ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ

Καλημέρα. Αν και η Γουέστ Χαμ είναι μια τελείως απρόβλεπτη και αψυχολόγητη ομάδα, πιστεύω ότι η Μάντσεστερ Σίτι (φωτο) μπορεί να την κερδίσει για τρίτη φορά φέτος. Σας υπενθυμίζω ότι οι δυο τους είχαν ξαναβρεθεί για το κύπελλο πριν από 25 μέρες και τότε η Σίτι είχε νικήσει μέσα στο Λονδίνο με σκορ 0-5! Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος είχε επικρατήσει με 3-1. Βλέπουμε δηλαδή ότι όπως και τα τρία τελευταία χρόνια, όλα τα μεταξύ τους παιχνίδια τελειώνουν στο over. Έτσι λοιπόν προτίθεμαι – προκειμένου να ανεβάσω την απόδοση, να συνδυάσω το διπλό με το over. Η Γουέστ Χαμ κάνει πολλές γκέλες στην έδρα της και η Σίτι συμπλήρωσε επτά διπλά σε 11 ματς του πρωταθλήματος.

Το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Χαλ απορρίπτεται λόγω απόδοσης, ενώ με το Στόουκ – Έβερτον δεν βγαίνει εύκολα άκρη, διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο ομάδες φορμαρισμένες. Αν έπρεπε… ντε και καλά να ποντάρω κάπου, ίσως έπαιρνα το ρίσκο της ισοπαλίας, η οποία έχει εμφανιστεί στα τέσσερα από τα επτά τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια στην έδρα της Στόουκ.

Από τα τέσσερα παιχνίδια της Τσάμπιονσιπ που διεξάγονται σήμερα δεν θεωρώ ότι προκύπτει κάτι σημαντικό. Ο άσσος της Νιούκαστλ είναι πολύ μικρός για να προτιμηθεί, ενώ τα άλλα τρία παιχνίδια είναι αμφίρροπα. Ένα μικρό προβάδισμα θα δώσω στη Λιντς, η οποία παραμένει στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα έχοντας βλέψεις για άνοδο. Μακριά από την έδρα της τα καταφέρνει αρκετά καλά και σήμερα κοντράρεται με τη Μπλάκμπερν που βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πέρσι είχε περάσει νικηφόρα από εκεί μέσα, έχοντας και χειρότερη ομάδα. Γιατί όχι και φέτος; Μόνο ο συνδυασμός του over με τον άσσο έχει κάποια λογική και βάση, καθώς οι γηπεδούχοι εξακολουθούν να διατηρούν την παραγωγικότερη επίθεση της κατηγορίας. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι στον πρώτο γύρο η Νιούκαστλ είχε περάσει σαν… σίφουνας από το Λονδίνο σκορπίζοντας την ΚΠΡ με σκορ 0-6!

Στην Ιταλία διεξάγεται ο εξ αναβολής αγώνας της 19ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Πεσκάρα και τη Φιορεντίνα. Αν οι φιλοξενούμενοι επιθυμούν να κερδίσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, το αποψινό παιχνίδι θα πρέπει να το πάρουν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Η Πεσκάρα βλέπετε, παραμένει ουραγός με 14 ήττες και μία μόλις νίκη σε 21 αγωνιστικές! Εδώ και αρκετό καιρό δέχεται τη μία τριάρα πίσω από την άλλη και μέσα στο γήπεδό της δεν έχει κάνει ακόμα… σεφτέ. Στην πιο πρόσφατη αναμέτρησή της με τη Φιορεντίνα δέχθηκε πέντε γκολ, ενώ γενικότερα οι φιλοξενούμενοι διατηρούν ένα αήττητο επτά παιχνιδιών εκεί μέσα. Η Φιορεντίνα είναι σαφώς ανώτερη και παρά τις απουσίες της, καλείται να επιστρέψει στις νίκες προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το εντός 3-3 με τη Τζένοα. Σας υπενθυμίζω ότι οι «Βιόλα» είχαν προηγηθεί 2-0 και 3-2 και δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης στο φινάλε με πέναλτι…

Με κύπελλα ομολογώ ότι δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ διότι οι εκπλήξεις παραμονεύουν. Στα… δικά μας, Παναθηναϊκό δεν αγγίζω με τίποτα, καθώς η ομάδα συνεχίζει να παίζει… αποκρουστικό ποδόσφαιρο. Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλές απουσίες και δεν αποκλείω την έκπληξη. Από τη στιγμή μάλιστα που το πρώτο ματς έληξε 3-0, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κυνηγήσουν με πάθος οι «πράσινοι» τη νίκη. Αυτό που προέχει για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους παίκτες του είναι το ματς του πρωταθλήματος στα Γιάννενα που διεξάγεται το Σάββατο. Μιας και αναφέρθηκα στον ΠΑΣ πιστεύω ότι μπορεί να κερδίσει τον ανεβασμένο Πλατανιά, διότι η ομάδα των Χανίων αντλεί τη δύναμή της από την έδρα της. Δεν ξέρω αν θα πάρει και την πρόκριση, διότι στο πρώτο παιχνίδι έχασε με 1-0, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία όταν επιλέγεις ένα σημείο. Προσωπικά πάντως δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο της παράτασης στην προκειμένη περίπτωση. (5.00 στην SPORTINGBET.GR)

Με το Ατρόμητος – Λαμία και το ΑΕΚ – Λεβαδειακός δεν πρόκειται να ασχοληθεί… άνθρωπος, λόγω των αποδόσεων.

Στην Γαλλία, το απουσιολόγιο της Ανζέ είναι… φουλ γεμάτο και αυτό είναι κάτι που καθιστά επίφοβο το σπάσιμο του άσσου επί του προκειμένου. Το ματς αποτελεί γειτονικό ντέρμπι και θεωρώ ότι χρειάζεται προσοχή…

Το μεγαλύτερο παιχνίδι της ημέρας όμως διεξάγεται στη Μαδρίτη όπου η Ατλέτικο θα αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα στον πρώτο ημιτελικό για το κύπελλο Ισπανίας. Ο Σιμεόνε αντιμετωπίζει πολλά και σημαντικά προβλήματα απουσιών και λογικά θα αντιμετωπίσει προβλήματα απέναντι σε μια Μπάρτσα που θα κατέβει με βασικούς. Οι Μαδριλένοι δεν βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και δεν θυμίζουν σε τίποτα την εξαιρετική ομάδα των δύο τελευταίων ετών που σάρωνε στο διάβα της. Το παιχνίδι βέβαια παραμένει ντέρμπι και γι΄αυτό η πρώτη μου επιλογή θα είναι το Χ του ημιχρόνου μιας και ο Σιμεόνε δεν πρόκειται να αλλάξει την προσφιλή τακτική του σε τέτοιου είδους ντέρμπι (2.00 στην INTERWETTEN.GR). Θα δώσει μεγάλη έμφαση στην άμυνα και από εκεί και πέρα ότι προκύψει.

Καλή τύχη… 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ