ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!

Καλημέρα. Ότι το μπάσκετ – καλαθοσφαίριση έχει εξελιχθεί ως το εθνικό μας άθλημα, είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι μας από τη στιγμή που τον Ιούνιο του 1987 σηκώσαμε την ευρωπαϊκή κούπα. Από τότε έως και σήμερα έχουν ακολουθήσει δεκάδες επιτυχίες και τίτλοι τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Σήμερα είμαστε έτοιμοι να προσθέσουμε ένα ακόμα κύπελλο στην πλούσια τροπαιοθήκη μας. Η εθνική μας ομάδα των Νέων η οποία πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό τουρνουά, θα κληθεί να αντιμετωπίσει στον τελικό του Euro στις 21.15μμ το Ισραήλ. Προσωπικά δεν είμαι απλά αισιόδοξος, αλλά σχεδόν πεπεισμένος ότι θα κερδίσουμε! Με αυτόν τον ισχυρισμό μου δεν θέλω να υποτιμήσω το Ισραήλ το οποίο έχει όντως καλή ομάδα. Επειδή όμως παρακολούθησα τόσο το χθεσινό παιχνίδι του ημιτελικού με τους Ισπανούς, όσο και το προηγούμενο των προημιτελικών με τους Λιθουανούς, σιγουρεύτηκα ότι αυτή η ομάδα ξεκίνησε τη διοργάνωση αποφασισμένη να… καθαρίσει τους πάντες μέχρι το φινάλε. Όταν κερδίζεις ολόκληρη εθνική Ισπανίας δια περιπάτου με 20 πόντους διαφορά, τότε πραγματικά καμία άλλη ομάδα δεν είναι ικανή να σταματήσει τον ξέφρενο ρυθμό σου. Στο δρομολόγιο της… ταχείας δεν ορίστηκε σταθμός, και το τρένο θα φτάσει στον προορισμό του ακριβώς στην ώρα του. Στις 23.00 η ώρα το βράδυ που θα έχει λήξει το παιχνίδι, θα είμαστε όλοι ξεσηκωμένοι και θα πανηγυρίζουμε…

Πάμε αμέσως να ρίξουμε μια ματιά στο σημερινό κυριακάτικο πρόγραμμα…

Αποδυναμωμένη παρουσιάζεται στη Γ Γερμανίας η Σόνενχοφ που σήμερα υποδέχεται το Μαγδεμβούργο το οποίο αποτελεί ένα από τα φαβορί για την άνοδο. Παρεμπιπτόντως, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, το Μαγδεμβούργο είχε υποστεί τις λιγότερες (4) εκτός έδρας ήττες, διατηρώντας την δεύτερη παραγωγικότερη επίθεση μετά από τη Ρέγκενσμπουργκ. Η δε Σόνενχοφ είχε τη δεύτερη χειρότερη εντός έδρας άμυνα μετά από τη Μάιντζ Β που υποβιβάστηκε…

Στην Αυστρία η ενισχυμένη μεταγραφικά Στουρμ Γκρατς είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα φέτος. Το απέδειξε άλλωστε και την προηγούμενη Πέμπτη, όταν συνέτριψε εκτός έδρας την Μλάντοστ στην ρεβάνς του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League. Παρά το γεγονός ότι σήμερα έχει απουσίες στην άμυνα, παραμένει το μεγάλο φαβορί απέναντι στην αποδυναμωμένη Σεντ Πόλτεν που πρόσφατα αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του κυπέλλου από την ερασιτεχνική Κλάγκενφουρτ. Σας θυμίζω ότι πέρσι η Σεντ Πόλτεν σώθηκε την τελευταία αγωνιστική. Φέτος δεν είμαι… βέβαιος ότι θα σταθεί το ίδιο… τυχερή.

Αν κρίνουμε από την μεταγραφική ενίσχυση των ομάδων, τότε θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το σετ των αποδόσεων στον αγώνα της Τουν με τη Σιόν, θα μπορούσε να είναι ακόμα και αντίστροφο! Η Τουν βλέπετε αποδυναμώθηκε, ενώ η Σιόν ενισχύθηκε. Οι γηπεδούχοι διαθέτουν μια από τις μετριότερες έδρες στην κατηγορία και οι φιλοξενούμενοι συνηθίζουν να παίζουν επιθετικά κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Η Σιόν έχει πάρει τρία διπλά στις πέντε τελευταίες επισκέψεις της εκεί… (2.95 το διπλό στον STOIXIMAN.GR)

Στην Δανία διεξάγεται το ντέρμπι της Κοπεγχάγης ανάμεσα στη Νόρτζελαντ και τη Μπρόντμπι και οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι διαθέτουν πληρέστερο ρόστερ, μπορούν να διατηρήσουν την παράδοση που τους θέλει να μην χάνουν εκεί μέσα. Αν η Νόρτζελαντ δεν ενισχυθεί και άλλο μεταγραφικά, είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην πορεία… (2.00 το διπλό στην NETBET.GR)

Η Μίντιλαντ η οποία πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στο Europa League, αντιμετωπίζει την υποδεέστερη Σίλκεμποργκ και επειδή είμαι ανάμεσα στον άσσο και το over ίσως τελικά ρισκάρω στον συνδυασμό των δύο αυτών σημείων.

Στην Πολωνία η Λεχ Πόζναν η οποία φέτος απέκτησε 10 παίκτες εκ των οποίων οι περισσότεροι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, φιλοξενείται από την Βίσλα Πλοκ που δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο σαν ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι υπερέχουν ποιοτικά και εμπειρικά και μπορούν να επαναλάβουν μια νίκη όπως και πέρσι που επικράτησαν εύκολα με σκορ 0-3. (1.95 στην VISTABET.GR)

Στην Σουηδία η διοίκηση της Γκέτεμποργκ απομάκρυνε τόσο τον προπονητή Λέναρντσον όσο και τον τεχνικό διευθυντή Γκρεν οι οποίοι είχαν πέσει στην… δυσμένεια των ποδοσφαιριστών. Πιστεύω ότι αυτές οι αλλαγές μπορούν να επιφέρουν την ηρεμία και αν αλλάξουν άμεσα το κακό αγωνιστικό προφίλ του συλλόγου. Σήμερα φιλοξενεί την Έρεμπρο από την οποία έχασε με 4-2 πριν από μία εβδομάδα. Οι παίκτες της Γκέτεμποργκ πιστεύω ότι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάρουν τη ρεβάνς. Η Έρεμπρο άλλωστε, αποδυναμώνεται αισθητά όταν απομακρύνεται από το γήπεδό της ενώ και η παράδοση είναι εις βάρος της. Στηρίζουμε γηπεδούχους λοιπόν και το δεύτερο σημείο που θα κρατήσω είναι το over στον αγώνα της Κάλμαρ με την ΑΦΚ. Οι δύο αυτές ομάδες διαθέτουν τις χειρότερες άμυνες στην κατηγορία και λογικά θα δούμε για μία ακόμη φορά να διεξάγεται ένα ανοιχτό παιχνίδι με εκατέρωθεν τέρματα όπως και στον πρώτο γύρο…

Στην Βραζιλία η Σάντος λογικά θα κερδίσει την μέτρια Μπαϊα, αλλά προσωπικά θα προτιμήσω το under, μιας και οι γηπεδούχοι έχουν τα περισσότερα (13) στην κατηγορία. Μέσα στην έδρα τους μάλιστα, μετρούν 7 στα 8. Οι τέσσερις από τις πέντε φετινές τους εντός έδρας νίκες, ήταν της τάξεως του 1-0. Η δε Μπαϊα έχει μια από τις καλύτερες άμυνες, αλλά ταυτόχρονα και μια από τις χειρότερες εκτός έδρας επιθέσεις στην κατηγορία…

Η Μποταφόγκο θα παίξει το γνώριμο παιχνίδι των αντεπιθέσεων, το οποίο την έχει οδηγήσει αρκετά ψηλά στη βαθμολογία. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δυσκολοκατάβλητη ομάδα η οποία δέχεται πολύ δύσκολα το τέρμα. Αποψινός της αντίπαλος, είναι η ουραγός Γκοϊανιένσε που έρχεται από έξι ήττες σε οκτώ παιχνίδια. Για την ακρίβεια βλέπω πιθανή μια ισχνή νίκη των φιλοξενούμενων, της τάξεως του 0-1. (7.00 στην SPORTINGBET.GR)

Και η Ατλέτικο Μινέιρο μπορεί να φτάσει στη νίκη απέναντι σε μια Βάσκο Ντα Γκάμα που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στην επίθεση λόγω απουσιών. Ο πρώτος σκόρερ Λουίς Φαμπιάνο είναι τραυματίας, ο Τάλες είναι τιμωρημένος, ενώ ο Νενέ αποχώρησε πριν από λίγες μέρες. Ούτως ή άλλως η Βάσκο είναι μια ομάδα που έχει πολύ άσχημες επιδόσεις μακριά από την έδρα της, καθώς μετρά πέντε ήττες σε έξι παιχνίδια. Η Μινέιρο είναι ανώτερη και έχει και την παράδοση με το μέρος της. Όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι της Μποταφόγκο έτσι και εδώ βλέπω μια ισχνή νίκη των γηπεδούχων…

Η Παραναένσε είναι μια ομάδα που παραδοσιακά στηρίζεται στην δυνατή της έδρα. Σήμερα υποδέχεται την Πόντε Πρέτα η οποία δεν έχει ακόμα διπλό στο ενεργητικό της. Διατηρεί μάλιστα και τη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση, καθώς έχει πετύχει μόλις τρία γκολ σε οκτώ αγωνιστικές! Οι… ισχνές νίκες που λέγαμε νωρίτερα ισχύουν και εδώ διότι η Παραναένσε αντιμετωπίζει δυσκολίες στην επίτευξη του γκολ. Εντός έδρας έχει 5 στα 6 under και τη δεύτερη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία.

Στην Κολομβία η Ατλέτικο Νασιονάλ που σαρώνει τους τίτλους τα τελευταία χρόνια, υποδέχεται την συγκριτικά αδύναμη Τολίμα που πέρσι είχε τις χειρότερες εκτός έδρας επιδόσεις με 9 ήττες και μία ισοπαλία σε 10 παιχνίδια! Η Ατλέτικο αντιθέτως, διατηρούσε την καλύτερη έδρα με 8 νίκες και δύο ισοπαλίες σε 10 αγωνιστικές. Δεν βλέπω κάτι να αλλάζει φέτος…

Η Αμέρικα Ντε Κάλι που επανεμφανίστηκε πέρσι μετά από απουσία πέντε ετών, έπαιξε αμέσως πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς από ότι φαίνεται δεν είχε ξεχάσει τη βαριά φανέλα που διέθετε… Φέτος ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο και έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Η Λα Εκιδάδ δεν δείχνει ικανή να την σταθεί εμπόδιο και γι΄αυτό θα προτιμήσω τους γηπεδούχους.

Από τις καλές ομάδες της κατηγορίας είναι και η Λος Μιγιονάριος που πραγματοποίησε μια πολύ καλή πορεία στην Απερτούρα τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Μέσα στο γήπεδό της μάλιστα, είχε 8 νίκες σε 10 παιχνίδια και την καλύτερη διαφορά τερμάτων στην κατηγορία (+16). Απόψε φιλοξενεί την αποδυναμωμένη και ντεφορμέ Ριονέγκρο από την οποία δεν έχει δεχθεί ούτε γκολ στα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια τους.

Στην Παραγουάη τέλος, πιστεύω ότι η Σπορτίβο Λουκένιο μπορεί να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο νέο πρωτάθλημα. Η ομάδα δεν τα πήγε καλά στην περσινή Απερτούρα, αλλά φέτος ενισχύθηκε για μια σαφώς καλύτερη πορεία. Η Ιντεπεντιέντε αποδυναμώθηκε, καθώς αποχώρησε ο καλύτερός τους παίκτης ο φορ Άλφιο Οβιέδο. Η μεταξύ τους αναμέτρηση θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο και αυτό είναι κάτι που διευκολύνει τους τυπικά φιλοξενούμενους.

Καλή τύχη…

STOIXIMAN.GR: ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΡΑΗΛ (U20) 1.60 – 2.65

Το STOIXIMAN.GR προσφέρει τον τελικό του Euro των Νέων στο μπάσκετ σε μηδενική γκανιότα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ» PROMO CODE

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Πάσχα ήρθε... νωρίτερα στη FONBET!
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE: LEG250
  • 150 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ