ΛΟΝΔΡΕΖΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ…

Καλημέρα. Οι έντονες συγκινήσεις του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίστηκαν και χθες στο Άμστερνταμ, όπου μετά από μία επική ανατροπή, η Τότεναμ πέρασε στον τελικό με γκολ που σημείωσε στο 96ο (!) λεπτό της αναμέτρησης. (Τελικά από έπος σε έπος τα πάνε φέτος οι άγγλοι.)

Ο Άγιαξ ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά δυστυχώς ουσιαστικά πλήρωσε την απειρία των παικτών του. Όταν προηγείσαι με 2-0 στο ημίχρονο μέσα στην καυτή έδρα σου και πρέπει να φας τρία γκολ από μια μέτρια ομάδα και τελικά τα τρως στο 96, τότε δεν σου φταίει κανείς άλλος εκτός από την απειρία ή ακόμα και την εύλογη αλαζονεία που συνοδεύει ενίοτε τη νεότητα…

Οι πιτσιρικάδες του Άγιαξ προφανώς κάποια στιγμή μετά από τόσα και τόσα θετικά αποτελέσματα και από την παγκόσμια αναγνώριση και αποθέωση που δέχθηκαν, αισθάνθηκαν όντως… «Θεοί» και πίστεψαν πως είναι άτρωτοι και ότι δεν μπορεί να τους κερδίσει κανείς.

Τα πράγματα όμως δεν ήταν έτσι και φρόντισαν να τους προσγειώσουν ανώμαλα στην πεζή πραγματικότητα οι ποδοσφαιριστές της αγγλικής ομάδας… Δεν σας κρύβω ότι κατά βάθος στεναχωρήθηκα που αποκλείστηκαν με αυτόν τον τρόπο, διότι είμαι βέβαιος ότι το τρίτο γκολ της Τότεναμ θα τους… «στοιχειώνει» μια ολόκληρη ζωή. Πραγματικά δεν άξιζε να αποκλειστούν με αυτόν τον… φρικαλέο τρόπο, αλλά από την άλλη μεριά τα παθήματα, μας χαρίζουν τα καλύτερα μαθήματα. Και οι παίκτες του Άγιαξ μπορεί να έχουν όλο το δρόμο μπροστά τους, αλλά ακόμα είναι στα… θρανία και διδάσκονται.

Ας ευχηθούμε λοιπόν, καλή… πρόοδο στους ολλανδούς και καλή τύχη (ανάλογη με τη χθεσινή) στους λονδρέζους στον τελικό…

Μετά από το Champions League, όμως, ήρθε η ώρα των ημιτελικών του Europa League και έχω την αίσθηση ότι και αυτός ο τελικός θα αποτελέσει βρετανική και πιο συγκεκριμένα… λονδρέζικη υπόθεση. Ο Εμερι γνωρίζει πολύ καλά τη Βαλένθια καθώς υπήρξε τεχνικός εκεί για τέσσερα χρόνια.  Την ξέρει δηλαδή, από την καλή και από την… ανάποδη και δεν πιστεύω ότι θα αφήσει να χαθεί το προβάδισμα που του χαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα. Τρία καλά στοιχήματα εδώ, είναι το over, το goal – goal και τα περισσότερα γκολ του 2ου ημιχρόνου.

Εγώ αν ήμουν μπουκ θα έκοβα το… καρπούζι στη μέση και δεν θα έδινα σαφές προβάδισμα για τη νίκη στους αναξιόπιστους και ντεφορμέ ισπανούς…

Η Άιντραχτ ξαφνικά… κλάταρε. Στη Γερμανία συμπλήρωσε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική συνετρίβη από τη Λεβερκούζεν με σκορ 6-1! Το απίστευτο είναι ότι εως τότε διέθετε την καλύτερη εκτός έδρας άμυνα στην κατηγορία! Στο πρώτο ματς με την Τσέλσι έφερε ισοπαλία 1-1 και πλέον τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τους γερμανούς. Η Τσέλσι βλέπετε… καθάρισε στο πρωτάθλημα καθώς μπήκε και μαθηματικά στην τετράδα, εξασφαλίζοντας έτσι ένα εισιτήριο για το επόμενο Champions League.

Ο μεγάλος φετινός στόχος βέβαια δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Europa League και πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει. Σήμερα λογικά θα επικρατήσει, αλλά επειδή ο άσσος είναι σχετικά χαμηλός, θα ρισκάρω συνδυάζοντάς τον με το over και το γκολ – γκολ. Βλέπω για παράδειγμα ένα σκορ της τάξεως του 3-1 υπέρ της Τσέλσι η οποία έχει 11 νίκες και δύο ισοπαλίες φέτος στο Europa League. (9.00 η απόδοση του σκορ στο [eafl id=”18306″ name=”Opap” text=”Pamestoixima.gr”])

Το υπόλοιπο πρόγραμμα περιλαμβάνει ελάχιστα παιχνίδια και όποιος θελήσει να ασχοληθεί θα πρέπει αναγκαστικά να στραφεί στην προτελευταία αγωνιστική της Γ Γαλλίας.

Επειδή προσωπικά φέτος δεν ασχολήθηκα καθόλου με το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, δεν είμαι σε θέση να προβώ σε… ιδιαίτερες αναλύσεις. Θα σταθώ λοιπόν αποκλειστικά και μόνο στον παράγοντα κίνητρο που είναι και ο σημαντικότερος στο φινάλε των πρωταθλημάτων. Έτσι λοιπόν πιστεύω ότι η Λαβάλ που έχει πανίσχυρη έδρα (13-2-1), μπορεί να κερδίσει την πρωτοπόρο και αδιάφορη Ροντέζ που ανέβηκε και μαθηματικά. Η Λαβάλ ισοβαθμεί στην τρίτη θέση με τη Λε Μαν και η μόνο η μία από τις δύο θα συμμετάσχει στο μπαράζ για την άνοδο.

Η Μπουργκ Περονάζ βρίσκεται ακριβώς στη γραμμή του υποβιβασμού και απόψε υποδέχεται τη βαθμολογικά αδιάφορη Μπουλόν, η οποία δείχνει να τα έχει παρατήσει. Η Μπουργκ βέβαια δεν βρίσκεται σε καθόλου καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά όπως προαναφέραμε σε αυτό το σημείο κοιτάμε μόνο το κίνητρο. Για τη θέση που βρίσκεται πάντως, έχει πολύ καλές επιδόσεις εντός έδρας, αφού έχει υποστεί μόνο πέντε ήττες σε 16 παιχνίδια με θετικό συντελεστή τερμάτων (19-14).

Αν πάλι κυνηγάτε εκπλήξεις, τότε ίσως μια από αυτές σημειωθεί στον αγώνα της Λυών Ντουσέρ με την Τουρ. Οι ελπίδες των γηπεδούχων για την τρίτη θέση είναι ανύπαρκτες καθώς βρίσκονται τέσσερις βαθμούς πίσω από τη Λε Μαν και τη Λαβάλ. Η Τουρ από την άλλη μεριά ισοβαθμεί στη γραμμή του υποβιβασμού με τη Μπουργκ Περονάζ και παραδόξως διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα μετά από την πρωτοπόρο Ροντέζ.

Καλή τύχη και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το live μέσα από το [eafl id=”12392″ name=”bookenemylive.com” text=”bookenemylive.com”].

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ