ΚΥΠΕΛΛΑ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ!

Καλημέρα. Προγράμματα όπως το σημερινό, τα… απεχθάνομαι! Βλέπεις δηλαδή ένα «παχύ» κουπόνι και ενώ έχεις την αίσθηση ότι μπορείς να αντλήσεις πληθώρα σημείων, όταν αρχίζεις το «διάβασμα» αντιλαμβάνεσαι ότι η πλειοψηφία των αναμετρήσεων έχουν να κάνουν με κύπελλα και Λιγκ Καπ, με τα οποία δεν ασχολείται κανείς. Και όταν λέω κανείς, εννοώ… κανείς! Ούτε καν, οι ίδιες οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτά.

Όλοι οι προπονητές θα προβούν είτε σε μεγάλο, είτε σε ελεγχόμενο ροτέισον. Θα υπάρξουν αλλαγές στις συνθέσεις των ομάδων και θα δοθούν «ανάσες» σε πολλούς βασικούς ποδοσφαιριστές που έχουν τραβήξει όλο το… κουπί έως τώρα. Υπάρχει λοιπόν κανένας ουσιαστικός λόγος, να επενδύσουμε τα χρήματα μας σε τέτοιου είδους παιχνίδια; Δεν νομίζω… Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας… Προσωπικά δεν κοίταξα καν, το πρόγραμμα! Όπου έβλεπα κύπελλο, απλά γύρναγα σελίδα… Το έψαξα λίγο στην αρχή, μήπως και βγει κανένα «λαβράκι» αλλά πολύ γρήγορα το… μετάνιωσα και ασχολήθηκα μόνο με τα ματς των πρωταθλημάτων.

Ξέρετε πόσες φορές έχω δει στο παρελθόν το φαινόμενο να κατεβαίνει μία ομάδα με τα «δεύτερα» και στο τέλος να πανηγυρίζει σπουδαίες νίκες και μεγάλες προκρίσεις; Υπάρχει όμως λογική εξήγηση… Αφενός οι αναπληρωματικοί μίας ομάδας είναι ξεκούραστοι και αφετέρου τα δίνουν όλα προκειμένου να αποδείξουν στον προπονητή τους ότι κακώς δεν τους χρησιμοποιούσε όλο αυτό το διάστημα…

Για αυτό σας λέω… Διαγράψτε όλα τα ματς των κυπέλλων και των Λιγκ Καπ και περιοριστείτε στα – λίγα έστω – παιχνίδια πρωταθλημάτων που διεξάγονται απόψε. Στην αγγλική Νάσιοναλ Λιγκ για παράδειγμα, έχουμε ολόκληρη εμβόλιμη αγωνιστική…

Όπως γράφω και στην ανανεωμένη KING BET που κυκλοφόρησε σήμερα, το φετινό πρωτάθλημα της Νάσιοναλ Λιγκ είναι το μοναδικό βρετανικό στο οποίο παρουσιάζεται μια μεγάλη απόκλιση στην δυναμικότητα των ομάδων. Με λίγα λόγια, έχει ξεχωρίσει μια ομάδα συλλόγων που είναι ξεκάθαρο ότι θα διεκδικήσει μέχρι εσχάτων την άνοδο. Από την άλλη μεριά, είναι εμφανές ότι υπάρχουν αρκετές ακόμα ομάδες που δεν μπορούν να… στρίψουν με τίποτα.

Η πρωτοπόρος Φόρεστ Γκριν πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία καθώς έρχεται από πέντε νίκες και μια ισοπαλία. Ο συντελεστής τερμάτων της σε αυτά τα έξι παιχνίδια, είναι 12-0! Μακριά από την έδρα της μετρά 6 διπλά σε 8 αναμετρήσεις και σήμερα φιλοξενείται από την ντεφορμέ νεοφώτιστη Σόλιχουλ. Σκέφτηκα ότι για να αυξήσουμε το ενδεχόμενο του κέρδους θα μπορούσαμε είτε να συνδυάσουμε το διπλό με το over, είτε να το παίξουμε από ημίχρονο.

Πολύ καλή ομάδα έχει και η Ίστλιχ η οποία σήμερα φιλοξενεί την… άχρωμη Τορκί. Η φιλοξενούμενη ομάδα έχει τεράστιο πρόβλημα στην επίτευξη του γκολ και διατηρεί την δεύτερη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση με μόλις τέσσερα γκολ στο ενεργητικό της. Έχει υποστεί 6 ήττες σε 8 παιχνίδια μακριά από το γήπεδό της και αναμένεται ένα… δύσκολο απόγευμα.

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται η Γκέιτσχεντ η οποία σήμερα παίζει με την ουραγό Γκίσελι. Οι γηπεδούχοι συμπλήρωσαν 11 ήττες και μόλις δύο νίκες μετά από 16 αγωνιστικές και δεν πιστεύω ότι μπορούν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην ανώτερη αντίπαλό τους.

Εξαιρετικά φορμαρισμένη είναι και η Ντόβερ, η οποία έρχεται από έξι νίκες σε 9 παιχνίδια. Σκοράρει συνεχώς και ακατάπαυστα και αυτή τη στιγμή διατηρεί τη δεύτερη παραγωγικότερη επίθεση με ένα γκολ διαφορά από την πρωτοπόρο Φόρεστ Γκριν. Το περασμένο Σάββατο μάλιστα, συνέτριψε τη Μπρέιντρι στην οποία έβαλε έξι γκολ! Αν πιάσει παρόμοια απόδοση, θα περάσει νικηφόρα και από την έδρα της Μπρόμλεϊ που είναι από τις χειρότερες της κατηγορίας…

Η Τρανμίρ λογικά δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα από την αδύναμη Νορθ Φέριμπι η οποία συμπλήρωσε 7 ήττες σε 8 παιχνίδια μακριά από την έδρα της. Οι φιλοξενούμενοι διατηρούν τη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία, ενώ είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στα τελευταία 11 παιχνίδια τους σημείωσαν μόλις ένα τέρμα! Είναι η… πρωταθλήτρια των no – goal και θα αποτελέσει έκπληξη αν σήμερα σημειώσει τέρμα απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Σκέφτομαι λοιπόν το συνδυασμό του άσσου με το no – goal. Μια καθαρή νίκη για την Τρανμίρ της τάξεως του 2-0 ή 3-0…

Η ομάδα που έχει τα περισσότερα under στην Νάσιοναλ Λιγκ είναι η Μπόρεχαμ η οποία συμπλήρωσε 14 στα 16! Αυτό που αξίζει να τονίσουμε όμως είναι ότι δεν έχει δεχθεί ούτε ένα τέρμα στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων της τις τελευταίες 10 αγωνιστικές. Τέτοιες επιδόσεις δεν βρίσκουμε σε κανένα πρωτάθλημα στην Ευρώπη… Αντί λοιπόν να ποντάρω στο 1.65 του άσσου της Λίνκολν, προτιμώ είτε το under του 1.75, είτε το Χ του ημιχρόνου το οποίο είναι δυάρι.

Το ίδιο σκέφτομαι και για την αναμέτρηση της Ντάγκεναμ με την Όλντερσοτ. Η Ντάγκεναμ είναι το θεωρητικό φαβορί, αλλά η θεωρία από την πράξη δεν είναι… ένα τσιγάρο δρόμος. Η Όλντερσοτ βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και η άμυνά της είναι από τις καλύτερες της κατηγορίας. Μακριά από την έδρα της έχει υποστεί μόνο δύο ήττες σε 8 παιχνίδια, ενώ στα 7 τελευταία παιχνίδια της, μόνο από τη Φόρεστ Γκριν δέχθηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο των αναμετρήσεών της. Ότι και πριν λοιπόν… Από το 1.65 του άσσου είναι προτιμότερο το 1.75 του under και το δυάρι του Χ του ημιχρόνου.

Στο Σάουθπορτ – Γιορκ τέλος, ίσως έχουμε μια… μικροέκπληξη. Η Γιόρκ εδώ και μια εβδομάδα έχει νέο προπονητή τον Μιλς και από εδώ και στο εξής αναμένω μια καλύτερη πορεία από εκείνη. Η Σάουθπορτ βρίσκεται στην προτελευταία θέση, έχοντας τη χειρότερη άμυνα και μία μόλις νίκη σε 8 παιχνίδια στην έδρα της…

Ας δούμε όμως τι άλλο έχει σήμερα που δεν έχει να κάνει με… κύπελλα. Στην πρέμιερ Σκωτίας η εξαιρετικά φορμαρισμένη Αμπερντίν λογικά θα περάσει και από την έδρα της Χάμιλτον. Το 1.45 όμως δεν με καλύπτει με τίποτα… Προτιμώ το over, καθώς τόσο η μία όσο και η άλλη σκοράρουν συνεχώς τους τελευταίους δύο μήνες.

Στο Καμπιονάτο διεξάγεται ο αγώνας ανάμεσα στη Τζένοα και τη Μίλαν. Το προηγούμενο Σάββατο είχαμε εντοπίσει την πιθανή νίκη της Μίλαν επί της Γιουβέντους καθώς είχαμε διακρίνει την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του Μιλάνου. Δεν αποκλείω να συνεχιστεί αυτό το σερί των θετικών εμφανίσεων και μέσα στη Γένοβα.

Στην δεύτερη κατηγορία, η Βερόνα φρόντισε να μας αποδείξει από την πρώτη στιγμή, ποια είναι η ομάδα που αποτελεί το μεγάλο… αφεντικό του πρωταθλήματος. Διαλύει στο διάβα της σχεδόν κάθε αντίπαλο, έχοντας ως μπροστάρη τον εξαιρετικό Πατσίνι, ο οποίος έχει σημειώσει 11 γκολ σε 10 παιχνίδια! Σήμερα παίζει με την Πίζα, της οποίας όλοι οι παίκτες έχουν βάλει τα… μισά γκολ του Πατσίνι. Έξι γκολ έχουν πετύχει όλα και όλα οι γηπεδούχοι και δεν νομίζω ότι μπορούν να σταματήσουν το «τρένο» που λέγεται Βερόνα.

Η Φροζινόνε, η οποία ξεκίνησε ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο, έχει μείνει λίγο πίσω και χρειάζεται βαθμούς. Σήμερα υποδέχεται τη νεοφώτιστη Σπαλ η οποία έχει πετύχει το εξής αξιοσημείωτο: Εντός έδρας έχει 5 στα 5 over και εκτός 5 στα 5 under. Είναι εμφανές ότι ο προπονητής της ομάδας αντιμετωπίζει με μεγάλη προσοχή και επιφύλαξη τα παιχνίδια που δίνει μακριά από την έδρα του. Σήμερα όμως έχει να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα απουσιών με τιμωρίες και τραυματισμούς και γι΄αυτό το λόγο θα δώσω προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Το Μπρέσια – Βιτσέντζα τέλος, αποτελεί γειτονικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο σχεδόν «ισοϋψείς» αντιπάλους. Η Μπρέσια έχει τέσσερα Χ σε πέντε παιχνίδια στην έδρα της και η Βιτσέντζα συμπλήρωσε τέσσερα στα 10 συνολικά. Έχω την αίσθηση ότι ο ένας βαθμός δεν θα προξενούσε δυσαρέσκεια σε καμία από τις δύο ομάδες.

Στη Β Σουηδίας βλέπουμε σε χαμηλές αποδόσεις τον άσσο της Έργκριτε επειδή η ομάδα χρειάζεται βαθμούς για να διατηρηθεί στην κατηγορία. Και η Φρέι όμως, δεν έχει σωθεί ακόμα, αφού θέλει έναν πόντο για να παραμείνει και μαθηματικά στην κατηγορία. Πρόκειται για μια ομάδα η οποία μακριά από το γήπεδό της έχει επτά Χ σε 13 παιχνίδια. Η δε Έργκριτε τα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο το τελευταίο διάστημα. Καλό το «τρίποντο» αλλά και ο ένας βαθμός δεν είναι άσχημος στην προκειμένη περίπτωση. Όπως και να έχει πάντως, το 1.65 του άσσου είναι απορριπτέο.

Φίλες και φίλοι, όσο… απίστευτο και αν φαίνεται, από το τεράστιο σημερινό πρόγραμμα μόνο αυτά ήταν τα λίγο πιο αξιόπιστα πρωταθλήματα με τα οποία θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε. Η πλειοψηφία των υπολοίπων παιχνιδιών έχει να κάνει με κύπελλα και θα επαναλάβω αυτά που έγραφα στην αρχή… Δεν ασχολούμαστε και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Καλή τύχη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ» PROMO CODE

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Πάσχα ήρθε... νωρίτερα στη FONBET!
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE: LEG250
  • 150 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ