ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ… ΟΛΟΙ!

Καλημέρα. Tο ξέρω ότι οι περισσότεροι ενδεχομένως να… βαριέστε να πάτε να ψηφίστε. Το ξέρω πολύ καλά, ότι η μέρα είναι θαυμάσια για τσάρκες στο κέντρο και ουζάκια στην παραλία, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι θα πρέπει όλοι να προβούμε στο εκλογικό μας καθήκον και πριν απ΄όλα, να πάμε να ψηφίσουμε… Είναι κρίμα και άδικο να αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν πριν από εμάς, για εμάς… Καλό θα ήταν όμως πρώτα να πληροφορηθούμε μέσω του ypes.gr που ακριβώς βρίσκονται τα σχολεία – εκλογικά κέντρα που ψηφίζουμε, καθώς απ΄ότι διαπίστωσα, υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Καλό… βόλι λοιπόν και εμείς περνάμε αμέσως να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στο κουπόνι του στοιχήματος. Όχι στο… εκλογικό (αυτά είχαμε την ευκαιρία να τα αναλύσουμε και στην εκπομπή) αλλά στο ποδοσφαιρικό…

Θα ξεκινήσουμε με τους Ιταλούς καθώς απόψε ολοκληρώνεται το Καμπιονάτο.

Σχετικά με τη μάχη της παραμονής, οι ομάδες που κινδυνεύουν είναι οι εξής: Φιορεντίνα (40), Ουντινέζε (40), Έμπολι (38), Τζένοα (37). Καταρχάς, σε περίπτωση που υπάρξει ισοβαθμία της Τζένοα με την Έμπολι στους 38, η ομάδα που υπερέχει είναι η ομάδα της Γένοβας επειδή έχει κερδίσει και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια. (Θυμίζω ότι στην Ιταλία το πρώτο κριτήριο που λαμβάνεται υπόψη στις ισοβαθμίες, είναι οι βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες).

Αυτό σημαίνει πως αν τελικά η Έμπολι χάσει από την Ιντερ και το Φιορεντίνα- Τζένοα λήξει ισόπαλο, θα υποβιβαστεί η Εμπολι. Επειδή η Φιορεντίνα χρειάζεται μόνο έναν πόντο για να παραμείνει και μαθηματικά στην κατηγορία, θεωρώ ότι θα πρέπει να εξετάσουμε ιδιαιτέρως σοβαρά το ενδεχόμενο του Χ, στο παιχνίδι της με την Τζένοα. Ούτως ή άλλως, η ομάδα της Φλωρεντίας απαριθμεί τις περισσότερες (16) ισοπαλίες στην Ιταλία! Επίσης, πρέπει να επισημάνουμε ότι τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα από τα μεταξύ τους παιχνίδια, λήγουν χωρίς νικητή. Για την ακρίβεια, συμπλήρωσαν επτά ισοπαλίες στα 10 πιο πρόσφατα και στις δύο έδρες!

Τι είθισται να συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις; Τα λέγαμε και με τον Αλέξανδρο στην εκπομπή… Οι δύο αντίπαλοι συνήθως παίζουν χαλαρά στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας… κολλημένο τα αυτί τους στο ραδιόφωνο. Εάν πληροφορηθούν ότι η Έμπολι χάνει στο Μιλάνο, τότε το Χ θα παραμείνει έως το φινάλε. Αν όμως προηγηθεί η Έμπολι, τότε στο δεύτερο ημίχρονο θα παίξει ο καθένας για την πάρτη του. Έτσι λοιπόν, το πρώτο στοίχημα που επιλέγουμε από το συγκεκριμένο ματς, είναι το Χ του ημιχρόνου. Για μένα αξίζει και το Χ τελικό και σε περίπτωση που στο ημίχρονο προηγείται η Έμπολι, κάνουμε cash out. Τόσο απλά…

Στο ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας στους 40 βαθμούς μεταξύ των Φιορεντίνα, Ουντινέζε και Τζένοα, υπάρχει… μπέρδεμα, καθώς οι ομάδες θα έχουν συλλέξει από πέντε βαθμούς η κάθε μία, στις μεταξύ τους αναμετρήσεις! Το αμέσως επόμενο κριτήριο λοιπόν, είναι η διαφορά τερμάτων σε αυτά τα παιχνίδια. Εκεί λοιπόν υπερέχει η Ουντινέζε.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Ουντινέζε ουσιαστικά έχει σωθεί ότι και αν συμβεί στα υπόλοιπα παιχνίδια. Οπότε δεν χρειάζεται καν, τον βαθμό στο ματς με την Κάλιαρι στη Σαρδηνία. Κακώς λοιπόν κατά τη γνώμη μου, άνοιξε αυτό το ματς, έχοντας ως πρώτο σημείο το διπλό. Η Κάλιαρι διαθέτει ισχυρή έδρα (Τέσσερις ήττες σε 18 αγωνιστικές) και οι παίκτες της θα επιδιώξουν να κλείσουν τη σεζόν με ένα θετικό αποτέλεσμα και μία καλή εμφάνιση, μπροστά στο κοινό τους… Το πρώτο σημείο λοιπόν που αποκλείουμε είναι το διπλό της Ουντινέζε, που έτσι κι αλλιώς, τα… θαλασσώνει όταν απομακρύνεται από την έδρα της.

Επανερχόμαστε στο Φιορεντίνα – Τζένοα… Είδαμε νωρίτερα ότι οι γενοβέζοι θα παραμείνουν στην κατηγορία αν πάρουν το Χ και την ίδια ώρα χάνει η Έμπολι από την Ίντερ. Αν όμως καταφέρνει να κρατά στο Μιλάνο, τότε η Τζένοα δεν μπορεί να συμβιβαστεί με το Χ και θα είναι υποχρεωμένη να ανοιχτεί και να βγει μπροστά για τη νίκη. Η Φιορεντίνα – εννοείται – ότι δεν πρόκειται να χαριστεί γιατί κινδυνεύει και αυτή, οπότε πολύ απλά, θα… φαγωθούν μεταξύ τους. Για μένα λοιπόν, το μόνο σημείο που αξίζει να κρατήσουμε από αυτό το ματς είναι το Χ του ημιχρόνου και από εκεί και πέρα βλέποντας και παίζοντας στο live

Πάμε τώρα να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει στα υψηλά… κλιμάκια και στη μάχη που γίνεται για το Τσάμπιονς Λιγκ… Οι διεκδικήτριες των δύο εισιτηρίων που έχουν απομείνει, είναι οι Αταλάντα (66), Ίντερ (66), Μίλαν (65). Τη Ρόμα που βρίσκεται στους 63 δεν την υπολογίζουμε, καθώς υστερεί στην ισοβαθμία τόσο με την Αταλάντα, όσο και με την Ιντερ…

Εδώ πάντως, θεωρώ ότι τα πράγματα είναι σαφώς πιο απλά και βατά, καθώς και οι τρεις ομάδες έχουν να δώσουν τρία φαινομενικά εύκολα παιχνίδια, κόντρα σε υποδεέστερους αντιπάλους… Η Αταλάντα υποδέχεται την αδιάφορη Σασσουόλο, η Ίντερ φιλοξενεί την Έμπολι που έχει τις χειρότερες εκτός έδρας επιδόσεις στο πρωτάθλημα (1-5-12), ενώ η Μίλαν παίζει εκτός έδρας με τη Σπαλ, η οποία δεν διεκδικεί τίποτα απολύτως. Όπως αναμενόταν και τα τρία αυτά σημεία, συνοδεύονται από πολύ χαμηλές αποδόσεις, οπότε μόνο εάν παιχτούν συνδυαστικά αποκτούν κάποια αξία. (Η απόδοση είναι γύρω στο 2.50).

Για να είμαι ειλικρινής, δεν βλέπω εκπλήξεις… Η Αταλάντα δεν «σκίστηκε» όλη τη χρονιά για να χάσει το Τσάμπιονς Λιγκ την τελευταία αγωνιστική μέσα στο Μπέργκαμο, από την αδιάφορη Σασσουόλο… Το ίδιο ισχύει και για την Ιντερ. Όσο και αν «καίγεται» για τη νίκη η Έμπολι, δεν πιστεύω ότι θα μπορέσει να σπάσει την αρνητική παράδοση που τη θέλει να μετρά επτά σερί ήττες στο Μιλάνο.

Η Μίλαν τέλος, μπορεί να μην κρατά την τύχη της στα χέρια της, αλλά θεωρώ ότι οι παίκτες της θα πράξουν το καθήκον τους, ευελπιστώντας σε γκέλα είτε της Αταλάντα, είτε της Ίντερ. Τα υπόλοιπα στο… live στο [eafl id=”12392″ name=”bookenemylive.com” text=”bookenemylive.com”].

Στην Αυστρία η Αούστρια Βιέννης διεκδικεί ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και σήμερα φιλοξενείται από την αδιάφορη πλέον Λίντσερ. Η βαριά φανέλα της Αούστρια, αλλά κυρίως το κίνητρο δεν δικαιολογούν τον φαβοριτισμό των βαθμολογικά αδιάφορων γηπεδούχων.

Στην Τουρκία αν τελικά αδειοδοδοτηθεί η Τράμπζονσπορ, θα οδηγήσει στο Europa League και η έκτη θέση. Να λοιπόν μια καλή ευκαιρία για τη Φενέρ να σώσει μια χρονιά που ξεκίνησε καταστροφικά για εκείνη… Στη μάχη της παραμονής μια εκ των Γκεζτέπε και Μπούρσασπορ θα υποβιβαστεί. Οι δύο ομάδες έχουν από 35 και 34 βαθμούς αντίστοιχα και αν η Γκεζτέπε κερδίσει την αδιάφορη Ανκαραγκούτσου, θα παραμείνει στην κατηγορία ότι και αν κάνει η Μπούρσασπορ. Επειδή όμως η απόδοση του άσσου είναι πολύ χαμηλή δεν είμαι πρόθυμος να ποντάρω και θα περιμένω να ασχοληθώ κατά τη διάρκεια του live.

Στη Νορβηγία υπάρχουν ορισμένες ομάδες που αν βρεθούν σε καλή μέρα μπορούν να επικρατήσουν ρίχνοντας τριάρες και… τεσσάρες. Αναφέρομαι στη Μόλντε από την πρώτη κατηγορία και στις Αάλεσουντ και Σάντεφιορντ από τη Β Νορβηγίας. Η Μόλντε είναι πρώτη, διαθέτει την παραγωγικότερη επίθεση και φιλοξενείται από την ουραγό Τρόμσο που έχει τη χειρότερη άμυνα. Θυμίζω ότι τα τρία τελευταία χρόνια περνά νικηφόρα εύκολα από εκεί μέσα…

Η Άαλεσουντ είναι πρώτη στη Β κατηγορία και έρχεται από πέντε σερί νίκες με συντελεστή τερμάτων 15-4! Φιλοξενείται από τη μέτρια Γιερβ που στις δύο τελευταίες ήττες της δέχθηκε συνολικά οκτώ γκολ. Πέρσι πέρασε «αέρα» από εκεί μέσα με σκορ 0-3.

Η Σάντεφιορντ παραμένει αήττητη έχοντας την παραγωγικότερη επίθεση στη Β Νορβηγίας. Φιλοξενείται από την Στρόμεν που μετά από οκτώ αγωνιστικές δεν έχει πετύχει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα. Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με τρία πιθανά διπλά που μπορεί να παιχτούν είτε κατά μόνας, είτε όλα μαζί, είτε συνδυαστικά με τα over…

Για τον 1ο όμιλο του παγκοσμίου κυπέλλου under 20 θα αναμετρηθούν η Σενεγάλη με την Κολομβία. Την πρώτη αγωνιστική κέρδισαν και οι δύο και επειδή προκρίνονται οι δύο πρώτες, αν απόψε φέρουν ισοπαλία ουσιαστικά θα περάσουν χέρι – χέρι στους «16». Ο αγώνας θα γίνει στο Λούμπλιν της Πολωνίας και ίσως αξίζει ένα μικρό ρίσκο.

Από εκεί και πέρα θα κλείσουμε με κάποιες πιθανές εκπλήξεις που προκύπτουν από δυσαναλογία αποδόσεων…

Στις ΗΠΑ το Κάνσας διανύει περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος και απόψε υποδέχεται το φορμαρισμένο Σιάτλ που έρχεται από ένα αήττητο σερί έξι αγωνιστικών. Για τους γηπεδούχους δεν θα αγωνιστεί ο Νέμεθ που είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με επτά γκολ έως τώρα…

Στη Βραζιλία πιστεύω ότι η Βάσκο θα βελτιωθεί στο άμεσο διάστημα διότι την ανέλαβε ο πολύπειρος Βαντερλέι Λουσεμπούργκο. Αυτή η αλλαγή τεχνικού θεωρώ ότι θα ανεβάσει τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά τους παίκτες τους συλλόγου. Έτσι και αλλιώς η Φορταλέζα δεν είναι κανένα… μεγαθήριο για να μπορέσει να δικαιολογηθεί το 1.70 του άσσου της.

Στην Κροατία τέλος, η Χάιντουκ χρειάζεται έναν βαθμό για έξοδο στην Ευρώπη. Φιλοξενείται από την πρωταθλήτρια Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ο άσσος προσφέρεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα λόγω της αδιαμφισβήτητης δύναμης των γηπεδούχων. Επειδή όμως οι φιλοξενούμενοι που δεν αποτελούν αμελητέα ποσότητα, έχουν το κίνητρο, προσωπικά δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο να καταφέρουν όντως να αποσπάσουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Καλή τύχη και την συνέχεια θα την πούμε στο live μέσα από το [eafl id=”12392″ name=”bookenemylive.com” text=”bookenemylive.com”].

To νέο [eafl id=”18306″ name=”Opap” text=”Pamestoixima.gr”] είναι εδώ!

Με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις, πλούσιο live streaming* και περισσότερες στοιχηματικές επιλογές

To νέο [eafl id=”18306″ name=”Opap” text=”Pamestoixima.gr”], η πλήρως ανανεωμένη και τεχνολογικά αναβαθμισμένη πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού του ΟΠΑΠ κάνει δυναμική είσοδο στην εγχώρια διαδικτυακή στοιχηματική αγορά με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις, περισσότερες στοιχηματικές επιλογές, «έξυπνο» cash out και πλούσιο live streaming*

*ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ NOVIBET!
  • PROMO CODE «PREMIUM500»
  • PREMIUM ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ 500 ΔΩΡΑ*
  • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ