούν η Λιμπερτάδ με την Γκουαρανί που έχουν από 46 και 45 βαθμούς αντίστοιχα. Η Λιμπερτάδ υποδέχεται την Ιντεπεντιέντε και η Γκουαρανί φιλοξενείται από τη Νασιονάλ. Η… φιλοξενία είναι τυπική διότι ο αγώνας θα διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα. Αν θυμάστε την προηγούμενη αγωνιστική είχαμε προτείνει έναν συνδυασμό των δύο αυτών ομάδων ο οποίος τελικά πέρασε. Το ίδιο θα πράξω και σήμερα, καθώς εδώ που έφτασαν τα πράγματα, οι δύο αντίπαλοι είναι υποχρεωμένοι να παίξουν με υπερβάλλοντα ζήλο για να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου… (2.35 ο συνδυασμός στον STOIXIMAN.GR)

Στο Περού από το 2009 και μετά που η Ίντι Γκας Αγιακούκο βρέθηκε στην ίδια κατηγορία με τη Χουάν Άουριτς δεν υπάρχει ούτε ένα διπλό στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Αν κοιτάξουμε μάλιστα και τα πιο πρόσφατα παιχνίδια τους, θα βρούμε πέντε άσσους και ένα Χ στα έξι τελευταία…

Η Ντεπορτίβο Μουνισιάλ μετρά 5 στα 5 under έως τώρα και σήμερα υποδέχεται την Αλιάνσα Ατλέτικο που δεν συνηθίζει να ανοίγεται στα εκτός έδρας παιχνίδια της. Το under πληρώνει καλά και θα μπορούσε να αποτελέσει μια επιλογή. (1.95 στην GOALBET)

Στο Εκουαδόρ βρίσκω λανθασμένες τις αποδόσεις στον αγώνα της Κατόλικα με την Ελ Νασιονάλ. Ο αγώνας είναι ντέρμπι του Κίτο και οι δύο ομάδες μοιράζονται την ίδια έδρα, το «Ολίμπικο Αταουάλπα». Η Ελ Νασιονάλ έχει καλή παράδοση και θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερο σεβασμό και λόγω… φανέλας. Παρεμπιπτόντως, να αναφέρουμε ότι ούτε και στο ματς της Ιντεπεντιέντε με τη Ρίβερ Πλέιτ υφίσταται παράγοντας έδρα, καθώς η μεταξύ τους αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο ουδέτερο Κίτο…

Στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ τέλος, οι αριθμοί και η λογική δείχνουν επικράτηση των γηπεδούχων στις αναμετρήσεις Σικάγο – Ορλάντο και Ατλάντα – Κολοράντο. Το Σικάγο διατηρεί την καλύτερη έδρα σε Ανατολή και Δύση με επτά νίκες και μια ισοπαλία σε οκτώ αγώνες. Είναι πολύ φορμαρισμένο, ενώ από την άλλη μεριά το Ορλάντο μετρά μόνο μία νίκη στα τελευταία 10 παιχνίδια του, στο πρωτάθλημα. Διατηρεί μάλιστα και τη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση (5 γκολ) στον όμιλο της Ανατολής.

Η Ατλάντα είναι και αυτή ιδιαίτερα αποδοτική στο γήπεδό της και σήμερα υποδέχεται μια ομάδα που μετρά μόνο ήττες όταν απομακρύνεται από την έδρα της. Πρόκειται για το Κολοράντο που βρίσκεται στην τελευταία θέση της συνολικής βαθμολογίας σε Ανατολή και Δύση. Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και τη λύση του over μιας και η Ατλάντα έχει τα περισσότερα (13) στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Μέσα στο γήπεδό της μάλιστα, συμπλήρωσε 6 στα 6 over.

Καλή τύχη…

STOIXIMAN.GR

Το μεγάλο παιχνίδι ΜΠΑΣΚΕΤ της εθνικής μας των γυναικών ο STOIXIMAN.GR το προσφέρει σε μηδενική γκανιότα (Ελλάδα – Γαλλία: 4.30 – 1.30)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εσύ πήρες το δώρο* σου;
  • ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΤΟ ΔΩΡΟ* ΣΟΥ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ