Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΞΕΚΙΝΑ

Καλημέρα. Σήμερα ξεκινούν τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου του 2018 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας. Στην Ευρωπαϊκή ζώνη που μας ενδιαφέρει περισσότερο, υπάρχουν εννέα συνολικά όμιλοι. Θα προκριθούν αυτοί που θα τερματίσουν πρώτοι, ενώ οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι θα συμμετάσχουν στα play off.

Η δική μας η εθνική έχει κληρωθεί στον 8ο όμιλο μαζί με Βέλγιο, Βοσνία, Κύπρο, Εσθονία και Γιβραλτάρ. Πρεμιέρα έχουμε την προσεχή Τρίτη οπού αντιμετωπίζουμε εκτός έδρας το Γιβραλτάρ. Ελπίζω να μην έχουμε τίποτα φαινόμενα τύπου… Φερόες.

Προσωπικά δεν συνηθίζω να γράφω πολλά, αναλύοντας αγώνες εθνικών ομάδων και αυτό το κάνω για δύο λόγους. Πρώτον, δεν θεωρώ ότι γνωρίζω πολλά περισσότερα από τον οποιοδήποτε φίλαθλο και δεύτερον, δεν πιστεύω ότι αυτά τα παιχνίδια έχουν μεγάλη στοιχηματική αξία. Ούτως ή άλλως, παραδοσιακά οι αποδόσεις όλων των μεγάλων φαβορί είναι τόσο χαμηλές που πραγματικά δεν αξίζει κανείς να μπει στη διαδικασία να ασχοληθεί.

Η Τσεχία υπό τις οδηγίες του Γιάρολιμ πλέον, φιλοξενεί στην Πράγα την Ιρλανδία και πιστεύω ότι μπορεί να ξεκινήσει με το δεξί. Στον τρίτο όμιλο που συμμετέχει υπάρχουν ακόμα η Γερμανία και η Νορβηγία και είναι εύλογο πως αν δεν πάρει αυτά τα παιχνίδια, δεν θα έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης.

Το ίδιο ισχύει και για τη Ρουμανία που αγωνίζεται στον πέμπτο όμιλο. Αυτή μαζί με τη Δανία και την Πολωνία αποτελούν τους βασικούς διεκδικητές της πρώτης θέσης. Σήμερα η Ρουμανία υποδέχεται στο Κλουζ το Μαυροβούνιο. Η ομάδα του Μπράνκο Μπρνόβιτς δείχνει να έχει μέλλον, αλλά όχι και παρόν… Οι Ρουμάνοι είναι καλύτεροι και εμπειρότεροι και μπορούν να επικρατήσουν στο κατάμεστο «Κλουζ Αρένα».

Η Σλοβενία του γνωστού μας Κάτανετς, κάνει πρεμιέρα στο Βίλνιους απέναντι στη Λιθουανία. Σε έναν όμιλο που συμμετέχουν και οι Άγγλοι, αν έχεις φιλοδοξίες για την πρωτιά, όλες τις μικρομεσαίες ομάδες πρέπει να τις κερδίζεις μέσα –  έξω.

Οφείλω να επαναλάβω πάντως, ότι προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να δοκιμάσω την τύχη και την… τσέπη μου σε προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου. Κατά την διάρκεια ολόκληρης της σεζόν έχω πληθώρα επιλογών από δεκάδες – για να μην πω εκατοντάδες – πρωταθλήματα.

Και το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας όμως, δυστυχώς δεν κρύβει κάποια στοιχηματική ευκαιρία. Στην Α Αγγλίας διεξάγεται το ντέρμπι ανάμεσα στην Τζίλιγχαμ και τη Σέφιλντ Γιουν. Εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο ομάδες που ξεκίνησαν το πρωτάθλημα ως δύο από τα φαβορί για την άνοδο. Η έως τώρα πορεία τους όμως, παρουσιάζει μεγάλα σκαμπανεβάσματα και θεωρώ ότι καμία δεν αξίζει της εμπιστοσύνης μας. Επειδή πάντως, διαπιστώνω ότι τόσο η μία όσο και η άλλη, αλλά κυρίως η Τζίλιγχαμ δέχονται και πετυχαίνουν με μεγάλη ευκολία το τέρμα, θα προτιμήσω να ρισκάρω στο over το οποίο δεν πληρώνει καθόλου άσχημα.

Για την Β Ιταλίας έγραψα κάποια πράγματα και στην KING BET που κυκλοφορεί.

Ξεκινάμε με την Τραπάνι. Η περσινή έκπληξη του πρωταθλήματος η οποία τερμάτισε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, φτάνοντας έως και τον τελικό των play off, ενδεχομένως να μην έχει την ίδια εξαιρετική πορεία, διότι φέτος ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος, αλλά δεν παύει να αποτελεί μία καλή και υπολογίσιμη ομάδα. Το ρόστερ της άλλαξε αρκετά σε σχέση με πέρσι, αλλά εξακολουθώ να έχω εμπιστοσύνη στον έμπειρο και ικανότατο Σέρσε Κόσμι ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα… κατατόπια της κατηγορίας. Η Προ Βερτσέλι, η οποία πέρσι σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, παραμένει μία ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων και οι γηπεδούχοι είναι το εύλογο φαβορί…

Το πρώτο και αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο αποτελεί η Βερόνα του Φάμπιο Πέκια ο οποία έχει συνεργαστεί επί πολλά χρόνια με τον Μπενίτεθ. Στην Βερόνα δεν λείπει τίποτα. Έχει βαριά φανέλα, πλούσια ιστορία, μεγάλη εμπειρία και το ποιοτικότερο ρόστερ. Σήμερα φιλοξενείται από τη Σαλερνιτάνα που εδώ και μια τετραετία ανεβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο κατηγορία. Πέρσι όμως σώθηκε μέσα της διαδικασία των μπαράζ και η φετινή της ενίσχυση δεν… «σηκώνει» μεγαλύτερες φιλοδοξίες από μια άνετη παραμονή. 

Δεύτερο φαβορί για την άνοδο είναι η Κάρπι του Φαμπρίτσιο Καστόρι, ο οποίος παρά τον περσινό υποβιβασμό, αποφάσισε να ανανεώσει το συμβόλαιο του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ικανός και έμπειρος Καστόρι είναι ο προπονητής που οδήγησε την Κάρπι για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην πρώτη κατηγορία του Καμπιονάτο. Ο πρώτος όρος που έθεσε όμως στην διοίκηση, ήταν να διατηρηθεί ο περσινός κορμός και ο πρόεδρος του συλλόγου ικανοποίησε το αίτημα του. Πραγματοποιήθηκαν επίσης 2-3 καλές μεταγραφές που ενίσχυσαν περαιτέρω, το ήδη καλό υπάρχον υλικό.

Την πρώτη αγωνιστική πήρε διπλό μέσα στην Βιτσέντζα με σκορ 0-2 και σήμερα ετοιμάζεται και για την πρώτη φετινή εντός έδρας επιτυχία. Υποδέχεται την νεοφώτιστη Μπενεβέντο και θεωρώ ότι εύκολα ή δύσκολα θα τα καταφέρει. Για να αυξήσουμε το περιθώριο του κέρδους ίσως αξίζει να ρισκάρουμε στο Χ ημίχρονο – άσσο τελικό.

Στη Β Ισπανίας η Σαραγόσα θα αναμετρηθεί με την Ουέσκα σε ένα ματς που αποτελεί τοπικό ντέρμπι της Αραγονίας. Το… αφεντικό της περιοχής όμως είναι η Σαραγόσα η οποία μέσα στο «Λα Ρομαρέδα» δεν πρόκειται φέτος να χάνει εύκολα βαθμούς. Εξηγούμαι ότι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα δεν είναι από τα αγαπημένα μου. Από τη στιγμή όμως που δεν έχω πολλά περιθώρια επιλογών, αναγκάστηκα να στραφώ και εκεί… 

Στη Βραζιλία η Γκρέμιο είναι σε θέση να φύγει αλώβητη από την έδρα της Φλαμένκο όπου διεξάγεται ο αγώνας με τη Μποταφόγκο. Είναι πιο μεστή και πιο σοβαρή ομάδα και έχει και την παράδοση με το μέρος της, καθώς συμπλήρωσε τρία σερί διπλά. Στα υπόψη πάντως είναι και το under, διότι αφενός η Γκρέμιο έχει πολύ καλή άμυνα και αφετέρου η Μποταφόγκο δεν δέχεται εύκολα το τέρμα στα εντός έδρας παιχνίδια της.

Στη Β Δανίας αντιθέτως, βλέπω με καλό… μάτι το over στην αναμέτρηση της Φρεντερίτσια με τη Χόμπρο. Η γηπεδούχος ομάδα έχει τρία στα τρία over εντός και η φιλοξενούμενη τρία στα τρία εκτός. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Χόμπρο προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες όπου σημείωσε από τέσσερα γκολ στο κάθε παιχνίδι!

Στην Ουρουγουάη τέλος, η Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ είναι ανώτερη της Γιουβεντούδ και αν παίξει σοβαρά μπορεί να διατηρήσει την παράδοση που την θέλει νικήτρια σχεδόν κάθε χρόνο. (6 νίκες και μια ισοπαλία στα 7 πιο πρόσφατα).

Η Σέρρο δεν είναι καλύτερη της Μοντεβιδέο, αλλά επειδή η Γουόντερερς έχει στο μυαλό της τον επαναληπτικό του Κόπα Σουνταμερικάνα με τη Ζαμόρα, ίσως αυτό λειτουργήσει ευεργετικά για τη γηπεδούχο ομάδα. Και εδώ υπάρχει παράδοση στον άσσο, καθώς αν ψάξουμε τα τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων θα βρούμε έξι άσσους στα οκτώ πιο πρόσφατα.

Καλή τύχη… 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ