ΕΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΑ…

Καλημέρα. Για τα ελληνικά παιχνίδια έχει γράψει ο «Παίκτης» και θα συμφωνήσω και εγώ ότι δεν υπάρχει σπουδαίο ενδιαφέρον πλέον στο ελληνικό πρωτάθλημα. Προσωπικά το μόνο που θα κρατήσω είναι το 0-0 του ημιχρόνου στο Πανιώνιος – Παναθηναϊκός, καθώς οι δύο αυτές ομάδες μια φορά στα… χίλια χρόνια πετυχαίνουν γκολ σε πρώτο ημίχρονο.

Και μπορεί στο ελληνικό πρωτάθλημα σχεδόν τα πάντα να έχουν κριθεί, δεν ισχύει όμως και για το αντίστοιχο της Κύπρου όπου ο Απόλλων Λεμεσού με τον ΑΠΟΕΛ παλεύουν στήθος με στήθος για την κατάκτηση του τίτλου.

Σήμερα ο Απόλλωνας υποδέχεται την Ανόρθωση και ο ΑΠΟΕΛ παίζει στη Λάρνακα με την ΑΕΚ. Την επόμενη αγωνιστική οι δύο πρωτοπόροι κοντράρονται μεταξύ τους και αυτή τη στιγμή ο Απόλλων προηγείται με δύο βαθμούς διαφορά. Όπως καταλαβαίνετε, ο ΑΠΟΕΛ είναι… καταδικασμένος να κυνηγήσει οπωσδήποτε τη νίκη στο αποψινό ματς. Με την ΑΕΚ συναντήθηκαν και στο κύπελλο και έχασε με 2-0.

Στην Κύπρο υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο ΑΠΟΕΛ έδωσε το ματς του κυπέλλου για να πάρει το ματς του πρωταθλήματος που τον καίει πιο πολύ. Από φήμες βέβαια έχουμε… χορτάσει σε αυτή τη χώρα, γιατί και η Κύπρος Ελλάδα είναι. Προσωπικά πάντως, ούτως ή άλλως θα έπαιρνα το ρίσκο να ποντάρω στον ΑΠΟΕΛ λόγω ισχυρού κινήτρου. Η ΑΕΚ ασχολείται περισσότερο με τον τελικό του κυπέλλου που κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί μετά από 12 χρονιά…

Στην 1η Σκωτίας η Έιρ που διεκδικεί άνοδο, χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη στην έδρα της βαθμολογικά αδιάφορης Αλόα και θέλω να πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα την πάρει. Η συγκεκριμένη ομάδα, έχει 13 διπλά στο ενεργητικό της και αυτή είναι η καλύτερη επίδοση σε όλη τη Σκωτία!

Στην Αυστρία κοντράρονται δύο ομάδες που ειδικά το τελευταίο διάστημα πετυχαίνουν και δέχονται το γκολ με μοναδική ευκολία. Αναφέρομαι στην αναμέτρηση της Ραπίντ με την Αντμίρα στην οποία είμαι πρόθυμος να ρισκάρω στο over 3.5 γκολ. Η Αντμίρα βλέπετε, είναι η ομάδα με τα περισσότερα (22) over στο πρωτάθλημα. Εκτός έδρας μάλιστα συμπλήρωσε 12 στα 15! Η δε Ραπίντ τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές σημείωσε συνολικά 15 γκολ. Μέσο όρο δηλαδή, σχεδόν τέσσερα ανά αναμέτρηση!

Στη Γερμανία η ουραγός Κολωνία «άδειασε» αγωνιστικά και ψυχολογικά μετά από την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τη Χέρτα. Ουσιαστικά ήταν η τελευταία της ελπίδα για παραμονή και παρά το ότι προηγήθηκε στο ημίχρονο με 1-0, στο τέλος ηττήθηκε 2-1. Ο υποβιβασμός της είναι βέβαιος και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη δυνατή φέτος Σάλκε να προσθέσει το 8ο διπλό στο ενεργητικό της. Ως εναλλακτική επιλογή υπάρχουν τα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου, αφού η Σάλκε συνηθίζει να σκοράρει μετά την ανάπαυλα…

Το ίδιο ισχύει και με την Ίνγκολσταντ στη Β Γερμανίας. Στα τελευταία τρία παιχνίδια έβαλε και δέχθηκε συνολικά εννέα γκολ και όλα σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο! Σήμερα παίζει με την πρωτοπόρο Φορτούνα που και αυτή αποδίδει καλύτερα από ένα σημείο και μετά.

Στην Ελβετία θα ακολουθήσω τον κλασικό πλέον εντός έδρας συνδυασμό του άσσου με το over της πρωτοπόρου Γιουνγκ Μπόις. Την ακολουθεί η Βασιλεία που ξαναβρήκε τη φόρμα της έχοντας τέσσερις σερί νίκες με συντελεστή τερμάτων 7-1. Παίζει εκτός με τη Σιόν που έχει πετύχει τις λιγότερες (3) εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα. Όσο για την παράδοση; 0-1-9 στα 10 πιο πρόσφατα…

Στην Ιταλία η Κάλιαρι παλεύει για την παραμονή και σήμερα υποδέχεται την αδιάφορη Μπολόνια. Το παιχνίδι είναι οριακό για τους γηπεδούχους και εξαιρετικά κρίσιμο. Αυτό αποδείχθηκε και από το γεγονός ότι ο Λόπες κατέβασε σχεδόν τα δεύτερα την προηγούμενη αγωνιστική στο ματς με την Ίντερ στο Μιλάνο προκειμένου οι βασικοί να είναι ξεκούραστοι για το σημερινό παιχνίδι.

Αυτή η επιμονή των μπουκ με την Αταλάντα, τείνει να εξελιχθεί πλέον σε… εμμονή! Δεν ξέρω τι σόι… έρωτα έχουν πάθει με αυτήν την ομάδα (φωτο), για να μπορούν να δικαιολογηθούν οι συνεχόμενες χαμηλές αποδόσεις που συνοδεύουν τα σημεία της. Σήμερα για παράδειγμα έχει το ντέρμπι με τη φορμαρισμένη Τορίνο από την οποία απέχει πέντε βαθμούς και βλέπουμε 1.40 στον άσσο και 6.00 στο διπλό! Η Τορίνο διεκδικεί και αυτή έξοδο στην Ευρώπη και μακριά από την έδρα της έχει υποστεί μόνο τέσσερις ήττες σε 16 αγωνιστικές! Μέσα στο Μπέργκαμο έχει καλή παράδοση, αφού την τελευταία πενταετία πήρε τρία διπλά. Εδώ λοιπόν πραγματικά ή δεν παίζεις τίποτα, ή κυνηγάς τις αδιανόητα υψηλές αποδόσεις του διπλού της Τορίνο. (6.25 στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”])

Στην Ισπανία η καταρρακωμένη Μάλαγα που υποβιβάστηκε και μαθηματικά, φιλοξενεί τη φορμαρισμένη Σοσιεδάδ και η απόδοση του διπλού γνωρίζει πτώση. Λογική και… φυσιολογική εξέλιξη υπό τις παρούσες συνθήκες. (1.75 στη [eafl id=”9028″ name=”VistaBet” text=”VISTABET.GR”])

Στη Β Ισπανίας η Βαγιεκάνο τις τελευταίες 13 αγωνιστικές ηττήθηκε μόνο από την πρωτοπόρο και… αφηνιασμένη Σπόρτινγκ Χιχόν. Η ομάδα του Μίτσελ παίζει πολύ καλή μπάλα και είναι αυτή που έχει υποστεί τις λιγότερες (3) εκτός έδρας ήττες στο πρωτάθλημα. Σήμερα φιλοξενείται από την ντεφορμέ Μπαρτσελόνα Β που συμπλήρωσε τέσσερις συνεχόμενες ήττες και 8 ματς χωρίς τρίποντο. Το διπλό το βρίσκουμε στο 2.25 στη [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”].

Στη Γαλλία η Σεντ Ετιέν έφτασε τα 11 σερί παιχνίδια χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα. Πλέον… χτυπά για τα καλά την πόρτα της Ευρώπης και σήμερα υποδέχεται την ομάδα που έχει τις χειρότερες εκτός έδρας επιδόσεις στην κατηγορία (2-2-12). Πρόκειται για την Τρουά που έρχεται από έξι ήττες και δύο ισοπαλίες στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της. Επειδή πάντως η Τρουά συνήθως τα γκολ τα δέχεται στο δεύτερο ημίχρονο, θα μπορούσαμε και να ρισκάρουμε στο Χ ημίχρονο – άσσο τελικό προκειμένου να ανεβάσουμε την απόδοση.

Στη Ρωσία απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε και η Ντιναμό Μόσχας που κινδυνεύει με υποβιβασμό φιλοξενείται από την ήδη υποβιβασμένη ΣΚΑ που έχει πάψει να σκοράρει εδώ και πολύ καιρό. Αν η Ντιναμό πάρει το τρίποντο θα κάνει ένα μεγάλο και αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία…

Η Ζενίτ διεκδικεί έξοδο στο Champions League και μακριά από την έδρα της έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε 13 παιχνίδια με 7 γκολ παθητικό! Απόψε φιλοξενείται από την Άρσεναλ Τούλα με την οποία διατηρεί καλές σχέσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο καλύτερος επιθετικός των γηπεδούχος ο Τζιούμπα παίζει δανεικός από τη Ζενίτ…

Στην Τουρκία εκτός από τον εύλογο άσσο της Μπεσίκτας κοιτάζουμε και αυτόν της Κόνιασπορ. Η ομάδα του Γιαλτσίν που βελτιώθηκε αισθητά από τότε που ανέλαβε αυτός τα ηνία, βρίσκεται κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού και έχει άμεση ανάγκη τους βαθμούς διότι έχει δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια. Αντιμετωπίζει την ουσιαστικά αδιάφορη Κασίμπασα και ήδη η απόδοση του άσσου γνωρίζει σημαντική πτώση.

Στη Δανία αυτό που έγινε την προηγούμενη αγωνιστική στον αγώνα της Μίντιλαντ με τη Μπροντμπι, καταρράκωσε αγωνιστικά και ψυχολογικά τους παίκτες της πρώτης. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούσαν διεκδικώντας τον τίτλο και η Μίντιλαντ προηγήθηκε μόλις στο 17ο λεπτό με 2-0. Κάποια στιγμή η Μπρόντμπι μείωσε το σκορ σε 2-1 και αυτό το αποτέλεσμα διατηρείτο έως το φινάλε του ματς. Στο τέλος όμως η Μπρόντμπι έβαλε δύο απανωτά γκολ και γύρισε τούμπα το παιχνίδι. Το τελικό 2-3 ουσιαστικά της χαρίζει τον τίτλο, αρκεί απόψε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Νόρτζελαντ. Με τη φόρα που έχει πάρει πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Τη Μίντιλαντ αντιθέτως αυτή τη φορά δεν θα την ποντάρω λόγω της ψυχολογικής… καταρράκωσης στην οποία αναφερθήκαμε πριν.

Τους Σκανδιναβούς είπαμε ότι θα τους περιμένουμε λίγο ακόμα, αλλά αν έπρεπε σήμερα να διαλέξω δύο ομάδες θα ήταν ο άσσος της Φάλκενμπεργκ από τη Β Σουηδίας και το διπλό της Μιοντάλεν από τη Β Νορβηγίας. Οι λόγοι είναι καθαρά αγωνιστικοί.

Στην Αργεντινή, η Μπόκα που είχε σίγουρο τον τίτλο μέχρι πριν από λίγες μέρες, πλέον αισθάνεται την καυτή ανάσα της Γοδόι. Θα πρέπει λοιπόν οι παίκτες της να σοβαρευτούν άμεσα, αν δεν θέλουν να υποστούν ένα πολύ μεγάλο… κάζο. Σήμερα παίζουν με τη Νιούελς που μακριά από την έδρα της έχει μόλις μια νίκη σε 11 αγωνιστικές.

Η Άρσεναλ Σαραντί υποβιβάστηκε και μαθηματικά και έτσι ανοίγει ο δρόμος για το διπλό στη Ρίβερ Πλέιτ που βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος είναι η Ουρακάν που διατηρεί ένα αήττητο οκτώ αγωνιστικών. Σήμερα φιλοξενείται από την πολύ μέτρια Τίγκρε η οποία μετρά μόλις τρεις νίκες σε 23 παιχνίδια. Τώρα για ποιο λόγο δίνουν φαβορί τους γηπεδούχους, αυτό το ξέρουν μόνο οι μπουκ… (3.40 το διπλό στην [eafl id=”9029″ name=”InterWetten” text=”INTERWETTEN.GR”])

Στο Μεξικό τέλος, η Τολούκα που έφτασε τις οκτώ συνεχόμενες νίκες, λογικά δεν θα σκοντάψει στην αήττητη έδρα της με αντίπαλο τη συγκριτικά αδύναμη Βερακρούζ. Ο άσσος θα μπορούσε να συνδυαστεί με το no – goal καθώς από τη μια παίζει η ομάδα με την καλύτερη εντός έδρας άμυνα και από την άλλη η ομάδα με τη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία.

Καλή τύχη και η συνέχεια θα δοθεί στο LIVE BET μέσα από το  bookenemylive.com….

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ NOVIBET!
  • PROMO CODE «PREMIUM500»
  • PREMIUM ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ 500 ΔΩΡΑ*
  • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ