Η ΚΑΡΔΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ

Καλημέρα. Σήμερα διεξάγεται η προτελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα και γράφει σχετικά ο «παίκτης» στη στήλη των συνεργατών. Θα συμφωνήσω μαζί του ότι τα σημερινά παιχνίδια δεν έχουν ιδιαίτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον και γι΄αυτό δεν πρόκειται να ασχοληθώ. Έχει δίκιο πάντως, σε αυτό που αναφέρει ότι οι αποδόσεις είναι απαράδεκτες και δεν βοηθούν στο να δελεαστεί το στοιχηματικό κοινό.

Προχωράμε λοιπόν αμέσως παρακάτω…

Στην Τσάμπιονσιπ η Μπέρμιγχαμ που βρίσκεται τρεις βαθμούς πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού, παίζει εκτός έδρας με τη Βίλα η οποία τελικά δεν τα κατάφερε να μπει στα play off. Επικρατεί έντονη απογοήτευση στις τάξεις της γηπεδούχου ομάδας και αυτό είναι κάτι που μπορούν να το εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι θα έμεναν ικανοποιημένοι ακόμα και με το Χ. Αξίζει να σημειώσουμε πάντως, ότι η Άστον Βίλα και η Μπέρμιγχαμ ανήκουν στο γκρουπ των πέντε ομάδων που έχουν φέρει τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα… Να επισημάνουμε επίσης, ότι ο Τζόλα αποτελεί παρελθόν για τους φιλοξενούμενους. Στη θέση του ανέλαβε ο ικανός και έμπειρος Ρέντναπ ο οποίος θα δουλέψει αφιλοκερδώς τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές!

Στην Β Γερμανίας διεξάγεται το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στην Σαντχάουζεν και την Καρλσρούη. Οι φιλοξενούμενοι είναι κατά 99% υποβιβασμένοι και αυτό έχουν αρχίσει να το παραδέχονται πλέον και οι ίδιοι. Η Σαντχάουζεν μπορεί να βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα και μόνο σίγουρη δε μπορεί να αισθάνεται καθώς έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια. Αν όμως σήμερα το μεσημέρι καταφέρει επιτέλους να επιστρέψει στις νίκες, θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή. Η άμυνά της πάντως, είναι πολύ καλή ενώ από την άλλη μεριά η Καρλσρούη είναι η ομάδα που έχει σημειώσει τα λιγότερα τέρματα στο πρωτάθλημα…

Στην Αυστρία διεξάγεται το κλασικό βιεννέζικο ντέρμπι ανάμεσα στη Ραπίντ και την Αούστρια. Ας με… συγχωρέσουν οι μπουκ, αλλά στα μεταξύ τους παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Το 1.80 του άσσου είναι ακατανόητα μικρό, ειδικά από τη στιγμή που η Αούστρια έχει συλλέξει 16 βαθμούς περισσότερους από τη Ραπίντ. Οι «πράσινοι» κάνουν ένα πολύ κακό πρωτάθλημα και ο μοναδικός στόχος που τους έχει απομείνει πλέον, είναι να μην μπλέξουν ακόμα και σε σενάρια υποβιβασμού… Η Αούστρια από την άλλη μεριά κυνηγά έξοδο στην Ευρώπη και παραμένει η μοναδική ομάδα στην κατηγορία που οι εκτός έδρας επιδόσεις της είναι καλύτερες από τις εντός. Αν εν τω μεταξύ ψάξουμε τα έντεκα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, θα βρούμε έξι διπλά και μόνο τρεις άσσους…

Το Καμπιονάτο φέτος δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι αφενός ο τίτλος έχει σχεδόν κριθεί και αφετέρου γνωρίζουμε ήδη τις δύο από τις τρεις ομάδες που θα υποβιβαστούν. (Παλέρμο και Πεσκάρα).

Η τρίτη θέση παίζεται ανάμεσα στην Κροτόνε και την Έμπολι. Η Κροτόνε παρουσιάζεται ιδιαίτερα μαχητική το τελευταίο διάστημα και σας θυμίζω ότι πριν από λίγες μέρες είχε κερδίσει την Ίντερ. Βρίσκεται πέντε πόντους κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού και προσπαθεί να συλλέξει όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς μήπως καταφέρει και σώσει την κατηγορία. Σήμερα φιλοξενείται από την παντελώς αδιάφορη Σαμπντόρια και προσωπικά δεν θα εκπλαγώ αν στη συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν περάσει ο άσσος.

Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας υπάρχουν ένα… κάρο φαβορί τα οποία πληρώνουν από 1.10 έως 1.25. θα τους ευχαριστήσω θερμά, αλλά δεν θα αγοράσω…

Στην Ισπανία η Θέλτα κατέβηκε με σχεδόν αναπληρωματική ενδεκάδα την προηγούμενη αγωνιστική στο ματς με τη Γρανάδα. Υποθέτω ότι και σήμερα ο Μπερίτσο θα προβεί σε αλλαγές προκειμένου να ξεκουράσει ορισμένους βασικούς πρωταγωνιστές που αγωνίστηκαν την Πέμπτη απέναντι στη Γκενκ. Η Μπέτις μπορεί να μην… καίγεται για βαθμούς, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα από εκεί μέσα.

Την παράσταση βέβαια «κλέβει» το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα. Το timing δείχνει Ρεάλ, αλλά προσωπικά δεν… δύναμαι να κοντράρω τους Καταλανούς. Ας καθίσουμε να το απολαύσουμε λοιπόν χωρίς κανένα περιττό στοιχηματικό άγχος. (ο STOIXIMAN.GR προσφέρει σε μηδενική γκανιότα το σπουδαίο αυτό ντέρμπι. 2.20 – 4.05 – 3.30)

Στην Β Ισπανίας, μου βγάζει ψήγματα… βολέματος το Χ στον αγώνα της Νουμάνθια με την Τενερίφη. Οι γηπεδούχοι θα παραμείνουν σε απόσταση ασφαλείας από τη γραμμή του υποβιβασμού και οι φιλοξενούμενοι θα εδραιώσουν τη θέση τους στην τετράδα των play off για την άνοδο. Θυμίζω πάντως ότι η Τενερίφη είναι η ομάδα με τις περισσότερες (15) ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Από πολύ κοντά ακολουθεί και η Νουμάνθια που έχει 13. Στον πρώτο γύρο ήρθαν ισόπαλες με 1-1…

Η Σεβίλλη Β δεν έχει δικαίωμα ανόδου στην Β κατηγορία και έτσι ουσιαστικά ξέμεινε από στόχους έως το φινάλε της σεζόν. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει την Αλμερία που βρίσκεται κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Το αποψινό παιχνίδι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για εκείνη και επειδή οι δύο ομάδες εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή της Ανδαλουσίας, θέλω να πιστεύω ότι θα τα βρουν… μεταξύ τους.

Στη Γαλλία διεξάγεται το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στη Λυών και τη Μονακό. Την άποψή μου για τη φετινή Μονακό την έχω εκφράσει επανειλημμένως και προ πολλού. Πρόκειται για μια εκπληκτική ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Δημιουργεί… άπειρες ευκαιρίες και δεν είναι τυχαίο ότι διαθέτει την παραγωγικότερη επίθεση σε ολόκληρη την Ευρώπη! Ο δε Μ’Μπαπέ βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση, καθώς σκοράρει ακόμα και στον… ύπνο του. Οι Μονεγάσκοι πέρασαν στα ημιτελικά του Champions League και μην ξαφνιαστείτε αν στο τέλος, τους δείτε να σηκώνουν ακόμα και την κούπα. Αυτό είναι κάτι που δεν το λέω τώρα… Το είχα εντοπίσει πριν από αρκετούς μήνες όταν κατάλαβα με τι ομάδα είχαμε να κάνουμε…

Στο «Σαμπιονά» παλεύει μαζί με την Παρί για την κατάκτηση του τίτλου και από τη στιγμή που απομένουν μόλις πέντε αγωνιστικές, τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Το σημερινό παιχνίδι είναι το πιο δύσκολο που έχει να δώσει έως το τέλος της σεζόν και αν καταφέρει να το πάρει, καλύτερα ας της δώσουν τον τίτλο από τώρα…

Το κατανοώ ότι θα υπάρχει κούραση από το ματς με την Ντόρτμουντ, αλλά οι παίκτες της Λυών θα είναι ακόμα πιο κουρασμένοι, καθώς την περασμένη Πέμπτη έφτασε στα πέναλτι ο αγώνας της, με τη Μπεσίκτας για το Europa League. Γνωρίζοντας ότι ρισκάρω καθώς πρόκειται για ένα σπουδαίο ντέρμπι, είμαι διατεθειμένος να ποντάρω στο διπλό της εξαιρετικής φέτος Μονακό. (2.40 στην SPORTINGBET.GR)

Η Σεντ Ετιέν είναι έτοιμη να χύσει την… καρδάρα με το γάλα που μάζευε ολόκληρη τη σεζόν. Κάτι σαν την απαράδεκτη συνήθεια που έχουν τόσο οι Έλληνες όσο και οι Γάλλοι κτηνοτρόφοι να σκορπούν τόνους γάλακτος όταν προβαίνουν σε κινητοποιήσεις. Εδώ και δύο μήνες βλέπετε, μπόρεσε να κερδίσει μόνο τη Ντιζόν. Στην συνέχεια έχει δύσκολο πρόγραμμα καθώς έχει να παίξει και με Μπορντό και με Παρί. Αυτό σημαίνει πως ο αποψινός αγώνας με τη Ρεν είναι καθοριστικής σημασίας για την ομάδα του Γκαλτιέ.

Στην ίδια κακή αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται και η Ρεν καθώς και αυτή παρέμενε χωρίς τρίποντο για ενάμισι μήνα μέχρι που κέρδισε τη Λιλ. Η ομάδα του Γκουρκίφ στηρίζεται αποκλειστικά στην έδρα της καθώς μακριά από αυτήν έχει μόνο μία νίκη σε 16 παιχνίδια. Η Ρεν αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στην επίτευξη του γκολ μακριά από το γήπεδο της, ενώ την τελευταία πενταετία σημείωσε μόλις ένα τέρμα στην έδρα της Σεντ Ετιέν… Επειδή οι γηπεδούχοι παίζουν κυριολεκτικά το τελευταίο τους χαρτί για την Ευρώπη, θα τους δώσω την πρώτη τύχη για τη νίκη.

Στην Ολλανδία απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε και η Φέγενορντ προηγείται με 76 βαθμούς. Ο Άγιαξ ακολουθεί με 75 και απόψε δίνει το πιο δύσκολο παιχνίδι του καθώς παίζει εκτός έδρας με την Αϊντχόφεν. Η Φέγενορντ δεν θέλει να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και θα τα δώσει όλα για τη νίκη απέναντι στη Φίτεσε. Η γηπεδούχος ομάδα έχει ήδη καπαρώσει μια θέση στα play off και πλέον έχει αφοσιωθεί πλήρως στον τελικό του κυπέλλου με την Άλκμααρ που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα. Θα κρατήσω λοιπόν το διπλό της Φέγενορντ που ούτως ή άλλως χάνει πολύ σπάνια από τη Φίτεσε…

Στην Τσεχία οι οπαδοί της Σπάρτα Πράγας δεν θέλουν καν να θυμούνται τη φετινή σεζόν που ήταν μια από τις χειρότερες των τελευταίων χρόνων. Η ομάδα έχασε τον τίτλο παίζοντας κακό ποδόσφαιρο και κατά τη διάρκεια της περιόδου άλλαξε τέσσερις προπονητές! Ο τίτλος θα παιχτεί ανάμεσα στη Σλάβια που έχει 58 βαθμούς και τη Βικτόρια που ακολουθεί με 56 έχοντας ένα ματς λιγότερο. Σήμερα διεξάγεται το ντέρμπι ανάμεσα στη Σπάρτα και τη Βικτόρια. Σας θυμίζω ότι τόσο πέρσι όσο και πρόπερσι, οι φιλοξενούμενοι είχαν περάσει νικηφόρα μέσα από την Πράγα. Η Βικτόρια Πλζεν έχει τις καλύτερες εκτός έδρας επιδόσεις στην κατηγορία με οκτώ νίκες και μία ήττα σε 12 παιχνίδια. Όλο αυτό το διάστημα μάλιστα, δέχθηκε μόλις έξι γκολ. Η ομάδα βρίσκεται σε ιδανική αγωνιστική κατάσταση και θεωρώ ότι αδικείται από τους μπουκ που την δίνουν ως το αουτσάιντερ της αναμέτρησης. Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω τις σχέσεις μεταξύ της Σπάρτα και της Βικτόρια. Ξέρω όμως, ότι με τη Σλάβια Πράγας υπάρχει έντονη αντιπαλότητα και δεν θα ήθελαν να της… δωρίσουν τον τίτλο.

Στη Δανία, η Μπρόντμπι μετά την ήττα της από την Κοπεγχάγη, έχασε κάθε ελπίδα για τον τίτλο και πλέον τερματίζει οριστικά στην δεύτερη θέση. Σήμερα έχει το τοπικό ντέρμπι με την Νόρτζελαντ με την οποία διατηρεί αρκετά καλές σχέσεις. Οι γηπεδούχοι – σε αντίθεση με τη Μπρόντμπι – δεν είναι αδιάφοροι βαθμολογικά καθώς κυνηγούν την τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Νόρτζελαντ βρίσκεται σε ιδανική αγωνιστική κατάσταση και μάλλον αδικείται και αυτή από τις αποδόσεις.

Με τους υπόλοιπους Σκανδιναβούς δεν θέλω ακόμα να μπλέξω γιατί θα ασχολούμαστε μαζί τους ολόκληρο το καλοκαίρι. Βάσει ρόστερ και των έως τώρα επιδόσεων, θα δώσω πρώτη τύχη στην Φλόρο και τη Σάντνες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β Νορβηγίας και που παίζουν εκτός έδρας με τις υποδεέστερες Άρενταλ και Ασάνε αντίστοιχα.

Στην Αργεντινή η Ταγιέρες μπορεί να εκμεταλλευτεί τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που έχει η Γοδόι στο Κόπα Λιμπερταδόρες και να πάρει μια πολύτιμη νίκη. Η Γοδόι δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά μακριά από το γήπεδό της, καθώς μετρά επτά ήττες σε εννέα παιχνίδια…

Στο Μεξικό η Πούμας μπορεί να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στην Βερακρούζ που είναι η ομάδα… Τζέιμς Μποντ της κατηγορίας. Αυτό το λέω διότι οι εκτός έδρας επιδόσεις της είναι της τάξεως του… 0–0-7.

Το Σάντος Λαγκούνα – Κλαμπ Αμέρικα αποτελεί ντέρμπι μεταξύ δύο σχεδόν ισοδύναμων ομάδων. Η Σάντος δεν έχει υποστεί ακόμα ήττα στην έδρα της, ενώ η Κλαμπ Αμέρικα παραμένει αήττητη για επτά παιχνίδια. Είμαι πρόθυμος να ρισκάρω σε μια πιθανή ισοπαλία…

Στη Χιλή τέλος, η πρωτοπόρος Κόλο Κόλο αν αγωνιστεί σοβαρά δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα από τη μέτρια Σαν Λουίς που έχει μόλις μία νίκη σε πέντε παιχνίδια στην έδρα της…

Καλή τύχη… 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ