ΜΕ ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ…

Καλημέρα. Όπως όλοι ξέρουμε, στο πρόγραμμα της Παρασκευής δεσπόζει η Β Γαλλίας. Σε αυτό το πρωτάθλημα θα επικεντρωθούμε και εμείς…

Η Σοσό και το Στρασβούργο είναι δυο ιστορικές ομάδες με πλούσιο παρελθόν στη μεγάλη κατηγορία. Ξεκίνησαν καλά το πρωτάθλημα και φιλοδοξούν σε μια καλή συνέχεια που θα τις διατηρήσει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Το καλοκαίρι ενισχύθηκαν μεταγραφικά και πιστεύω ότι μέσα στις δυνατές έδρες τους δύσκολα θα χάνουν βαθμούς από υποδεέστερους αντιπάλους. Σήμερα φιλοξενούν δύο μέτριες ομάδες. Η Σοσό παίζει με τη νεοφώτιστη Ορλεάν και το Στρασβούργο υποδέχεται τη Νιμ που είναι ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό. Οι παίκτες των γηπεδούχων θα μπουν δυνατά και αν σταθούν τυχεροί θα προσθέσουν άλλη μια νίκη στο ενεργητικό τους.

Η Κλερμόν δεν είναι ίδια με πέρσι και αυτό είναι κάτι που έως τώρα αποτυπώνεται και στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα της Ντιακρ έχει δύο ήττες και μια ισοπαλία και η συνέχεια αναμένεται το ίδιο… επίπονη. Η Οσέρ (ΦΩΤΟ) μπορεί να μην αποτελεί το… απαύγασμα της ποδοσφαιρικής αξιοπιστίας, αλλά τη συγκεκριμένη αναμέτρηση μπορεί να την πάρει. Τα τελευταία χρόνια τερματίζει στη μέση του βαθμολογικού πίνακα και φέτος ευελπιστεί σε κάτι καλύτερο καθώς και μεταγραφικές κινήσεις έκανε και πολύ βαριά φανέλα έχει.

Ακόμα μια ομάδα που έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει είναι η Μπρεστ, στην οποία άλλαξαν τα πάντα (διοίκηση, προπονητής, ρόστερ) το καλοκαίρι που μας πέρασε. Η ομάδα της Βρετάνης έχοντας τον επιθετικογενή Ζαν Μαρκ Φιρλάν στον πάγκο της, έρχεται από δύο νίκες και μια ισοπαλία και απόψε θα επιδιώξει να προσθέσει ένα ακόμα τρίποντο στο ενεργητικό της. Αντίπαλός της η μέτρια Βαλενσιέν, η οποία είναι ίδια με πέρσι που τερμάτισε 12η στη βαθμολογία. Η Βαλενσιέν δεν έχει τα πολλά… χρήματα του παρελθόντος και στηρίζεται κυρίως σε νεαρούς ποδοσφαιριστές που στερούνται εμπειριών.

Οι φίλοι των ισοπαλιών τέλος, θα μπορούσαν να ανατρέξουν στις αναμετρήσεις Λαβάλ – Γκάζελεκ, και Νιορ – Τουρ. Η Λαβάλ είναι κλασική ομάδα των Χ εδώ και πολλά χρόνια, ενώ για την αναμέτρηση της Τουρ με τη Νιορ υπάρχει και ένα περσινό προηγούμενο το οποίο μπορείτε να δείτε στη στήλη ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

Στη Β Ολλανδίας η Καμπούρ, η οποία υποβιβάστηκε πέρσι, είναι μια από τις ομάδες που θα παλέψει για την άνοδο. Ακόμα όμως δεν έχει πετύχει νίκη και θα το επιδιώξει να το κάνει απόψε απέναντι στη μέτρια και χωρίς ιδιαίτερες φιλοδοξίες Ντόρντρεχτ. Είναι σε θέση να το καταφέρει.

Από τις… καλές ομάδες του πρωταθλήματος, θεωρείται και η Φόλενταμ η οποία σήμερα έχει το γειτονικό ντέρμπι με την Τέλσταρ. Εδώ υπάρχει μια καλή παράδοση για τους γηπεδούχους οι οποίοι έχουν υποστεί μόνο μία ήττα στις 13 τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχουν σημειωθεί μερικές μεγάλης έκτασης νίκες της τάξεως των 6-2 (δις), 4-1 και 3-0.

Στη Δανία η Νόρτζελαντ τα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και αυτό είναι κάτι που το περιμέναμε μετά από την αποδυνάμωση κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου. Σήμερα αντιμετωπίζει την σοβαρή και φορμαρισμένη Ράντερς, η οποία έρχεται από τρεις σερί νίκες. Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί μόλις ένας άσσος σε έξι αναμετρήσεις και θεωρώ ότι δικαιολογημένα ποντάρεται σε αυτό το παιχνίδι το διπλό. Προσωπικά πάντως, θα προτιμήσω το over που πληρώνει ακριβώς το ίδιο. Η Νόρτζελαντ προσεγγίζει επιθετικά όλα τα παιχνίδια της, αλλά ταυτόχρονα διαθέτει και μια άμυνα η οποία πρέπει να είναι η χειρότερη της κατηγορίας. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι μετά από 5 αγωνιστικές, έχει μόνο over στο ενεργητικό της.

Στην Ρωσία ίσως ήρθε η ώρα για την πρώτη φετινή νίκη της Ρούμπιν Καζάν. Η ομάδα που ενισχύθηκε πάρα πολύ στη διάρκεια των μεταγραφών, σήμερα το απόγευμα φιλοξενεί την Ανζί που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σαν ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι έχουν αγωνιστικά προβλήματα από τη μέση και μπροστά, ενώ σήμερα θα παραταχθούν και με αρκετές απουσίες.

Στη Β Βραζιλίας τέλος, η Ατλέτικο Γκοιανιένσε, λογικά θα συνεχίσει νικηφόρα την πορεία της προς την άνοδο, καθώς απέναντί της θα βρεθεί η «άχρωμη» Οέστε. Οι φιλοξενούμενοι στηρίζονται στην καλή τους άμυνα και γι΄αυτό το λόγο φέρνουν το ένα under πίσω από το άλλο (έχουν 15 στα 19 συνολικά και 8 στα 9 μακριά από την έδρα τους). Επιθετικά όμως αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα και πολύ σπάνια θα τους δούμε να σημειώνουν πάνω από ένα γκολ σε οποιοδήποτε παιχνίδι τους. Η Γκοϊανιένσε είναι εξαιρετική στην έδρα της καθώς συμπλήρωσε 7 νίκες σε 9 παιχνίδια. Τα τελευταία τρία χρόνια που οι δύο ομάδες βρέθηκαν στην ίδια κατηγορία, οι γηπεδούχοι μετρούν ισάριθμες νίκες έχοντας πετύχει συνολικά 11 γκολ. Το πιθανότερο είναι να επικρατήσουν και σήμερα, καθώς η Οέστε δεν θα μπορέσει να αντέξει μέχρι το τέλος. Ένας συνδυασμός άσσου με under έχει λογική εδώ λοιπόν…

Καλή τύχη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σούπερ 4x προσφορά* από την Betsson
  • ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
  • ΤΕΣΣΕΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΔΩΡΑ*
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ