Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΠΟΥΚ…

Καλημέρα. Είναι πλέον πασιφανές, ότι οι μπουκ φροντίζουν κάθε φορά να ρίχνουν σε πολύ χαμηλές τιμές τις αποδόσεις όλων των – μικρών και μεγάλων – φαβορί που αγωνίζονται στα δύο ευρωπαϊκά κύπελλα. Δεν ξέρω αν το θυμάστε, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε επισημάνει για πιθανή έκπληξη μέσα από αυτήν εδώ τη στήλη έξι ματς όπου τα πρώτα σημεία πλήρωναν από 1.10 έως 1.50 και τελικά έσπασαν όντως τα πέντε από αυτά! Η εκτίμηση αυτή ήταν συνάρτηση της δυναμικότητας των ομάδων με τα σετ των αποδόσεων. Μου είχε προξενήσει εντύπωση το γεγονός ότι σημεία του 1.80, προσφέρονταν σε τιμές της τάξεως του 1.30! Επειδή ασχολούμαι 17 χρόνια με το στοίχημα, αυτό είναι ένα φαινόμενο το οποίο υπήρχε και παλιά, αλλά όχι σε τόσο έντονο βαθμό. Το… κακό έχει παραγίνει τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια.

Έχω την αίσθηση ότι απλά μας στήνουν πολλές παγίδες, βάζοντάς μας, φάκες με μπόλικα… τυράκια. Ένας παίκτης που δεν γνωρίζει πολλά από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, πολύ εύκολα μπορεί να παρασυρθεί αντικρύζοντας μια απόδοση της τάξεως του 1.30 ή του 1.40. Σου λέει, για να δίνουν τόσο χαμηλά αυτόν τον άσσο, πρέπει να είναι πολύ μεγάλη ομάδα, οπότε ας ποντάρω. Αναφέρομαι κυρίως σε συλλόγους από μικρότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που δεν είναι ευρέως γνωστοί. Ενδεικτικά παραδείγματα της προηγούμενης εβδομάδας είναι ομάδες όπως η Χαφνάρφιορντουρ, η Λουντογκόρετς, η Καϊράτ Αλμάτι και η Μπεϊτάρ. Πλήρωναν 1.10 και 1.20 και δεν κέρδισαν ποτέ…

Η συγκεκριμένη τακτική των μπουκ δεν ήταν δυνατό να αλλάξει αυτό το τριήμερο και για μια ακόμη φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με δυσανάλογες αποδόσεις. Η Αστάνα, η Ριέκα και η Παρτιζάν απορρίφθηκαν ήδη! Ως μη γενόμενα τα παιχνίδια τους… Το Μπούντουσνοστ – Παρτιζάν αποτελεί και ντέρμπι δύο ομάδων της πρώην μεγάλης γιουγκοσλαβικής σχολής και από τη στιγμή που οι Σέρβοι επικράτησαν με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι, δεν έχουν ανάγκη να κυνηγήσουν το διπλό.

Η Μπάτε Μπορίσοφ έμεινε στο 1-1 στην Λευκορωσία με την Αλασκέρτ και θα ήθελα να σας θυμίσω ότι στον ΟΠΑΠ το σημείο άνοιξε στο 1.08! Η Αλασκέρτ είναι πρωταθλήτρια Αρμενίας και φημίζεται για την επιθετική της πληρότητα. Ούτε και εδώ προσεγγίζω το φαβορί λοιπόν.

Η Μάλμε έφερε 1-1 μέσα στη Σουηδία με τη Βαρντάρ. Η πρωταθλήτρια της ΠΓΔΜ η οποία έχει κατακτήσει πάρα πολλούς τίτλους στη χώρα της, απέδειξε ότι είναι ένα πάρα πολύ σκληρό καρύδι. Αναμένεται ένα αμφίρροπο παιχνίδι στο οποίο δεν υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ. Δεν αξίζει δηλαδή κανείς να ποντάρει στο διπλό σε αποδόσεις που δεν αρχίζουν από… 2.00.

Στο 1-1 έμεινε και η Χαφνάρφιορντουρ με την Βίκινγκουρ. Ο άσσος της πρωταθλήτριας Ισλανδίας πλήρωσε μόλις 1.13 στον ΟΠΑΠ. Η Βίκινγκουρ παραμένει βέβαια το αουτσάιντερ του συγκεκριμένου ζευγαριού, αλλά από τη στιγμή που δεν έχασε εκτός, γιατί είμαστε βέβαιοι ότι θα ηττηθεί εντός;

Η Καραμπάγκ από το Αζερμπαϊτζάν που μετρά τέσσερις σερί τίτλους στη χώρα της συνέτριψε με 5-0 την άπειρη Σαμτρέντια από τη Γεωργία και έτσι η ρεβάνς αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα. Εδώ μόνο το over θα μπορούσα να συζητήσω, καθώς αναμένονται αλλαγές…

Εν κατακλείδι φίλες και φίλοι, το τελικό συμπέρασμα είναι ότι στην ουσία δεν αξίζει να ασχοληθούμε σήμερα με κανέναν από τους επτά αγώνες ρεβάνς του Champions League. Ούτε και το υπόλοιπο πρόγραμμα όμως παρουσιάζει στοιχηματικό ενδιαφέρον, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι του αποτελείται από φιλικά παιχνίδια και από αγώνες του Λιγκ Καπ Σκωτίας.

Είμαστε αναγκασμένοι λοιπόν, να στρέψουμε το βλέμμα μας σε κάποιες βραδινές αναμετρήσεις από τη Κολομβία και τη Β Βραζιλίας.

Στο Κολομβιανό πρωτάθλημα οι δύο αποψινοί γηπεδούχοι φαίνεται να έχουν προβάδισμα. Η Πατριότας έχει καλή ομάδα και τελείωσε την περσινή Απερτούτα έχοντας μια από τις καλύτερες έδρες στην κατηγορία. Διατηρούσε μάλιστα την τρίτη καλύτερη εντός έδρας άμυνα, με μόλις έξι γκολ στο παθητικό της. Υποδέχεται την υποδεέστερη Κορτουλούα που παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία. Η συγκεκριμένη ομάδα τελείωσε την Απερτούρα τερματίζοντας τελευταία, διατηρώντας τη χειρότερη άμυνα…

Η Ντεπορτίβο Πάστο τερμάτισε τρίτη και ενισχύθηκε μεταγραφικά στοχεύοντας σε ένα διεθνές εισιτήριο. Πέρσι είχε υποστεί μόνο μία ήττα σε 10 παιχνίδια στην έδρα της και απόψε υποδέχεται τη νεοφώτιστη Τίγκρες η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας παραμονής. Η Τίγκρες είχε τελειώσει την Απερτούτα ως η ομάδα που σημείωσε τα λιγότερα (11) γκολ από τις 20 που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα.

Πάμε τώρα να δούμε όσο πιο συνοπτικά γίνεται και τις 10 αποψινές αναμετρήσεις της Β Βραζιλίας. Καταρχάς  θα… αποσύρω την εμπιστοσύνη μου από την πρωτοπόρο Ζουβεντούδε, καθώς το τελευταίο διάστημα οι παίκτες της, εμφανίζουν σημάδια κόπωσης. Η Κλαμπ Ντε Ρεγκάτας άλλωστε, είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην κατηγορία, καθώς συμπλήρωσε πέντε νίκες και μια ισοπαλία στα έξι τελευταία παιχνίδια της…

Προσοχή θεωρώ ότι θέλει και ο αγώνας της Παϊσαντού με τη Ναούτικο καθώς οι φιλοξενούμενοι που παραμένουν στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, έχουν βελτιωθεί αγωνιστικά και αρχίζουν να παίρνουν βαθμούς. Ούτως ή άλλως η Παϊσαντού δεν είναι ομάδα εμπιστοσύνης και δυσκολεύεται αρκετά ακόμα και μέσα στην έδρα της.

Για την Παρανά τα λέγαμε και την προηγούμενη εβδομάδα και δικαιωθήκαμε. Πρόκειται για ένα σύλλογο που αδυνατεί να σκοράρει στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων της. Η άμυνά της, είναι από τις καλύτερες, αλλά η επίθεσή της από τις πιο αδύναμες της κατηγορίας. Με την Βραζίλ Πελότας ισοβαθμούν στη μέση του βαθμολογικού πίνακα και κατά σειρά προτίμησης έχω το under, το Χ του ημιχρόνου και το Χ τελικό…

Λέτε το διπλό της περασμένης Παρασκευής να αποτελέσει το έναυσμα ενός νέου ξεκινήματος για τη μεγάλη Φιγκεϊρένσε; Η ομάδα που υποβιβάστηκε πέρσι, είχε ως αρχικό στόχο την άμεση επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία, αλλά πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρώτου γύρου βρίσκεται πέριξ της γραμμής του υποβιβασμού. Σήμερα πάντως, θα βρεθεί αντιμέτωπη με έναν σύλλογο που είναι ο μοναδικός χωρίς εκτός έδρας νίκη στην κατηγορία. Πρόκειται για την Οέστε η οποία διατηρεί και τη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση, με τέσσερα μόλις γκολ στο ενεργητικό της. Αν και την έχω… πατήσει άλλες δύο φορές φέτος με τη Φιγκειρένσε, είμαι διατεθειμένος να της δώσω άλλη μια ευκαιρία. Σε περίπτωση όμως που με διαψεύσει, θα είναι και η τελευταία της. (1.85 ο άσσος στον STOIXIMAN.GR)

Η Αμέρικα Μινέιρο διατηρεί ένα αήττητο 8 αγωνιστικών. Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο και αν θέλετε την προσωπική μου άποψη είμαι σχεδόν βέβαιος ότι στο τέλος θα τα καταφέρει. Διατηρεί την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα κα σήμερα φιλοξενείται από την σαφώς υποδεέστερη Α Μπε Σε Νατάλ η οποία συμπλήρωσε έξι σερί ήττες. Έως πέρσι είχαν δύο κατηγορίες διαφορά και από ότι δείχνουν τα πράγματα στην ίδια κατάσταση θα βρεθούν και του χρόνου…

(2.51 η υψηλότερη τιμή του διπλού στην GOALBET)

Σε ρηχά νερά κινείται έως τώρα η Γκοϊας η οποία πριν από την έναρξη της σεζόν είχε μια θέση στην τετράδα των φαβορί για την άνοδο. Η συγκεκριμένη ομάδα είναι τύπου… Φιγκεϊρένσε για μένα. Έχει δηλαδή όλες τις δυνατότητες, αλλά παραμένει αναξιόπιστη για έναν ανεξήγητο λόγο. Επειδή η Λοντρίνα δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, θα δώσω και εδώ μια τελευταία ευκαιρία στους γηπεδούχους, μήπως και με πείσουν ότι στο τέλος μπορούν και αυτοί να διεκδικήσουν με αξιώσεις την άνοδο… (1.86 ο άσσος στην NETBET.GR)

Το Γκουαρανί – Σεαρά λογικά δύσκολα θα ξεφύγει από το under. Η Γκουαρανί έχει την καλύτερη εντός έδρας άμυνα στο πρωτάθλημα, αφού έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ σε επτά παιχνίδια. Η δε Σεαρά είναι η ομάδα με τα περισσότερα (11) under στην κατηγορία. Μακριά από την έδρα της μάλιστα, συμπλήρωσε έξι στα επτά…

Η Σάντα Κρουζ η οποία υποβιβάστηκε πέρσι διαθέτει παραδοσιακά μια πολύ ισχυρή έδρα, λόγω της καυτής ατμόσφαιρας που δημιουργούν οι φανατικοί οπαδοί της στο «Αρούντα». Έχει προβάδισμα απέναντι στη Βίλα Νόβα, αλλά όχι τόσο μεγάλο για να μπορεί να δικαιολογηθεί ένα… σεβαστό ποντάρισμα.

Η Ιντερνασιονάλ που πρόκειται σαφώς για το μεγαλύτερο όνομα της κατηγορίας, ηττήθηκε το περασμένο Σάββατο από την Κλαμπ Ντε Ρεγκάτας και απόψε θα επιδιώξει να επιστρέψει άμεσα στις νίκες. Αντίπαλός της η Λουβερντένσε που έχει τις λιγότερες (3) νίκες στην κατηγορία μετά από την ουραγό Ναούτικο. Επειδή όμως η απόδοση του άσσου είναι πολύ χαμηλή, αξίζει μόνο αν τη συνδυάσουμε με το under. Σας θυμίζω ότι η Ιντερνασιονάλ έρχεται από οκτώ συνεχόμενα under… (3.15 στην SPORTINGBET.GR)

Στην αναμέτρηση της Μπόα με την Κρισιούμα τέλος, πραγματικά δεν βγαίνει άκρη διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με δυο αλλοπρόσαλλες ομάδες που είναι ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο. Αν έπρεπε οπωσδήποτε να επιλέξω κάτι θα πήγαινα προς το Χ του ημιχρόνου, αλλά από τη στιγμή που δεν με… υποχρεώνει κανείς, θα πάω πάσο.

Καλή τύχη… 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Πάσχα ήρθε... νωρίτερα στη FONBET!
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE: LEG250
  • 150 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ