ΜΕ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ…

Καλημέρα. Όπως έχω ξαναπεί, όταν τα πρωταθλήματα πλησιάζουν στο φινάλε τους, προσωπικά το πρώτο και σημαντικότερο που κοιτάζω είναι το κίνητρο των ομάδων. Αν το κίνητρο και η ανάγκη για βαθμούς συνδυάζονται με φόρμα, προϊστορία, κλπ, τότε ακόμα καλύτερα!

Για το πρωτάθλημα της Λιγκ 1 στην Αγγλία η Πόρτσμουθ (φωτο), που βρίσκεται ένα βαθμό κάτω από τη γραμμή των play off ανόδου, φιλοξενείται από την Μπράντφορντ η οποία πλέον είναι τελείως αδιάφορη βαθμολογικά, αφού απέχει 10 πόντους, τόσο από τον υποβιβασμό όσο και από τα play off. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που στα τελευταία έξι εντός κατάφεραν να κερδίσουν μόνο με 1-0 τη Τζίλιγχαμ! Αυτό ήταν και το μοναδικό γκολ που πέτυχαν τις τελευταίες επτά αγωνιστικές! Ως εναλλακτική επιλογή υπάρχουν και τα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς η Μπράντφορντ συνηθίζει να φέρνει 0-0 στο ημίχρονο. Η δε Πόρτσμουθ παίζει καλύτερα από την ανάπαυλα και μετά…

Η Μπέρι υποβιβάστηκε και μαθηματικά μετά από το 2-3 με τη Νορθάμπτον και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη νίκη στη Ντονκάστερ που περνά περίοδο αγωνιστικής ανόδου με πέντε ματς χωρίς ήττα…

Στην αναζήτηση… βολικών ισοπαλιών εντόπισα το Τζίλιγχαμ – Ρόδεραμ από τη Λιγκ 1 και το Λίνκολν – Γουίκομπ από τη Λιγκ 2. Η Τζίλιγχαμ ψάχνει ακόμα 2-3 βαθμούς για να σωθεί και μαθηματικά και η Ρόδεραμ άλλους… τόσους για να παραμείνει στα play off ανόδου. Σημειώστε ότι η Τζίλιγχαμ είναι η ομάδα που μετρά τις περισσότερες (16) ισοπαλίες στην κατηγορία. Μέσα στο γήπεδό της μάλιστα συμπλήρωσε 11 ισοπαλίες σε 20 αγωνιστικές! Περισσότερα από τα μισά παιχνίδια της δηλαδή λήγουν χωρίς νικητή.

Η Γουίκομπ βρίσκεται στην τρίτη θέση με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τη Νοτς Κάουντι που έχει και ένα ματς περισσότερο. Με μια ισοπαλία σήμερα στη Λίνκολν θα μπορεί να αισθάνεται εξασφαλισμένη. Το ίδιο ισχύει και για τους γηπεδούχους, που έχοντας δύο ματς λιγότερο από τη Μάνσφιλντ με την οποία ισοβαθμεί στην έβδομη θέση που είναι η τελευταία των play off, παραμένει φαβορί για είσοδο στα μπαράζ. Οι δύο ομάδες φέρνουν πολλά Χ και στον πρώτο γύρο αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2.

Στη Νάσιοναλ Λιγκ προβληματίστηκα διότι η αναγκαιότητα για βαθμούς κάποιων ομάδων δεν ταυτίζεται με τη φόρμα τους. Αναφέρομαι κυρίως στις Μπάροου, Σάτον και Όλντερσοτ. Όπως αναφέραμε και στην αρχή όμως, εδώ που έφτασαν τα πράγματα οφείλουμε να στηρίξουμε τους συλλόγους που καίγονται για βαθμούς.

Η Μπάροου βρίσκεται ένα βαθμό κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού και σήμερα φιλοξενείται από την ουραγό και υποβιβασμένη Γκίσελι. Θέλω να πιστεύω ότι οι γηπεδούχοι θα εμφανιστούν αδιάφοροι και δεν θα θελήσουν να… πάρουν μαζί τους την Μπάροου.

Η Σάτον έχει άμεση ανάγκη τους βαθμούς διότι τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα θέτουν πλέον εν αμφιβόλω την παρουσία της στα μπαράζ ανόδου. Παραμένει όμως μια καλή ομάδα με πολλές επιτυχίες μακριά από την έδρα της, καθώς συμπλήρωσε 10 νίκες σε 21 αγωνιστικές. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση μετά από αυτήν της πρωτοπόρου Μάκλσφιλντ. Η νεοφώτιστη Μέιντενχεντ με τις δύο κολλητές νίκες που πέτυχε «κλείδωσε» οριστικά και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία.

Ειδικά φέτος, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για την άνοδο στο πρωτάθλημα της Νάσιοναλ Λιγκ. Μια από τις ομάδες που την διεκδικούν είναι και η Ολντερσοτ που απόψε υποδέχεται την βαθμολογικά αδιάφορη Γκέιτσχεντ. Οι φιλοξενούμενοι που βρίσκονται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, το μόνο που περιμένουν πλέον είναι να τελειώσει η σεζόν και να ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές… Μακριά από την έδρα τους, έχουν μόλις τέσσερις νίκες σε 20 παιχνίδια και δεν πιστεύω ότι θα κόψουν βαθμούς από έναν ανώτερο αντίπαλο που καίγεται για τη νίκη. Στον πρώτο γύρο η Ολντερσοτ είχε επικρατήσει εκτός έδρας με σκορ 0-1 και κάτι μου λέει ότι θα διπλασιάσει τις νίκες της. Ως εναλλακτική επιλογή υπάρχουν και τα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς οι δύο αυτές ομάδες στα τελευταία έξι παιχνίδια τους, δέχθηκαν μόλις από ένα τέρμα στο πρώτο 45λεπτο.

Την Ίστλιχ την φοβάμαι γιατί είναι απρόβλεπτη ομάδα με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Είναι όμως πλέον αδιάφορη βαθμολογικά και σήμερα παίζει με τη φορμαρισμένη Έμπσφλιτ που καίγεται για βαθμούς, καθώς διεκδικεί άνοδο. Η Έμπσφλιτ συμπλήρωσε δέκα διαδοχικά  ματς χωρίς ήττα και ελπίζω αυτό το καλό σερί να συνεχιστεί.

Με τις πιο κάτω κατηγορίες της Νάσιοναλ Λιγκ του Βορρά και του Νότου δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου φέτος, αλλά τελείως επιγραμματικά να σας πω ότι υπάρχουν τέσσερις φιλοξενούμενες ομάδες (δύο από κάθε όμιλο) που χρειάζονται οπωσδήποτε βαθμούς και που φιλοξενούνται από αδιάφορους αντιπάλους.

Στον Βορρά η πρωτοπόρος Σάλφορντ που μετρά τα περισσότερα (11) διπλά στην κατηγορία παίζει με την 14η Σάουθπορτ. Η Γιορκ που προσπαθεί να εισχωρήσει στην εξάδα των play off ανόδου, χρειάζεται και αυτή μόνο νίκη απέναντι στην μικρή ομάδα του Μάντσεστερ.

Στο Νότο η Ντάρτφορντ που ισοβαθμεί στην κορυφή με τη Χάβαντ, φιλοξενείται από την αδιάφορη Ιστ Θάροκ. Εδώ σημειώστε ότι η Ντάρτφορντ διατηρεί την παραγωγικότερη επίθεση και η Ιστ Θάροκ μια από τις χειρότερες άμυνες.

Η Σεντ Άλμπανς προσπαθεί να διατηρηθεί στην εξάδα των play off ανόδου και παίζει εκτός έδρας με την παντελώς αδιάφορη βαθμολογικά Γκλούστερ. Οι γηπεδούχοι μετρούν ήδη εννέα ήττες στην έδρα τους από την αρχή της σεζόν.

Η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Τσάμπιονσιπ Σκωτίας είναι η Ινβερνές που σήμερα παίζει με τη Νταμπάρτον. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν το περασμένο Σάββατο και η Ινβερνές συνέτριψε την Νταμπάρτον με σκορ 5-1. Ο Νάθαν Όστιν μάλιστα, σημείωσε τρία γκολ μέσα σε 25 λεπτά! Τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές η Νταμπάρτον δέχεται συνεχώς από δύο έως πέντε τέρματα. Η άμυνά της έχει καταντήσει βρετανικό… ανέκδοτο και πιστεύω ότι για μία ακόμη φορά η Ινβερνές θα επικρατήσει εύκολα. Οι φιλοξενούμενοι διανύουν περίοδο εξαιρετικής φόρμας καθώς συμπλήρωσαν πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες στα επτά τελευταία παιχνίδια τους. Ο συντελεστής τερμάτων στα τέσσερα πιο πρόσφατα εντοπίζεται στο 12-1! Θα συνδυάσουμε λοιπόν το διπλό με το over αφού αναμένεται ένα ανοιχτό και επιθετικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες…

Με το πρωτάθλημα της Β Ιταλίας δεν ασχολούμαι για δύο λόγους: πρώτον επειδή θεωρώ ότι οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό δεν έχουν μεγάλη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ τους. Δεύτερον, είναι τέτοιο το σύστημα διεξαγωγής που δεν μπορείς να βρεις αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα ακόμα και στο φινάλε της σεζόν. Αυτό είναι κάτι που το αποφάσισε η ιταλική ποδοσφαιρική αρχή τα τελευταία χρόνια, διότι τις τελευταίες αγωνιστικές γινόταν το… έλα να δεις από τα στησίματα εκεί!

Ενημερωτικά να σας πως πάντως ότι οι φίλαθλοι της Αβελίνο και της Φροζινόνε είναι αδελφοποιημένοι. Σήμερα παίζουν μεταξύ τους και ο ένας βαθμός φαντάζει βολικός. (στον πρώτο γύρο έφεραν 1-1). Προσωπικά θα ξεκινήσω από το 0-0 του ημιχρόνου που είναι το… αγαπημένο της Φροζινόνε και από εκεί και πέρα βλέποντας και παίζοντας στο live…

Επίσης προσωπικά αν ήμουν μπουκ, δεν θα έδινα πρώτο σημείο τον άσσο στον αποψινό αγώνα της Τσιταντέλα με την Παλέρμο. Οι γηπεδούχοι βλέπετε, συμπλήρωσαν έξι σερί ματς χωρίς τρίποντο. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παρά το ότι βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία διεκδικώντας άνοδο, έχουν πετύχει τις λιγότερες (5) εντός έδρας νίκες μετά από την ουραγό Προ Βερτσέλι που έχει τρεις. Η δε Παλέρμο έχει υποστεί τις λιγότερες (3) εκτός έδρας ήττες, ενώ διατηρεί και την καλύτερη άμυνα.

Στην Ισπανία η Βιγιαρεάλ που έρχεται από πολύ καλή εμφάνιση με τη Σεβίλλη, σήμερα υποδέχεται την τελείως αδιάφορη Λεγκανές που σώθηκε οριστικά. Οι γηπεδούχοι διεκδικούν έξοδο στην Ευρώπη και οι φιλοξενούμενοι αποδυναμώνονται πάρα πολύ όταν απομακρύνονται από την έδρα τους. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το ρεκόρ τους των τελευταίων αγωνιστικών είναι 0-3-9!

Φίλες και φίλοι αυτά προς το παρόν. Επειδή σήμερα υπάρχει πλούσιο αγωνιστικό ενδιαφέρον, η συνέχεια θα δοθεί πλέον στο LIVE BET μέσω του νέου μας site του bookenemylive.com.

[eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”]: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΡΕΑΛ (1.74- 2.33)

Ο [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”] προσφέρει σε μηδενική γκανιότα αυτόν τον κρισιμότατο αγώνα του ΠΑΟ στην Euroleague.

*αφορά στην επιλογή ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ πριν την έναρξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σούπερ 4x προσφορά* από την Betsson
  • ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
  • ΤΕΣΣΕΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΔΩΡΑ*
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ