ΜΕΡΑ ΜΕ ΚΡΙΣΙΜΑ ΜΑΤΣ…

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Η 24η αγωνιστική ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση Λεβαδειακός – Αστέρας. Οι δύο ομάδες κινδυνεύουν  με υποβιβασμό και θα πρέπει να αρχίσουν να ψάχνουν επειγόντως για βαθμούς, διότι ο Ηρακλής έχει αρχίσει να… ξυπνάει και να συλλέγει πόντους. Ο Αστέρας αποτελεί τη δυσάρεστη έκπληξη του πρωταθλήματος, καθώς για πρώτη φορά έχει φτάσει στο σημείο να παλεύει για την παραμονή του στην κατηγορία. Η ομάδα της Τρίπολης έρχεται από πέντε διαδοχικές ήττες και η διοίκηση του συλλόγου επιστράτευσε τον Στάικο Βεργέτη ο οποίος επέστρεψε για να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του. Οι εκτός έδρας επιδόσεις του Αστέρα είναι επιεικώς απογοητευτικές, αφού η ομάδα συμπλήρωσε εννέα ήττες σε έντεκα παιχνίδια. Μέσα στη Λιβαδειά έχει αρνητική παράδοση καθώς μετρά τρείς σερί ήττες και μόνο μία νίκη την τελευταία δεκαετία.

Και ο Λεβαδειακός όμως δεν τα πηγαίνει καλύτερα καθώς μετρά μόλις τέσσερις νίκες σε 23 αγωνιστικές. Εξαιρουμένης της ουραγού και ουσιαστικά υποβιβασμένης Βέροιας, διατηρεί τόσο τη χειρότερη άμυνα όσο και τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Αυτό που προέχει και για τους δύο αντιπάλους απόψε, είναι να μην υποστούν την ήττα που θα τις οδηγούσε στην αβεβαιότητα. Αναμένω λοιπόν ένα κλειστό, προσεχτικό και ισορροπημένο παιχνίδι χωρίς τη δημιουργία πολλών φάσεων Πρώτη μου επιλογή λοιπόν θα είναι το Χ του ημιχρόνου, ενώ σκέφτομαι να το… τραβήξω μέχρι το τέλος.

Στην Αγγλία έχουμε το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Μάντσεστερ για τα προημιτελικά του κυπέλλου. Στο πρωτάθλημα η Τσέλσι είχε συντρίψει τη Γιουνάιτεντ με 4-0, ενώ γενικότερα διατηρεί μια παράδοση θετικών αποτελεσμάτων τα τελευταία χρόνια. Ο τίτλος φαντάζει εξασφαλισμένος, αλλά οι Λονδρέζοι θέλουν το νταμπλ. Μέσα στην έδρα τους έχουν 12 νίκες σε 13 παιχνίδια με συντελεστή τερμάτων 36 – 8! Η Μάντσεστερ, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Μουρίνιο, ενδιαφέρεται πολύ για την κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά στην παρούσα αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται, δεν νομίζω ότι έχει πολύ μεγάλη τύχη να τα καταφέρει. Η ομάδα αποδίδει μέτρια, ενώ σήμερα θα αναγκαστεί να αγωνιστεί και χωρίς τον πρώτο της σκόρερ τον Ιμπραϊμοβιτς που είναι τιμωρημένος. Σας θυμίζω επίσης, ότι την ερχόμενη Πέμπτη ακολουθεί ο αγώνας ρεβάνς με τη Ροστόφ για το Europa League. Βάσει των… προαναφερθέντων λοιπόν, νομίζω ότι η Τσέλσι δικαιούται να φέρει τον τίτλο του φαβορί. (1.91 με μηδενική γκανιότα στον STOIXIMAN.GR)

Στην Β Γερμανίας, πραγματικά έχω… βαρεθεί να μετράω τα 2-3 γκολ που φέρνει συνεχώς η ομάδα της Μπράουνσβαϊγκ. Επειδή και η Φορτούνα έχει στη συλλογή της αρκετά τέτοιου είδους… αθροίσματα, θα επιλέξω τα αγαπημένα τους 2-3 γκολ. Στην Ιταλία η Λάτσιο λογικά θα κερδίσει την βαθμολογικά αδιάφορη Τορίνο, η οποία χάνει πολύ από τη δυναμικότητά της όταν απομακρύνεται από την έδρα της. Οι Ρωμαίοι προσπαθούν και επιδιώκουν να κερδίσουν ένα εισιτήριο για το επόμενο Champions League και εντός έδρας γκέλες απαγορεύονται δια… ροπάλου. Η δε Τορίνο ως γνωστό, έχει πλήρη άγνοια κινδύνου και πιστεύω ότι για μία ακόμη φορά θα παίξει το γνώριμο ποδόσφαιρό της. Επιθετικά δηλαδή και όπου την βγάλει… Σας θυμίζω ότι συμπλήρωσε 18 over σε 27 παιχνίδια καθώς και έξι συνεχόμενα γκολ – γκολ. Με λίγα λόγια λοιπόν και προκειμένου να ανεβάσουμε το ενδεχόμενο του κέρδους, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε τον συνδυασμό του άσσου με τα πολλά τέρματα. (2.05 στην SPORTINGBET.GR)

Στην Ισπανία θα αναμετρηθεί η Οσασούνα με την Εϊμπάρ σε ένα ντέρμπι των Βάσκων. Το ερώτημα που τίθεται είναι πολύ απλό… Το έχουν πάρει απόφαση εκεί στην Οσασούνα ότι του χρόνου δεν θα παίζουν με Μπάρτσα και Ρεάλ, αλλά με Έλτσε και Νουμάνθια; Η ομάδα έχει βρεθεί σε αγωνιστικό και βαθμολογικό αδιέξοδο, καθώς παραμένει βυθισμένη στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα με μία νίκη σε 26 παιχνίδια! Εντός έδρας δεν έχει κάνει ακόμα… σεφτέ, ενώ προέρχεται και από έξι σερί ήττες. Σε αυτό το διάστημα μάλιστα δέχθηκε συνολικά 21 γκολ!

Η Εϊμπάρ από την άλλη μεριά, πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν και… κρυφοκοιτάζει έξοδο στην Ευρώπη. Παίζει καλό ποδόσφαιρο, σκοράρει εύκολα και ειδικά απέναντι στις μικρομεσαίες ομάδες δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Επειδή έχω την αίσθηση – βεβαιότητα ότι οι παίκτες της Οσασούνα έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα του υποβιβασμού, προτίθεμαι να ρισκάρω στο διπλό. Στα συν της Εϊμπάρ, είναι το γεγονός ότι ο προπονητής της ο Χοσέ Μεντιλίμπαρ (Φωτό) γνωρίζει πολύ καλά την Οσασούνα, καθώς διετέλεσε τεχνικός της για δύο χρόνια.

Στη Β Ολλανδίας τέλος, δεν έχω … πρόβλημα να συνδυάσω το διπλό με το over σε δύο αναμετρήσεις. Πρόκειται για τους αγώνες Ακιλίζ 29 – Βααλβάικ και Ος – Καμπούρ. Η ουραγός Ακιλίζ έχει κάνει παραπάνω από αρνητικές επιδόσεις στην έδρα της καθώς συμπλήρωσε 11 ήττες σε 14 παιχνίδια! Διατηρεί τη χειρότερη εντός έδρας άμυνα και σήμερα παίζει με τη φορμαρισμένη Βααλβάικ που έχει θέσει ως στόχο την είσοδό της στην οκτάδα των play off για την άνοδο. Η φιλοξενούμενη έρχεται από οκτώ σερί over και το τελευταίο διάστημα σκοράρει ακατάπαυστα.

Η Καμπούρ μπορεί να ηττήθηκε στο ντέρμπι από την Ντεν Μπος, αλλά δεν παύει να αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Έχει έξι διπλά στο ενεργητικό της και σήμερα φιλοξενείται από τη ντεφορμέ Ος που στα τελευταία τρία παιχνίδια της δέχθηκε από τρία τέρματα. Η Ος, διατηρεί τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα και μέσα στο γήπεδό της μετρά 12 over σε 14 παιχνίδια. Η Καμπούρ θα βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και μάλλον όχι μόνο μία φορά…

Καλή τύχη…

Υ.Γ. Κανονικό… πάρτι στήθηκε χθες στο twitter με live goal, ανατροπές και τριάδα που επέστρεφε επί 10 το κεφάλαιό μας. Σας υπενθυμίζω ότι τις αναρτήσεις μου μπορείτε να τις βλέπετε και μέσα από το bookenemy.com στη στήλη «τα tweets του Φώντα». Όσοι είστε γραμμένοι στο twitter, μπορείτε να τα δείτε και στο @fontastsounis. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ