ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ!

Καλημέρα. Στα αποψινά play off του Europa League έχουμε τρεις ελληνικές συμμετοχές.

Ο Παναθηναϊκός ο οποίος φαινομενικά έχει το δυσκολότερο έργο, υποδέχεται στη Λεωφόρο την Ατλέτικο Μπιλμπάο. Η ισπανική ομάδα από την οποία αποχώρισε ο Βαλβέρδε λόγω Μπαρτσελόνα, είναι σχεδόν ίδια με πέρσι, καθώς δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα μεταγραφικά. Το γεγονός που φοβίζει την ελληνική ομάδα είναι το ότι η Μπιλμπάο αγωνίζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου που είναι το ισπανικό. Σαν σύλλογος όμως, δεν έχει τίποτα απολύτως να επιδείξει ούτε σε πρωτάθλημα ούτε σε Ευρώπη. Ο ΠΑΟ μπορεί να μην έχει την αίγλη του παρελθόντος, αλλά παραμένει μια δυνατή, σφριγηλή και υπολογίσιμη ομάδα. Για μένα το μεγάλο ατού των «πρασίνων» παραμένει ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον οποίο θεωρώ τον καλύτερο Έλληνα προπονητή που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό και μεθοδικό άνθρωπο, ο οποίος ξέρει να «διαβάζει» εξαιρετικά τους αντιπάλους του.

Το αποψινό ματς βέβαια αποτελεί γρίφος διότι ούτε το δικό μας αλλά ούτε και το ισπανικό πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει ακόμα.  Ίσως μάλιστα, να είναι και το μοναδικό ζευγάρι στους δύο ευρωπαϊκούς θεσμούς που συμβαίνει αυτό. Ελπίζω σε μια θετική έκβαση, αλλά στην παρούσα φάση δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Επειδή πάντως πιστεύω ότι και οι δύο προπονητές θα προσέξουν και θα επιδιώξουν κυρίως να μην δεχθούν τέρμα, το μόνο στοίχημα που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή, είναι το Χ του ημιχρόνου.

Το πιο βατό έργο (πάλι φαινομενικά) δείχνει να το έχει ο ΠΑΟΚ ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία ομάδα που είναι τελείως άγνωστη στην Ευρώπη. Αυτή είναι η σουηδική Έστερσουντ που κέρδισε της συμμετοχή της στο Europa League μέσω του κυπέλλου. (Στο πρωτάθλημα είχε τερματίσει 8η) Στην προηγουμένη φάση απέκλεισε την Φόλα Ες από το Λουξεμβούργο, αλλά είχε προηγηθεί η τεράστια επιτυχία επί της Γαλατά την οποία άφησε εκτός Ευρώπης με μία νίκη (2-0) στην Σουηδία και μια ισοπαλία (1-1) στην Τουρκία. Πρόκειται πάντως για μία τελείως άπειρη ομάδα, που ιδρύθηκε μόλις πριν από 21 χρόνια. Φέτος αγωνίζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και ήδη έχει κάνει υπέρβαση με την έως τώρα παρουσία της. Στο ρόστερ της δεν περιλαμβάνονται γνωστοί ποδοσφαιριστές, ενώ ένας από αυτούς είναι Έλληνας ο οποίος μάλιστα είχε περάσει και από τον ΠΑΟΚ! Πρόκειται για τον αμυντικό Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο.

Δεν νομίζω λοιπόν, ότι τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ των δύο αντιπάλων. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μία ανάσα από την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League και δεν νομίζω ότι θα κινδυνεύσει με αποκλεισμό. Επίσης πιστεύω ότι η πρόωρη αλλαγή του Στανόγεβιτς από τον Λουτσέσκου που πέρσι ήταν στην Ξάνθη, θα βοηθήσει να ανέβει ψυχολογικά και αγωνιστικά η ομάδα.  Υπερέχει ποιοτικά και εμπειρικά και αν δεν προκύψουν οι γνωστές παθογένειες του παρελθόντος, θα μπορέσει να αποκλείσει τους άπειρους σουηδούς… Ως… «φαν μπετ» έχω το 2-0 τελικό σκορ το οποίο πληρώνει 5.20 στην SPORTINGBET.GR

Οι μπουκ δείχνουν επηρεασμένοι από το όνομα της Κλαμπ Μπριζ και από τις… ετήσιες καθιερωμένες εμφανίσεις της στην Ευρώπη. Είναι όμως στην πραγματικότητα τόσο μεγάλο φαβορί, όσο δείχνουν οι αποδόσεις; Αυτό θα αποδειχθεί απόψε στο γήπεδο, αλλά προσωπικά θα διατηρήσω τις αμφιβολίες μου… Δεν αντιλέγω ότι πρόκειται για μια καλή και έμπειρη ομάδα, αλλά από την άλλη μεριά είναι υποδεέστερη συγκριτικά με τα παλαιότερα χρόνια. Μην κοιτάτε τις νίκες που κάνει στο Βέλγιο. Το βελγικό πρωτάθλημα βλέπετε, μοιάζει πάρα πολύ με το ελληνικό, καλώς υπάρχουν 2-3 ομάδες που ξεχωρίζουν και από εκεί και πέρα το χάος…

Ο εξτρέμ Ισκιέρδο ο οποίος αποχωρεί από την ομάδα, είναι σημαντική απουσία διότι πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους παίκτες που είχε στην διάθεσή του ο Λέκο. Από το Champions League αποκλείστηκε από την Μπασακσεχίρ από την οποία δέχθηκε συνολικά πέντε γκολ! Αποδείχθηκε δηλαδή, ότι έχει αμυντικά κενά τα οποία αν εντοπίσει ο Χιμένεθ θα… διευκολύνει το έργο της ομάδας του. Για την ΑΕΚ το γεγονός της χρονιάς που υποσκιάζει όλα τα υπόλοιπα είναι η ανέγερση του νέου γηπέδου στα Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα αδιαφορήσει τόσο στις εγχώριες όσο και στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική ομάδα και θεωρώ ότι μπορεί να τα καταφέρει να φύγει αήττητη απόψε το βράδυ από το όμορφο Μπριζ…

Πάμε τώρα να ρίξουμε μια ματιά και σε κάποια από τα υπόλοιπα παιχνίδια των αποψινών play off του Europa League. Υπάρχουν ορισμένες ομάδες οι οποία δείχνουν να έχουν εμφανές προβάδισμα. Πρόκειται για τις Μαρσέιγ, Φενέρ, και Μπάτε Μπορίσοφ.

Οι Μασσαλοί οι οποίοι ενισχυθήκαν φέτος, φιλοξενούνται από την άπειρη Ντομζάλε και θα πάνε για το διπλό στη Λιουμπλιάνα.

Η Φενέρ θα ταξιδέψει μέχρι τα Σκόπια για τον αγώνα με τη Βαρντάρ και μπορεί και αυτή να πάρει τη νίκη. Στο προηγούμενο ματς με την Κοπεγχάγη, οι Σκοπιανοί δέχθηκαν τέσσερα γκολ από μια ντεφορμέ ομάδα που έπαιζε και με παίκτη λιγότερο. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το γεγονός, ότι οι φανατικοί οπαδοί της, δήλωσαν ότι θα απέχουν λόγω της απόφασης της διοίκησης να παραχωρήσει το πέταλο που έπαιρναν αυτοί, στους οπαδούς της Φενέρ.

Η Μπάτε Μπορίσοφ παραμένει η μεγαλύτερη ομάδα της Λευκορωσίας με πολλούς εγχώριους τίτλους στο ενεργητικό της. Στο Champions League αποκλείστηκε άδικα από τη Σλάβια Πράγας και απέναντι στη μέτρια και άπειρη Ουκρανική Ολεξάντρια, είναι το φαβορί. Οι φιλοξενούμενοι δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά στο πρωτάθλημα, καθώς μετά από πέντε αγωνιστικές δεν έχουν ακόμα νίκη στο ενεργητικό τους. Η δε Μπάτε Μπορίσοφ εξακολουθεί να παραμένει αήττητη φέτος μέσα στην έδρα της σε όποια διοργάνωση και αν έχει αγωνιστεί.

Στα υπόψη είναι και η Σάλτσμπουργκ, μιας και η Βιιτορούλ βρίσκεται σε κάκιστη αγωνιστική κατάσταση. Η ομάδα του Χάτζι (του οποίου τρίζει η καρέκλα), συμπλήρωσε πέντε σερί παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, οπού δεν έχει πετύχει ούτε ένα γκολ! Η Σάλτσμπουργκ έχει ανώτερο ρόστερ και… περισσότερα λεφτά. Οι αυστριακοί μπορούν να εκμεταλλευτούν την αρνητική φόρμα των γηπεδούχων και να πάρουν ένα καλό προβάδισμα για τη ρεβάνς…

Την τακτική των πορτογαλικών ομάδων την ξέρουμε πλέον καλά… Δίνουν μεγάλη προσοχή και έμφαση στην άμυνα και όσον αφορά στην επίθεση, ότι ήθελε προκύψει… Αυτός είναι και ο λόγος που τόσο στον αγώνα της Χαφνάρφιορντουρ με την Μπράγκα, όσο και σε αυτό της Μαρίτιμο με την Ντιναμό Κιέβου, επιλέγω το under καθώς και το Χ του ημιχρόνου.

Η Μίντιλαντ αντιθέτως, είναι η κλασική ομάδα των over. Έχει δώσει έξι ματς μέχρι στιγμής στο Europa League και έχουν έρθει και τα έξι over και γκολ – γκολ μαζί. Το ένα από αυτά ήταν over 3.5 και τα υπόλοιπα τέσσερα, over 4.5! Και στο πρωτάθλημα Δανίας τα ίδια κάνει… Μπροστά πετάει φωτιές, αλλά στην άμυνα βγάζει προβλήματα. Σήμερα φιλοξενείται από τον Απόλλωνα Λεμεσού και για μια ακόμη φορά θα προτιμήσω την επιλογή των πολλών τερμάτων.

Δυστυχώς το υπόλοιπο πρόγραμμα δεν μας παρέχει την πολυτέλεια των πολλών επιλογών, καθώς υπάρχουν πολλά φαβορί που προσφέρονται σε απελπιστικά χαμηλές αποδόσεις, που ξεκινούν από το 1.08 (Μίλαν) και καταλήγουν στο 1.22 (Ντιναμό Ζάγκρεμπ). Θεωρώ πάντως, ότι οι μπουκ έχουν υποτιμήσει τον εμπειρότατο Ερυθρό Αστέρα ο οποίος τα πηγαίνει περίφημα μέχρι στιγμής τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια, έχει δώσει 10 παιχνίδια και μετρά οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες με συντελεστή τερμάτων 25-4. Βρίσκεται δηλαδή μέσα στο τοπ 5 των πιο φορμαρισμένων ομάδων σε ολόκληρη την Ευρώπη! Η αντίπαλός του η Κράσνονταρ, μπορεί να είναι μια δυνατή ομάδα από τη Ρωσία, αλλά σήμερα θα αγωνιστεί χωρίς τον καλύτερό της επιθετικό τον Σμόλοβ και τον διεθνή της μέσο Γκαζίνσκι.

Καλή τύχη…

STOIXIMAN.GR

O STOIXIMAN.GR προσφέρει σε μηδενική γκανιότα* τα ματς τόσο του Παναθηναϊκού όσο και της ΑΕΚ για το EUROPA LEAGUE.

*αφορά στην επιλογή ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ πριν την έναρξη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σούπερ 4x προσφορά* από την Betsson
  • ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
  • ΤΕΣΣΕΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΔΩΡΑ*
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ