ΜΕ ΤΟ… ΤΟΥΦΕΚΙ!

Καλημέρα. Μπορώ να δεσμευτώ με κάθε βεβαιότητα και ειλικρίνεια ότι το σημερινό πρόγραμμα στην Αγγλία είναι – μακράν – το χειρότερο από την αρχή της φετινής σεζόν! Δεν έχει να κάνει μόνο με την διεξαγωγή του κυπέλλου. Κυρίως οφείλεται στην αρνητική «διασταύρωση» των ζευγαριών. Τα σημεία που έχω επιλέξει είναι ελάχιστα και προσωπικά θα το σκεφτώ πολύ αν θα ασχοληθώ σήμερα με τους φίλους μας τους Βρετανούς…

Στην Tσάμπιονσιπ το ένα ματς είναι χειρότερο από το άλλο… Το Ρόδεραμ – Σέφιλντ Γουέν. και το Άστον Βίλα – Γουέστ Μπρομ αποτελούν τοπικά ντέρμπι στα οποία όλα μπορούν να συμβούν. Σέφιλντ Γιουν. και Νόργουιτς που πληρώνουν ελάχιστα επειδή είναι μεγάλα φαβορί, προσωπικά τα φοβάμαι ακόμα και για έκπληξη…

Η αγωνιστική συμπεριφορά των ομάδων το τελευταίο διάστημα με οδηγούν μόνο στα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Πρέστον και τη Νότιγχαμ. Η Πρέστον τις τελευταίες έξι αγωνιστικές δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ σε πρώτο ημίχρονο. Το ίδιο διάστημα η Νότιγχαμ δεχόταν και εκείνη γκολ κυρίως από την ανάπαυλα και μετά.

Στη Λιγκ 1 παρόμοια αγωνιστική συμπεριφορά έχει η Κόβεντρι τα παιχνίδια της οποίας συνήθως λήγουν 0-0 στο ημίχρονο. (Τα 5 από τα 6 πιο πρόσφατα). Σήμερα παίζει με τη Γουόλσολ που αυτή τελευταία έχει πάψει να σκοράρει γενικώς. Πρόκειται για τοπικό ντέρμπι και το πρώτο σημείο που σκέφτομαι είναι το Χ του ημιχρόνου…

Η Πόρτσμουθ μπορεί να μην βρίσκεται στα καλύτερά της αλλά παραμένει μια ισχυρή ομάδα που μετρά τις περισσότερες (9) εκτός έδρας νίκες στην κατηγορία. Σήμερα φιλοξενείται από τη ντεφορμέ Σάουθεντ η οποία έχει τη χειρότερη έδρα (Εννέα ήττες σε 15 αγωνιστικές) μετά από την ουραγό Γουίμπλεντον που έχει δέκα. (2.10 το διπλό στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”])

Στη Λιγκ 2 η φόρμα της Κόλτσεστερ θεωρώ ότι της χαρίζει το προβάδισμα στην αναμέτρηση με την προτελευταία Μάκλσφιλντ που πλέον κερδίζει σπάνια. Η Κόλτσεστερ διαθέτει μια εξαιρετική επιθετική γραμμή που σκοράρει ακατάπαυστα το τελευταίο διάστημα. Η δε Μάκλσφιλντ διατηρεί τη χειρότερη εντός έδρας άμυνα στην κατηγορία. (2.10 το διπλό στη [eafl id=”9028″ name=”VistaBet” text=”VISTABET.GR”])

Στη Νάσιοναλ Λιγκ οι εύλογοι άσσοι των Λέιτον Όριεντ και Σάλφορντ μόνο αν παιχτούν συνδυαστικά αποκτούν στοιχηματική αξία. (2.10 στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”])

Δυσαναλογία αποδόσεων  εντόπισα στις αναμετρήσεις Μπόρεχαμ – Χάρτλπουλ και Φίλντε – Τσέστερφιλντ. Θυμίζω ότι η Μπόρεχαμ τις τελευταίες εννέα αγωνιστικές κατάφερε να κερδίσει μόνο τη ντεφορμέ Μπαρνέτ.

Η Φίλντε μπορεί να διεκδικεί άνοδο, αλλά δεν είμαι πρόθυμος και διατεθειμένος να κοντράρω στο 1.60 την ανεβασμένη Τσέστερφιλντ που συμπλήρωσε έξι αγωνιστικές χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα.

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και στη Σκωτία καθώς και εκεί δυστυχώς το πρόγραμμα δεν προσφέρεται για μεγάλα πονταρίσματα.

Στην Πρέμιερ όλα ανεξαιρέτως τα φαβορί συνοδεύονται από χαμηλότατες αποδόσεις (Αμπερντίν, Ρέιντζερς, Χιμπέρνιαν). Το 1.35 της τελευταίας μάλιστα το φοβάμαι ιδιαίτερα διότι η ομάδα βρίσκεται σε αγωνιστική πτώση. (Τέσσερις ήττες σε πέντε παιχνίδια).

Αν κυνηγάτε τα… πολλά προσέξτε λίγο και τη Λίβινγκστον διότι η ομάδα έχει να κερδίσει από… πέρσι. Πιο συγκεκριμένα παραμένει χωρίς νίκη από τις 14 Δεκεμβρίου. Η Νταντί ενισχύθηκε μεταγραφικά και το τελευταίο διάστημα δεν χάνει εύκολα. (4.60 το διπλό στην [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”])

Στην Τσάμπιονσιπ η Έιρ είναι η ομάδα με τα περισσότερα (6) διπλά στην κατηγορία. Μόνο και μόνο για αυτό θα της δώσω προβάδισμα στον αποψινό αγώνα με την ασταθή Μόρτον.

Στη Λιγκ 1 αν κρίνουμε αποκλειστικά από τη φόρμα των ομάδων, τότε η Φόρφαρ έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται αδικημένη από το σετ των αποδόσεων, διότι πρόκειται για την πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας. Έρχεται από πέντε νίκες και μια ισοπαλία και δεν νομίζω ότι έχει να φοβηθεί κάτι από τη μέτρια Μοντρόουζ που μετρά μόλις πέντε νίκες σε 12 παιχνίδια στην έδρα της. Εδώ λοιπόν θεωρώ ότι οι μπουκ έδωσαν ανάποδες αποδόσεις. (2.70 το διπλό στην [eafl id=”9029″ name=”InterWetten” text=”INTERWETTEN.GR”])

Το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει και στη Λιγκ 2 στην αναμέτρηση της Έλγιν με την Στέρλινγκ Άλμπιον. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση καθώς συμπλήρωσαν έξι νίκες και μια ισοπαλία στα επτά τελευταία παιχνίδια τους. Η Έλγκιν δέχεται εύκολα το γκολ και μέσα στην έδρα της μετρά έξι ήττες σε 11 παιχνίδια. Εν ολίγοις θεωρώ ότι και εδώ θα έπρεπε το πρώτο σημείο να είναι το διπλό και όχι ο άσσος.

Η Πίτερχεντ τέλος, πιστεύω ότι θα κερδίσει την Κουίνς Παρκ αλλά επειδή ο άσσος είναι χαμηλός το σημείο αναγκαστικά θα συνδυαστεί με το over…

Φεύγουμε τώρα από τη Βρετανία προκειμένου να ρίξουμε μια ματιά στο υπόλοιπο πρόγραμμα τσε ημέρας ξεκινώντας από τα δικά μας…

Ποιά είναι η προσωπική σας άποψη; Θεωρείτε ότι ο Παναθηναϊκός στην κατάσταση που βρίσκεται ότι θα έπρεπε να προσφέρεται σε τιμές… γκραντε φαβορί απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης; Η αγωνιστική πορεία των πρασίνων γνωρίζει κάθετη πτώση και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ομάδα πλέον δεν παράγει φάσεις και δεν μπορεί να απειλήσει κανέναν αντίπαλο. Για μένα λοιπόν αυτός ο άσσος μόνο ως παράδειγμα προς αποφυγή θα μπορούσε να αποτελέσει.

Στο άλλο ματς της ημέρας ενδέχεται ο ένας βαθμός να ικανοποιήσει και τους δύο αντιπάλους. Ο ΠΑΣ θα προσθέσει έναν πολύτιμο πόντο στα σακούλι στην προσπάθεια που καταβάλει για να αποφύγει τον υποβιβασμό και ο Ατρόμητος θα συλλέξει έναν ακόμα πολύτιμο πόντο στην προσπάθεια που κάνει για να βγει στην Ευρώπη.

Στη Γερμανία ερχόμαστε αντιμέτωποι πάλι με το φαινόμενο των χαμηλών αποδόσεων. Αν έπρεπε να επιλέξω μια από όλες, μάλλον θα πήγαινα στον συνδυασμό του διπλού με το over στο Στουτγάρδη – Λειψία. Η Στουτγάρδη έχει τη χειρότερη άμυνα στη Μπουντεσλίγκα και παραμένει η πιο ντεφορμέ ομάδα του πρωταθλήματος.

Στη Γ Γερμανίας η Όσναμπρικ παραμένει η μοναδική που δεν έχει υποστεί ακόμα ήττα μακριά από την έδρα της! Σήμερα φιλοξενείται από την μέτρια και ντεφορμέ Μούνστερ η οποία έχει υποστεί πέντε ήττες σε 12 παιχνίδια στο γήπεδό της. (Υψηλό το 2.70 του διπλού στην [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”])

Στη Β Ιταλίας η Μπενεβέντο παραμένει αήττητη για επτά σερί παιχνίδια. Πλέον διεκδικεί ανοιχτά την άνοδο και έχει σαφές προβάδισμα απέναντι στην ντεφορμέ Τσιταντέλα. Εδώ πάντως εκτός από τον άσσο εξετάζουμε τόσο το under όσο και το Χ του ημιχρόνου. Η Τσιταντέλα συμπλήρωσε 10 under σε 11 παιχνίδια μακριά από το γήπεδό της. Διατηρεί την καλύτερη εκτός έδρας άμυνα, αλλά ταυτόχρονα και τη χειρότερη επίθεση έχοντας σημειώσει μόλις τέσσερα γκολ! Να κρατήσουμε επίσης ότι εδώ και δύο μήνες η μεν Μπενεβέντο δεν δέχεται γκολ σε πρώτο ημίχρονο και η δε Τσιταντέλα δεν πετυχαίνει. Τέλος οι δύο ομάδες έρχονται από πέντε συνεχόμενα 0-0 ημιχρόνων…

Στην Ισπανία η Ατλέτικο ακόμα… φωνάζει για τη διαιτησία στο ντέρμπι με τη Ρεάλ. Οι διαμαρτυρίες της εστιάζονται κυρίως στο πέναλτι εκτός περιοχής που κέρδισαν οι αντίπαλοί της. Απόψε έχει να δώσει ένα ακόμα μαδριλένικο ντέρμπι, αλλά αυτή τη φορά είναι σαφές πιο εύκολο διότι απέναντί της θα βρεθεί η Βαγιεκάνο που βρίσκεται κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Εδώ θα ήθελα να υπενθυμίσουμε ότι η μεν Ατλέτικο διαθέτει την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία και η δε Βαγιεκάνο τη χειρότερη εντός έδρας άμυνα. Για να καταλάβετε, η Βαγιεκάνο έχει δεχθεί 26 γκολ στην έδρα της και η Ατλέτικο μόλις 17 συνολικά από την αρχή της σεζόν!

Στη Γαλλία οι καλές μεταγραφές αλλά κυρίως η επιστροφή του Ζαρντίμ επέφεραν άμεσο αποτέλεσμα στην ομάδα της Μονακό, η οποία όμως παραμένει στη γραμμή του υποβιβασμού. Την επόμενη αγωνιστική έχει να δώσει το μεγάλο ντέρμπι με τη Λυών και το αποψινό ματς με τη Ναντ είναι κομβικής σημασίας για τους Μονεγάσκους. Αρωγός της Μονακό είναι η παράδοση αφού από το 2011 που οι δύο ομάδες ξαναβρέθηκαν στην ίδια κατηγορία, μετρά 6 νίκες σε επτά παιχνίδια.

Στο Βέλγιο απομένουν μόλις πέντε αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και η Γάνδη παλεύει για την είσοδό της στην εξάδα των Play off. Σήμερα έχει ένα φαινομενικά εύκολο έργο απέναντι στην προτελευταία Μπέβερεν που διαθέτει τη χειρότερη έδρα με δύο μόλις νίκες σε 12 αγωνιστικές. Για τους γηπεδούχους υπάρχει η σημαντική απουσία του πρώτου τους σκόρερ του Αμπομά που έχει σημειώσει επτά γκολ. Η Γάνδη έχει και την παράδοση με το μέρος της καθώς από το 2012 όπου η Μπέβερεν επέστρεψε στην κατηγορία, μετρά πέντε νίκες και μια ισοπαλία σε έξι παιχνίδια.

Στην Β Πορτογαλίας τέλος, η Φαμαλικάο που διεκδικεί άνοδο βρισκόμενη στην δεύτερη θέση, υποδέχεται στην ισχυρή έδρα της την προτελευταία Βισέου που έχει τις χειρότερες εκτός έδρας επιδόσεις στο πρωτάθλημα (1-2-7).

Φίλες και φίλοι όπως ανέφερα και στην αρχή το σημερινό πρόγραμμα είναι δύσκολο τόσο στην Βρετανία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι επιλογές μου είναι… δραστικά περιορισμένες και για ότι άλλο προκύψει τα λέμε στο live μέσα από το [eafl id=”12392″ name=”bookenemylive.com” text=”bookenemylive.com”].

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ