Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΛΑΤΙΝΩΝ…

Καλημέρα. Από το σημερινό πρόγραμμα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι αγώνες για τα προκριματικά του Μουντιάλ της ζώνης της Λατινικής Αμερικής. Πραγματοποιείται η 13η αγωνιστική και απομένουν έξι έως το φινάλε. Η Αργεντινή μετά από τις απανωτές γκέλες της, βρέθηκε εκτός τετράδας και κινδυνεύει να μείνει έξω από τα τελικά του Μουντιάλ! Επειδή όμως δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, θεωρώ ότι σήμερα τόσο ο Μέσι όσο και οι υπόλοιποι θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους προκειμένου να πάρουν την πολύτιμη νίκη απέναντι στη Χιλή. Οι φιλοξενούμενοι έχουν δύο σημαντικές απουσίες, του Ντίας και του Βιδάλ, ενώ είναι αμφίβολη και η συμμετοχή του επιθετικού τους, του Σάντσες, ο οποίος ήταν τραυματισμένος. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Μονουμεντάλ του Μπουένος Άιρες και πιστεύω ότι οι γηπεδούχοι εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσουν. Αν άλλωστε ψάξουμε τα μεταξύ τους παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας, θα δούμε ότι η Χιλή μετρά μόλις 8 νίκες σε 89 αναμετρήσεις. Το ποσοστό της δηλαδή, το βρίσκουμε σε μονοψήφιο νούμερο.

Στο Ουρουγουάη – Βραζιλία βρίσκω αρκετές τις πιθανότητες της ισοπαλίας, καθώς έχω την αίσθηση ότι ο ένας βαθμός αρκεί για να αφήσει ικανοποιημένους και τους δύο αντιπάλους. Η Βραζιλία βλέπετε, προπορεύεται με 27 βαθμούς και η Ουρουγουάη ακολουθεί με 23. Οι φιλοξενούμενοι παίζουν πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο από τη στιγμή που ανέλαβε ο Τιτέ (φωτο) και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έρχονται από έξι συνεχόμενες νίκες με συντελεστή τερμάτων 15-1! Η Ουρουγουάη όμως είναι πολύ σκληρό καρύδι και μέσα στο Μοντεβιδέο δεν χάνει εύκολα. Έστω και χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του Λουίς Σουάρες που είναι τιμωρημένος, πιστεύω ότι μπορεί να αποσπάσει τον ένα βαθμό και να παραμείνει φαβορί για την πρόκριση.

Στο Βενεζουέλα – Περού τέλος, δεν θα απέκλεια την εμφάνιση του over μιας και εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο ομάδες που δεν προσέχουν ιδιαίτερα τις άμυνές τους. Και οι δύο έρχονται από τέσσερα over σε πέντε παιχνίδια, ενώ γενικότερα φέρνουν πολλά over. Για την ακρίβεια η Βενεζουέλα έχει 9 στα 12 στον όμιλο και το Περού ακολουθεί με ένα λιγότερο over.

Σήμερα όμως διεξάγονται και προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου στην ασιατική ήπειρο. Το Ιράκ – Αυστραλία θα διεξαχθεί στην ουδέτερη Τεχεράνη και οι Αυστραλοί είναι το φαβορί του ματς. Το Ιράκ έχει τέσσερις ήττες σε πέντε παιχνίδια και ουσιαστικά δεν  έχει ελπίδες πρόκρισης. Η Αυστραλία αντιθέτως, βρίσκεται μέσα στο γκρουπ των πρωτοπόρων και χρειάζεται τους βαθμούς για να μην μείνει εκτός τελικής φάσης.

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για το Ταϊλάνδη – Σαουδική Αραβία. Η αδύναμη Ταϋλάνδη είναι βυθισμένη στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα και οι Σαουδάραβες βρίσκονται στην πρώτη θέση του ομίλου. Υπάρχει δεδομένη διαφορά δυναμικότητας και επειδή οι φιλοξενούμενοι σκοράρουν εύκολα, πιστεύω ότι θα βρουν τον δρόμο προς τα δίκτυα της ομάδας που έχει δεχθεί τα περισσότερα γκολ των προκριματικών.

Για τα προκριματικά του Euro 2017 των ομάδων u19 απόψε ρίχνεται στη μάχη και η δική μας εθνική ομάδα η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους Ουκρανούς στην Ολλανδία.  Έχουμε καλό ρόστερ και πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι Ουκρανοί στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά σε παίκτες της Διναμό Κιέβου και θεωρώ ότι οι αποδόσεις μας αδικούν.

Εύκολα ή δύσκολα οι Ιταλοί λογικά θα κερδίσουν τους Ιρλανδούς. Ο αγώνας διεξάγεται στο Βέλγιο και θα μπορούσαμε να ρισκάρουμε στο Χ ημίχρονο – διπλό τελικό, μιας και η Ιταλία συνηθίζει να φορτσάρει στο δεύτερο 45λεπτο.

Από τα υπόλοιπα ματς των πιτσιρικάδων δεν βλέπω να προκύπτει κάτι. Επειδή πάντως τόσο οι Σουηδοί όσο και οι Βέλγοι αρέσκονται στο επιθετικό ποδόσφαιρο και πετυχαίνουν πολλά γκολ, είναι πιθανό να σημειωθούν αρκετά τέρματα στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Καλή τύχη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σούπερ 4x προσφορά* από την Betsson
  • ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
  • ΤΕΣΣΕΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΔΩΡΑ*
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ