ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΛΙΓΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Καλημέρα. Μπορεί σήμερα να έχουμε πληθώρα επιλογών στην διάθεση μας, αλλά – δυστυχώς – τα μόνα παιχνίδια που θα μπορούσαν να μας απασχολήσουν σοβαρά στοιχηματικά, είναι αυτά της εμβόλιμης αγωνιστικής, της Νάσιοναλ Λιγκ. Στην αρχή σκέφτηκα να «ψαχτώ» λίγο και με το αγγλικό Λιγκ Τρόφι, αλλά τελικά η ιδέα… απεσύρθη μετά από ωριμότερη σκέψη. Εδώ… είδαμε και πάθαμε να μάθουμε τις κανονικές ομάδες της Βρετανίας, θα κάτσουμε να προβληματιστούμε με τις U23;

Γενικότερα πάντως και αν κρίνω από τις ενδεκάδες που παρατάσσουν οι προπονητές, οι περισσότεροι σύλλογοι δίνουν σαφώς μεγαλύτερο βάρος και προσοχή στα πρωταθλήματα στα οποία συμμετέχουν. Η ομοσπονδία βέβαια, προκειμένου να μην… γελοιοποιηθεί πλήρως ο θεσμός, έχει βάλει περιορισμό στις αλλαγές, καθώς επιβάλλει την συμμετοχή παικτών από τις πρώτες ομάδες των συλλόγων που συμμετέχουν στο Λιγκ Τρόφι.

Το να ρισκάρει κάποιος σήμερα τα χρήματα του, σε τέτοιου είδους παιχνίδια, θεωρώ ότι δεν είναι ούτε πρέπον, ούτε και σώφρον…

Ας περάσουμε λοιπόν κατευθείαν, στην 14η εμβόλιμη αγωνιστική της Νάσιοναλ Λιγκ. Τα ορατά και μάλλον και αδιαφιλονίκητα φαβορί απόψε, είναι δύο. Η Ίστλιχ και η Τρανμίρ. Η πρώτη υποδέχεται την νεοφώτιστη Μέιντστοουν και η δεύτερη την Γκέιτσχεντ. Η Ίστλιχ «τρέχει» ένα αήττητο σερί εννέα αγωνιστικών και διαθέτει ένα από τα ποιοτικότερα ρόστερ του πρωταθλήματος. Στηρίζεται στην πολύ καλή επιθετική της γραμμή, η οποία είναι η τρίτη παραγωγικότερη στο πρωτάθλημα. Η Μέιντστοουν από την άλλη μεριά, δεν δείχνει να βρίσκεται στα καλύτερά της. Το περασμένο Σάββατο δέχθηκε τέσσερα γκολ μέσα στην έδρα της από την Σόλιχουλ, η οποία έως τότε είχε σημειώσει μόλις τρία τέρματα σε έξι ματς μακριά από το γήπεδό της. Λογική επιλογή φαντάζει και το over καθώς η Μέιντστοουν διατηρεί την χειρότερη άμυνα από τις ομάδες που βρίσκονται ως τη 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η Τρανμίρ που αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα ονόματα για τα δεδομένα της κατηγορίας, ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα, αλλά στην πορεία έπεσε απότομα αγωνιστικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποπομπή του προπονητή. Με υπηρεσιακό τον Κάρντεν, την προηγούμενη αγωνιστική πήρε 0-0 μέσα στην έδρα της πρωτοπόρου Ντάγκεναμ. Τώρα λογικά ήρθε η ώρα και για την επιστροφή στις νίκες καθώς η Γκέιτσχεντ βρίσκεται σε πτωτική πορεία. Δεν έχει καν σκοράρει στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια της, ενώ γενικότερα αποδυναμώνεται πολύ όταν απομακρύνεται από την ισχυρή έδρα της. Η Τρανμίρ από την άλλη μεριά συμπλήρωσε πέντε νίκες σε 6 παιχνίδια μέσα στο «Πρέντον Παρκ».

Για την ομάδα της Ντόβερ γράφω αναλυτικά στην KING BET που κυκλοφόρησε σήμερα. «Η πεντάρα που δέχτηκε η Ντόβερ από την Τσέστερ, ίσως κάνει καλό στους παίκτες της, καθώς η αλήθεια είναι ότι την είχαν… δει μετά από τις πρόσφατες επιτυχίες επί Φόρεστ Γκριν, Λίνκολν και Γιορκ. Η ομάδα του Κίεναρ σφύζει από υγεία από την μέση και μπροστά, αλλά στην άμυνα ενίοτε αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα.

Σήμερα υποδέχεται την επικίνδυνη Σάτον, η οποία αποδυναμώνεται αισθητά όταν φεύγει από το «Μπόροου Σπορτς Γκράουντ». (Συμπλήρωσε τέσσερις σερί ήττες με συντελεστή τερμάτων 1-8). Αν οι ποδοσφαιριστές της Ντόβερ βρεθούν σε καλή βραδιά, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Ελπίζω απόψε να κατέβουν… ορεξάτοι. Για υψηλότερη απόδοση, σκέφτομαι να προτιμήσω τον συνδυασμό του άσου με το over…»

Βάσει φόρμας και λογικής δεν θα μπορούσα να μην στραφώ στο διπλό της πρωτοπόρου Ντάγκεναμ η οποία έχει αποδειχθεί η πιο αξιόπιστη ομάδα έως τώρα. Συμπλήρωσε 9 νίκες σε 13 παιχνίδια έχοντας την παραγωγικότερη επίθεση στην κατηγορία. Ταυτόχρονα έχει και μια από τις καλύτερες άμυνες και ειδικά το τελευταίο διάστημα ο τερματοφύλακάς της δεν δέχεται εύκολα γκολ. Σήμερα φιλοξενείται από τη μετριότατη Τορκί, η οποία έρχεται από τρεις ήττες και μια ισοπαλία.

Από εκεί και πέρα, επειδή υπάρχουν κάποιες ομάδες που δυσκολεύονται πολύ στην επίτευξη του γκολ, πιστεύω ότι μπορούν να έρθουν under τα σημερινά τους παιχνίδια. Πρόκειται για τις αναμετρήσεις Γκίσελι – Γιορκ και Μπρέιντρι – Μπόρεχαμ.

Η ουραγός Γκίσελι δεν πετυχαίνει ποτέ πάνω από ένα γκολ στα παιχνίδια της. Η δε Γιορκ δεν έχει καν σκοράρει τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές!

Η Μπρέιντρι παραμένει «άκαπνη» εδώ και τρία παιχνίδια και έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Σήμερα παίζει με τη Μπόρεχαμ η οποία συμπλήρωσε 12 under σε 13 παιχνίδια! Εννοείται ότι πρόκειται για την ομάδα με τα περισσότερα under στην κατηγορία.

Για το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας τα είπαμε και στην αρχή. Δεν θεωρώ ότι προσφέρεται για μεγάλα ανοίγματα. Όσοι πάντως κυνηγούν εκπλήξεις, ας ρίξουν μια… δεύτερη ματιά στα παιχνίδια Σλίγκο Ρόβερς – Φιν Χαρπς και Βάρμπεργκς – Ασιρίσκα. Δεν αμφισβητώ ότι οι δύο γηπεδούχοι έχουν κάνει καλύτερο πρωτάθλημα φέτος, αλλά από την άλλη μεριά, το βαθμολογικό κίνητρο το έχουν αποκλειστικά και μόνο οι φιλοξενούμενοι.

Στην Ιρλανδία το πρωτάθλημα τελειώνει και η Σλίγκο Ρόβερς ξέμεινε οριστικά από στόχους. Η Φιν Χαρπς αντιθέτως, παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία.

Στην Β Σουηδίας απέμειναν πέντε αγωνιστικές για το φινάλε και από τη στιγμή που η ΑΦΚ κέρδισε χθες, η Βάρμπεργκ δεν έχει πλέον καμία ελπίδα να προλάβει την τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου. Η Ασιρίσκα – όπως και η Φιν Χαρπς – βρίσκεται στη γραμμή του υποβιβασμού και κάθε βαθμός ισοδυναμεί με χρυσάφι.

Στην Β Τσεχίας η Μας Ταμπόρσκο, δύσκολα θα μπορέσει να αμφισβητήσει εντός αγωνιστικού χώρου την ανωτερότητα της αήττητης Σίγκμα Όλομουτς. Επειδή πάντως η Σίγκμα φέτος δεν είναι η ομάδα που «πνίγει» τον αντίπαλο, μπορούμε να εξετάσουμε και το ενδεχόμενο του συνδυασμού του άσσου με το under που πληρώνει πολύ καλά. Οι γηπεδούχοι έχουν 4 στα 4 under στην έδρα τους με συντελεστή τερμάτων 5-2. Έχουν την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, αλλά και η Μας Ταμπόρσκο δεν πάει πίσω, καθώς διατηρεί την τέταρτη καλύτερη άμυνα. Ταυτόχρονα όμως έχει και την τρίτη χειρότερη επίθεση. Μακριά από το γήπεδό της συμπλήρωσε τρία under σε τέσσερα παιχνίδια.

Με Β Βραζιλίας δεν θα ασχοληθώ διότι δεν με ελκύει το πρόγραμμα. Θα τα ψάξω λίγο καλύτερα τα παιχνίδια και αν προκύψει κάτι… ελκυστικό θα το αναφέρω άμεσα στο twitter (@fontastsounis).

Στην Κολομβία τέλος, η πρωταθλήτρια Μεντεγίν μπορεί πλέον να δώσει τη δέουσα προσοχή στο πρωτάθλημα, καθώς το Κόπα Σουνταμερικάνα σταματά για δύο εβδομάδες. Φέτος υπάρχει έντονος ανταγωνισμός και απομένουν πέντε αγωνιστικές για το φινάλε. Παραμένει η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της και θεωρώ ότι μπορεί να περάσει νικηφόρα από τη μέτρια έδρα της Αλιάντσα Πετρολέρα που έχει τη χειρότερη εντός έδρας επίθεση στην κατηγορία.

Καλή τύχη.

Υ.Γ. Όσοι δεν έχετε πρόσβαση και λογαριασμό στο twitter, μπορείτε να βλέπετε τις αναρτήσεις μου κλικάροντας στη στήλη «τα tweets του Φώντα». Για επικοινωνία μπορείτε να στέλνετε τα μηνύματά σας και στο mail: xenofon@bookenemy.com

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ NOVIBET!
  • PROMO CODE «PREMIUM500»
  • PREMIUM ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ 500 ΔΩΡΑ*
  • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ